Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggen als een pro?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Marcel Tak

Marcel Tak is dé special product-specialist van IEX en IEXProfs, maar schrijft ook graag over rente, obligatiemarkt en toezicht als hij zich daartoe geroepen voelt. "De financiële sector is in belangrijke mate bezig met het verplaatsen van lucht. De werkelijke toegevoegd waarde is beperkt. In mijn columns wil ik r...

Meer over Marcel Tak

Recente artikelen van Marcel Tak

  1. dec '21 Van pindakaas tot bitcoin 10
  2. jul '21 AFM: Meer verbiedend dan bindend 1
  3. jan '21 Turbo: hoge hefboom in de ban? 41

Reacties

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. arnold 11 mei 2016 12:33
    Ik heb nu één jaar ervaring met Probeleggen en moet zeggen dat het positief is. Natuurlijk moet je naar de kosten kijken maar ik ken weinig Vermogensbeheerders die zo grondig onderzoek doen naar de bedrijven achter de aandelen. Als je daarnaast ook nog de Technische analyse van Loef doet neem je goede beslissingen voor koop of verkoop.
  2. geobeo 11 mei 2016 13:42
    Ongelofelijk dat er mensen zijn die hun kapitaal op het spel zetten met dit soort !!betaalde!! waarzeggers.

    Ik kan hier als hobby-handelaar niet bij met m'n verstand.

    Er is wereldwijd maar 1 belegger met een trackrecord van maar dan 25 jaar die elk jaar de beurs weet te verslaan. En je kunt hem gratis volgen: Warren Buffet, BRK.B (tip: koop een langlopende call optie met een delta van 1 en je krijgt er 2 voor de prijs van 1).

    Andere adviseurs en "beursgoeroes" zijn clowns. Daar ben ik na bijna 20 jaar ervaring inmiddels wel achter.
  3. [verwijderd] 11 mei 2016 14:08
    Nou als je de oorlog moet winnen met Probeleggen en de lieden die daar achter zitten Albert Bellema en Jim Teriaki en zijn maten ben je klaar. Jim heeft al tig banen versleten en nu maar op deze wijze poen pakken. Ik heb hem al meerdere keren in het rovershol van Harry Mens gezien en tipt SBM op €14 die nu net rond €10 staat. Dat doet beleggers pijn. Ik weet wel tig betere platformen. Ik zou er zelf geen dag lid van willen zijn, goed geld weggooien. zonde, zonde , zonde.
  4. [verwijderd] 11 mei 2016 14:11
    Dit is natuurlijk geen diepgaand onderzoek en voor een beleggingsadviseur nogal amateuristisch.

    Waar namelijk aan voorbij gegaan wordt is met welke risico factor deze rendementen behaald zijn. Stel dat het rendement van 22% een drawdown kent van 40% zal iemand die net voor deze Drawdown instapt nog steeds op verlies staan. En dat is nou precies hetgeen probeleggen niet publiceert! Uitkijken dus.
  5. [verwijderd] 11 mei 2016 14:33
    Ben sinds het begin lid van ProBeleggen na veel andere platforms geprobeerd te hebben. De diepgang en kwaliteit van de analyses kom ik tot nu toe nergens anders tegen. Eindelijk een keer lui die zelf beleggen. Wel klaar met al die mooie verhalen vertellers en gokplatforms die zelf niet beleggen. Oh ja na de inlog zie je gewoon een volledige risico analyse van de pro's en hun rendementen. Niet alle pro's scoren een dikke voldoende maar ja dat maakt het ook een transparant en eerlijk platform waar vele nog wat van kunnen leren.
  6. forum rang 6 Ronald Engels 11 mei 2016 16:15
    Goed en winstgevend beleggen kost heel veel tijd en trachten informatie en analyses te doorgronden. Als particuliere kleinbelegger loop je helaas altijd achter de feiten en deze feiten worden vaak zeer bewust verborgen door het topmanagement van alle bedrijven zonder uitzondering. Echt eerlijk en correct topmanagement bestaat volgens mij niet. Je loopt dus altijd achter de feiten aan, wat betekent dat zelfs met maximale inzet, beleggen een gokspel is en blijft!
  7. gam gam 11 mei 2016 18:16
    quote:

    Ronald Engels schreef op 11 mei 2016 16:15:

    Goed en winstgevend beleggen kost heel veel tijd en trachten informatie en analyses te doorgronden. Als particuliere kleinbelegger loop je helaas altijd achter de feiten en deze feiten worden vaak zeer bewust verborgen door het topmanagement van alle bedrijven zonder uitzondering. Echt eerlijk en correct topmanagement bestaat volgens mij niet. Je loopt dus altijd achter de feiten aan, wat betekent dat zelfs met maximale inzet, beleggen een gokspel is en blijft!
    Kan me voorstellen dat ook verstandige mensen zo na enige jaren ervaring tot de conclusie komen dat beleggen alleen maar gokken is. Echter, puur indextracken op de S&P500 heeft op de lange duur wel succes, ook wetenschappelijk gezien.
  8. Heupie van Salland 11 mei 2016 19:49
    quote:

    Jan O schreef op 11 mei 2016 14:08:

    Nou als je de oorlog moet winnen met Probeleggen en de lieden die daar achter zitten Albert Bellema en Jim Teriaki en zijn maten ben je klaar. Jim heeft al tig banen versleten en nu maar op deze wijze poen pakken. Ik heb hem al meerdere keren in het rovershol van Harry Mens gezien en tipt SBM op €14 die nu net rond €10 staat. Dat doet beleggers pijn. Ik weet wel tig betere platformen. Ik zou er zelf geen dag lid van willen zijn, goed geld weggooien. zonde, zonde , zonde.
    Prima kritiek. Maar noem dan ook enkele van de -tig betere platformen, u kent er immers nogal veel.
  9. [verwijderd] 11 mei 2016 23:47
    Man man Jan O, ik vind je kritiek wel heel ongenuanceerd. Als je Albert Jellema en Jim Tehupuring over één kam wilt scheren met de echte rovers als Geert Graaiiiii dan snap je het volgens mij niet helemaal. Anyway ik ben blij dat ze zich een jaar of wat geleden een keer in dat rovershol van Harry Mens (dat ben ik wel met je eens) hebben gepresenteerd en mijn tv toevallig op het programma stond afgestemd. Anders had ik waarschijnlijk nooit lid geweest. Ik ben namelijk jaren geleden gestopt met zoeken naar zogenaamde betere platformen. Weet je waarom? Omdat geen platform wat ik ben tegengekomen enigszins transparant is. Elke keer had ik me twijfels of de rendementen daadwerkelijk werden behaald. En weet je wat? Na weer een duur abonnement bleek het weer allemaal fake te zijn en werden negatieve behaalde rendementen uit het verleden zo maar weer even op 0 gezet. Ach, ik vind mezelf stom dat ik er destijds ben ingestoken. Had beter moeten weten met advertentie rendementen van + 60% enzo.

    Maar goed ga jij maar lekker geld investeren in die zogenaamde betere platformen. Dan betaal ik liever een acceptabel abonnementstarief aan Probeleggen om oa Jellema te volgen. Met een trade op Tom2 vorig jaar ben ik voor de komende 3 jaar kosteloos lid;)
  10. [verwijderd] 12 mei 2016 00:39
    @Heupie van Salland Als u van mening bent dat Jan O vanuit zijn point of view naar uw mening "prima kritiek" heeft geleverd, is het uiteraard voor Jan O dan schier onmogelijk om aan uw verzoek

    "Maar noem dan ook enkele van de -tig betere platformen, u kent er immers nogal veel"

    te voldoen, voor zover dit op enig moment überhaupt de taak van een lezer op iex.nl kan zijn!
  11. job100 12 mei 2016 00:59
    Ik ben nu 1,5 jaar lid van ProBeleggen en ben uitermate tevreden over de formule, de doorgaans goed onderbouwde adviezen en de klantgerichtheid van de meeste Pro's. De bedrijfsanalyses waarop adviezen worden gebaseerd zijn doorgaans behoorlijk diepgaand.
    Er is zeker verschil tussen de diverse Pro's, maar dat is geen probleem want je kunt zelf diegene kiezen die bij je eigen beleggingsstijl past.
    Positief vind ik ook dat je hen vragen kunt stellen over hun beleggingen, en ook dat ik eigen beleggingsideeën aan hen kan voorleggen.
    Mijn netto-resultaat op basis van de door mij overgenomen adviezen van ProBeleggen is meer dan 10% op jaarbasis. Ik blijf dus gewoon lid.
  12. [verwijderd] 12 mei 2016 01:26
    @Vliet@70 T.a.v. uw reactie over "ongenuanceerde kritiek" van Jan O dient wel opgemerkt worden dat het iedereen in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone tot het einde der tijden uiteraard geheel vrijstaat om de dingen met hun centjes te doen die zij op de korte en lange termijn met een bepaalde horizon en een bepaald risicoprofiel zonder garanties voor in het verleden behaalde resultaten wensen te doen,

    waarbij in de eerste plaats geldt dat al dan niet gouden dingen of spulletje tot het einde der tijden niet belangrijk zijn, dus kortom

    "De belangrijkste dingen in het leven zijn geen dingen"!

    En in de tweede plaats geldt dat het uiteraard onmogelijk is om van delen arm te worden, dit uiteraard voor de mensen in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone die de cursus delen voordat zij gaan vermenigvuldigen met goed gevolg hebben afgesloten!

    En in de derde plaats geldt dat wie het kleine niet leert, het grote dan uiteraard verkeerd doet!

    En in de vierde plaats geldt dat alles met vertrouwen,

    en uiteraard niet een ongezond paranoïde, zo niet hysterisch wantrouwen,

    tot het einde der tijden een fluitje van een cent is!

    Dus bijvoorbeeld het vertrouwen dat de mensen in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone hebben in hetgeen wat zij met hun centjes doen, wat uiteraard tot het einde der tijden veel belangrijker is dan het zoveelste advies van wie of welke instelling op welk al dan niet virtueel platvorm waar dan ook over met allerhande grote of kleine lettertjes die uiteraard allemaal op het zelfde neerkomen dan ook!

    Zodat de mensen in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone dan ook uiteraard tot het einde der tijden zelf het beste weten in wie of wat zij nu eenmaal vertrouwen stellen!
  13. [verwijderd] 12 mei 2016 11:38
    Halfjaartje terug een proefabonnement genomen uit nieuwsgierigheid. toch moet ik zeggen dat ik informatie kreeg die ik nergens anders vond. Ook vond ik het wel goed dat je mee kijkt in hun portefeuille en ze dus ook de aandelen echt kopen die ze promoten. Ook als ze op verlies stodnen zag je het. Was een maand gratis lid en heb goede tips gehad. Beleg maar met een paar duizend euro dus ben daarna niet doorgegaan. Als ik met meer geld beleg vind ik probeleggen zeker de moeite waard.
  14. [verwijderd] 16 mei 2016 12:06
    Voor mij is geld beleggen een kwestie van mijn overschotgeld in zaken te steken waar ik in geloof .Daar heb ik weinig advies voor nodig.Ik lees waar bedrijven mee bezig zijn,kies een aantal favorieten ik koop hun aandelen als anderen ze veel verkocht hebben, en verkoop ze als er genoeg anderen ze kopen. Over de laatste 5 jaar totaal 30 % winst,dus 6% per jaar en dat is oké.

  15. forum rang 9 objectief 16 mei 2016 12:12
    quote:

    oxox schreef op 16 mei 2016 12:06:

    Voor mij is geld beleggen een kwestie van mijn overschotgeld in zaken te steken waar ik in geloof .Daar heb ik weinig advies voor nodig.Ik lees waar bedrijven mee bezig zijn,kies een aantal favorieten ik koop hun aandelen als anderen ze veel verkocht hebben, en verkoop ze als er genoeg anderen ze kopen. Over de laatste 5 jaar totaal 30 % winst,dus 6% per jaar en dat is oké.

    Daar is niks mis mee, maar om de zoveel jaren (7/8/9/10) wordt de beurs overvallen met een crash en dan wordt de uitkomst totaal anders.

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links