Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Alarmerende ontwikkeling eurozone

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Alexander Sassen van Elsloo

Alexander Sassen van Elsloo is directeur van Sassen Research & Consultancy Company. Voorheen was hij head of research bij Hobart Capital Markets in Londen en deed hij aandelen- en hedgefundsales bij onder andere SNS Securities en Rabo Securities. Sassen van Elsloo is ook te volgen op Twitter: @sassenvanelsloo. Sassen van E...

Meer over Alexander Sassen van Elsloo

Recente artikelen van Alexander Sassen van Elsloo

  1. dec '16 Het afscheid van de euro en van mij 40
  2. nov '16 Obligatiefeest voorbij 6
  3. okt '16 "ETF’s leiden tot crowded trades" 6

Reacties

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 april 2016 10:10
    Beste meneer Sassen van Elsloo,

    U schrijft: "Alles wordt in stelling gebracht om weer naar de 500 op te stomen in de AEX"

    Kunt u mij uitleggen wat hier staat? Wat is "alles"? En "wie" brengt dat alles in stelling? En hoe weet u dat "wie" als doel een AEX van 500 heeft? Kent u "wie" ? Volgens mij staat hier eigenlijk helemaal niets, terwijl er tegelijkertijd wel weer een soort duistere suggestie inzit van "iets" wat manipuleert / gemanipuleerd wordt....
  2. euco 1 april 2016 10:29
    @peterhans: waarschijnlijk doelt de schrijver op de ECB die met haar beleid meewerkt aan hogere standen op de Europese aandelenindices.

    Helaas wordt mij niet helemaal duidelijk waarom de divergentie in de grafiek in 2012/2013 niet heeft geleid tot een "krach" op de beurzen en dit bij de huidige divergentie wel plaats zal gaan vinden.
  3. barondehuile 1 april 2016 13:39
    Een statistisch tamelijk onsamenhangend verhaal:
    1. Ik was me er niet bewust dat de vorige krach veroorzaakt werd door kapitaalsvluchten binnen Europa. Nooit van gehoord. 2008 had toch heel andere redenen. Waarschijnlijk waren die kapitaalsvluchten een gevolg van de subprime crisis, waardoor banken omvielen. Ik mis ook de rationale achter de beweringen in dit verhaal; waar is de uitleg?
    2. Alle andere krach's uit het verleden, vertonen die dezelfde statistieken? Nee natuurlijk. Statistisch is dit verhaal een incorrect of tenminste een opportunistisch verhaal.

    Stimuleren economie en geldstroom:
    Ook de uitlating dat de ECB de financiële markten steunt is een dooddoener; natuurlijk doen ze dat door de rente laag te houden, zodat investeren (incl huizenmarkt) goedkoop wordt en de economische activiteit wordt aangewakkerd. Maar het op gang brengen van de geld stroom wordt tegengewerkt door de demografische ontwikkeling in Europa. Ik kijk even naar mezelf, 68 jaar, heb gespaard en geen geldverslindende wensen meer. Dus behoudens spelen op de beurs gebeurd er te weinig met dit, overigens kleine, beschikbare vermogen. Dat was wel anders toen ik jong was. Een andere reden is een gebrek aan revolutionaire omwentelingen. Facebook, LinkedIn, telefoons en andere elektronica zijn uitontwikkeld. Misschien is een dramatische ontwikkeling in het vervoer (geen benzine/diesel (olie), maar aardgas en waterstof in combinatie met renewables), de nieuwe impuls.
  4. [verwijderd] 1 april 2016 13:54
    De auteur geeft in het duidelijke gedeelte

    “Er zijn vele manieren om de gezondheid te meten van de eurozone: bbp-groei, werkloosheid, vertrouwenscijfers en zo verder. Maar achter deze economische werkelijkheden, ligt de wereld van kapitaalstromen. Niet zaligmakend, want net als zoveel aggregaten kan er niet altijd het fijne uit gefilterd worden, maar zeker niet verstandig om te negeren.
    Voor de eurozone hebben we een systeem dat kapitaalstromen weergeeft en die heet Target II. Het is een interbancair betalingssysteem voor de realtime verwerking van grensoverschrijdende betalingen (klik hier voor achtergrond).”

    voor de niet bankiers onder de beleggende medemensen in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone aan dat er vele wegen naar Rome zijn, en het systeem over de wereld van de kapitaalstromen dan ook niet zaligmakend is, waar iedereen zich op zou moeten blindstaren,

    al is het alleen maar dat deze kapitaalstromen in de betreffende dubieuze afleveringen van dubieuze debiteuren/dubieuze crediteuren van de mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand van de euroschulden en vertrouwenscrisis voor een mogelijke vrije val van de euro wegens teveel schulden en een gebrek aan vertrouwen ook maar een momentopname zijn, de balans slaat nu negatief uit naar “soevereine” lidstaat van de eurozone "x", "y", of "z",

    maar aangezien niemand weet welke “soevereine” lidstaat van de EU als kip kaal geplukt gaat worden, kan er morgen weer een andere potentiële kandidaat van een “soevereine” lidstaat van de EU zijn die als kaal geplukte kip niets meer te verliezen heeft,

    wat kunnen de mensen in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone er in dubieuze afleveringen van dubieuze debiteuren/dubieuze crediteuren in het koffiedik verder van zeggen, en er dan ook niet altijd het fijne uit gefilterd kan worden, maar het bij het proces van disconteren van e.e.a. uiteraard niet verstandig zal zijn om de momentopname te negeren.

    Het duidelijke gedeelte

    “Hierdoor kunnen de Target II-balansen ook een indicatie zijn van in hoeverre de nationale centrale bank de kapitaalmarkt heeft vervangen en (of) van kapitaalvlucht. Het is dit laatste punt waar het nu weer om draait.”

    kan dan ook in de betreffende dubieuze afleveringen van dubieuze debiteuren/dubieuze crediteuren van de mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand van de euroschulden en vertrouwenscrisis voor een mogelijke vrije val van de euro wegens teveel schulden en een gebrek aan vertrouwen niet anders het eerder beschreven proces van het middels het systeem Target II verdisconteren van de betreffende momentopnamen van de betreffende reeds verdisconteerde kapitaalstromen in kwestie betreffen.

    Zodat niet anders geconcludeerd kan worden dan dat er in de reeds verdisconteerde momentopname van de betreffende dubieuze afleveringen van dubieuze debiteuren/dubieuze crediteuren in kwestie niets nieuws onder de zon kan zijn, zodat de titel van het voor het overige duidelijke artikel “Alarmerende ontwikkeling eurozone” uiteraard in onderhavige dubieuze aflevering van dubieuze debiteuren/dubieuze crediteuren van de mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand van de euroschulden en vertrouwenscrisis voor een mogelijke vrije val van de euro wegens teveel schulden en een gebrek aan vertrouwen niet juist kan zijn.
  5. [verwijderd] 1 april 2016 14:24
    E.e.a. met name gelet op het feit dat de eenvoudige niet bankiers onder de al dan niet beleggende medemensen in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone in afleveringen van dubieuze debiteuren/dubieuze crediteuren van de mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand van de euroschulden en vertrouwenscrisis voor een mogelijke vrije val van de euro wegens teveel schulden en een gebrek aan vertrouwen op de vele wegen naar Rome van de veronderstelling uitgaan dat een sigarenwinkelier die langer dan een week sigaren wil verkopen,

    uiteraard geheel anders dan de aan de lopende band problemen veroorzakende regeringsleiders,

    uiteraard geen dubieuze afleveringen van dubieuze debiteuren/dubieuze crediteuren zou veroorzaken.
  6. Alexander Sassen van Elsloo 1 april 2016 19:15
    het is toch knap hoe weinig mensen de moeite nemen om het goed te lezen. over causaliteit wordt niet gesproken, over een leading indicator wel. En dat gemiep over duistere krachten die geïmpliceerd worden door mij> joh doe je huiswerk en lees mijn andere columns.Oh en Frank van Dongen II is een compliment in mijn boek.
  7. Maan Arkenbosch 1 april 2016 20:12
    N.m.m lijkt het er op dat Duitse banken/leveranciers hun vorderingen van de ECB betaald hebben gekregen, maar dat de ECB zijn geld, als financieel intermediair niet binnen krijgt van de PIGS etc.. De banken hebben geen eigen vermogen meer en het spaargeld kan niet (tijdelijk) aangesproken worden.De Italiaanse staat heeft recentelijk enkele banken bijgesprongen, om een banken run te voorkomen.De vraag is hoeveel de ECB aan feitelijk oninbare vorderingen heeft. Het is een veeg teken dat DNB bezig is met een DNB-coin, uiteraard te gebruiken voor een handels platvorm. Echter de DNB kan ook dienst doen als proefkonijn voor de ECB. Vervolgens krijgen wij beetje bij beetje de elektronische ECB-Coin door de strot geduwd. Dan kan naar believen door de ECB aan de knoppen gedraaid worden en er kan met een druk op de knop het betalingsverkeer ""geregeld"" (Cyprus) worden.Een gevaarlijke zaak!!
  8. [verwijderd] 2 april 2016 15:54
    @Mr_expat Het is bijna niemand in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone in het historische koffiedik van hekdere historische feiten ontgaan dat chief commander Bush in ze historische Amerikaanse War on Terror zonder historisch mandaat van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties met de historische risico’s van dien Irak naar een democratie dat begint met respect voor minderheden wilde bombarderen, en dat Nederland, een democratie dat begint met respect voor minderheden, als een van de weinige landen aan deze niet door de VN gemandateerde oorlog historische politieke steun verleende.

    In deze niet door de Veiligheidsraad gemandateerde oorlog plaatste chief commander Bush met de politieke steun van Nederland dus een geloofsgroep van de ene op de andere historische dag buiten de orde.

    In deze geloofsgroep zijn er mensen die vinden dat zij niet zomaar even historisch door een historisch vijandelijke bezetter van de ene op de andere dag buiten de orde kunnen worden geplaatst, wat iedereen zich immers in historische zin goed kan voorstellen, want dan is het hek historisch van de dam en dient de geschiedenis in historische zin in die zin te worden herschreven dat de sterkste politieagenten van de wereld als vijandelijke bezetter alle onwelgevallige groepen van de ene op de andere dag buiten de orde kan plaatsen.

    In deze door chief commander Bush historisch aangerichte chaos richten mensen die kennis van militaire zaken hebben de terreur organiserende organisatie IS op, die als zichzelf respecterende terreurorganisatie in de regio de historische touwtjes in handen krijgt en zich in het hier en nu bezig houdt met het organiseren van terreur o.m. in Europa bij de dan weer als schietschrijven voor terreur organiserende en dan weer als kanonnenvoer voor de aan de lopende band problemen veroorzakende regeringsleiders loslopende mensen, zoals bijvoorbeeld in Parijs en Brussel te zien is.

    De aan de lopende band problemen veroorzakende regeringsleiders houden zich in ze War on Terror in het hier en nu bezig met het geschokt verklaren dat het organiseren van terreur niet is toegestaan.

    Over de historische chaos die chief commander Bush met de politieke steunverlening van Nederland heeft aangericht, zegt de opvolger van chief commander heer Bush dan ook gezien de historisch aangerichte chaos wat in ze War on Terror uiteraard niet zo moeilijk is om te begrijpen dan ook geheel terecht dat hij bij iedere stap die hij doet moet uitkijken dat hij niet in de shit van zijn voorganger trapt, dit moet mogelijk zijn, Yes, we can!

    Zodat chief commander Obama wel t.a.v. de als schurk aan te wijzen dictator Assad, die met man en macht in de historisch ontstane chaos van een burgeroorlog van iedereen tegen iedereen met het regeringsleger bezig is om law and order te herstellen, met de tussen de rondvliegende kogels niet meer in de eigen regio op te vangen vluchtelingenstroom van dien, in de door zijn voorganger aangerichte chaos een rode lijn t.a.v. gifwapens trekt, maar hij in de chaos niet weet hoe waar hij deze rode lijn moet trekken, zodat chief commander Bush middels de als schurk aan te wijzen dictator Poetin en het verwijderen van de gifwapens in de historische chaos verder historisch gezichtsverlies weet te voorkomen,

    en chief commander Obama het advies van mevrouw Clinton om in de shit van de chaos in Syrië aan te richten naast zich neer legt, waarbij chief commander Obama nog niet is toegekomen aan wat te doen met de shit van chaos van een burgeroorlog van iedereen tegen iedereen in Libië.
  9. [verwijderd] 2 april 2016 15:56
    PS

    Hoe is het in retorische zin mogelijk dat de rest van de wereld nog steeds in de shit van chief commander Bush trapt? Dat is in een democratie met een twee partijen systeem waarin in veel staten degene met de meeste centjes die dan ook op de televisie de tegenstander het langste voor rotte vis kan uitmaken de hele staat wint.

    Dus in Amerika zijn er net als in Europa vele opgewonden nationalisten met een kort lontje die vinden dat het voldoende is om opgewonden met een kort lontje achter een vlag van De Leider aan te lopen, dus hoe groter de shit, dus te meer noodzaak om met de vlag te wapperen, dus blijf van onze vlag en onze Leider af!

    Aangezien niet iedere Republikein opgewonden is en een kort lontje heeft en deze geoliede machine over de door chief commander Bush historisch aangerichte chaos verdeeld is, is in dit machtsvacuüm de opgewonden ultra-rechtse Teaparty met een kort lontje opgestaan die opgewonden met een kort lontje als anti alles party onmogelijke eisen stelt over dichte grenzen, geen abortus, geen ziektekostenverzekering, allemaal not in my backyard, anders schiet ik je van mijn erf af.

    Dus Amerika zit in een gewapende vrede opgescheept met twee geoliede machines die vanuit loopgraven van 100 jaar geleden elkaar voor rotte vis uitmaken, maar waarin de Republikeinse geoliede machine in het verkiezingscircus op het punt staat om uiteen te vallen, zodat het land achter de Amerikaanse vlag dan drie richtingen heeft. Dit systeem van de verreweg sterkste politie-agent van de wereld is uiteraard in historische zin reeds vele jaren failliet, maar de rest van de wereld heeft hier in ze War on Terror uiteraard niets over te zeggen.

    In dit failliete systeem houden de aan de lopende band problemen veroorzakende regeringsleiders zich in ze War on Terror bezig met opendeur verklaringen:

    de wereld dient in ze War on Terror te weten dat het terreur organiserende organisaties evenmin is toegestaan om atoombommen af te steken, want daar steken de aan de lopende band problemen veroorzakende regeringsleiders toch mooi een stokje voor, wat voor een heleboel zelfmoord terroristen een uitkomst zal zijn, maar dit desondanks door de aan de lopende band problemen veroorzakende regeringsleiders toch niet is toegestaan:

    teletekst 2.4.16

    ???????????????????????????????????????
    'Kernwapen IS is grootste dreiging'

    ????????????????????????????????????????
    ?? Een kernwapen in handen van IS zou de
    grootste bedreiging van de wereld zijn.
    Dat zei president Obama op de top over
    nucleaire veiligheid in Washington.

    Op een afsluitende persconferentie zei
    Obama dat er nog veel kernmateriaal
    moet worden veiliggesteld.Maar er zijn
    volgens hem concrete stappen gezet.

    Obama deelde ook een sneer uit naar de
    Republikeinse presidentskandidaat
    Donald Trump.Die had eerder,vanwege de
    dreiging door Noord-Korea,gepleit voor
    kernwapens voor Zuid-Korea en Japan.Het
    toont volgens Obama aan dat Trump geen
    benul heeft van buitenlandbeleid,of de
    wereld in het algemeen.
    ????????????????????????????????????????

    Aangezien de heer Trump als opgewonden standje met een te kort lontje,

    die in zijn

    "Ik schiet je van mijn erf af Teaparty backyard"

    ook geen benul van buitenlandbeleid of de wereld in het algemeen hoeft te hebben,

    dan ook met een scorende populistische oneliner gehakt maakt van hetgeen wat chief commander Obama van de vermaledijde geoliede machine van de Demoraten te melden heeft,

    kan in dit failliete systeem in ze War on Terror verwacht worden dat de populistische heer Trump van de verreweg sterkte politie-agent van de wereld als opgewonden chief commander met een te kort lontje het commando over de paranoïde wereld zal overnemen,

    en het dan ook uiteraard slechts een kwestie van tijd zal zijn dat hij in opgewonden staat ondanks deskundige adviezen om eerst tot 10 te stellen in een woedeaanval op het knopje drukt, en hij dan ook de rest van de paranoïde wereld waarin achter iedere boom een zelfmoordterrorist kan staan uit het lijden verlost,

    en het dan ook voor de rest van de wereld einde oefening zal zijn, en de rest van de wereld dan ook tot het einde der tijden en duurzaam hierna dood zal zijn,

    en de rest van de wereld dan ook tot het einde der tijden en duurzaam hierna niet meer zal leven, waar uiteraard niemand in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone iets aan kan doen.

    Het is nu eenmaal voor iedereen in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone niet anders.
  10. [verwijderd] 2 april 2016 16:11
    PS

    Zodat het enige wat de mensheid in het nationalistische geweld in naam van de vrijheid na o.m. twee door de aan de lopende band problemen veroorzakende regeringsleiders van westerse mogendheden begonnen zinloos bloedvergietende wereldoorlogen helaas in de geschiedenis van de mensheid op de valreep tot het einde der tijden nog rest is plaatjes draaien op het internet:

    Pet Shop Boys - Go West [HDR]
    www.youtube.com/watch?v=SezoGW_z9w0

    Twee vrije kaarten voor de mooie Chinese film ‘Mountains May Depart’ – nu te zien in verschillende bioscopen in NL

    luluwang.nl/twee-vrije-kaarten-voor-d...

    Barend Servet, waar moet dat heen?
    www.youtube.com/watch?v=vALfTnd7rD4

    Songtekst: Barend Servet - "Waar moet dat heen"

    Waar eens de boterbloemen bloeiden
    Staat nu een maf paleis
    Waar al die leuke plantjes groeiden
    Zijn nu stenen doods en grijs
    Och zal de mensheid ooit eens leren
    Te leven zonder bruut geweld
    Zullen wij dan ooit waarderen
    Wat onze Schepper heeft besteld

    refr.:
    Waar moet dat heen, hoe zal dat gaan
    Waar komt die rotzooi toch vandaan
    Wat moeten wij met ons bestaan
    De wereld is nog niet vergaan

    Waar eens mooie gebouwen stonden
    Is nu een grote troep
    Waar ooit het geld werd uitgevonden
    Trap ik nu in de poep
    Och zal de mensheid ooit een leren
    Te leven zonder bruut geweld
    Zullen we dan ooit waarderen
    Wat onze Schepper heeft besteld

    refr....

    Europe - The Final Countdown (London 2011)
    www.youtube.com/watch?v=eAaP03Qs6cE

    REDBONE We Were All Wounded at Wounded Knee 1973
    www.youtube.com/watch?v=2VB2LdOU6vo

    Tina Turner - We Don't Need Another Hero (Thunderdome) (Instrumental)
    www.youtube.com/watch?v=MCLWy6dIz68

    Neerlands Hoop Express Quo Vadis, Scania Vabis
    www.youtube.com/watch?v=kWsYnIVjou4

    HEY AMERICA - NORTHERN SOUL - JAMES BROWN BAND
    www.youtube.com/watch?v=xUKFmjhUALw
  11. [verwijderd] 2 april 2016 18:20
    So a simple message from a simple bottle out of the ruins from Tina Turner and the rest of the simple people in the suffering countries in the eurozone and beyond to the all the time problems making leaders of governments of all countries in the world and the rest of the universe:

    "Don't make all the time problems, go all the time with your problems to the Peace Palace in the country called The Netherlands in the town called The Hague, or whatever the name of that town in that country is, anyway, they know how to solve your problems, We Don't Need Anymore Another Hero, We Have In History Of Mankind Untill The End Of Times Enough of that shit"

    (Thunderdome) (Instrumental)

    www.youtube.com/watch?v=PAIatLW8ZKc

    "We Don't Need Another Hero"

    OUT OF THE RUINS
    OUT FROM THE WRECKAGE
    CAN`T MAKE THE SAME MISTAKE THIS TIME
    WE ARE THE CHILDREN
    THE LAST GENERATION
    WE ARE THE ONES THEY LEFT BEHIND
    AND I WONDER WHEN WE ARE EVER GONNA CHANGE
    LIVING UNDER THE FEAR, TILL NOTHING ELSE REMAINS

    WE DON`T NEED ANOTHER HERO
    WE DON`T NEED TO KNOW THE WAY HOME
    ALL WE WANT IS LIFE BEYOND
    THUNDERDOME

    LOOKING FOR SOMETHING
    WE CAN RELY ON
    THERE`S GOTTA BE SOMETHING BETTER OUT THERE
    LOVE AND COMPASSION
    THEIR DAY IS COMING
    ALL ELSE ARE CASTLES BUILT IN THE AIR
    AND I WONDER WHEN WE ARE EVER GONNA CHANGE
    LIVING UNDER THE FEAR TILL NOTHING ELSE REMAINS

    ALL THE CHILDREN SAY
    WE DON`T NEED ANOTHER HERO
    WE DON`T NEED TO KNOW THE WAY HOME
    ALL WE WANT IS LIFE BEYOND
    THUNDERDOME

    SO WHAT DO WE DO WITH OUR LIFES
    WE LEAVE ONLY A MARK
    WILL OUR STORY SHINE LIKE A LIGHT
    OR END IN THE DARK
    GIVE IT ALL OR NOTHING

    WE DON`T NEED ANOTHER HERO
    WE DON`T NEED TO KNOW THE WAY HOME
    ALL WE WANT IS LIFE BEYOND
    THUNDERDOME
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links