Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,520 23 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 5,450 - 5,585
  • 546.527 Gem. (3M) 317,5K

TomTom Maart 2016

3.389 Posts
Pagina: «« 1 ... 84 85 86 87 88 ... 170 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 maart 2016 11:45
    quote:

    martinmartin schreef op 14 maart 2016 10:45:

    [...].

    Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt.
    "Maps zijn geen zelfstandige assets meer": bedoel je hiermee te zeggen dat maps op zichzelf geen assets meer zijn maar dat het om de combinatie gaat van maps met daaraan gekoppeld de real-time veranderingen die binnen komen via sensors en mede via AI vertaald worden naar de up-to date maps essentieel voor de SDC of bedoel je dat D3 maps uberhauopt geen rol meer spelen in de toekomst bij de SDC omdat het allemaal af kan zonder de gedetaillerde basis map.
    De HD/3D map komt voort uit het 'oude' denken dat je een asset nodig hebt die op een kaart lijkt. Dat is voor de oriëntatie en navigatie van mensen inderdaad handig en je kunt dan ook echt zien dat je van A naar B via de uitgestippelde route gaat. Obstakels en afwijkingen op die route worden ook als zodanig gevisualiseerd. Een SDC heeft hier helemaal geen behoefte aan. Een auto reageert niet op visuele kaarten, maar op informatie. De informatie komt van verkeersdeelnemers, wegmeubilair, verkeersstromen, sensoren en ... vul zelf maar in. Met behulp van AI wordt hier een interne, voor de auto behapbare 'kaart' van gemaakt. Er is voor de auto alleen maar informatie. Voor mijn auto is het helemaal niet relevant dat een auto van Tom2 hier vorige maand een RoadDNA plaatje heeft gemaakt waar hij de eigen positie mee moet vergelijken. Het is veel informatiever om te achterhalen waar auto's de afgelopen paar uren het wegoppervlak hebben begaan. En dat is allemaal realtime op te vragen uit de cloud. En uiteindelijk kun je een cloud ook in grote mate redundant/robuust uitvoeren. Ik geef toe dat er ook gevaren zitten in het totaal afhankelijk zijn van de cloud. Misschien krijg je een mengvorm van deels lokale onboard informatie (maar dan alleen maar het gebied waar je je op dat moment bevindt, iedere keer 'vers' uit de cloud gehaald op het moment dat er een breedband verbinding beschikbar is) en de realtime actuele informatie via de cloud. Maarja, ik verzin of bepaal het niet. Dat doen de leveranciers. De 'kaartenmakers 3.0'.

    Het is allemaal koffiedik kijken.

    Maar ik denk serieus dat het daar naartoe gaat. Ik vermoed dat niet alleen voor HERE, maar ook voor Tom2 het onderhouden van de HD/3D kaart onbetaalbaar wordt en bovendien nutteloos als het niet real-ime live informatie betreft.
    Even terug zie ik een post van Justin waarin hij beweert dat Tom2 al sinds 2011 auto's heeft rondrijden met 360º camera's op het dak en bengt dat vervolgens achteloos in verband met RoadDNA. Maar Tom2 zélf stelt dat RoadDNA vervaardigd is met Lidar. Als er geen gewone auto's met Lidar rondrijden vind ik dit dus gewoon kansloos en zie ik meer in visuele map opbouw. Iedere auto rijdt straks zowieso wel met camera's rond.

    De 'angst' die ik en sommige medeforumleden eind december/begin januari voelden dat het wel eens een grote vlucht de andere kant op kon gaan nemen zit duidelijk ook in de markt. Ik kan het anders ook niet verklaren dat de koers niet meer vooruit te branden is. Voorlopig verblijdt Tom2 ons ook niet met nieuwe, echt aansprekende grote deals. Dus ik kijk het ook nog maar even aan.
  2. [verwijderd] 14 maart 2016 11:46
    quote:

    Hik schreef op 14 maart 2016 09:40:

    [...]

    Dat zeg ik juist: Maps op zich zijn geen zelfstandige asset meer. Een map is de optelsom van Sensor+AI geworden. De auto is een zichzelf oriënterend en voortbewegend vehicle in een deels onbekende, maar door interactie met de omgeving (v2x) steeds bekendere ruimtelijke omgeving.
    Je start nu een semantische discussie (of verdraaiing) over de term ‘zelfstandige asset’.

    Sinds 2012 na het goede artikel van Jon Tjeng is er hier op het IEX forum al een duidelijk beeld dat je kaarten niet alleen moet zien als een fysiek product (een kaart op een memorystick bijvoorbeeld) maar als een set aan competenties, vaardigheden, processen en systemen. Dat noem ik even de “mapping operations” (operations = hoe je iets doet). En die mapping operations zijn een asset.

    Van kaarten verandert immers 15% per jaar. Dus zie je de kaart als iets fysieks (een database) maar niet als een operatie, en beschik je ook niet over de operaties, dan is in theorie je product na 7 jaar "rendered useless".

    Jon vatte het destijds zo samen:
    uneasyempires.blogspot.nl/2012/10/why...

    As important as the map is the network of relationships behind it. What most people don't realise is that the majority of digital mapping isn't done with cars - its done by getting the underlying GIS data from thousands of government agencies, utility companies and transportation companies and integrating it together.

    The hard bit about building a map isn't actually driving the roads - its about getting that data. It is noticeable that Google built out its US map much more quickly, because it could start with a core set of federal data rather than having to go to multiple providers. In contrast its build-out in Europe has been much slower as its been dealing with a much more fragmented market and much tougher regulator landscape. TomTom of course has had all these relationships for years, and this represents significant hidden value.

    As important as the relations is the people. Again although TomTom has seen swingeing job cuts of late it still employs hundreds of experienced mapping experts. These guys don't simply grow on trees; to assemble a comparable outfit from scratch would take years. This represents a significant asset.

    Finally there are is a raft of software and services which TomTom has built on top of Tele Atlas. In particular the database of Points of Information (PoIs - everything from service stations to restaurants and hotels), its Mapshare portal for crowdsourcing map updates, the routing algorithms to map out a journey and HD Traffic, its live traffic offering.

    I think about it like this - just licencing the map is like buying an MP3 of the White Album. But acquiring TomTom is like acquiring the original score, with the Abbey Road studios thrown in to boot.


    Een asset is een bezit. En dat hoeft geen fysiek product te zijn. Een asset kan ook een proces zijn, knowhow zijn, patenten zijn, marktkennis zijn.

    Ik zeg dus zelf ook al sinds het artikel van Jon dat maps niet gezien moeten worden als een fysiek product (iets van een aantal gigabites op een memorystick of andere content drager) maar als een operatie. Want stel dat je alleen de map hebt en niet de operaties. En 15% van de wegen verandert per jaar. Dan heb je in theorie na 7 jaar een compleet waardeloos product.

    Het gaat er dus o.a. om wie:
    - de knowhow en patenten heeft
    - de processen heeft om kaarten te onderhouden
    - de juiste mensen heeft om kaarten te onderhouden
    - de connecties heeft (zie link: duizenden gouvernementele bronnen en hoe gebruik je die?)
    - de systemen en capaciteit heeft (terrabites aan data die dagelijks verwerkt worden)
    - de slimme software heeft (machine learning, realtime maps platform)
    - de data heeft (TomTom probes, Apple probes, community input (mapshare)
    en data die van sensoren komt.
    - de wereldwijde dekking heeft (voor een klant brengt het veel meerkosten mee als hij per land zou moeten zoeken naar lokale aanbieders met elk hun eigen content formaten)
    - flexibiliteit in gebruik biedt (white label versus branded bijvoorbeeld, maar ook wel of geen plicht om bepaalde data te delen)
    - de kwaliteitscontroles / waarborgen heeft die de auto industrie stelt. Onderdeel daarvan is dat bij iedere wijziging de bron herleidbaar is en ongedaan gemaakt kan worden (Google maps heeft bijvoorbeeld problemen met input die gebruikers zelf invoeren die niet door Google zelf gecontroleerd was)

    En last but not least: de winnaar is degene die de beste combinatie heeft van kosten versus kwaliteit, flexibiliteit en waarborgen.

    Een open street map heeft bijvoorbeeld nul kosten, maar ook geen waarborgen. Google heeft hoge kwaliteit, maar minder waarborgen en heeft ook minder flexibiliteit. De eindgebruiker krijgt geen toegang tot de ruwe data, dus mag ze niet zelf vormgeven, zelf POI filteren. Je krijgt de bestaande Google Maps tiles.

  3. [verwijderd] 14 maart 2016 11:50
    quote:

    Happy Chappy schreef op 14 maart 2016 11:25:

    @ hik, als de nauwkeurigheid qua precisie nodig for self-driving - bij maps geen absolute must meer is dan beschouw ik dit ook als een 'disruptive factor '

    moet eerlijk bekennen dat ik hier van alle experts op t forum dan toch BDB volg en zolang hij geen aanleiding ziet om aan de alarmbel te trekken , ga ik ervan uit dat dit gewoon aanvullingen/aanpassingen zijn die in ieder groeiende en evoluerende sector aanwezig zijn, sommige van importantie , andere minder.

    BDB is voor mij net zoals in " the longest day " die fransoos die met zijn oor naar de BBC luistert voor die ééne zin " Jean a de longues moustaches "

    zo lees ik al BDB zijn verhalen over oude liefdes, concerten waar ik nog nooit van gehoord heb, gedichten die ik nog nooit gelezen heb, hoe hij Titulaer ( gelukkig niet die van TT ) maar die uit Ukkel vol op de muil mept, maar die ééne zin ga ik niet missen " beste forumleden nu geloof ik toch echt dat ze iets hebben gevonden wat de waarde van die kaarten van TT kan ondermijnen "
    het moment dat BDB hiermee komt en zijn vinger uit die dijk trekt, wil ik al in de sloep zitten.

    tot die tijd ... wacht ik af.
    ps: BDB, je moet eens wat minder jack russell zijn voor Marique en wat meer Labrador, voor cijfers zijn er hier weinig die haar de wol over de ogen trekken.
    De laatste zin ben ik met je eens.
    En nee, ik ben inderdaad geen expert, maar de laatste tijd heb ik behoudens wat borstklopperij en andere prietpraat eigenlijk niks zinnigs meer van BDB vernomen.
  4. [verwijderd] 14 maart 2016 12:06
    quote:

    *Justin* schreef op 14 maart 2016 11:46:

    [...]
    Even de heilige mist weglaten

    En last but not least: de winnaar is degene die de beste combinatie heeft van kosten versus kwaliteit, flexibiliteit en waarborgen.
    Er zijn meerdere winnaars zoals er meer Heilige Goden zijn met ieder zijn eigen apostelen of het nu facebook drone kaarten, Japanse kaartenmaker etc etc betreft, winti, waken tanka etc
  5. [verwijderd] 14 maart 2016 12:35
    corporate.tomtom.com/releasedetail.cf...

    TomTom GO Mobile, Now Available for iPhone
    ~ All new TomTom navigation app with real-time traffic information now available globally ~

    Amsterdam, 14 March 2016 – TomTom (TOM2) GO Mobile, a new navigation app for iPhone with TomTom Traffic, is now available globally, for free, on the Apple App Store. Everyone can experience TomTom's premium navigation and real-time traffic information, driving up to 75km every month free of charge*. Drivers can upgrade to unlimited driving with a simple in-app purchase.........

  6. Spreidstand 14 maart 2016 12:40
    quote:

    Vici schreef op 14 maart 2016 12:35:

    corporate.tomtom.com/releasedetail.cf...

    TomTom GO Mobile, Now Available for iPhone
    ~ All new TomTom navigation app with real-time traffic information now available globally ~

    Amsterdam, 14 March 2016 – TomTom (TOM2) GO Mobile, a new navigation app for iPhone with TomTom Traffic, is now available globally, for free, on the Apple App Store. Everyone can experience TomTom's premium navigation and real-time traffic information, driving up to 75km every month free of charge*. Drivers can upgrade to unlimited driving with a simple in-app purchase.........

    Mijn Tomtom Europe is net geupdate. Na opening aanbod om 3 jaar lang gratis van GO gebruik te maken. Nog steeds geen killer aanbod, want nu heb ik "levenslang" updates en onbeperkt rijden...
  7. [verwijderd] 14 maart 2016 12:41
    quote:

    *Justin* schreef op 14 maart 2016 11:46:

    [...]

    Je start nu een semantische discussie (of verdraaiing) over de term ‘zelfstandige asset’.

    Sinds 2012 na het goede artikel van Jon Tjeng is er hier op het IEX forum al een duidelijk beeld dat je kaarten niet alleen moet zien als een fysiek product (een kaart op een memorystick bijvoorbeeld) maar als een set aan competenties, vaardigheden, processen en systemen. Dat noem ik even de “mapping operations” (operations = hoe je iets doet). En die mapping operations zijn een asset.

    Van kaarten verandert immers 15% per jaar. Dus zie je de kaart als iets fysieks (een database) maar niet als een operatie, en beschik je ook niet over de operaties, dan is in theorie je product na 7 jaar "rendered useless".

    Jon vatte het destijds zo samen:
    uneasyempires.blogspot.nl/2012/10/why...

    As important as the map is the network of relationships behind it. What most people don't realise is that the majority of digital mapping isn't done with cars - its done by getting the underlying GIS data from thousands of government agencies, utility companies and transportation companies and integrating it together.

    The hard bit about building a map isn't actually driving the roads - its about getting that data. It is noticeable that Google built out its US map much more quickly, because it could start with a core set of federal data rather than having to go to multiple providers. In contrast its build-out in Europe has been much slower as its been dealing with a much more fragmented market and much tougher regulator landscape. TomTom of course has had all these relationships for years, and this represents significant hidden value.

    As important as the relations is the people. Again although TomTom has seen swingeing job cuts of late it still employs hundreds of experienced mapping experts. These guys don't simply grow on trees; to assemble a comparable outfit from scratch would take years. This represents a significant asset.

    Finally there are is a raft of software and services which TomTom has built on top of Tele Atlas. In particular the database of Points of Information (PoIs - everything from service stations to restaurants and hotels), its Mapshare portal for crowdsourcing map updates, the routing algorithms to map out a journey and HD Traffic, its live traffic offering.

    I think about it like this - just licencing the map is like buying an MP3 of the White Album. But acquiring TomTom is like acquiring the original score, with the Abbey Road studios thrown in to boot.


    Een asset is een bezit. En dat hoeft geen fysiek product te zijn. Een asset kan ook een proces zijn, knowhow zijn, patenten zijn, marktkennis zijn.

    Ik zeg dus zelf ook al sinds het artikel van Jon dat maps niet gezien moeten worden als een fysiek product (iets van een aantal gigabites op een memorystick of andere content drager) maar als een operatie. Want stel dat je alleen de map hebt en niet de operaties. En 15% van de wegen verandert per jaar. Dan heb je in theorie na 7 jaar een compleet waardeloos product.

    Het gaat er dus o.a. om wie:
    - de knowhow en patenten heeft
    - de processen heeft om kaarten te onderhouden
    - de juiste mensen heeft om kaarten te onderhouden
    - de connecties heeft (zie link: duizenden gouvernementele bronnen en hoe gebruik je die?)
    - de systemen en capaciteit heeft (terrabites aan data die dagelijks verwerkt worden)
    - de slimme software heeft (machine learning, realtime maps platform)
    - de data heeft (TomTom probes, Apple probes, community input (mapshare)
    en data die van sensoren komt.
    - de wereldwijde dekking heeft (voor een klant brengt het veel meerkosten mee als hij per land zou moeten zoeken naar lokale aanbieders met elk hun eigen content formaten)
    - flexibiliteit in gebruik biedt (white label versus branded bijvoorbeeld, maar ook wel of geen plicht om bepaalde data te delen)
    - de kwaliteitscontroles / waarborgen heeft die de auto industrie stelt. Onderdeel daarvan is dat bij iedere wijziging de bron herleidbaar is en ongedaan gemaakt kan worden (Google maps heeft bijvoorbeeld problemen met input die gebruikers zelf invoeren die niet door Google zelf gecontroleerd was)

    En last but not least: de winnaar is degene die de beste combinatie heeft van kosten versus kwaliteit, flexibiliteit en waarborgen.

    Een open street map heeft bijvoorbeeld nul kosten, maar ook geen waarborgen. Google heeft hoge kwaliteit, maar minder waarborgen en heeft ook minder flexibiliteit. De eindgebruiker krijgt geen toegang tot de ruwe data, dus mag ze niet zelf vormgeven, zelf POI filteren. Je krijgt de bestaande Google Maps tiles.

    Nou Justin, dat wijkt niet echt veel af van mijn eigen denkbeeld lijkt me. Alleen vraag ik me af hoe Tom2 de kaarten door eigen Lidar inwinning actueel kan houden, versus de crowdsourced initiatieven die her en der oppoppen en van camera's gebruik lijken te maken.

    Vraagje waar jij misschien het antwoord op weet. Wat betekent het eigenlijk als Tom2 de 'maps' levert aan een autofabrikant? Krijgen ze dan ook Navkit erbij? En op welk OS draait Navkit? In de Bridge draait het op Android, maar een autofabrikant heeft natuurlijk zijn eigen intelligentie aan boord waar alle sensordata al op binnenkomt (buiten de CAN bus om dus ook informatie naar een lokaal aanwezige SOC-chip/HMI?).
    Geen idee of dit uitwisselbaar is. De reden dat ik het vraag is: Tomtom maakt natuurlijk ook gebruik van bijvoorbeeld een functie als verkeersborden herkenning (o.a. snelheids aanduiding en voor testdoeleinden ook RoadDNA). Als Tom2 nu voor zo'n functie gebruik wil maken van de onboard camera die in de auto gebouwd is, hoe krijgen ze dat dan voor elkaar? Zijn al die verschillende camera's gestandaardiseerd in het aanleveren van de videostream? Het lijken me vrij simpele camera's, dus zonder ingebouwde webserver o.i.d. Als je Navkit niet kunt gebruiken, dan moet alles custommade aan het door de autofabrikant gebruikte systeem aangepast worden. Dat lijkt me niet de manier waarop het gebeurt. Maar aan de andere kant zou het dan betekenen dat Tom2 verschillende smaken Navkit onderhoudt? Of zijn het altijd vaste partners waar ze standaard al een Navkit versie voor op de plank hebben liggen?
    Ik moet zeggen, de hele interne automatisering, Harman's, Conti's, Bosch etc. etc. dat is voor mij echt niet 100% duidelijk wie er nu tot welk nivo aan toe informatie levert en verwerkt en presenteert op het scherm.
  8. forum rang 6 Tom3 14 maart 2016 12:55
    Er lijkt ook een beetje de klad in de koers van Fleetmatics te zijn gekomen:
    www.bloomberg.com/quote/FLTX:US

    Zou het doordringen dat Tom2T harder groeit dan FLTX?

    Denk dat de koersen van telematics ondernemingen een nauwe correlatie vertoont met die van Tom2. Het wachten is op de Q1 cijfers.
  9. [verwijderd] 14 maart 2016 12:56
    Sluit gewoon het forum en kom over een aantal jaar nog eens terug. Al die tussentijdse analyses hebben absoluut geen zin. Triggers zullen er de komende maanden/jaren nog niet zijn. Het duurt nog wel even voordat duidelijk is wat de winnende technologie rond de zelfrijdende auto wordt. De kansen voor TT daarin zie ik steeds kleiner worden. Ja, af en toe wat nieuws en flinterdunne contracten, maar ik heb het gevoel dat de grote jongens TT alleen maar als overbrugging gebruiken en straks keihard laten vallen. We kunnen dan, net als in de tijd met Video 2000, wel zeggen dat de technologie van TT superieur was. Helaas win je niet alleen met superieure technologie.
  10. keak 14 maart 2016 13:00
    ja bedankt juun
    [...]
    Bedoel je dit lijstje:
    (en zie de link voor het volledige overzicht dat doorloopt tot in november)

    15 March 2016 Connected Car Detroit Conference (Automotive Megatrends) (Detroit, USA) Reminder Reminder
    16 March 2016 Autonomous Car Detroit Conference (Automotive Megatrends) (Detroit, USA) Reminder Reminder
    5–8 April 2016 Intertraffic Amsterdam (Amsterdam, NL) Reminder Reminder
    12–14 April 2016 SAE World Congress (Detroit, USA) Reminder Reminder
    17–26 April 2016 Beijing Motor Show (Beijing, CN) Reminder Reminder
    26–27 April 2016 Future Connected Cars (Santa Clara, USA) Reminder Reminder
    27–28 April 2016 Smart Automotive (Kuala Lumpur, MY) Reminder Reminder
    2–3 May 2016 Telematics Berlin (Berlin, DE) Reminder Reminder
    11–13 May 2016 China Telematics and Connected Vehicle Summit (Beijing, CN) Reminder Reminder
    11 May 2016 FT. Future of the Car Summit 2016 (London, UK) Reminder Reminder
    11–13 May 2016 CES Asia (Shanghai, CN) Reminder Reminder
    17–18 May 2016 TU: Active Safety Europe 2016: ADAS to Autonomous (Munich, DE)
    corporate.tomtom.com/pressevents.cfm

    [/quote]
  11. baco490 14 maart 2016 13:00
    Nieuwe navigatieapp TomTom nu wereldwijd
    Gepubliceerd op 14 mrt 2016 om 12:54

    AMSTERDAM (AFN) - TomTom heeft zijn nieuwe navigatieapp GO Mobile wereldwijd beschikbaar gesteld voor de iPhone. Dat meldde TomTom maandag.

    Gebruikers in 150 landen kunnen de app met realtime verkeersinformatie bij ritjes tot 75 kilometer per maand gratis gebruiken, daarna moeten ze ervoor betalen. De app maakt het onder meer mogelijk om files te vermijden. De versie voor Android werd eerder deze maand gelanceerd en is sindsdien al meer dan vier miljoen keer gedownload.
  12. harrysnel 14 maart 2016 13:02
    quote:

    Hik schreef op 14 maart 2016 11:45:

    [...]

    De HD/3D map komt voort uit het 'oude' denken dat je een asset nodig hebt die op een kaart lijkt. Dat is voor de oriëntatie en navigatie van mensen inderdaad handig en je kunt dan ook echt zien dat je van A naar B via de uitgestippelde route gaat. Obstakels en afwijkingen op die route worden ook als zodanig gevisualiseerd. Een SDC heeft hier helemaal geen behoefte aan. Een auto reageert niet op visuele kaarten, maar op informatie. De informatie komt van verkeersdeelnemers, wegmeubilair, verkeersstromen, sensoren en ... vul zelf maar in. Met behulp van AI wordt hier een interne, voor de auto behapbare 'kaart' van gemaakt. Er is voor de auto alleen maar informatie. Voor mijn auto is het helemaal niet relevant dat een auto van Tom2 hier vorige maand een RoadDNA plaatje heeft gemaakt waar hij de eigen positie mee moet vergelijken. Het is veel informatiever om te achterhalen waar auto's de afgelopen paar uren het wegoppervlak hebben begaan. En dat is allemaal realtime op te vragen uit de cloud. En uiteindelijk kun je een cloud ook in grote mate redundant/robuust uitvoeren. Ik geef toe dat er ook gevaren zitten in het totaal afhankelijk zijn van de cloud. Misschien krijg je een mengvorm van deels lokale onboard informatie (maar dan alleen maar het gebied waar je je op dat moment bevindt, iedere keer 'vers' uit de cloud gehaald op het moment dat er een breedband verbinding beschikbar is) en de realtime actuele informatie via de cloud. Maarja, ik verzin of bepaal het niet. Dat doen de leveranciers. De 'kaartenmakers 3.0'.

    Het is allemaal koffiedik kijken.

    Maar ik denk serieus dat het daar naartoe gaat. Ik vermoed dat niet alleen voor HERE, maar ook voor Tom2 het onderhouden van de HD/3D kaart onbetaalbaar wordt en bovendien nutteloos als het niet real-ime live informatie betreft.
    Even terug zie ik een post van Justin waarin hij beweert dat Tom2 al sinds 2011 auto's heeft rondrijden met 360º camera's op het dak en bengt dat vervolgens achteloos in verband met RoadDNA. Maar Tom2 zélf stelt dat RoadDNA vervaardigd is met Lidar. Als er geen gewone auto's met Lidar rondrijden vind ik dit dus gewoon kansloos en zie ik meer in visuele map opbouw. Iedere auto rijdt straks zowieso wel met camera's rond.

    De 'angst' die ik en sommige medeforumleden eind december/begin januari voelden dat het wel eens een grote vlucht de andere kant op kon gaan nemen zit duidelijk ook in de markt. Ik kan het anders ook niet verklaren dat de koers niet meer vooruit te branden is. Voorlopig verblijdt Tom2 ons ook niet met nieuwe, echt aansprekende grote deals. Dus ik kijk het ook nog maar even aan.
    Dit zei Goddijn bijna een jaar geleden tijdens CC Q1 2015:

    Pag 5:

    "In terms of being disruptive, I think what we hear from our customers is that they like what we're doing in terms of technology. I think the ability to make maps in real time, to connect all sorts of sensors, Cloud-sourced information to our platform and our ability to process that in a highly automated way is seen as fundamental to future use cases.
    I would also like to point out that we do have a very cost-effective way of making maps and publishing those maps. And I think the combination of having that real-time platform, the ability to process sensor data and other data from external parties and from our customers, indeed, in combination with a low-cost platform gives us a good position going forward.
    We feel good about that. And I think the recent successes we've had in automotive and the wins we had in 2014 are proof of that and we don't see that slowing down in 2015.

    pag 15:

    "I think the thing that we are really trying to get across is that mapmaking in the old way is not going to work; it's too expensive. We need to find more effective ways of doing that and more effective platforms to deliver those maps and maintain those maps and do that to a high degree of automation. That's where we've been focusing on. (multiple speakers) And that gives us, in our view, an edge over anyone else in the industry."

    files.shareholder.com/downloads/TOMTO...
  13. [verwijderd] 14 maart 2016 13:09
    quote:

    baco490 schreef op 14 maart 2016 13:00:

    Nieuwe navigatieapp TomTom nu wereldwijd
    Gepubliceerd op 14 mrt 2016 om 12:54

    AMSTERDAM (AFN) - TomTom heeft zijn nieuwe navigatieapp GO Mobile wereldwijd beschikbaar gesteld voor de iPhone. Dat meldde TomTom maandag.

    Gebruikers in 150 landen kunnen de app met realtime verkeersinformatie bij ritjes tot 75 kilometer per maand gratis gebruiken, daarna moeten ze ervoor betalen. De app maakt het onder meer mogelijk om files te vermijden. De versie voor Android werd eerder deze maand gelanceerd en is sindsdien al meer dan vier miljoen keer gedownload.
    Kijk die koers omhoog speren , "helaas" vorige week alles de deur uitgeknikkerd :) grof vuil
3.389 Posts
Pagina: «« 1 ... 84 85 86 87 88 ... 170 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links