Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,231 16 apr 2024 17:35
  • -0,029 (-2,30%) Dagrange 1,231 - 1,250
  • 1.572.298 Gem. (3M) 2,2M

PostNL Mei 2016

2.363 Posts
Pagina: «« 1 ... 54 55 56 57 58 ... 119 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 mei 2016 15:22

    KEPLER zit zwaar short en heeft al tijden een REDUCE ADVIES

    Hopenlijk gaan ze flink op hun bek

    27-5-2016 15:20:25

    Beursblik: overname Bpost door PostNL meest logische scenario

    Kepler Cheuvreux wijst op verkoopopbrengst TNT Express.

    De kans dat Bpost in handen valt van PostNL is groter dan dat het Nederlandse postbedrijf een overnameprooi is voor de Belgische sectorgenoot. Dit stelde analist Andre Mulder van Kepler Cheuvreux vrijdag nadat in de media tegenstrijdige berichten de ronde deden over wie de prooi en wie de jager is en de handel in beide fondsen werd opgeschort.
    Voor PostNL zou een belang nemen in Bpost duidelijk gunstig uitpakken voor de eigen winstgevendheid. Ook zal de investering in de sectorgenoot meer opleveren voor aandeelhouders dan het terugkopen van schulden, voegde Mulder daaraan toe. Daar staat tegenover dat de Belgische overheid moet afwegen of een verkoop, waarna de opbrengst kan worden gebruikt om de staatsschuld te verlagen, meer oplevert dan het verlies van een dividendrendement van meer 5 procent op het belang in Bpost.

    De kans dat Bpost juist PostNL overneemt, is volgens de analist van Kepler Cheuvreix "minder waarschijnlijk, aangezien de schuldpositie [van Bpost] niet is veranderd". Mulder voegde daar wel aan toe dat Bpost de ruimte heeft om PostNL op te slokken met een netto kaspositie van 550 miljoen euro en een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 590 miljoen euro.

    De handel in het Belgische Bpost werd om 12.31 uur stilgelegd, meldde de Belgische toezichthouder FSMA. Om 12.50 volgde het opschorten van de handel in PostNL. Bpost handelde op dat moment 0,1 procent hoger en PostNL 5,4 procent.

    PostNL was vooralsnog niet beschikbaar voor commentaar. Bpost meldde tegenover ABM Financial News dat er op zeer korte termijn een persbericht aankomt.

    Door: ABM Financial News.
  2. [verwijderd] 27 mei 2016 15:25
    quote:

    Dr. Oogkloot schreef op 27 mei 2016 15:22:

    Wat een slechte zaak is dit zeg..
    Van onze redacteur
    Vandaag, 15:12
    Het Belgische postbedrijf Bpost onderhandelt over de overname van de Nederlandse sectorgenoot. Volgens De Tijd is een eerste bod al uitgebracht op 25 maart. Later is dit bod volgens bronnen van de krant nog twee keer verhoogd. Dat laatste bod wordt op dit moment bestudeerd.

    Volgens de krant gaat het officieel om een fusie onder gelijken, maar gaat het in de praktijd om een overname van PostNL door Bpost aangezien de beurswaarde van Bpost met ruim €4,8 mrd bijna drie keer hoger is dan de €1,7 mrd van PostNL. Qua resultaten is de omzet van PostNL weliswaar hoger, maar de winstgevendheid blijft ver achter op de Belgische evenknie.

    Het is nog niet duidelijk of de eventuele overname in cash, aandelen of een combinatie van beide is voorgesteld.

    Handel stilgelegd

    Kort na de middag kwam het bericht van de FSMA, de beurswaakhond van Euronext, dat de notering van Bpost tijdelijk werd gestopt op verzoek van het overheidsbedrijf nadat de Belgische krant Le Soir melding had gemaakt van een bod op PostNL. Bpost zou later met een mededeling komen. Op dat ogenblik stond Bpost 0,6% hoger en PostNL ruim 5%. De AFM heeft ook de handel in PostNL stilgelegd in in afwachting van een persbericht.

    Kleiner maar winstgevender

    Bpost is de kleinere van de twee bedrijven, maar boekt wel betere resultaten. PostNL haalde over 2015 een omzet van €3,46 mrd en een bedrijfsresultaat van €260 mln voor belastingen. Bij Bpost bedroeg de omzet dat jaar €2,41 mrd en het bedrijfsresultaat voor belastingen en rente kwam uit op €494,4 mln. Bij Bpost is de vrije kasstroom €315,9 mln, bij PostNL kwam die over 2015 uit op €214 mln.

    Overheidsbelang België

    Eerder op de dag had Jean-Pascale Labille (PS), de vroegere minister van overheidsbedrijven, gezegd dat de Belgische staat een deel van zijn meerderheidsbelang (50% plus één aandeel) zou verkopen. Een besluit over de beëindiging van het meerderheidsbelang werd formeel ontkend door de huidige minister van overheidsbedrijven Alexander De Croo, meldt De Tijd. 'Ik wil heel duidelijk zijn: de Belgische staat is meerderheidsaandeelhouder in Bpost en heeft geen enkele intentie om zijn deel te verkopen', aldus De Croo volgens de krant.

    Wellicht is verkoop niet aan de orde, maar als de overname onder meer door de uitgifte van nieuwe aandelen wordt betaald, dan zakt het overheidsbelang wel onder de 50% als de Belgische staat niet intekent op die emissie.
  3. Mr_Baldy 27 mei 2016 15:28
    een overname van PostNL ik geloof er echt niet zo in. Maar we zullen het maandag wel zien.
    zou voor de bv NL trouwens wel een slechte zaak zijn, ik vraag me trouwens ook af of dit eigenlijk wel kan, aangezien postnl toch een soort semie overheid is er is volgens mij nogsteeds een post wet waar Postnl zich aan moet houden, als terwijl andere dit niet hebben. Ik moet zo wie zo maar zien of er echt een bod komt. feit dat er zolang gewacht moet worden met concrete info zegt ook genoeg. Maar geeft wel aan dat PostNL behoorlijk is onder gewaardeerd.
  4. forum rang 4 Dicall69 27 mei 2016 15:29
    Degene die geen positie in PostNL hebben en posities die alleen maar nadelen bij een overname tot gevolg hebben ventileren nu èèn en al negativisme het is machtig mooi om te zien wat een voor de handliggende overname bij velen teweeg brengt de wereld van speculeren is net zo'n zooitje als de economieën die steunen op ongeregelde banken en verzekeraars.
  5. forum rang 4 Dicall69 27 mei 2016 15:30
    quote:

    Mr_Baldy schreef op 27 mei 2016 15:28:

    een overname van PostNL ik geloof er echt niet zo in. Maar we zullen het maandag wel zien.
    zou voor de bv NL trouwens wel een slechte zaak zijn, ik vraag me trouwens ook af of dit eigenlijk wel kan, aangezien postnl toch een soort semie overheid is er is volgens mij nogsteeds een post wet waar Postnl zich aan moet houden, als terwijl andere dit niet hebben. Ik moet zo wie zo maar zien of er echt een bod komt. feit dat er zolang gewacht moet worden met concrete info zegt ook genoeg. Maar geeft wel aan dat PostNL behoorlijk is onder gewaardeerd.
    Ook zeker geen positie dan moet je wel zo reageren !!!
  6. Mr_Baldy 27 mei 2016 15:32
    lol ik heb denk ik een grotere positie dan jij maar maakt niet uit.
    Waarschijnlijk denk ik dat je dit forum alleen bezoekt als koers goed stijgt anders had je wel beter geweten.
    Van mij mogen ze me stukken hebben voor 7,50 maar ik geloof gewoon niet in een overname netzoals vorige keer is dit gewoon weer iets speculatiefs. maar we zullen het gaan zien. opzich voor aandeel houder zou het mooi zijn.
2.363 Posts
Pagina: «« 1 ... 54 55 56 57 58 ... 119 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links