Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Breaking News SNS

956 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 48 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 29 december 2015 15:16
    SNS en Rabobank verliezen oude hypotheekzaak

    Gepubliceerd op 29 dec 2015 om 12:40 | Views: 3.372

    ARNHEM (AFN) - SNS en Rabobank moeten alsnog over de brug komen in een oude hypotheekzaak. Rond de eeuwwisseling financierden ze via een tussenpersoon een aantal dubieuze hypotheekplannen. Volgens het gerechtshof in Arnhem hebben de banken daarbij hun zorgplicht geschonden.

    Tussenpersoon Wagner & Partners adviseerde klanten van wie het huis meer waard was dan de hypotheek destijds om hun hypotheek te verhogen. Het extra krediet dat vrijkwam stak de tussenpersoon vervolgens in een aantal dubieuze beleggingen en hij gebruikte het voor stortingen in woekerpolissen. De huizenbezitters werd een mooi beleggingsrendement voorgespiegeld, maar dat bleef uit. De klanten bleven met torenhoge maandlasten achter.

    Het hof vindt dat de banken dit nooit hadden mogen financieren. Ze hadden hun klanten juist voor de risico's moeten waarschuwen. In een schadeprocedure moet nu bepaald worden, hoeveel de banken de gedupeerden moeten vergoeden.
  2. forum rang 10 voda 1 februari 2016 16:44
    Honderden banen weg bij verzekeraar Vivat

    Gepubliceerd op 1 feb 2016 om 10:31 | Views: 3.422

    UTRECHT (AFN) - Verzekeraar Vivat, het vroegere Reaal, schrapt de komende drie jaar tussen de 900 en 1200 arbeidsplaatsen, op een totaal van 3500. Dat maakte het bedrijf, dat vorig jaar werd overgenomen door de Chinese branchegenoot Anbang, maandag bekend.

    Vivat wil de organisatie minder complex maken en sterker inzetten op digitalisering. De banen verdwijnen verspreid over de hele onderneming. De ingreep is bedoeld om de verzekeraar wendbaarder te maken met het oog op de toekomst.

    Probleem bij Vivat is dat de kosten circa 30 procent hoger liggen dan bij de concurrentie. Op meerdere afdelingen wordt nu hetzelfde werk gedaan voor verschillende merken. Bij Vivat horen onder meer pensioenverzekeraar Zwitserleven, schade- en levensverzekeraar Reaal en pechhulpservice Route Mobiel.

    Kapitaalinjectie

    De nieuwe Chinese eigenaar heeft na de overname de verzwakte balans versterkt met een kapitaalinjectie van 1,35 miljard euro. Het was hard nodig de buffers waarmee de verzekeraar financiële tegenvallers kan opvangen, te verhogen. Daardoor is de onderneming ,,in rustiger vaarwater'' beland en kan zij toekomstplannen gaan maken.

    Klanten regelen hun verzekeringszaken tegenwoordig steeds meer online. Anbang loopt volgens een woordvoerster voor op dat gebied. Bij Anbang is het bijvoorbeeld al mogelijk om schades te melden via berichtendienst WhatsApp.

    Anbang nam Vivat vorig jaar voor 1 euro over van de Nederlandse overheid. Die had het verzekeringsbedrijf in handen toen zij zich begin 2013 genoodzaakt zag SNS Reaal te nationaliseren. De bank en verzekeraar was door aanhoudende verliezen bij zijn vastgoeddivisie in grote financiële moeilijkheden geraakt.
  3. A1 26 februari 2016 15:24

    Amsterdam, 26 februari 2016


    Bij beschikking van 26 februari 2016 heeft de Ondernemingskamer met het oog op de vaststelling van de hoogte van de schadeloosstelling van onteigende effecten en vermogensbestanddelen SNS REAAL N.V. en SNS Bank N.V een onderzoek bevolen.

    De Ondernemingskamer heeft tot deskundigen benoemd om dit onderzoek te verrichten:
    · mr. A.A.M. Deterink, te Schijndel
    · dr. H. Oosterhout, te Amsterdam
    · mr. E.M. Jansen Schoonhoven MBA te Den Haag

    Eerdere beschikkingen

    De uitspraak is een vervolg op de eerdere tussenbeschikking van de Ondernemingskamer van 11 juli 2013 en de beschikking van de Hoge Raad van 20 maart 2015.

    De beschikking wordt vanmiddag gepubliceerd.
  4. Henk 29 februari 2016 10:33
    De deskundigen moeten proberen binnen 8 maanden een rapport op te stellen. Ze zullen over enkele weken beginnen, dus reken rond eind november.

    3.81 ...
    De Ondernemingskamer verzoekt de deskundigen om een plan van aanpak op te stellen zo mogelijk gericht op voltooiing van het deskundigenbericht binnen acht maanden, met inachtneming van de termijn van twee maanden waarbinnen partijen kunnen reageren op het concept-rapport.
  5. forum rang 9 objectief 29 februari 2016 10:38
    quote:

    HJOH/Chaosjager schreef op 28 februari 2016 18:21:

    Ze mogen de tijd nemen. Als dit resulteert in een vergoeding dan ben ik tevreden. Voda heb jij ook aandelen SNS vastgeprikt in je portefeuille?
    Als je verstandig bent dan zou ik de vergoeding op de aandelen SNS voorlopig maar op 0 houden en je niet rijk rekenen.
  6. [verwijderd] 29 februari 2016 17:11
    quote:

    fred12345 schreef op 29 februari 2016 10:38:

    [...]

    Als je verstandig bent dan zou ik de vergoeding op de aandelen SNS voorlopig maar op 0 houden en je niet rijk rekenen.
    De voorlopige vergoeding staat al op 0, maar dat weet jij ook wel denk ik. Elke cent die ik meer krijg is meegenomen..
  7. gerrit 69 3 maart 2016 11:36
    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/25311...

    do 03 mrt 2016, 08:15
    SNS betaalt dividend aan Staat
    UTRECHT -
    SNS Bank hervat zijn dividenduitkering. De genationaliseerde bank heeft zijn winst afgelopen jaar stevig weten uit te bouwen en wil daarvan 100 miljoen euro afdragen aan de stichting die de staatsbelangen in financiële ondernemingen beheert (NLFI).
    SNS maakte donderdag bekend dat de nettowinst is toegenomen van 151 miljoen euro in 2014 naar 348 miljoen euro vorig jaar. SNS hoefde aanzienlijk minder af te boeken op leningen. In 2014 werden de resultaten daarbij nog sterk gedrukt door de eenmalige bijdrage aan de nationalisering.
    De bank, die eind september definitief loskwam van voormalig moederbedrijf SNS Reaal, slaagde er vorig jaar in zijn marktaandeel op het gebied van betaalrekeningen en hypotheken uit te breiden. SNS verwelkomde met zijn verschillende merken in totaal 254.000 nieuwe klanten, waardoor het totale klantenbestand van de bank eind 2015 de grens van 3 miljoen oversteeg.

    ***************************
    De overheid heeft mij van mijn aandelen beroofd en krijgt nu zelfs dividend van SNS.
    Dit is gewoonweg schandalig de manier waarop aandeelhouders aan de kant zijn gezet.
  8. [verwijderd] 30 maart 2016 20:16
    In de fraudezaak tegen negen ex-medewerkers van de voormalige vastgoedbank SNS Property Finance heeft het Openbaar Ministerie onvoorwaardelijke celstraffen geëist. Hoofdverdachte Buck G. hoorde vier jaar eisen.

    De zaak kwam in 2012 aan het licht. De hoofdverdachte was binnengehaald bij SNS om de zwalkende vastgoedtak weer op de been te helpen. Maar volgens het OM stond hij uiteindelijk aan het hoofd van een groep medewerkers die elkaar smeergeld toeschoven.

    2,3 miljoen euro

    In totaal zouden ze op die manier 2,3 miljoen euro hebben gestolen van SNS Property Finance, de vroegere vastgoedtak van het inmiddels genationaliseerde SNS Reaal. Property Finance is inmiddels zelfstandig verder gegaan als Propertize.

    Tegen de acht andere verdachten eist het OM straffen van vijf tot achttien maanden. Daarnaast eist het OM ook terugbetaling van het gestolen geld. Volgens Justitie betekende het gedrag van de negen een ernstige schending van het vertrouwen in de financiële sector
  9. [verwijderd] 30 maart 2016 20:24
    "SNS Reaal medewerkers tevreden", "de naam is niet eens aangepast", "winst wordt gemaakt en zomaar gedoneerd aan de overheid".

    Ik voel met bestolen van mijn spaargeld.
    Ook ik was tevreden over SNS Reaal en investeerde middels aandelen inkoop (wist ik veel dat de bank onbetrouwbaar was) niemand waarschuwde mij dat SNS Reaal mogelijk failliet zou gaan, tenminste Bink, plus500 en ABN Amro niet.

    naast mijn verlies wil ik ook smartengeld. ()

    Smartengeld berekenen uit eerdere rechtszaken
    Alle rechtszaken die er zijn geweest waarbij er een uitspraak is gedaan over de hoogte smartengeld uitkering staan gebundeld in ANWB Smartengeld gids. Rechters, letselschade advocaten, letselschade juristen, aansprakelijkheidsverzekeraars en letselschade experts putten uit dit boekje als het gaan om smartengeld berekenen. Bij smartengeld berekenen kijkt de rechter of de aansprakelijkheidsverzekeraar in eerste instantie naar uw persoonlijke situatie. Uw persoonlijke letselschade situatie wordt dan vergeleken met een gelijksoortige case uit de Smartengeld gids. In de categorieën mishandeling, medische fout, niet-letsel, ongeval en voeging in strafproces staan per soort van letsel alle smartengeld bedragen genoemd. Over het algemeen is dan zoeken naar een gelijksoortige case als die van u. De bedragen variëren van 200 euro tot 200.000 euro. Over het algemeen is het wel zo dat de bedragen aan smartengeld vergoeding flink tegenvallen. De bedragen zijn laag. In zijn geheel niet te vergelijken met de enorme bedragen die in de Verenigde staten worden gegeven als vergoeding van de immateriële schade. De beleving van letselschade slachtoffers is heel anders dan wat er aan schadeloosstelling wordt uitgekeerd.
956 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 48 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 871,23 -1,45%
EUR/USD 1,0626 +0,01%
FTSE 100 7.852,84 -1,41%
Germany40^ 17.759,30 -1,48%
Gold spot 2.370,71 -0,52%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+2,05%
B&S Gr...
+1,33%
FASTNED
+1,03%
Fagron
+0,80%
Arcadis
+0,51%

Dalers

Arcelo...
-6,62%
Aperam
-6,19%
SBM Of...
-5,11%
ASMI
-3,35%
RENEWI
-3,05%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links