Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Delta Lloyd 2016

31.190 Posts
Pagina: «« 1 ... 210 211 212 213 214 ... 1560 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 adritromp 2 april 2016 10:29
    quote:

    Peter Markus schreef op 2 april 2016 10:03:

    Zelfs hedgefund Highfields die boven op zijn aandelen blijft zitten en van plan is eerder hun belang verder uit te bouwen.
    Dat belooft wat voor de komende weken.
    Kan zo maar eens sneller gaan dan dat we denken.
    pwmarcus@kpnmail.nl
    Idd, dit is precies wat je hoopt als aandeelhouder. HF die gaat uitbreiden, en als Fubon de tent wil overnemen voor een rotprijsje de prijs mooi kan opdrijven. HF zal niet akkoord gaan met een bod van rond de 10e gok ik
  2. forum rang 9 objectief 2 april 2016 10:36
    quote:

    whoiam schreef op 2 april 2016 10:15:

    kan iemand mij nu eens gewoon de nodige info geven?
    Als ik nu koop, moet ik dan nog geld langs de kant zetten voor bij te kopen voor de emissie, of is dat al voorbij?
    en wanneer is de emissie nu precies
    Alle info hierover is al tigxx op de DL-draadjes verschenen, waarom zou je gaan beleggen als je de moeite niet neemt enige inspanning te doen. Dat kan nooit goed aflopen.
    NB. google op Delta Lloyd en je vind de prospectus.
  3. forum rang 9 objectief 2 april 2016 10:38
    quote:

    adritromp schreef op 2 april 2016 10:29:

    [...]

    Idd, dit is precies wat je hoopt als aandeelhouder. HF die gaat uitbreiden, en als Fubon de tent wil overnemen voor een rotprijsje de prijs mooi kan opdrijven. HF zal niet akkoord gaan met een bod van rond de 10e gok ik
    We zitten op een koers van 4 en hopen nu al op 10!!!!! Wel met je voetjes op de grond blijven.
  4. forum rang 5 adritromp 2 april 2016 10:46
    quote:

    fred12345 schreef op 2 april 2016 10:38:

    [...]

    We zitten op een koers van 4 en hopen nu al op 10!!!!! Wel met je voetjes op de grond blijven.
    Ik heb de tijd, en ik zeg ook niet dat ze daar dit jaar staan :)

    Als ik eerst mijn verlies kan wegwerken ben ik al blij, heb ze nog van een 10e per stuk.
  5. forum rang 4 @monkeytail 2 april 2016 11:27
    Je kan ook Aegon goedkoop aanschaffen. Die zitten in de VS en de rente moet daar nog stijgen de komende jaren. DL is een beetje een gok voor de korte termijn. Ik ben op een gegeven moment uitgestapt omdat ik toch niet mee wilde doen met de emissie. Als ik geld vrij maak gaat dat in Aegon en ING en dat is dan voor de LT.
  6. Stengelchen 2 april 2016 13:07
    quote:

    ZAYBXC schreef op 1 april 2016 20:11:

    Gemiddeld 3,99 en eerder 44% winst behaald en opnieuw geinvesteerd in oude aandelen dus even beter dan JdM :-)
    Mocht de claim volgende week onder de 1,10 zakken (wat ik eigenlijk niet verwacht) dan met liefje afgesproken een flinke partij claims aanschaffen en omzetten naar nieuwe aandelen (was niet de bedoeling).
    Ben overtuigd dat het DL aandeel in dit jaar nog een spurt gaat maken en mijn 44% winst wordt gecomplementeerd met nog eens 50% dus samen 94% en dat binnen 1 jaar.
    Dat alles realiseerbaar bij een koers van 6 euro (3,99 naar 6 is 50%).
    Zoals ik eerder schreef het geld ligt op straat.
    Uiteindelijk verwacht ik een koers van 8,20 (1 jaar na emissie) maar dan is echt de koek op.
    Hallo ZAYBXC,

    ik ben benieuwd wat je beweegredenen zijn om volgende week evt. claims aan te schaffen (mits onder 1,10 zoals je zegt) terwijl je vorige week gewone aandelen hebt gekocht (dacht ik gelezen te hebben). Allebei prima hoor, ik denk lood om oud ijzer want bij besteding van een gelijk bedrag ener- of anderszijds heb je nagenoeg gelijke aanschafkosten (en bij omzetting claims geen kosten) en het verschil is altijd 2,85.

    Ik heb, nadat bekend werd dat de emissie doorging, mijn aantal aandelen DL aangepast aan de ruimte in mijn VBR opdat ik al mijn claims precies kon omzetten. Dit met het resultaat dat mijn VBR leeg zou zijn na de omzetting, dus na 7 april en ik een zo hoog mogelijk aantal aandelen DL zou hebben als alles is afgerond. Ik heb verder geen liquide middelen meer, ben dus wel een beetje aan het gokken maar jij lijkt dat volgende week misschien ook te gaan doen getuige de plotstelinge betrokkenheid van je liefje en we zijn niet de enigen hier ;-) (hoewel mijn liefje hier geen idee van heeft, die vindt me een gokker)

    Toen vorige week de koers DL zo daalde en de claimkoers in zijn zog mee naar beneden trok, (want onlosmakelijk gekoppeld aan elkaar), heb ik op 1,02 veel geld uit mijn VBR gebruikt om claims te kopen. Weg was mijn voorziening en plan om precies uit te komen om het eerdere aantal claims om te zetten. Andere aandelen verkopen om VBR te creëren is geen optie.
    Voorlopig nog spekkoper (vanwege koersclaim 1,18) maar nu mijn VBR danig is geslonken zal ik van een deel van die nieuw gekochte claims afmoeten. Eerder al gevraagd aan AnalytischDenker of hij dit 'probleem' ook heeft maar hij zet ze allemaal om door bijbetaling van 2,85. Die luxe heb ik dus niet... Ik klaag voorlopig niet want heb een mooie winst op mijn claims deze dagen. Maar snel handelen is nu geboden want de tijd om in claims te handelen is, zoals we allemaal weten, beperkt. Het gaat me eigenlijk niet aan, maar is het voor jou ook mogelijk om een nieuwe bulk claims (als je ze koopt) allemaal om te zetten door bijbetaling van 2,85?

    Aangezien ik nu veel te veel claims heb, heb ik me afgevraagd hoeveel ik er moet verkopen om mijn VBR weer aan te zuiveren opdat ik deze volledig (en precies afgepast!) kan inzetten bij de omzetting van het aantal overgebleven claims om een zo groot mogelijk aantal gewone aandelen DL te bezitten na 7 april. Ik kwam tot de volgende conclusie (en als je geld genoeg hebt om al je claims gewoon om te zetten, heb je aan wat nu volgt helemaal niets...):

    VBR + n·koersclaim = (N - n) · 2,85

    hierin is:
    VBR = vrije bestedingsruimte, mijn cash dus (niet veel op het moment)
    n = aantal te verkopen claims om mijn VBR te laten groeien
    N = aantal claims nu in bezit
    koersclaim = de koers van de claim op het moment dat ik beslis een zeker aantal claims te verkopen ergens volgende week.

    Ik hoop dat duidelijk is dat links van het = teken staat wat mijn nieuwe VBR wordt na verkoop van een zeker aantal claims volgende week (ma, di of wo).
    Rechts van het = teken staat wat er vrijkomt bij de verkoop van dat aantal claims.

    Als je deze vergelijking herleidt en n isoleert krijg je:

    n = (2,85·N - VBR)/(koersclaim + 2,85)

    Ik heb vervolgens in excel deze formule door laten rekenen met alle koerswaarden voor de claim van € 0,01 tot € 5,00
    VBR, n en N liggen vast maar zijn vrij te kiezen en meteen aan te passen.
    Ik weet nu precies en onmiddelijk hoeveel claims ik precies moet verkopen om bij het restant van de claims door bijbetaling van 2,85 een zo hoog mogelijk aantal aandelen DL te verkrijgen na de omzetting.

    Heb je hier iets aan? Of kun je straks al je claims 1 op 1 omzetten? Dan kun je bovenstaande negeren.
    Ik heb vorige week gegokt op een procentueel hogere winstkans bij de claim dan bij het gewone aandeel.

    Gok je daar ook op, dat bij aankoop onder 1,10 de claimkoers weer stijgt in de beperkte tijd die dan nog rest? Als dat níet je beweegreden is, waarom dan niet gewone aandelen DL kopen volgende week bij een daling van een dubbeltje (voor beide koersen)?

    Ik prijs de dag niet voor het avond is, volgende week kunnen er nog steeds rare dingen gebeuren. Als de claimkoers onder de 1,02 duikt heb ik verlies op mijn aankoop vorige week. Maar ook dat kan ik dan minimaliseren door in de excelsheet te kijken hoeveel claims ik moet verkopen. The math does it for me!

    PS1: eerder door shorterman gesteld dat de koers DL wel de koers claim beïnvloedt maar niet andersom. Dat klopt niet, beide koersen zijn direct gekoppeld aan elkaar met het constante verschil van bijna precies 2,85. Het evenwicht is perfect, een status equilibrium. En dat blijkt wel de afgelopen dagen. Dat kan ook niet anders, als het verschil significant kleiner wordt, worden er onmiddelijk claims verkocht en met die winst gewone aandelen DL gekocht. Wordt het verschil groter dan 2,85, dan gaat het precies andersom.

    PS2: ondanks theoriën hier gepost die de koersbewegingen van afgelopen week zouden moeten verklaren, ik zie in de koers van het aandeel DL vorige week geen ander beeld dan de ruis die het de afgelopen maanden ook heeft vertoond. De koers van de claim moest daarop mee, procentueel veel meer natuurlijk en dus leuk om winst op te maken en vervelend als het verlies blijkt te zijn, slik... Ook echt geen merkwaardig hoge omzetten van beide, niks hoge volatiliteit. Er is dus helemaal niets geks aan de hand, Wat mij betreft is er consensus over de emissie en velen voeren hun claim uit.
  7. openneer 2 april 2016 13:27
    quote:

    whoiam schreef op 2 april 2016 09:13:

    als ik nu aankoop, moet ik dan nog kopen voor de emissie of niet?
    Als je nu aandelen (geen claims) koopt dan hoef je verder geen aankopen meer te doen, immers koop je nu tegen de koers waar de waarde van de claim al vanaf is, je hebt dan dus geen claims en hoeft niks te doen, alleen maar wachten op een prachtige stijging van de koers.
    Als je de aandelen al langer in je bezit hebt dan heb je wel claims, die kun je verkopen of uitoefenen, dus aandelen kopen voor 2,85
  8. Peter Markus 2 april 2016 13:30
    Stengelchen
    Voor mij geen VBR meer.
    Had ik ook in de vorige eeuw.
    Heeft me een klein vermogen en de helft van mijn aandelen in portefeuille gekost.
    Het is gewoon zwaar gokken.
    Zolang de koers stijgt ben je blij, maar zodra de koers in de 1e versnelling zakt, worden jouw claims of aandelen in de 3e versnelling afgenomen vanwege de dekkingsgraad.
    Mijn advies, gebruik nooit meer dan 40% van je VBR, met het resterende saldo kan je een flinke daling opvangen.
    Hoop voor jou dat de claims gaan stijgen en met de ruimte die dat geeft kan je dan weer aandelen kopen.
    Maar in godsnaam pas daar mee op.
    pwmarcus@kpnmail.nl
  9. openneer 2 april 2016 13:33
    quote:

    adritromp schreef op 2 april 2016 10:46:

    [...]

    Ik heb de tijd, en ik zeg ook niet dat ze daar dit jaar staan :)

    Als ik eerst mijn verlies kan wegwerken ben ik al blij, heb ze nog van een 10e per stuk.
    Wees gerust die 10 euro gaan we zeker weer zien, is het niet dit jaar dan zeker volgend jaar. Waar kun je een mooier rendement halen dan in Delta-Lloyd de komende tijd. Op de plank leggen en alleen de koers maar volgen, volgende week misschien nog wat springerig, maar dan is het echt ^ UP dus.
  10. [verwijderd] 2 april 2016 13:37
    quote:

    Stengelchen schreef op 2 april 2016 13:09:

    Ik maak een klein denkfoutje, bij aanschaf claims zijn je aanschafkosten wél kleiner natuurlijk. Je betaalt immers kostenloos 2,85 bij per gekochte claim. Dat is een goedkopere weg dan meteen aandelen kopen voor het totale beoogde uit te geven bedrag.
    Liefje heeft evenveel zeggenschap over het vermogen als ikzelf dus ik ben eraan gehouden voorstellen van investeringen te bespreken.
    We hebben een aparte pot voor risk_vermogen (aandelen etc.) en no-risk_vermogen (cash, spaargelden,eigen huis etc.).
    De claims worden gekocht als onverwacht de prijs behoorlijk daalt (kleiner dan 1,10) en de investering wordt onttrokken uit het no-risk_vermogen maar wel met de afspraak mocht in een later stadium de gehele winst van 44% uit de oude aandelen lopen door bijvoorbeeld instorting van de koers dan moet het geheel in DL worden verkocht, dat zal via een strak regiem verlopen en discipline is vereist.
    Overigens de nieuwe aandelen worden binnen een afgesproken tijdsbestek verkocht (indien er sprake is van redelijke winst) en het geheel wordt teruggestort naar het no-risk_vermogen.
    De aankoopkosten(oude aandelen) zijn het argument geweest om dit keer in claims te stapppen.
    Wij zullen nooit vanuit VBR speculeren/beleggen.
  11. Stengelchen 2 april 2016 13:47
    quote:

    Peter Markus schreef op 2 april 2016 13:30:

    Stengelchen
    Voor mij geen VBR meer.
    Had ik ook in de vorige eeuw.
    Heeft me een klein vermogen en de helft van mijn aandelen in portefeuille gekost.
    Het is gewoon zwaar gokken.
    Zolang de koers stijgt ben je blij, maar zodra de koers in de 1e versnelling zakt, worden jouw claims of aandelen in de 3e versnelling afgenomen vanwege de dekkingsgraad.
    Mijn advies, gebruik nooit meer dan 40% van je VBR, met het resterende saldo kan je een flinke daling opvangen.
    Hoop voor jou dat de claims gaan stijgen en met de ruimte die dat geeft kan je dan weer aandelen kopen.
    Maar in godsnaam pas daar mee op.
    pwmarcus@kpnmail.nl
    Zeer verstandig van je, ik moet toegeven, het voelt ook niet helemaal veilig wat ik nu doe. De koers is immers altijd een afspiegeling van het vertrouwen dat men in de onderneming heeft. Een voorschot nemen op de toekomst is dan een gok. Maar ik vind de afstraffing in pakweg een half jaar tijd veel te groot. Knap als je geleerd hebt geduldig te zijn maar schade en schande maakt een mens wijs. Ik heb bijna tien jaar niet belegd en toch weer begonnen nu.

    Nog een opmerking op de formule die ik eerder gaf, rechts van het = teken staat (N - n) · 2,85
    Dit is de bijbetaling die ik moet doen om het resterend aantal claims om te zetten. Niet zoals ik schreef 'wat er vrijkomt bij de verkoop van dat aantal claims'.
  12. Stengelchen 2 april 2016 13:57
    quote:

    ZAYBXC schreef op 2 april 2016 13:37:

    [...]

    Liefje heeft evenveel zeggenschap over het vermogen als ikzelf dus ik ben eraan gehouden voorstellen van investeringen te bespreken.
    We hebben een aparte pot voor risk_vermogen (aandelen etc.) en no-risk_vermogen (cash, spaargelden,eigen huis etc.).
    De claims worden gekocht als onverwacht de prijs behoorlijk daalt (kleiner dan 1,10) en de investering wordt onttrokken uit het no-risk_vermogen maar wel met de afspraak mocht in een later stadium de gehele winst van 44% uit de oude aandelen lopen door bijvoorbeeld instorting van de koers dan moet het geheel in DL worden verkocht, dat zal via een strak regiem verlopen en discipline is vereist.
    Overigens de nieuwe aandelen worden binnen een afgesproken tijdsbestek verkocht (indien er sprake is van redelijke winst) en het geheel wordt teruggestort naar het no-risk_vermogen.
    De aankoopkosten(oude aandelen) zijn het argument geweest om dit keer in claims te stapppen.
    Wij zullen nooit vanuit VBR speculeren/beleggen.
    Begrijpelijk, je neemt je verantwoordelijkheid. Die heb ik aan niemand af te leggen, behalve mezelf. Niettemin, ik hoop met míjn geld ook iets voor míjn liefje te kunnen betekenen ;-)

    Je sprak eerder van 44 % waarop mogelijk nog 50 % rendement haalbaar zou kunnen zijn, uitkomend op in totaal 94 %.
    50 % van 44 % geeft 1,44·1,50 = 2,16. Dus geen 94 % maar 116 % rendement in totaal. Een mooi streven, succes gewenst!
  13. [verwijderd] 2 april 2016 14:12
    VBR of voorschotten op effecten etc. liggen mij niet.
    Je kunt verlies- en winst_emotie niet met elkaar vergelijken maar als ik het toch op een balans leg dan doet zich bij mij het volgende voor:
    De euforie van de winst_emotie weegt lichter dan de "depressie" bij verlies_emotie.
    Of omgekeerd de "depressie" bij verlies_emotie weegt zwaarder dan de euforie bij de winst_emotie.
    Helaas kan ik het niet anders verwoorden.
  14. forum rang 9 objectief 2 april 2016 14:23
    quote:

    openneer schreef op 2 april 2016 13:33:

    [...]

    Wees gerust die 10 euro gaan we zeker weer zien, is het niet dit jaar dan zeker volgend jaar. Waar kun je een mooier rendement halen dan in Delta-Lloyd de komende tijd. Op de plank leggen en alleen de koers maar volgen, volgende week misschien nog wat springerig, maar dan is het echt ^ UP dus.
    Klinkt me als muziek in de oren, omdat ik de aandelen op 16 gekocht heb.
    Niettemin ik kan behoorlijk rekenen en zie niet hoe DL een redelijk rendement kan maken toch zeker niet bij dit enorme aandelenkapitaal. 10 euro nog niet in 10 jaren...dromen zijn bedrog.
31.190 Posts
Pagina: «« 1 ... 210 211 212 213 214 ... 1560 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 876,50 +0,28%
EUR/USD 1,0715 +0,17%
FTSE 100 8.097,62 +0,71%
Germany40^ 17.997,90 -0,50%
Gold spot 2.326,32 +0,44%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+6,21%
Flow T...
+4,36%
Fugro
+2,97%
B&S Gr...
+2,85%
NX FIL...
+2,16%

Dalers

ADYEN NV
-9,14%
VIVORY...
-5,59%
WDP
-4,46%
TomTom
-3,05%
Alfen ...
-2,97%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links