Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Air France-KLM PSE:AF.FR, FR001400J770

  • 9,934 23 apr 2024 17:35
  • -0,151 (-1,50%) Dagrange 9,934 - 10,145
  • 1.126.343

Info

3.559 Posts
Pagina: «« 1 ... 101 102 103 104 105 ... 178 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 4 mei 2016 21:32
    Beursblik: duidelijke meevaller Air France-KLM

    Commerzbank evenwel bevreesd over toekomstige reorganisaties.

    Het operationeel verlies van 99 miljoen euro dat Air France-KLM in het eerste kwartaal van 2016 leed, was een duidelijke meevaller. Dit stelden analisten van Commerzbank woensdag.

    De analisten van de Duitse bank rekenden vooraf op een verlies van 245 miljoen euro, terwijl de consensus op een verlies van 222 miljoen euro lag.

    De meevaller was volgens Commerzbank vooral te danken aan betere prijzen en een goede prestatie op het vlak van de kosten. Maar ook lagere brandstofkosten deden Air France-KLM volgens de analisten goed.

    Hoewel de cijfers over het eerste kwartaal "bemoedigend" lijken, is de belangrijkste zorg bij Commerzbank dat de zo noodzakelijke reorganisatie van Air France-KLM ondersneeuwt door het aantrekkende resultaat. "Sterker nog, de onderneming kondigde vandaag aan dat de laatste gesprekken tussen Air France en de piloten zijn mislukt", aldus de analisten.

    Commerzbank handhaafde dan ook het Houden advies op Air France-KLM met een koersdoel van 8,50 euro.

    Op een rood Damrak sloot het aandeel woensdag 4,3 procent lager op 7,37 euro.

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 10 mei 2016 16:07
    Air France-KLM vervoerde meer passagiers in april

    Luchtvaartgroep blijft capaciteitsgroei in toom houden

    Air France-KLM heeft in april meer passagiers vervoerd en blijft de capaciteitsgroei in toom houden. Dit bleek uit de op dinsdag vrijgegeven vervoerscijfers van de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep.

    De luchtvaartgroep vervoerde in april 7,76 miljoen passagiers, een stijging van 5,7 procent inclusief de activiteiten van prijsvechter Transavia. De capaciteit werd met 1,3 procent verhoogd. De omzet per eenheid steeg als gevolg met 2,5 procent, en de bezettingsgraad, een indicator van hoe vol vliegtuigen zitten, steeg met 1 procentpunt naar 85,5 procent.

    Dochtermaatschappij Transavia bleef in antwoord op felle concurrentie sterk uitbreiden, en vervoerde met een totaal van 1,0 miljoen liefst 28,6 procent meer passagiers. De capaciteit werd met 16,4 procent verhoogd.

    Bij cargo werd de capaciteit juist verder afgebouwd, als onderdeel van het verkleinen van de vloot.

    Het aandeel Air France-KLM sloot maandag op een vlak Damrak 1,3 procent hoger op 7,30 euro.

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 13 mei 2016 16:30
    Bonden dreigen cao-overleg KLM te negeren

    Gepubliceerd op 13 mei 2016 om 16:09 | Views: 104 AMSTERDAM (AFN) - De vakbonden dreigen het cao-overleg met KLM volgende week te laten schieten als de luchtvaartmaatschappij niet met een beter voorstel komt. Dat laat FNV vrijdag weten namens de vijf vakbonden die betrokken zijn bij de cao voor grondpersoneel van KLM.

    De bonden zijn boos omdat het nieuwe cao-voorstel van KLM een verschraling van de arbeidsvoorwaarden inhoudt, terwijl de luchtvaartmaatschappij juist meer winst maakt. Het bedrijf ziet zich genoodzaakt tot de aanpassingen van de cao, omdat het ,,goedkoper, eenvoudiger en sneller'' wil worden.

    KLM en de bonden zouden woensdag en donderdag om tafel gaan, maar dat zien de bonden onder deze omstandigheden niet zitten. FNV organiseert donderdag een protestbijeenkomst bij het hoofdkantoor van KLM in Amstelveen.
  4. forum rang 10 voda 19 mei 2016 17:49
    AVA akkoord met Air France-KLM voorstellen

    Drie nieuwe niet-uitvoerende bestuurders benoemd.

    Aandeelhouders van Air France-KLM hebben donderdag gedurende de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in Parijs ingestemd met alle voorstellen van de luchtvaartgroep, waaronder benoemingen van nieuwe niet-uitvoerende bestuurders.

    CEO van Presstalis, Anne-Marie Couderc, huidig president-commissaris KLM, Hans Smits, en Aegon CEO, Alexander R. Wynaendts, werden benoemd tot niet-uitvoerende bestuurder voor een periode van vier jaar bij de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep.

    Smits en Wynaendts werden voorgedragen vanuit Nederlandse zijde. Smits zei met "de persoonlijke link met de raad van KLM en Air France verdere besluitmakingsprocessen te kunnen verbeteren".

    Leo van Wijk, Conelis van Lede en Jean-Francois Dehecq vertrekken als niet-uitvoerende bestuurders.

    De jaarvergadering vormde de eerste vergadering waarin de Franse staat zijn stemrechten verdubbeld zag, nadat hier gedurende de jaarvergadering vorig jaar toestemming aan gegeven werd. De Franse staat is de grootste aandeelhouder met een belang van 17,6 procent, gevolgd door werknemers van Air France, met een 6,4 procent belang. Zo'n 65 procent wordt ingenomen door institutionele aandeelhouders.

    Meer macht voor de Franse staat bij de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep riep weerstand van institutionele aandeelhouders op. De Franse Staat is gebaat bij werkbehoud in het land. De luchtvaartgroep bevindt zich in herstructureringsprocessen, waarbij plannen om buiten Frankrijk operationele stations op te zetten werden gestaakt met een kostbare staking door piloten in september 2015.

    Ondertussen zijn beleggers nog steeds in afwachting van voortgang in de onderhandelingen met piloten en cabine crew bij de Franse tak, in een poging kostenbesparingen te realiseren. Onderhandelingen met piloten en cabine gaan verder in de komende weken.

    Maar waarschuwingen voor stakingen en de weigering om het dialoog aan te gaan zijn recent geuit, zei Alexandre de Juniac gedurende de aandeelhoudersvergadering.

    "Dergelijke tegenwerkingen zouden, op het moment dat we net met het hoofd boven water uitkomen, niet alleen al het herstel, maar ook alle offers die gedaan zijn door de 100.000 werknemers van de groep, aanzienlijk ondermijnen", zei De Juniac.

    Over de nieuw aan te treden CEO Jean-Marc Janaillac werd gedurende de vergadering ter motivatie van zijn aanstelling gemeld: "hij heeft een bewezen track-record voor het dialoog met werknemers, wat extreem waardevol zal zijn voor Air France-KLM".

    Janaillac volgt Alexandre de Juniac op, die op 31 juli Air France-KLM verlaat en bestuursvoorzitter wordt van de internationale luchtvaart brancheorganisatie IATA.

    De Juniac kreeg over 2015 in totaal 1,62 miljoen euro toegewezen, waaronder zijn jaarlijkse vaste salaris op 600.000 euro bleef, en zijn variable salaris 462.000 euro bedroeg.

    Bij het slot van de aandeelhoudersvergadering noteerde het aandeel Air France-KLM 0,3 procent lager op 7,42 dollar.

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 27 mei 2016 18:07
    KLM en bonden volgende week om tafel

    Gepubliceerd op 27 mei 2016 om 17:18 | Views: 260

    AMSTERDAM (AFN) - KLM en de vakbonden die het grondpersoneel vertegenwoordigen gaan weer met elkaar in overleg over een nieuwe cao. De gesprekken werden eerder afgebroken door de bonden uit onvrede over het bod van KLM.

    De bonden en KLM hebben volgende week donderdag en vrijdag met elkaar afgesproken. KLM zegt de signalen van de bonden, die onder meer een manifestatie hielden bij het hoofdkantoor, serieus te nemen en daarom het gesprek te vervolgen op basis van de condities zoals die waren op 21 april bij de aftrap van de onderhandelingen.

    De cao betreft zo'n 16.000 incheckmedewerkers, bagageafhandelaars, kantoormedewerkers, technici en andere niet-vliegende medewerkers van KLM. De bonden waren boos over het laatste bod, omdat het niet uit te leggen zou zijn aan het personeel dat die de broekriem moet aanhalen, terwijl de directie in totaal tonnen aan bonussen ontvangt.
  6. forum rang 8 Wilbar 30 mei 2016 14:03
    Piloten Air France bereid tot lange staking
    Gepubliceerd op 30 mei 2016 om 14:00

    PARIJS (AFN/RTR) - Een meerderheid van de piloten van Air France staat in principe achter het idee om langdurig het werk neer te leggen uit protest tegen versobering van hun arbeidsvoorwaarden. Dat heeft de vakbond SNPL maandag laten weten.
    Of en wanneer precies zal worden gestaakt, blijft onduidelijk. SNPL heeft zijn achterban slechts om een mandaat gevraagd om een staking te organiseren en heeft dat gekregen. In 2014 kostte een staking van twee weken Air France zo'n half miljard euro.
    Het Franse zusterbedrijf van KLM heeft grote moeite zijn personeel mee te krijgen in een nieuwe bezuinigingsoperatie die ruim anderhalf jaar terug werd aangekondigd. Bij de piloten moeten bovendien nog maatregelen worden doorgevoerd die deel uitmaken van een eerder besparingsplan, dat al vorig jaar afgerond had moeten zijn.
  7. wouter b. 30 mei 2016 14:27
    quote:

    Wilbar schreef op 30 mei 2016 14:03:

    Piloten Air France bereid tot lange staking
    Gepubliceerd op 30 mei 2016 om 14:00

    PARIJS (AFN/RTR) - Een meerderheid van de piloten van Air France staat in principe achter het idee om langdurig het werk neer te leggen uit protest tegen versobering van hun arbeidsvoorwaarden. Dat heeft de vakbond SNPL maandag laten weten.
    Of en wanneer precies zal worden gestaakt, blijft onduidelijk. SNPL heeft zijn achterban slechts om een mandaat gevraagd om een staking te organiseren en heeft dat gekregen. In 2014 kostte een staking van twee weken Air France zo'n half miljard euro.
    Het Franse zusterbedrijf van KLM heeft grote moeite zijn personeel mee te krijgen in een nieuwe bezuinigingsoperatie die ruim anderhalf jaar terug werd aangekondigd. Bij de piloten moeten bovendien nog maatregelen worden doorgevoerd die deel uitmaken van een eerder besparingsplan, dat al vorig jaar afgerond had moeten zijn.
    Wat is het toch een kl.tevolk die Fransen. Staken is het enige dat ze kunnen. Oh nee , ze zij ook nog arrogant en onmogelijk om mee samen te werken zonder inmenging van de overheid. Een overname door Air France was de grootste fout die KLM en de NEDERLANDSE overheid ooit heeft kunnen maken. Mon dieu, merde
  8. forum rang 8 Wilbar 30 mei 2016 15:49
    Uit de Financial Times:

    HNA set to swoop on Air France’s Servair

    China’s HNA Group is set to buy Air France’s Servair in a deal that underlines the Chinese group’s aggressive expansion and growing international ambition, people with knowledge of the situation told the Financial Times.

    The deal, which could be announced as early as Monday, according to the people, follows a string of international acquisitions by HNA, which is in China’s tropical island province of Hainan and has interests in airlines, infrastructure and hospitality, writes Adam Thomson in Paris.

    Servair is a subsidiary of French airline Air France and provides services to the aviation industry, including cleaning and catering. It employs 10,000 people and last year had sales of €792m.

    Air France declined to comment. The people did not disclose the value of the acquisition.

    Last month, HNA said that it had agreed to buy Carlson Hotels, owner of the Radisson hotel chain, for an undisclosed amount.

    That marked HNA’s second cross-border transaction in April and, including the $6bn buyout of Ingram Micro in January, its fourth since the start of the year, according to data from Dealogic.

    The group, which owns two airlines and holds controlling stakes in 10 listed companies, has struck an average of nearly one deal a month over the past 12 months. It was also a bidder on London City Airport earlier this year but lost out to Ontario Teachers’ Pension Plan.

    Over the past year, HNA has paid at least $14.2bn, making it one of the top drivers of cross-border Chinese M&A this year. Several of the price tags on its buyouts have not been disclosed.

    www.ft.com/fastft/2016/05/30/hna-set-...
  9. forum rang 10 voda 30 mei 2016 16:22
    'Air France verkoopt Servair aan Chinezen'

    Gepubliceerd op 30 mei 2016 om 16:08 | Views: 104

    PARIJS (AFN) - Air France-KLM heeft een koper gevonden voor zijn catering- en schoonmaakdivisie Servair. De Chinese investeerder HNA Group koopt de divisie die door het luchtvaartconcern in de verkoop was gezet. Dat schrijft de Financial Times maandag op basis van ingewijden.

    De deal zou mogelijk later op de dag nog wereldkundig gemaakt kunnen worden. Financiële details zijn nog niet bekend.

    Bij Servair werken ongeveer 10.000 mensen. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van 792 miljoen euro. Het Chinese HNA is nadrukkelijk op het overnamepad. Vorige maand maakte het nog bekend hotelconcern Carlson Hotels, bekend van onder meer de keten Radisson, te kopen. HNA is verder onder meer actief in de luchtvaart, vastgoed en financiële dienstverlening.
  10. forum rang 10 voda 30 mei 2016 19:57
    Air France start exclusieve onderhandelingen met HNA over verkoop Servair

    Chinezen mikken op belang van bijna vijftig procent.

    Air France is voor het cateringbedrijf Servair exclusieve onderhandelingen gestart met het Chinese HNA over een mogelijke samenwerking. Dit maakte de luchtvaartmaatschappij maandag nabeurs bekend.

    HNA neemt naar verwachting een belang van 49,99 procent in Servair, waarbij het Chinese bedrijf ook de operationele controle in handen krijgt. Hoewel Air France geen financiële details vrij gaf, wordt de ondernemingswaarde geschat op 475 miljoen euro.

    Air France en HNA willen met Servair het leidende platform voor catering in vliegtuigen creëren. De luchtvaartmaatschappij ontving naar eigen zeggen "verscheidene aanbiedingen" voor Servair.

    Het aandeel Air France-KLM sloot maandag op een nipt hoger Damrak 0,4 procent in het rood op 7,38 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 1 juni 2016 18:21
    Piloten Air France willen volgende week staken - media

    Werkonderbreking van 2 tot 4 dagen volgens Reuters.

    Piloten van Air France zijn van plan om eind volgende week, tijdens het Europees Kampioenschap voetbal, te staken. Dit meldde de Franse pilotenvakbond SPAF woensdag volgens persbureau Reuters.

    Volgens SPAF willen piloten het werk twee tot vier dagen naast zich neerleggen. SPAF, dat volgens Reuters een kwart van de Air France-piloten vertegenwoordigt, wil hiervoor samenwerken met de grootste pilotenorganisatie SNPL, dat al eerder liet weten te willen staken maar nog geen datum hiervoor heeft gepland.

    De luchtvaartmaatschappij is al tijden in onderhandeling met piloten en cabin crew, in een poging om kostenbesparingen te realiseren.

    Op een rood Damrak sloot het aandeel Air France-KLM 0,9 procent lager op 7,21 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 3 juni 2016 22:51
    Ook cabinepersoneel Air France wil staken

    Gepubliceerd op 3 jun 2016 om 21:24 | Views: 553

    PARIJS (AFN/RTR) - Het cabinepersoneel van Air France is van plan van 27 juli tot 2 augustus te gaan staken uit onvrede over de kostenbesparingen die de Franse luchtvaartmaatschappij wil doorvoeren. Eerder riepen de pilotenvakbonden bij het bedrijf al op tot een staking die plaats moet vinden net als het EK voetbal in Frankrijk op stoom komt.

    Volgens de vakbonden voor het cabinepersoneel van Air France komt de aankondiging van de staking ruim op tijd voor het management om,,verantwoordelijke onderhandelingen'' aan te gaan over de plannen van de maatschappij. De piloten willen gaan staken van 11 tot en met 14 juni. Air France is verbolgen over de aangekondigde actie van zijn piloten.
  13. forum rang 8 Wilbar 6 juni 2016 08:27
    KLM krijgt meer concurrentie op Schiphol
    06-06-2016 - 07:40

    Volgens betrouwbare bronnen wordt morgen in de Transportraad, die onder leiding staat van staatssecretaris Dijksma (Infra), besloten dat vliegmaatschappijen uit het Midden-Oosten meer landingsrechten krijgen in Europa.

    Duitsland en Frankrijk houden de deur dicht voor vliegmaatschappijen uit het Midden-Oosten. Londen zit vol. Schiphol kan als enige grote hubluchthaven veel ’Gulfcarriers’ verwachten.

    De bedrijven worden gesteund door hun overheden, die miljarden steken in hun eigen luchtvaartsector. Omdat Frankrijk en Duitsland hun eigen luchtvaartsector beschermen, zullen straks relatief veel maatschappijen op Schiphol landen. Hetgeen slecht nieuws is voor KLM.

    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/25939...
  14. forum rang 8 Wilbar 7 juni 2016 12:53
    Piloten Air France staken tijdens EK
    07-06-2016 12:45

    RANKRIJK - - Piloten van luchtvaartmaatschappij Air France leggen tijdens het EK voetbal, dat vrijdag begint, hun werk neer.

    De pilotenvakbond SPAF, de op een na grootste vakbond die piloten van Air France vertegenwoordigt, had vorige week zijn leden al opgeroepen om te gaan staken. De grootste pilotenorganisatie SNPL heeft hetzelfde besloten.

    De piloten van Air France zijn het niet eens met de nieuwe kostenbesparingen, waarbij piloten 2 procent van hun loon inleveren. De staking zal tot en met dinsdag 14 juni plaatsvinden. Wanneer het staken niet het gewenste resultaat oplevert, volgen er nieuwe acties.

    www.telegraaf.nl/buitenland/25949941/...
  15. forum rang 10 voda 7 juni 2016 17:54
    'Franse staking raakt ook reputatie KLM'

    Gepubliceerd op 7 jun 2016 om 17:40 | Views: 130

    AMSTELVEEN (AFN) - De dreigende staking bij Air France raakt ook KLM. De reputatie van de hele luchtvaartgroep staat op het spel. Dat schrijft topman Pieter Elbers dinsdag in een bericht aan het eigen personeel.

    Elbers benadrukt dat de twee zustermaatschappijen allebei een eigen winst- en verliesrekening hebben. KLM zal dan ook niet opdraaien voor de financiële schade die een eventuele staking in Frankrijk veroorzaakt.

    ,,KLM is evenwel onderdeel van de Air France-KLM groep en de negatieve uitstraling van deze mogelijke staking heeft derhalve ook effect op KLM'', aldus de topman. Volgens Elbers zijn de partijen nog in gesprek. Hij hoopt nog op een oplossing.
  16. forum rang 10 voda 8 juni 2016 16:25
    Air France-KLM vervoert meer passagiers in mei

    Vrachtvervoer blijft onder druk staan.

    Air France-KLM heeft in mei meer passagiers vervoerd, maar zag het vrachtvervoer wel weer onder druk staan. Dit meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij woensdag voorbeurs.

    Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM 6,9 miljoen passagiers, een stijging van 1,2 procent op jaarbasis.

    Het passagiersverkeer bij het luchtvaartbedrijf, gerekend naar omzet per kilometer, bleef afgelopen maand stabiel, exclusief Transavia. De bezettingsgraad daalde met 0,7 procentpunt naar 83,5 procent, terwijl de capaciteit met 0,9 procent toenam.

    Bij Transavia steeg het aantal passagiers in mei met 19,1 procent naar 1,4 miljoen passagiers. Het passagiersverkeer gerekend naar omzet per kilometer dikte met 8,1 procent aan. De capaciteit nam toe met 10,4 procent en de bezettingsgraad daalde met 1,9 procentpunt naar 89,3 procent.

    In totaal, dat wil zeggen inclusief Transavia, vervoerde Air France-KLM in mei 8,3 miljoen passagiers, een stijging van 3,8 procent.

    Het vrachtvervoer bij Air France-KLM daalde in mei, omgerekend naar omzet per ton per kilometer, met 5,8 procent op jaarbasis. De capaciteit nam af met 2,8 procent en de beladingsgraad daalde 1,8 procentpunt naar 57,6 procent.

    Het aandeel Air France-KLM won dinsdag 2,6 procent op 7,02 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 8 juni 2016 16:25
    Air France-piloten willen staken tijdens EK-voetbal - media

    Acties schaden ook reputatie KLM volgens CEO Pieter Elbers.

    De door de piloten van Air France aangekondigde staking tijdens het Europees Kampioenschap voetbal schaadt ook de reputatie van KLM. Dit schreef Het Financieele Dagblad dinsdagavond op basis van uitspraken van CEO Pieter Elbers van KLM tegen het eigen personeel.

    De twee grootste vliegersvakbonden van Air France kondigden voor de periode van zaterdag 11 juni tot en met dinsdag 14 juni stakingen af, uit protest tegen de aangekondigde herstructureringsmaatregelen bij de Franse tak van de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep.

    "Een mogelijke staking drukt op de winst- en verliesrekening van Air France. KLM is evenwel onderdeel van de Air France-KLM-groep en de negatieve uitstraling van deze mogelijke staking heeft derhalve ook effect op KLM", zo stelde Elbers volgens de krant tegenover het KLM-personeel.

    De bestuursvoorzitter hoopt dat de staking alsnog kan worden afgewend. Een woordvoerder van KLM stelde tegen het FD dat het bedrijf alles in het werk zal stellen om de gevolgen van de staking bij zusterbedrijf Air France voor de eigen klanten te beperken.

    Air France-KLM wil de komende jaren ruim 2 miljard euro aan kosten besparen en schulden verlagen. Om dat doel te bereiken moeten de salariskosten omlaag en de arbeidsproductiviteit omhoog. Air France heeft nog geen nieuwe arbeidsovereenkomsten met zijn werknemers afgesloten en behalve de piloten, dreigden ook de vakbonden van cabinepersoneel al met stakingen.

    Het aandeel Air France-KLM sloot dinsdag 2,6 procent hoger op 7,02 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 9 juni 2016 16:29
    Piloten Air France zetten staking door

    Gepubliceerd op 9 jun 2016 om 15:37 | Views: 675

    PARIJS (AFN) - Air France heeft donderdag geen overeenstemming weten te vinden met de pilotenvakbonden. Daardoor kan de voor zaterdag aangekondigde staking van Franse vliegers niet worden voorkomen, bleek donderdag op een persconferentie van Air France-topman Frédéric Gagey.

    De pilotenvakbonden bij Air France hebben opgeroepen tot een staking van 11 tot en met 14 juni, net als het EK voetbal in Frankrijk op stoom komt. De piloten zijn boos over nieuwe kostenbesparingen die het bedrijf wil doorvoeren en een krimp van het vluchtaanbod. Gagey verwacht dat zaterdag 20 à 30 procent van de vluchten van Air France moet worden geannuleerd.

    De Franse piloten zijn ook ontevreden over de onevenwichtige ontwikkelingen bij Air France en zustermaatschappij KLM. Omdat KLM meer vorderingen maakt met besparingen groeit de capaciteit daar sterker dan bij Air France, waar het vluchtaanbod al maanden stagneert of zelfs krimpt. De Franse vliegers vinden dat de uitbreiding van het stoelaanbod bij KLM minstens voor een deel toekomt aan hun bedrijf.

    De ontstemde piloten lijken daarbij een steeds gewilliger oor te vinden bij het eigen management. Gagey ontkende echter dat er plannen zijn voor een herverdeling. Hij wees er daarbij op dat moederbedrijf Air France-KLM momenteel geen leider heeft, omdat de nieuwe topman Jean-Marc Janaillac pas op 4 juli aantreedt. Dat maakt het volgens hem ,,moeilijk'' om de verdeling tussen beide groepen te bespreken.
  19. forum rang 10 voda 9 juni 2016 20:20
    Air France en pilotenbonden bereiken geen akkoord

    Door staking vervallen zaterdag 20 procent van de vluchten.

    Het management van Air France en de vakbonden hebben geen overeenstemming bereikt in het lopende conflict over de bezuinigingen en productiviteitsverhoging die de Franse luchtvaartmaatschappij nodig vindt. Dit meldde een woordvoerder donderdagavond aan ABM Financial News.

    De woordvoerder zei dat op zaterdag naar verwachting 20 procent van de vluchten van Air France zal worden geschrapt, als gevolg van de aangekondigde pilotenstaking.

    De vliegersvakbonden SNPL en SPAF hebben hun leden opgeroepen om van zaterdag 11 tot en met dinsdag 14 juni het werk neer te leggen. De actie valt samen met de start van het EK Voetbal in Frankrijk.

    Air France-KLM geeft vrijdag meer informatie over de gevolgen van de aangekondigde staking voor de dienstregeling van volgende week.

    Een twee weken durende staking van Air France-vliegers in september 2014 kostte Air France-KLM zo'n 500 miljoen euro.

    Het aandeel Air France-KLM sloot donderdag 0,2 procent hoger op 6,86 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
3.559 Posts
Pagina: «« 1 ... 101 102 103 104 105 ... 178 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links