Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,238 24 apr 2024 16:05
  • -0,003 (-0,24%) Dagrange 1,233 - 1,245
  • 592.457 Gem. (3M) 2,2M

PostNL Mei 2016

2.363 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 119 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 mei 2016 20:13
    quote:

    pff schreef op 8 mei 2016 19:01:

    Knallend naar beneden. Of de cijfers nu goed of slecht zijn, het aandeel zal naar beneden gaan. Dat gaat al jaren zo. Mooiste voorbeeld afgelopen 3 nov. Positie flink afgebouwd en winst gepakt. Verwacht maandag een daling richting de 3.60
    Veel succes morgen iig....
  2. forum rang 4 Toekomstbeeld 8 mei 2016 21:29
    Zag ergens de IEX agenda voor de week langskomen met 08.00 uur resultaten voor PostNL.

    Was die afstraffing op 3 november 2015 niet het directe gevolg dat PostNl die dag uitsprak dat er geen dividend over 2016 in zou zitten? Staat me iets van bij dat dat de reden was en niet zozeer de resultaten.

  3. [verwijderd] 8 mei 2016 21:56
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 8 mei 2016 21:29:

    Zag ergens de IEX agenda voor de week langskomen met 08.00 uur resultaten voor PostNL.

    Was die afstraffing op 3 november 2015 niet het directe gevolg dat PostNl die dag uitsprak dat er geen dividend over 2016 in zou zitten? Staat me iets van bij dat dat de reden was en niet zozeer de resultaten.


    De cijfers waren op 2 november, en waren conform verwachting. ..echter op 3 november presenteerde men de plannen voor de toekomst, en die vielen oa tegen door het dividend beleid inderdaad....Zie hieronder de link....die dag daalde het aandeel maar liefst 20%....

    www.postnl.nl/over-postnl/pers-nieuws...

    Door deze ambities te combineren met het verstevigen van onze financiële gezondheid, versterken we onze focus op het hervatten van dividendbetaling en het creëren van aandeelhouderswaarde voor de lange termijn.”
  4. forum rang 4 Toekomstbeeld 8 mei 2016 22:32
    Ja, mijn geheugen liet me niet in de steek.
    Ik heb net de verschillende PostNL publicaties nog eens doorgespit en zag dat ze eind 2014 een statement hebben gedaan waarbij ze aangaven dat er over 2016 dividend uitgekeerd zou kunnen worden. Mits dat er aan een aantal voorwaarden voldaan zou worden.
    Dat statement kon niet bevestigd worden tijdens de Strategie update op dinsdag 3 november 2015. Heb nog een krantenartikel gevonden van die dinsdag en de koersval is verklaard. Op de dag vd resultaten (maandag 2 november) gebeurde er weinig. Zie hieronder.

    Tekst Krant
    12BEURS
    Koers PostNL -20,3% na twijfel over dividend

    Carel Grol
    dinsdag 3 november 2015, 17:45
    Update: dinsdag 3 november 2015, 18:43
    Krantentitel: ‘Koers PostNL 20% lager door onzeker dividend’
    PostNL was dinsdag de grootste daler van het Damrak. De koers van de postbezorger sloot 20,3% lager, op € 2,91. Bij de presentatie van zijn strategie kwam het bedrijf met tegenvallers op de korte termijn. Volgens Rabobank duurt het langer voordat er weer dividend wordt uitgekeerd. 'Waarschijnlijk zal dat in 2017 zijn', zegt David Tailleur, de Rabo-analist die PostNL volgt.

    Bestuursvoorzitter Herna Verhagen wilde niet uitweiden over het dividend. 'Zo snel mogelijk', zei de directeur van PostNL over het moment waarop dat bedrijf weer geld gaat teruggeven aan de aandeelhouders. Ze wilde echter geen jaartal noemen.
  5. forum rang 4 Toekomstbeeld 8 mei 2016 22:58
    Dat hebben ze al gedaan.......meerdere malen zelfs op 29 februari en recent tijdens de AVA: "in 2017 over 2017".

    Wat de koers hoger kan zetten is een verbetering vd 2016 outlook. Als dat niet gebeurd (wat ik ook niet verwacht maar wel hoop) en de cijfers "conform consensus verwachtingen zijn 867 m & 60 m", zou het erg fijn als morgen het beurssentiment positief is.

  6. [verwijderd] 8 mei 2016 23:09
    Ik ben zelf vrijdag even uitgestapt. Ben er niet helemaal gerust op. Bericht dat China akkoord ging met overname TNT had nauwelijks positieve impact op de koers. Beurssentiment is ook wankel, vind ik. Export China viel tegen, Brexitkamp lijkt terrein te winnen en economische groeiverwachtingen zijn bepaald niet geweldig. Wall Street deed het nog verrassend goed op hele matige banencijfers. Ik sluit niet uit dat dit morgen alsnog negatieve impact gaat hebben.

    Winst en met name outlook zullen morgen de koers gaan bepalen. Ik hoop dat het allemaal positief is, want dan stap ik morgen weer in, ondanks dat ik dan een ritje zal missen bij de openingskoers. Bij tegenvallende cijfers ga ik het eerst even aankijken, voordat ik weer instap. Wel blijf ik geloven in PostNL en zal daarom zeker weer instappen.

    Iedereen succes morgen!
  7. forum rang 4 Toekomstbeeld 8 mei 2016 23:40
    Ja, we weten het nu niet. Morgen pas.

    Mbt Brexit las ik vorige week wel een leuk verhaal dat de polls bij de wedkantoren slechts op 33% staan voor een Brexit en daarmee compleet afwijken vd normale polls.

    Export China, las ook twee verhalen. In Yuan gemeten een plus van >4% export groei. Daarbij niet vergeten dat europa en USA zware importheffingen hebben opgelegd aan bv chinees staal. Dat zal ook zijn impact hebben op lagere export cijfers.

    Dat Wallstreet het uiteindelijk goed deed is omdat na de aanvankelijke schrik van zo'n 30 minuten, de bewustwording kwam dat de kans op een renteverhoging in juni kleiner werd. Daarnaast zijn er nog een paar grote zakenbanken die mogelijk zelfs 3 rentestappen voorspelden voor dit jaar (oa Goldman Sachs). Die kans is stukken kleiner geworden na het banenrapport.

    Denk dat de enorme brand in Canada (o.a. tot gevolg dat de vele olieplatforms daar stil liggen met 1 miljoen barrels olie per dag minder productie) plus de onverwacht benoemde nieuwe energie minister in Saudie Arabie grote impact gaat hebben op de olieprijs. Vermoedt dat deze twee feiten zwaarder gaan wegen in het sentiment. Dus ook erg benieuwd wat de olies gaan doen. Verwacht omhoog en dat zal de markt ook beïnvloeden.

    Ondanks alle verklaringen, ben ik het wel met je eens DirkH en ben er dan ook niet gerust op :-)

    Iedereen succes voor morgen!
  8. forum rang 6 prinszicht 9 mei 2016 01:13
    Krijg nou wat. Vorige week zag ik weinig goeds in de cijfers en werd ik van alle kanten bestreden. Nu gaat iedereen uit van een daling. Dit is de wereld op zijn kop! Daarom zeg ik bij deze....morgen omhoog!! Flink ook. Zet je orders maar vast in op 4 plus.

    Ben ik dronken? Nee, halfbakken pizza die mijn maag niet goed kan verteren. Daarom na 2 uur woelen maar even een biertje geopend en een sigaar opgestoken. Ben gelukkig ook met vakantie dus ik kan het hebben. En de rust al hier in combinatie met opspelende winderigheid, heeft me tot inkeer gebracht. Succes, vooral aan de zittenblijvers!
  9. oompje24 9 mei 2016 07:29
    DEN HAAG (AFN) - De opkomst van het winkelen via internet en de verhoging van de postzegelprijs hebben PostNL vorig kwartaal een hogere omzet opgeleverd dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het postbedrijf maandag heeft gepresenteerd.

    PostNL boekte in het eerste kwartaal een omzet van 864 miljoen euro. Dat was 2 procent meer dan in de eerste drie maanden van 2015. De voor pensioenlasten en andere eenmalige voorzieningen gecorrigeerde operationele winst daalde met 10 procent naar 61 miljoen euro. Onder de streep resteerde een nettowinst van 39 miljoen euro, tegen 34 miljoen euro een jaar eerder.

    Het brievenverkeer in Nederland slonk vorig kwartaal met ruim 6 procent. Dankzij duurdere zegels bleef de omzetdaling echter beperkt tot 1 procent. De opbrengsten uit het bezorgen van pakketten nam met 8 procent toe.
  10. Erik9400 9 mei 2016 07:38
    Cijfers zien er goed uit maar wat een gedoe elke keer weer met pensioenfonds

    Belangrijk wordt de toelichtig. ...vorige keuring het daar mis maar zolang ze niet in tranen uitbarsten schreeuwt dat iedereen moet vluchten zolang het nog kan moet post nu toch Door de 4 kunnen (afhankelijk van manipulatie uiteraard)
  11. Johnny88 9 mei 2016 07:51
    CEO statement

    Herna Verhagen, CEO van PostNL: “We zijn blij dat onze resultaten in het eerste kwartaal in lijn waren met de verwachtingen. Het resultaat van Pakketten was solide en reflecteert de aanhoudende sterke volumegroei in e-commerce. De impact die we zagen van de klant/product-mix was minder negatief dan in voorgaande kwartalen. De resultaten werden dit kwartaal verder geholpen door de extra werkdagen.
    In het segment Mail in Nederland zien we duidelijke signalen dat onze marktbenadering werkt. De onderliggende volumedaling was 8,2% en dat is beter dan de algemene marktbeweging. Onze reorganisatieplannen liggen op schema en lopen volgens plan. We realiseerden verdere kostenbesparingen waardoor we de daaraan gerelateerde uitgaven en het volume/prijs/mix effect deels konden opvangen. Zoals verwacht, werd de eerste impact zichtbaar van de maatregelen die ACM in 2015 aankondigde.
    Tot slot waren de resultaten van International in lijn met onze verwachtingen. We hebben de strategische heroriëntatie van onze internationale activiteiten afgerond en onze Duitse activiteiten blijven onderdeel van PostNL.
    We hebben er vertrouwen in dat we onze verwachting voor 2016 van een onderliggend cash bedrijfsresultaat van tussen €220 miljoen en €260 miljoen kunnen realiseren.”
    www.postnl.nl/over-postnl/pers-nieuws...
  12. Ir en Largo 9 mei 2016 07:58
    Cijfers volgens verwachting (beter dan de analisten hadden verwacht).
    Pffff eindelijk eens geen negatief nieuws. Postnl is nu , gelukkig, een "saai" aandeel aan het worden en kan nu eindelijk loskomen van de 3,80 en de komende 2 jaar richting 7 euro kruipen.
    De shorters moeten nu echt af van hun posities anders worden hun verliezen te groot.
    M.a.w. de manipulatie van de koers is bijna voorbij.
  13. [verwijderd] 9 mei 2016 08:03
    Pakketten en postzegels stuwen omzet PostNL
    Gepubliceerd op 9 mei 2016 om 07:18 |
    PostNL 06 mei
    3,808 0,000 (-0,05%)

    DEN HAAG (AFN) - De opkomst van het winkelen via internet en de verhoging van de postzegelprijs hebben PostNL vorig kwartaal een hogere omzet opgeleverd dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het postbedrijf maandag heeft gepresenteerd.

    PostNL boekte in het eerste kwartaal een omzet van 864 miljoen euro. Dat was 2 procent meer dan in de eerste drie maanden van 2015. De voor pensioenlasten en andere eenmalige voorzieningen gecorrigeerde operationele winst daalde met 10 procent naar 61 miljoen euro. Onder de streep resteerde een nettowinst van 39 miljoen euro, tegen 34 miljoen euro een jaar eerder.

    Het brievenverkeer in Nederland slonk vorig kwartaal met ruim 6 procent. Dankzij duurdere zegels bleef de omzetdaling echter beperkt tot 1 procent. De opbrengsten uit het bezorgen van pakketten nam met 8 procent toe, mede omdat er 16 procent meer dozen mochten worden afgeleverd dan een jaar eerder.

    Internationaal

    Het bedrijf haalde ook meer omzet uit zijn Duitse en Italiaanse activiteiten. De internationale divisie leverde in totaal 6 procent meer op dan in het eerste kwartaal van 2016.

    PostNL hield vast aan de verwachting dat de operationele winst dit jaar daalt tot 220 à 260 miljoen euro, tegen 303 miljoen vorig jaar. Het bedrijf werd wel iets positiever over de winst die in de komende jaren kan worden geboekt. Mede door het recente besluit om door te gaan met de Duitse activiteiten komt het resultaat naar verwachting uit op 285 tot 355 miljoen euro in 2020. Daarmee werd die prognose aan beide kanten met 20 miljoen euro verhoogd

    www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-090516...
  14. [verwijderd] 9 mei 2016 08:12
    POSTNL BOEKT LAGERE WINST OP HOGERE OMZET
    ABM Financial News - 2016-05-09

    PostNL heeft over het eerste kwartaal van 2016 conform verwachting een lagere operationele winst geboekt op een hogere omzet. Dit bleek maandag uit de cijferpublicatie van het post-en pakkettenconcern.

    PostNL rapporteerde over het eerste kwartaal een omzet van 864 miljoen euro, tegenover 850 miljoen euro een jaar eerder. Het onderliggend contante bedrijfsresultaat, waarbij onder meer pensioenlasten buiten beschouwing worden gelaten, bedroeg 61 miljoen euro. Dit was licht minder dan de 68 miljoen euro een jaar eerder.

    Analisten rekenden vooraf op een omzet van 867 miljoen euro. Onderliggend zou het contante resultaat volgens de marktvorsers op 60 miljoen euro uitkomen.

    Het eigen vermogen werd per eind maart teruggebracht naar 194 miljoen negatief, van een negatief eigen vermogen van 223 miljoen eind 2015. PostNL moet eerst terugkeren naar een positief eigen vermogen voor weer dividend uitgekeerd kan worden.

    PostNL, dat worstelt met afnemende postvolumes, zag de postvolumes in het eerste kwartaal met 6,1 procent dalen, en de volumes bij de pakketten, de groeidivisie, met 16 procent toenemen.

    CEO Herna Verhagen van PostNL wees in de reactie op de resultaten erop dat de postvolumedaling minder sterk was dan de algehele marktdaling. "In ons segment in Nederland zien we duidelijk tekenen dat onze marktaanpak positieve resultaten oplevert".

    PostNL handhaafde de eerder afgegeven winstverwachting. Het postbedrijf rekent voor 2016 op een onderliggend contant operationeel resultaat tussen de 220 miljoen en 260 miljoen euro.

    De nettowinst bedroeg 39 miljoen euro, een stijging van 15 procent versus de 34 miljoen euro een jaar eerder.

    Het aandeel PostNL sloot vrijdag op 3,80 euro.

    Door: ABM Financial News. Info@abmfn.nl Redactie: +31(0)20 26 28 999


2.363 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 119 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links