Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Frankrijk overtreft begrotingsdoelstelling

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 9 objectief 25 maart 2016 12:33
    Zolang er een begrotingstekort is, groeit de staatsschuld dat begrijpt iedereen.
    Maar als de rente nog enige tijd laag blijft is ook het Franse probleem verleden tijd en zoals dat voor meer Zuid-Europese landen het geval is.
    (N.B. dicht bij huis: Belgie heeft ook een grote staatsschuld en zal veel aan klandizie gaan verliezen door de aanslagen)
  2. Sloeki 25 maart 2016 12:58
    Boekhoudkundige trucjes worden weer van stal gehaald, alles om goodwill te scoren nu EU als geheeld onder druk staat door terrorisme, BREXIT, vluchtelingen etc.

    Straks moet Nederland weer "boete" betalen aan Brussel omdat onze economie harder is gegroeid. En Frankrijk krijgt weer doodleuk een uitstel op haar verplichtingen en incasseert ook nog gelden van Brussel.

  3. [verwijderd] 25 maart 2016 14:16
    Bij Calais wordt al maanden elke dag gevochten om per direct dat land te kunnen verlaten, terwijl er toch echt geen oorlog gaande is in La Douce France!

    Gestrande Ghanezen, Algerijnen, Libiers ed die het risico lopen het land nooit meer te kunnen verlaten, werkelijk een groot menselijk drama.

    Nederland moet gewoon helpen en die vluchtelingen uit Frankrijk evacueren en hier een onderdak aanbieden....
  4. [verwijderd] 25 maart 2016 16:28
    quote:

    paulta schreef op 25 maart 2016 14:16:

    Bij Calais wordt al maanden elke dag gevochten om per direct dat land te kunnen verlaten, terwijl er toch echt geen oorlog gaande is in La Douce France!

    Gestrande Ghanezen, Algerijnen, Libiers ed die het risico lopen het land nooit meer te kunnen verlaten, werkelijk een groot menselijk drama.

    Nederland moet gewoon helpen en die vluchtelingen uit Frankrijk evacueren en hier een onderdak aanbieden....
    Ik stel voor: een luchtbrug, met alleen 1e klas stoelen.
  5. [verwijderd] 25 maart 2016 17:35
    Er was een soort van enclave ontstaan met tenten, handel en infrastuctuur, een mini-economie.
    Aan de trein proberen te hangen, vrachtwagens open snijden, caravans open breken, in ieder geval weg uit dat Franse.
    Economische vluchtelingen? eerder emotionele vluchtelingen, het VK als hoogst haalbare doel.

    Ik moet dit volk niet in de voortuin hebben, laat staan in de achtertuin!
    Het zijn gewoon gelukszoekers naar wat beters binnen Europa, waarschijnlijk parasiteren als ambitie!....
  6. TA=verlies 25 maart 2016 18:18
    Het mooiste is dat iedereen in het tentenkamp asiel is aangeboden, bijna niemand wilde dat. Het zijn dus geen vluchtelingen in de zin zoals Den Haag ze graag zou willen zien. De mensen uit het kamp wilde naar Engeland en geen asiel in Frankrijk.
    Nu dat duidelijk is, worden de regels niet veranderd, alles kan en mag. Met dit beleid zijn we binnen een periode van ik schat 10 jaar onze complete normen en waarden kwijt, en natuurlijk onze welvaart...
    Als burger heb je eigenlijk maar 1 manier om invloed uit te oefenen en dat is in het stemhokje.
  7. forum rang 8 aextracker 26 maart 2016 01:56
    Volgens mij ging deze discussie over "het oplopende begrotingstekort"in Frankrijk en de europese regelgeving die daartoe door leiders met elkaar is aangegaan.
    Frankrijk schendt die afspraken en moet derhalve onder "stringenter europees toezicht komen", met harde afspraken ter verbetering.

    Het bericht over het begrotingstekort loopt synchroon met de "all time high" werkloosheidscijfers in Frankrijk. De prelude voor nog meer economische misere en belastingdruk onder vermogenden in Frankrijk.
    In die werkloosheidscijfers tellen (illegale) vluchtelingen nog niet eens mee.
    Wat ook niet meehelpt is dat andere landen financieel gaan bijdragen om de in Frankrijk "uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaardelijke beschermingsconstructies" voor enige medewerker (ook al waren deze bewezen incompetent, zo maakte ik mee in onze franse vestiging) te blijven financieren.

    Eerst de beschermingswallen omlaag, dan de stakingsgolven durven trosteren en doorpakken op "werk loont en loon werkt" beleidslijnen.

    Voor illegalen is sowieso geen plaats. Slechts 3 stappen zijn nodig;

    1.) Eerst registreren incl. verplichte DNA afname.
    2.) Uitspraak van een EU rechter (Ja\Nee humaan illegaal, legaliseren) o.b.v. max. 10 simpele punten.
    3.) Besluit om per veerboot retour naar bijv. Nrd Afrika\land van origine te sturen.
    Die boten varen veelvuldig per dag vanaf Marseille. De instroombeperking t.a.v. de heenreizen vanuit Nrd Afrika werkt niet , dus retoursturen kan ook niet het probleem zijn.
    Waar een wil is, is een weg.
    Dat die wegen allang niet meer louter mooi zijn waarover we reizen is inmiddels helaas bekend.
    Dat hadden ze in Zweden, Denemarken en bij de oost europese lidstaten sneller in de gaten. Brussel volgde schoorvoetend op vertraagde afstand.

    NB. Zelfs voor een zakenbezoek aan Canada heb je als "verifieerbaar legaal werkend decennia belastingafdragend europeaan", vanaf nu een visum nodig.
    Toch voel ik me niet gediscrimineerd. Ik begrijp het wel en koop het visum en de daartoe verplichte plichtplegingen. Ik wil immers met een legaal doel naar Canada. As simple as that !

    En wat doet Nederland ; Gevluchte (illegale) Oekraïners kregen Euro 3.400,- "retourgeld mee voor de terugreis".
    Daar vallen in Europees verband met Ryaniar \ Easyjet goedkopere jaarafspraken over te maken beste mijnheer Dijkhoff cs. in EU landen !

    Het is allemaal niet zo lastig, doch je moet het willen en durven ! De handen gaan ervoor op elkaar , het beleid wordt en niet anders van , wel helderder en goedloper.

    Het franse begrotingstekort blijft echter ook dan oplopen. Het wordt het volgende europese probleem van grootse financiele omvang wat niemand nog ziet aankomen. Vele franse belastingbetalers voelen het sinds de komst van Hollande steeds harder in de portemonnaie. Ik verwacht dat de Turken voor 2020 lid zijn van de EU en Frankrijk truks verplciht stelt in Marseille, Bordeaux, Lille, Parijs en omgeving. Dit onder het mom ; Liberte , Egalite, fraternite.

    Arrest my case. Europa stevent af op een economisch failliet bestuurlijk model.

    PS. Een oordeel; Bij dergelijke problematiek blijft de rente bewust en gestuurd lang laag. Landen\parlementen kunnen anders hun leningen niet meer aflossen aan de ECB\IMF. De oplossing ; Meer geld bijdrukken en in omloop brengen met steun van "Bazooka Draghi".

    Tracker
  8. [verwijderd] 26 maart 2016 21:03
    quote:

    TA=verlies schreef op 25 maart 2016 18:18:

    Het mooiste is dat iedereen in het tentenkamp asiel is aangeboden, bijna niemand wilde dat. Het zijn dus geen vluchtelingen in de zin zoals Den Haag ze graag zou willen zien. De mensen uit het kamp wilde naar Engeland en geen asiel in Frankrijk.
    Nu dat duidelijk is, worden de regels niet veranderd, alles kan en mag. Met dit beleid zijn we binnen een periode van ik schat 10 jaar onze complete normen en waarden kwijt, en natuurlijk onze welvaart...
    Als burger heb je eigenlijk maar 1 manier om invloed uit te oefenen en dat is in het stemhokje.

    Of zoals ik naar zwitserland verhuizen... Lekker de NL staatssxhuld achtergelaten, lage belasting, top verdiensten, lage criminaliteit... Je ziet me nooit meer terug in nederland / eu
  9. forum rang 8 aextracker 27 maart 2016 10:56
    Ja, dat is een goed alternatief;
    Een schoon, eenduidig bestuurd en welvarend land , met vele schoonheden, waar het als gezond , vermogend (Vanaf Euro 2 Mln NCW schat ik) privaat burger goed toeven is.
    Voorwaardelijk dus , dat je "een vermogende uitgangspositie & sociaal zakelijke structuur" kent, die "verhuizen werkbaar en financieel sociaal aanvaardbaar maakt. Inderdaad een voorecht !

    Een voorrecht wat steeds vaker in mijn "financiele planning" en denken\handelen een plek krijgt o.b.v. "NCW modellen".
    Denk daarbij ook aan Canada.

    Op Nederland raak je langzaamaan uitgekeken. Waarom ?
    Een wederkerend verhufterende egocentrische en daarmee vernederende imago ontwikkeling.
    Verschraling van mores en arbeids-ethos, geen regering die handhaving van normen en waarden weet te stimuleren en aan te jagen, noch de motivaties te creeren , cq. voorbeelden te stellen, anders dan "compromissen sluiten" om zelf politiek te kunnen overleven.

    Nee , het blijven "pamperen van onbehoorlijke burgers, criminelen en gevoelens van onveiligheid toelaten", i.c.m. het schaamteloos "financiele differentiatie" te willen gaan invoeren van vermogensheffingen" maakt het niet boeiender voor de werkende \ selfmade financial planner.

    Het afwachten van meer belastingdruk op gecreerd vermogen vanaf een waarde van let's say Euro 1 miljoen ligt niet zo heel ver buiten bereik van de NL-belastinginners.
    De geesten werden er al rijp voor gemaakt \ op getoetst (o.a. door de PvdA) in de laatste verkiezingsrondes.

    In mijn reflecties vormt het de opmaat "voor een NL-exit strategie". Het schaamteloos afromen van zelfstandig opgebouwd eigen vermogen "zonder enig wettelijk gereguleerd weerwoord" en het vervolgens ter beschikking moeten stellen aan een incompetente club bestuurders die geld uitgeven als watermanagement beschouwen , heb ik zo langzaamaan wel gehad.

    Het rampscenario en trigger voor een exit-strategie; Groenlinks, SP , PvdA & D'66 of enige vorm van "linkse centrum linkse coalities" met gedoogstemmen.
    Dan is het einde zoek en de klep voor Nederland naar de economische afvoerput geopend en de weg open naar een "nationale vegrijzemuisificering en massificatie" van mores, die NL decennia gaan terugwerpen in de mondiale verhoudingen.

    Daarmee Griekenland en Frankrijk achterna reizend. Lang terend op "oude historische waarden", doch structureel financieel uitgehold en in toenemende mate afhankelijk van anderen.
    Alle ballen gaan dan op "verdergaande nivellering". Dus niet verder doorvoeren van "loon naar werken" politiek en ruimte voor vermogensopbouw om particulier initiatief aan te jagen.
    Nee het wordt dan verdere nivellering, uniformisering en vegrijze-muisificering". Met z'n allen in groene ini-mini auto's of max. een Skoda, maar wsl. eerder met openbaar vervoer wat dan goedkoper wordt in een servicelevel, waar niemand om vraagt.

    Eigen initiatief is dan sowieso "verleden tijd", want "de partij weet wat goed voor U is". Den Uyl wist het goed te brengen in andere tijden.
    Als ik dan nu een SP of GroenLinks voorman hoor oreren , dan weet ik het ; Een gestraalde lagere schoolonderwijzer, die mij , financieel acadeem gaat uitleggen wat goed voor me is , gaat mij een etappe te ver.
    De "staatsvisies en gedrag van populaties, zien we vertaald in Rusland en China ; Kudde gedrag !
    Die landen hebben\hadden ?) echter "economic drivers" of groei vanuit de autonome schaal en kracht van het land en diens resources.
    Essenties die NL inmiddels ontberen. De "gasbalans"is "netto importerend". Geen "financiele buffervormers van omvang meer in bezit", anders dan "water & wind".

    In die zin vormen Emile en zijn flashy counterpart bij de SP de ultieme motivationele ondersteuning om even door te buffelen en te borgen , dat financiele onafhankelijkheid de garantie biedt om deze rampspoed te voorkomen voor mij en mijn geliefden".

    Zwitserland, een land om naar toe te werken zo lang het nog kan. Voor de franse vermogenden werden de fiscale vluchtroutes bl. al hard dichtgegooid in 2015 met de keuzes van Hollande. Veel vermogen was toen al het land uit gemanaged. Een groeitrend die ook Nederland treft ! Het is veelzeggend, doch "een voorrecht" alfaomega !
    De ervaring bevat een "kansrijke service-formule" gericht op potentiele vermogensvluchters die NL willen verlaten :). Een groeimarkt en model :).

    Tracker
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links