Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel NSI AEX:NSI.NL, NL0012365084

  • 17,560 19 apr 2024 09:53
  • +0,040 (+0,23%) Dagrange 17,480 - 17,560
  • 6.563 Gem. (3M) 32,1K

NSI 2016

744 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 38 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 18 maart 2016 18:39
    NSI draagt twee nieuwe commissarissen voor en kondigt vertrek CEO aan


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Vastgoedfonds NSI nv (NSI.AE) stelt de benoeming van twee nieuwe commissarissen voor en de benoeming van Anne de Jong als statutair directeur. Chief executive officer Johan Buijs is niet voor een nieuwe bestuurstermijn als algemeen directeur beschikbaar, zo meldt het concern vrijdag nabeurs.

    Daartoe is volgens het bedrijf in gezamenlijk overleg besloten. Het huidige, tweede, bestuurstermijn van Buijs loopt tot 31 december 2016. De Raad van Commissarissen (RvC) is het proces voor opvolging van Buijs inmiddels gestart.

    Harm Meijer en Karin Koks worden voorgedragen als lid van de RvC. Gerard de Greef en Henk jan van den Bosch zullen de RvC verlaten.

    Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (ava) zal over de nominaties gestemd worden. Daarnaast zullen de aandeelhouders geinformeerd worden over de zoektocht naar een nieuwe Chief executive.

    Het aandeel sloot vrijdag 1,1% hoger op EUR4,18.


    Door Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; patrick.buis@dowjones.com


  2. forum rang 6 Tom3 18 maart 2016 22:37
    Is dat vertrek van Buijs en min-of pluspunt? In mijn ogen had hij in 2009 nooit mogen zeggen dat de ergste ellende achter de rug was, die ellende moest toen nog komen. Wel heeft hij de problemen creatief weten aan te pakken. Nu tijdstip voor een overname?

    "NSI ziet voorzichtig herstel vastgoed
    25 juni 2009, 17:40 | ANP
    HOORN (AFN) - De vastgoedmarkt vertoont voorzichtige tekenen van herstel. Er vinden weer transacties plaats en banken zijn weer wat soepeler met de kredietverstrekking. Dat zei bestuursvoorzitter Johan Buijs van vastgoedbedrijf Nieuwe Steen Investments (NSI) donderdag in een interview.

    ,,Op de kantorenmarkt is een tijdje sprake van stilstand geweest. Je ziet nu dat er weer transacties plaatsvinden'', zei Buijs. Ook een versoepeling van het uitleengedrag van banken wijst op een afzwakking van de crisis. ,,Banken willen graag weer uitlenen aan gezonde bedrijven. Dat geeft ook een duidelijk signaal dat er wat verbeterd is.''

    Door de kredietcrisis en de recessie verkeert de vastgoedmarkt in zwaar weer. Veel vastgoedbedrijven hebben flink moeten afschrijven op de waarde van hun bezittingen. Buijs verwacht niet dat zijn bedrijf nog omvangrijke afschrijvingen zal moeten doen. ,,Wij zien dat de herwaarderingen de bodem aan het bereiken zijn.''

    Verzekeringspolis

    Hij wees erop dat NSI sinds het derde kwartaal van 2008 voor ongeveer 70 miljoen euro aan vastgoed verkocht heeft. De verkoopprijs lag hierbij altijd op, of boven de boekwaarde.

    Eerder deze maand deed het bedrijf een aandelenemissie. NSI haalde hiermee bijna 40 miljoen euro op. Buijs beschouwt het verse kapitaal voorlopig als een verzekeringspolis. ,,De emissie geeft ons meer lucht voor het geval we in een heel harde neerwaartse economische spiraal komen.''

    Duidelijkheid

    De topman verwacht dat na de zomer duidelijk zal worden hoe bedrijven en de economie ervoor staan. Hij voorziet dat het aantal koopjes op de vastgoedmarkt zal toenemen. Dit komt doordat sommige partijen door hun banken gedwongen worden hun panden te verkopen. ,,Een aantal banken in Engeland is schoon schip aan het maken. In de Londense City worden goede panden, met goede huurders, onder druk van de bank verkocht. Dat kun je hier ook gaan zien.''

    NSI streeft naar een een-op-een verhouding tussen schulden en eigen vermogen. Het bedrijf kan bovenop het verse kapitaal nog een keer bijna 40 miljoen euro lenen. Hierdoor heeft het een oorlogskas van ongeveer 80 miljoen euro om aankopen te doen als de kans zich eind dit jaar of volgend jaar voordoet."
  3. Koning Insinuatie 19 maart 2016 06:35
    Mijne inziens een pluspunt. Persoonlijk vind ik dat te lang de oude weg is bewandeld, de omslag met HNK is mooi maar wel rijkelijk laat geweest. Tevens was de emissie van 300 mln niet echt chique.

    Wel even kritisch kijken wat voor een trackrecord een nieuwe CEO heeft. Vaak worden dan oude slechte zaken in 1x benoemd, dan nl veel ruimte voor herstel! Hier zijn de meeste afwaarderingen nu wel gedaan. Wat is de nieuwe strategie van de CEO. Als hij zich maar vindt in het HNK-concept!
  4. forum rang 6 Tom3 19 maart 2016 13:01
    quote:

    rationeel schreef op 19 maart 2016 12:50:

    Visie plus degelijkheid vind ik belangrijk. Toch een beetje een "raar" wereldje dat vastgoed.
    Een emissie bij lage koers van het aandeel? Terwijl je het geld nog niet nodig hebt?
    Gaat dit over de 300 mio emissie? Dat geld was helemaal verdampt door afwaarderingen. In 2012 t/m 2014 is Euro 523 mio afgeschreven. En aangezien 50% solvabiliteit toch wel het minimum is voor een og fonds was die emissie hard nodig. Als we ooit positieve herwaarderingen krijgen, worden er in het gekste geval eigen aandelen ingekocht. Echter omdat handel deze mensen in het bloed zit zullen er wel kantoren terug gekocht worden. Met een (minimum) yield van 8% is dat ook wel een lucratieve bezigheid momenteel.
  5. forum rang 10 rationeel 19 maart 2016 13:05
    quote:

    Tom3 schreef op 19 maart 2016 13:01:

    [...]

    Gaat dit over de 300 mio emissie? Dat geld was helemaal verdampt door afwaarderingen.
    Dat afwaarderen vind ik ook moeilijk. Wordt het nu bij een betere markt weer opgewaardeerd?
    En is de boekwaarde uitgangspunt bij verkoop ipv de waarde waarvoor je gekocht hebt?
  6. GrindNshiP 21 maart 2016 10:25
    Belangrijke aanjagers Koers NSI

    AMSTERDAM (AFN) - Het aanstaande vertrek bij NSI van topman Johan Buijs en de voorgenomen benoeming van Hans Meijer als commissaris zijn belangrijke aanjagers voor institutionele partijen, die wachten op ,,meer en snellere veranderingen'' bij de vastgoedonderneming. Dat stelde ING-analist Jaap Kuin maandag in een rapport.

    De huidige termijn van Buijs loopt eind dit jaar af. Het bedrijf gaf vrijdag aan dat in gezamenlijk overleg is besloten dat Buijs niet voor een derde termijn herbenoembaar is. NSI is de zoektocht naar een opvolger begonnen. Buijs staat sinds 2008 aan het roer bij het bedrijf.

    Meijer is een vertegenwoordiger van Icemap, een grootaandeelhouder van NSI, zo merkte de bank op. ,,Wij geloven dat de toegenomen directe betrokkenheid van Icemap de verwachtingen van aandeelhouders over de prestaties van NSI zal vergroten'', aldus Kuin. Hij wees verder bij Karin Koks, die ook is voorgedragen als commissaris, specifiek naar haar ervaring met bouw, projectmanagement en vermogensbeheer.

    ING hanteert een buy-advies op NSI, dat maandag omstreeks 9.40 uur 0,7 procent in de min stond op 4,15 euro.
  7. forum rang 6 Tom3 21 maart 2016 11:21
    Het lijkt wel of er op 4,15 een hele grote verkoper zit. Laat wordt op dat prijspeil steeds aangevuld. Afgelopen dagen gingen we met een enorm volume up. Ja ben het eens met p1woord: als je de koersen vergelijkt met een Wereldhave dan heeft Buijs het slecht gedaan. Nu hoop ik dat met het aantrekken van de economie en de stijgende vraag naar beleggingsobjecten (TINA) dat de yields verder dalen waardoor de waarderingen aantrekken.
  8. forum rang 6 Tom3 21 maart 2016 11:45
    Vreemd dat die verkoper vindt dat een dividend van 6,5% (bij een beperkt neerwaarts koersrisico) in tijden van negatieve rentes niet voldoende is. Kennelijk is hij/zij de mening toegedaan dat er nog afwaarderingen (op de winkels en die (semi-industriële)objecten die momenteel in de aanbieding zijn, zit aan te komen. Heeft iemand hier een mening over?
  9. forum rang 10 rationeel 21 maart 2016 13:09
    quote:

    Tom3 schreef op 21 maart 2016 11:45:

    Vreemd dat die verkoper vindt dat een dividend van 6,5% (bij een beperkt neerwaarts koersrisico) in tijden van negatieve rentes niet voldoende is. Kennelijk is hij/zij de mening toegedaan dat er nog afwaarderingen (op de winkels en die (semi-industriële)objecten die momenteel in de aanbieding zijn, zit aan te komen. Heeft iemand hier een mening over?
    Ja, Tom:) heeft met TA te maken. Het is een beetje over bought.
    En er is een weerstand.

    Zie: rationeel 15 mrt 2016 om 20:51


744 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 38 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Stevige winstdruk bij kantorenfonds NSI

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links