Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: Beursgangen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 mei 2016 14:59

    Nog een bewijs dat Amerikanen weinig verstand hebben van geld. Gaan die Amerikaanse eigenaren Louis van Gaal vlak voor zijn oogstjaar met de door hem op het goede spoor gezette jeugd ontslaan.

    Kan die Mourinho het volgend jaar verpesten.
    Bovendien bewijst dit ook dat ze geen verstand van voetbal hebben.

    Die beursgang van Philips Lighting vind ik overigens maar erg ondoorzichtig en dat Pro Farmer zal wel in de boerenzak komen.

    Groet, Jonas
  2. forum rang 6 ttroo 22 mei 2016 16:52
    Schoen Nederlanders, blijft bij u leest. Eet kaas, dans op klompen, fiets OVER HET FIETSPAD en fiets zonder licht in het donker. Zo kijken de Engels naar Koeie van Gaal. Het is een groot drama wat hij laat zien op de Engelse velden met een Engelse top club. De jeugd werd noodzakelijk ingezet door blessures en niet door eigen filosofie. In mijn ogen - hij heeft het nog lang volgehouden. De beurzen houden het ook lang vol. De beren worden dagelijks een heel klein stukje sterker, maar ze kunnen niet doordrukken. Triggers om dit te laten gebeuren. Ik weet het niet. Brexit, voorlopig niet lijkt me, zolang de English Brokers Brexit op een kleine kans schatten, gebeurt er weinig. Het wordt wel interessant de komende weken. Want er kan zo maar een ´verhoging´ in de kansberekening komen. Het zou wel een grote schrok zijn. En ik denk dan voornamelijk voor Brittanie. Europa zou wel eens baat kunnen hebben bij het uitstappen van die Engelsen. Zeker als ze toch tobbende voetbalclubs hebben. De rente verhoging in Amerika in Juni lijkt me wel een grote trigger. Naarmate het tijdstip dat de FED in juni vergadert, naarmate de nerveusiteit kan gaan toenemen. Amerika heeft tijdens de G7 vergadering duidelijk aangegeven dat Japan niet zijn Yennen mag gaan verlagen door devaluatie. Daar zijn andere mogelijkheden voor. De Amerikanen hebben Yellen. Een typefoutje is zo gemaakt. Zelf houd ik de olie in de gaten, want als die gaan zakken, kan het allemaal nog leuk worden met de huidige beurzen.
  3. forum rang 5 theo1 23 mei 2016 10:10
    quote:

    jonas schreef op 22 mei 2016 14:59:

    Nog een bewijs dat Amerikanen weinig verstand hebben van geld.

    ...
    Heb jij de illusie dat dat met Nederlanders beter is? Daar geloof ik helemaal niks van. Eerder andersom. Het hangt er ook nogal vanaf wie je het vraagt. Wil je een lekker spannend resultaat, dan vraag je het aan een stel rednecks die nooit een cent zullen overhouden. Gegarandeerd dat ze alles lekker fout beantwoorden. Vraag je het aan willekeurig publiek op de Albert Cuyp, dan zal dat niet anders zijn.

    @AJK: Volgens mij is het totaal betekenisloos om er maar over door te gaan dat "aandelen" duur of goedkoop zijn. De verschillen binnen aandelen zijn te groot. Er zijn idioot dure aandelen, en er zijn goedkope aandelen. En dat is op ieder willekeurig moment zo. Je moet aandelen echt stuk voor stuk beoordelen. Alleen als indexer zou je iets kunnen hebben aan uitspraken over aandelen als collectief, maar de essentie van indexen is nu juist dat je geen mening hebt over de markt en er vanuit gaat dat die altijd gelijk heeft.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links