Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Eindfase correctie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

760 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 38 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 mei 2016 22:59
    quote:

    Schalke 04 schreef op 13 mei 2016 22:14:

    [...]

    Dat wordt dan een golf omhoog, dansen zal ik dan zeker.
    Van 458 naar 430 met moeite droge voeten gehouden, ik
    wil nu wel weer eens wat verdienen.
    Wachten op uitbraak is het advies.
    Deze zijwaartse bewegingen valt weinig te verdienen tenzij je heeeeel veel leveraged.
    En dan wordt verlies potentieel ook groter.

    Paar dagen afstand nemen van traden doet dan wonderen :)
  2. Mrx77 13 mei 2016 23:01
    Rood kruisje is niet zichbaar. Trek mijn woorden in, moet de niveau niet verder verlagen tot de niveaus van derden die elkaar niet respecteren maar doen alsof ze de markt verslaan en andere adiviseren om uit de markt te stappen omdat gewoonweg niet duidelijk wordt gecommuniceerd mbt datgene wat ze te vertellen.hebben.
  3. [verwijderd] 13 mei 2016 23:03
    quote:

    Mrx77 schreef op 13 mei 2016 22:38:

    Schorsing komt voor degene.die een anderniet respecteert en vooral racistische leuzen ben.ik niet van.gediend...
    Jezus, wat gebruik jij veel punten in een zin, en dan ook weer weinig hoofdletters. Je bent ook boos hè?
    Misschien kan je een sessie boeken bij Leip Zuurdeeg. Ben bang dat je er slechter vandaan komt, maar je kan er wel lekker mieren neuken. Is weer eens wat anders dan een geit.
  4. [verwijderd] 13 mei 2016 23:10
    Ik krijg toch de indruk dat sinds Degiro men nog minder zich verdiept in het nieuws van de dag. Een simpel nieuwsbericht verklaart waarom de Dow (nog) niet omhoog ging vandaag.

    Wall Street sluit lager
    Sterke macrocijfers kunnen sentiment niet keren.
    Wall Street is vrijdag lager gesloten, ondanks enkele sterke Amerikaanse macrocijfers over onder meer de detailhandelsverkopen en het consumentenvertrouwen.
    De Dow Jones sloot 1,1 procent lager op 17.535,12, terwijl de S&P 500 index 0,9 procent verloor op 2.046,49 en de Nasdaq 100 index 0,4 procent prijsgaf op 4.717,68.
    Daarmee reageerden Europese beleggers overwegend positiever op enkele macro-economische cijfers uit Amerika. Europese beurzen koersten een groot deel van de dag in het rood, maar dit veranderde na data over de Amerikaanse detailhandelsverkopen en het consumentenvertrouwen, gemeten door de universiteit van Michigan.
    De detailhandelsverkopen stegen in april met 1,3 procent en het consumentenvertrouwen liet volgens analisten van KBC een "opmerkelijk" herstel zien, met een stijging van 89,0 naar 95,8.
    Omdat de detailhandelsverkopen sterk bleken, is de kans op een renteverhoging door de Federal Reserve in juni nog niet verkeken. Bestuurslid van het Federal Open Market Committee en Boston Fed voorzitter Eric Rosengren waarschuwde donderdag in een toespraak dat de markten te negatief zijn over de economie en het verloop van eventuele renteverhogingen.
    Verder bleken de Amerikaanse bedrijfsvoorraden in maart gestegen met 0,4 procent op maandbasis. De stijging op jaarbasis kwam uit op 1,5 procent.
    De euro/dollar noteerde rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op 1,1312.
    Olie werd goedkoper. De prijs van een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Index 1,1 procent lager op 46,21 dollar per vat.
    In het op vrijdag gepubliceerde maandrapport van de Organisatie van olie-exporterende landen werden vergelijkbare uitspraken gedaan. De OPEC verwacht dat de dalende olieproductie in de Verenigde Staten en de flink afgenomen investeringen in nieuwe olieprojecten ervoor zullen zorgen dat het wereldwijde forse overaanbod van olie dit jaar zal slinken.
    Bedrijfsnieuws
    Apple maakte donderdagavond bekend 1 miljard dollar te gaan investeren in de Chinese taxidienst Didi, een concurrent van Uber. Voor de openingsbel in New York daalde het aandeel Apple 0,3 procent, maar won uiteindelijk circa 0,2 procent.
    J.C. Penney stelde teleur met de cijfers over het afgelopen kwartaal. De omzet daalde onverwacht, maar het verlies nam af. De verwachtingen voor de rest van het jaar werden door de warenhuisketen grofweg herhaald. Het aandeel gaf vrijdag bijna drie procent aan beurswaarde prijs.
    Copyright ABM Financial News. All rights reserved
    (END) Dow Jones Newswires
    May 13, 2016 16:09 ET (20:09 GMT)
  5. [verwijderd] 13 mei 2016 23:20
    Heb je dan een plaat voor je kop als autobouwer of niet?

    Volkswagen brengt de jaarlijkse bonussen voor circa 120.000 medewerkers met een bijna een derde terug. Dat maakte het concern vrijdagavond bekend, nadat er afgelopen tijd veel rumoer was ontstaan over beloningen bij de autobouwer. Het sjoemelsoftware-schandaal waar Volkswagen vorig jaar in verzeild raakte, heeft de onderneming diep in de rode cijfers doen belanden.

    De werknemers die recht hebben op het extraatje krijgen over het jaar 2015 nu een bonus van 3950 euro. Over 2014 werd volgens zakenkrant The Financial Times per persoon nog 5900 euro uitgekeerd.

    Afgelopen maand kreeg Volkswagen veel kritiek over zich heen toen bekend werd dat twaalf huidige en voormalige bestuurders bij elkaar recht hebben op 63,2 miljoen euro aan bonussen over vorig jaar. Investeerders riepen Volkswagen op zijn bonusbeleid radicaal te herzien.

    Nu blijkt dat het bedrijf aan de bonussen voor de 120.000 medewerkers nog eens 474 miljoen euro euro kwijt is. Dat is ongeveer zeven keer zoveel als aan dividend wordt uitgekeerd. Dat de autofabrikant het personeel toch wil blijven belonen met een bonus is omdat de werknemers de laatste tijd onder moeilijke omstandigheden moesten werken. Dat vereiste veel inzet, aldus het concern.

    Volkswagen kwam vorig jaar zwaar in de problemen door het dieselschandaal, waarbij bleek dat het concern dieselauto's jarenlang als milieuvriendelijker aan de man bracht dan ze daadwerkelijk zijn. Het bedrijf heeft inmiddels al ruim 16 miljard euro gereserveerd om de ontstane schade af te wikkelen. Aandeelhouders zagen de waarde van hun beleggingen in Volkswagen daarbij stevig dalen.
  6. [verwijderd] 13 mei 2016 23:32
    quote:

    Alex XNL schreef op 13 mei 2016 23:11:

    Dit is onder andere een reden:

    Omdat de detailhandelsverkopen sterk bleken, is de kans op een renteverhoging door de Federal Reserve in juni nog niet verkeken.
    Ja ik schreef het vanmiddag ook al die renteverhoging zou zo maar eens in juni kunnen zijn.
    Er zijn toch veel goede cijfers geweest de laatste tijd en de indexen stijgen nauwlijks,of daalden vandaag stevig.
    Ik denk dat als er een renteverhoging komt de indexen niet gek veel zullen zakken.
    Max 500 tot 1000 punten op de Dow.
    Daarna trekt het weer aan......ik bedoel waar hebben we het over!!verhoging van 0,1 % of 0.2 % nounou!!komt allemaal goed geen paniek.

    Dinsdag ff zakken en s'middags plus 2 %

    Fijn weekend

  7. [verwijderd] 13 mei 2016 23:36
    quote:

    easy56 schreef op 13 mei 2016 23:21:

    of staat t gewoon niet veel tehoog na jarenlang bijna gratis geld en share buybacks bedrijven?

    www.zerohedge.com/news/2016-05-13/eve...

    Everyone Is Still Selling: Biggest Monthly Outflow From Global Stocks Since US Downgrade

    Ooit wel eens iets positiefs gelezen op zerohedge?
  8. [verwijderd] 14 mei 2016 00:33
    quote:

    Mrx77 schreef op 13 mei 2016 22:39:

    Valt totaal niet inhoudelijk te discussiëren en men heeft het over negerinnen. Waar haal jij die.lef vandaan. Heb je thuis geen.fatsoen meegekregen.
    Lijkt me handig dat je hier niet meer komt ... iets met kort lontje .. geen respect hebben .... taalgebruik ... onnodige punten .... er zijn overigens meerdere hier op het forum die fatsoen en respect niet .... Vandaar dat ik besloten heb me daar op te gaan richten, soort moderator maar dan onder ons .... foei foei foei .. wat een onnodige energie wordt hier tentoongesteld ..... laten we dat hanige gedrag achter ons ... de meeste mensen hier zijn geen autisten .... nou ja... misschien weet ik toch beter ...
  9. [verwijderd] 14 mei 2016 00:40
    quote:

    Henri-2016-Nog-1-Kans schreef op 14 mei 2016 00:29:

    Ik zag een akelig bericht van Maliqun, na refreshen was deze verwijderd. Gecondoleerd man. Heel veel sterkte! :-(
    Dacht ik net ook, had iets echt ergs gelezen maar begreep het eigenlijk niet, kon het me niet voorstellen .... is idd weg nu ..... Getver, kop op man !!
  10. Henri-Trader-Zonder-Trades 14 mei 2016 00:42
    quote:

    maliqun61 schreef op 14 mei 2016 00:37:

    [...]

    Dank je Henri. Ik had het bericht ondertussen al weer verwijderd. Wat een rotziekte.
    Helaas zelf in mijn directe omgeving vorig jaar ook mee te maken gehad. Maar erop gokkende dat die 61 staat voor je geboortejaar, was je broertje ook nog eens veel te jong. Maar op elke leeftijd doet dit soort verlies pijn... Take care...
760 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 38 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links