Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Helicoptergeld het proberen waard

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

40 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 april 2016 11:19
    'Gratis' geld betekent dat werken zinloos is, want waardeloos kennelijk.
    Lijkt me een zinvolle manier om de economie op gang te brengen...

    Iedereen snapt dat helicoptergeld de ultieme nivellering is - en daarmee het einde van al je aspiraties op een eerlijke verhouding tussen inspanning en beloning.
    De rest van de wereld zal alle talentvolle mensen die daaraan ontvluchten met open armen ontvangen, misschien sturen ze nog een rouwkrans naar Frankfurt.
  2. [verwijderd] 15 april 2016 11:27
    Maar er is toch al jarenlang helicoptergeld in ons Kikkerlandje!, zware Chinooks die maandelijks miljarden euros uitstrooien over het volk: HRA, huursubsidies en tientallen andere toeslagen om in het levensonderhoud te kunnen voorzien, de ECB loopt achter, Draghi moet met EU-ACID-Money doorkomen...ook beschikbaar voor levende(om misbruik in Griekenland voor te blijven) vluchtelingen....

    Stop opkopen rommel, start helpen mensen=beter voor de EU-economie.
  3. Kazoo 15 april 2016 11:45
    Afgelopen weekend stond er een interessant artikel in De Morgen over Helicoptergeld.

    Om te voorkomen dat mensen het geld niet uitgeven moet je het in de vorm van een coupon doen met een bepaalde geldigheidsduur, bijv 6 maanden of 1 jaar. Winkeliers kunnen die coupon vervolgens omruilen tegen echt geld en op die manier heb je de garantie dat het geld dan ook echt de economie ingaat. Je zou de coupons zelfs landsgebonden kunnen maken, dus enkel te gebruiken in NL.

    500 EUR voor alle 17m nederlanders is dan toch een stimulering van 8.5 miljard voor de (voornamelijk) middenstand.

  4. forum rang 4 DaarIsDePoen 15 april 2016 11:55
    quote:

    Kazoo schreef op 15 april 2016 11:45:

    Afgelopen weekend stond er een interessant artikel in De Morgen over Helicoptergeld.

    Om te voorkomen dat mensen het geld niet uitgeven moet je het in de vorm van een coupon doen met een bepaalde geldigheidsduur, bijv 6 maanden of 1 jaar. Winkeliers kunnen die coupon vervolgens omruilen tegen echt geld en op die manier heb je de garantie dat het geld dan ook echt de economie ingaat. Je zou de coupons zelfs landsgebonden kunnen maken, dus enkel te gebruiken in NL.

    500 EUR voor alle 17m nederlanders is dan toch een stimulering van 8.5 miljard voor de (voornamelijk) middenstand.

    Tenzij mensen extra gaan sparen met hun regulier geld, dan ben je terug aan af :)
  5. EQ140 15 april 2016 12:07
    Mr. kamp, Moet je een tiener die schulden maakt met zijn mobiel als ouder de schulden gaan betalen. Nee laat het haar/hem zelf maar gaan verdienen met vakkenvullen. Moet je een volwassen persoon die te grote schulden heeft gemaakt, mede door toedoen van de bank en falende politici, deze gaan belonen. Nee, maar geef hem/haar werk. Hier is alles mee gezegd.( De verantwoording voor falen zelf nemen).
    We zitten met vele andere landen, vooral de zuidelijke, diep in de schulden en door de euro in dezelfde broek met het zuiden. Uit die broek kom je niet gemakkelijk. willen we een Europa met een munt houden dan zullen we de zuidelijke landen moeten helpen, en kunnen er ook weer aan gaan verdienen. Geef iedereen simpel gezegd een hengel in plaats van vis. Die fout van geld geven is teveel in ontwikkelingslanden gemaakt. Helikopter geld is naar mijn idee daarmee zinloos en kansloos.
  6. [verwijderd] 15 april 2016 12:34
    Geweldig plan! Briljant idee! Meteen doen!

    Ik zou zeggen: begin met storting van 10K per maand naar mijn rekening - "Just for a start", natuurlijk... Trekt de economie niet aan c.q. gaat de inflatie niet omhoog, dan per omgaande bedrag verhogen naar minimaal 20K.

    O ja, en AJK direct doorsturen naar de centrale directie van ECB! Daar zit men te springen om dit soort mensen!
  7. jrxs4all 15 april 2016 12:41
    Geld geven aan de burger is heel simpel: gewoon de belastingen verlagen. En dat deden overheden vroeger ook als ze de economie wilden stimuleren.

    Nu kan dat niet meer, vanwege de wurgcontracten die de EU junta in Brussel de landen heeft opgelegd bij de introductie van de euro. Dezelfde euro die de belangrijkste oorzaak is van het gegeven dat de eurozone economie maar niet op gang wil komen.

    Weg met de euro en dit probleem gaat ook vanzelf weg. Dan kunnen de landen weer stimuleren en de zuidelijke landen bovendien weer devalueren.
  8. [verwijderd] 15 april 2016 12:43
    1. we laten even het verhaal waarom er niets hoeft te gebeuren want dat hoeft er niet. Wie z'n billen brandt moet op de blaren zitten, dat is normaal, dat willen ze voorkomen, dat kan dus niet.
    2. waarom het geen goed idee is, dat is heel simpel. Ze gaan niet stoppen bij 1x stimuleren, het wordt meer en meer, dag op dag zal er gratis geld uitgedeeld worden met alle gevolgen van dien, dat is het probleem, klaar.
  9. jrxs4all 15 april 2016 13:03
    Onlangs in het nieuws, om maar aan te geven hoe ver die waanzin in Brussel gaat en hoe vastbesloten men is om de economie de nek om te draaien. En dan zou de ECB dit als onderdeel van het probleem weer op moeten lossen, onmogelijk.

    "De komende maanden zijn van de regering nog forse inspanningen nodig om de begroting voor 2017 aan de Europese regels te laten voldoen. Dat stelde de Raad van State (RvS) dinsdag in haar voorjaarsadvies.

    ...

    Om aan de Europese afspraken te voldoen zou de regering volgens de ramingen van het Centraal Planbureau haar uitgaven in 2017 met 2,7 miljard euro moeten verminderen. De lasten zouden daarnaast met 1,2 miljard euro moeten worden verzwaard."

    2,7 miljard minder uitgeven en de lasten verzwaren met 1,2 miljard, ja dat gaat de economie weer op gang helpen. Brusselse waanzin!
40 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links