Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Chinese export neemt sterk af

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 maart 2016 07:13
    Aha, lagere instapniveaus in aantocht.

    Minder import, fors minder export, en ons tóch proberen te laten geloven dat ze 6,7 procent zullen groeien. Zij weten dat wij zo dom zijn om dat te geloven. En wij denken dan weer, op onze beurt, dat we niet zo dom zijn om dat te geloven omdat wij slimmer zijn.
    Intussen verdampt ons pensioen ...
  2. forum rang 7 jan de vakman 8 maart 2016 07:39
    Als deze cijfers kloppen dan ziet het verhaal er niet best uit,bloedrode cijfers,maar ja,je weet het bij die chinezen nooit goed,heel de regio is inieder geval ook rood gekleurd en bij ons zal het wel niet anders zijn,ondanks het doorgaande herstel van de olieprijzen en ook de grondstoffen prijzen,nu ja de lucht ziet er niet slecht uit,hopenlijk valt de onweersbui op de beurs ook mee,proficiat!!!
  3. [verwijderd] 8 maart 2016 12:35
    Wat een achterafdiscussie -bericht is dit.

    Als de hele wereld actie onderneemt tegen de dumpingpraktijken van de chinezen en giga importheffingen oplegt dan is het te verwachten dat dit exportcijfer lager is dan vorig jaar.

    Ik denk dat het meer zinvol is om te kijken in hoeverre China op koers ligt qua economische hervormingen en in hoeverre dit impact gaat hebben op de wereldwijde economische groei.

  4. WijHetVolk 8 maart 2016 14:11
    @Bas Trader
    Volkomen met je eens. "Hoop" putten uit (eenzijdige) negatieve berichten rondom China (In de hoop dat wij, westerse wereld "superieur" zijn en blijven) Feit is dat China een wereldmacht in wording is. Als je een beetje inzicht hebt op de psyche van de gemiddelde Chinees zul je ook begrijpen dat Chinezen niet meer te stoppen zijn. Enkel al qua werkethos kunnen wij niet tegen de Chinezen op. Als ze dan ook nog een giga output hebben van hoog afgestudeerden is het enkel nog maar een kwestie van tijd voordat wij geconfronteerd worden met Chinese "normen en waarden". En Chinezen hebben een goed geheugen. Alle "tegenwerking" die wij nu opleggen heeft een prijs. Mijn advies: "If you can't beat them, join them"
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links