Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'ECB trekt registers weer flink open'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 maart 2016 15:26
    Het enige instument wat er is is om de consumenten meer te laten spenderen.
    Maar dat word moeilijk omdat de banken nog steeds het rentetarief van minimaal 7,2 % hanteren op leningen.
    Deze zouden naar beneden moeten, zij lenen het geld voor nog geen 0,35%
    Het lijkt wel kartelvorming bij dit soort leningen.
  2. [verwijderd] 8 maart 2016 16:01
    "Volgens hem heeft de ECB weinig instrumenten om iets aan de huidige situatie te veranderen en dreigt er zelfs een situatie waarin extra stappen meer kwaad dan goed doen. Niets doen lijkt voorlopig echter het allerslechtste scenario" aldus de econoom

    Weer zo'n econoom van een bank... de veroorzakers van problemen zonder dat ze ooit ter verantwoording worden geroepen.

    "Niets" doen is precies wat centrale banken hadden moeten doen. Correcties zijn vervelend maar uiteindelijk gezond en nodig. Met alle QE's hebben de diverse centrale banken niets opgelost maar wel veel grotere problemen veroorzaakt.
  3. [verwijderd] 8 maart 2016 16:54
    Deze vooruit voorspelling van de banken doet vandaag het sentiment niet omslaan eerder nog naar beneden halen. Wat de rente van banken betreft, is soms meer dan 15% op je credit card dus daar schijnen ze toch niet vanaf te stappen....De ECB ja,,,, die drukken gewoon geld bij en stapelen het met de heftruck op in hun voorraadkluizen als oud papier en de banken lenen het voor een habbekrats Dus die stimulering maatregel van de ECB komt via omwegen pas bij de gebruiker ervan omdat eerst nog even blijft er veel aan de lijmstok hangen, die de bank heet!!!!
  4. NOOTJExx5i6c 8 maart 2016 17:10
    waarom worden de banken steeds gesteund, terwijl dat niet degenen zijn die het geld uitgeven behalve dan aan salarissen en gebouwen.
    in de gezondheidszorg is het armoe troef en daar word alleen gesneden.
    toevallig treft het mij niet maar als oudere nederlander durf je niet meer hier te blijven
  5. [verwijderd] 8 maart 2016 19:45
    Er gaat donderdag niks essentieels veranderen. ECB gaat misschien nog wat méér opkopen. Misschien nog iets flauws met de rente.
    Daarna gaat iedereen z'n 13e maand, winstdeling en vakantiegeld inleggen. TINA, en we gaan weer verder omhoog. Er vloeit nog lang geen bloed door de straten.
  6. mok 8 maart 2016 22:22
    Volgens mij werkt het net andersom. Als iedereen verwacht dat de rente gaat stijgen, gaan ondernemers snel meer lenen nu het nog goedkoop kan. Doordat iedereen een verlaging verwacht, krijgen we nog meer een afwachtende houding en gaan banken en verzekeraars maatregelen nemen om de lagere marges het hoofd te bieden. Dus nog voorzichtiger met uitlenen. ECB had al moeten zeggen dat de groei laag is, maar risico's minimaal. Deflatie is op lange termijn in Europa niet aan de orde. Dat is een veel beter signaal.
  7. [verwijderd] 9 maart 2016 09:06
    quote:

    Muppet_Waldorf schreef op 8 maart 2016 19:45:

    Er gaat donderdag niks essentieels veranderen. ECB gaat misschien nog wat méér opkopen. Misschien nog iets flauws met de rente.
    Daarna gaat iedereen z'n 13e maand, winstdeling en vakantiegeld inleggen. TINA, en we gaan weer verder omhoog. Er vloeit nog lang geen bloed door de straten.
    Ik leg helemaal niks nada noppes in. Geld wat ik over heb gebruik ik om mijn hypotheekschuld te verlagen. Ten eerste een verlaging van mijn vaste lasten, ten tweede goed voor mijn oude dag om straks schuldenvrij te zijn en ten derde heb ik er genoeg van om de banken die al vetgemest worden door de ECB ook nog eens van mijn geld te laten mee-eten. Want dat is wat er gebeurt: zolang al die ECB-poen alleen maar bij de falende bankensector en voor Sinterklaas spelende Zuid-Europeanen terecht komt en niet bij de consument, komt er geen groei in ons deel van Europa.
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links