Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel First Solar OTC:FSLR.Q, US3364331070

  • 177,480 24 apr 2024 22:00
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 415 Gem. (3M) 2,1M

FIRST SOLAR INC

752 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 38 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Mr sponge 24 februari 2016 16:11
    quote:

    mannos schreef op 24 februari 2016 16:01:

    Gaat goed...

    Misschien een calletje schrijven om optiepremie op te strijken ?
    Call 67,50 krijgt je 7 dollar voor..

    Zou je kunnen doen ja.
    Ik heb ook deze keer weer een plukje turbo's long gekocht een paar dagen voor de cijfers. Die gaan er morgen weer uit. Dat levert in 75% van de gevallen een flinke winst op. Als je de conference calls van het bedrijf een beetje volgt weet je al 90% zeker of de cijfers mee of tegen vallen.

    Je kan er gif op innemen dat we 5 april weer omhoog knallen.
  2. [verwijderd] 24 februari 2016 16:28
    dat heb je goed gedaan.

    Ik kan voor mijn kop slaan, toen ik zei dat Sune als maar stijgt circa 33usd
    vorige jaar terwijl die dikke schulden hebben en niet rendabel. Sinds dat ik dat gezegd heb, is dat aandeel alleen maar gedaald tot 1,27 usd nu..

    Ik had weer de ballen niet om putopties te kopen. Dan ben je pas echt binnen.
  3. Mr sponge 25 februari 2016 11:12
    Wat ik alleen niet snap is dat gisteren de concurrenten van First Solar bijna even hard mee zijn gestegen. First Solar zorgt steeds voor positieve updates (en dan gaat de hele markt mee omhoog).
    De conculegas publiceren steeds/vaak tegenvallende resultaten en trekken steeds First Solar weer mee omlaag.
    Maar dit wetende is het wel vrij eenvoudig handelen… Vlak voor de publicatie van cijfers of een update instappen en kort erna weer uitstappen.
    Ik heb gewoon een vaste portie aandelen en een “gok budget”. Ik koop steeds voor een vast bedrag meestal turbo’s. Zo af en toe ben ik de inleg zo goed als kwijt. Maar in 75% van de gevallen pak ik toch een leuke winst gisteren weer +50%...
    Ik denk dat ik ze er vandaag weer uit gooi.
    En ja ik weet het resultaten uit het verleden….
    Maar goed, zo lang het bedrijf zo goed blijft opereren en zich onderscheiden blijven mijn aandelen rustig op de plank liggen.
    Ik ga eind mei/begin april weer instappen (turbo's long kopen).

    Ik zou het wel leuk vinden als First Solar hun service nog wat verder zou gaan verbreden.
    Zo heb ik zelf vorige week wat aandelen Hydrgenics opgepikt. Dat zou een mooie aanvulling zijn voor First Solar. Bij een overcapaciteit de stroom omzetten in Waterstof en dan in periodes dat er extra stroom wordt gevraagd de waterstof weer omzetten in stroom. Of auto’s, bussen, heftrucks, enz. op die waterstof laten rijden.
    Mijn positie in Hydrogenics is ook een “gokje”. Ik volg dat aandeel nu al ca 3 jaar. En als ik de berichtgeving van het bedrijf zo een beetje volg moet het niet al te lang meer duren voor een break-even gedraaid wordt. Een aantal pilot projecten zijn nu geïnstalleerd of worden geïnstalleerd. Na de proof of concept worden er flinke aanvullende orders verwacht.
    De potentiele markt voor hun producten is echt enorm.
    Het enige minpunt vind ik het ontbreken van een flink R&D budget. Zouden ze worden overgenomen door een partij als First Solar dan kan alles in een sneltrein vaart worden door ontwikkeld.
  4. forum rang 10 voda 25 februari 2016 16:47
    First Solar achieves CdTe cell efficiency record

    First Solar, a leader in solar power systems, has set a new world record for cadmium-telluride (CdTe) photovoltaic (PV) research cell conversion efficiency, achieving 22.1 per cent efficiency certified at the Newport Corporation’s Technology and Applications Center (TAC) PV Lab.

    A statement from First Solar said that the achievement confirms that the company is on pace with its established research cell roadmap, and validates CdTe’s growing competitive advantage over multi-crystalline silicon technology and other commercial thin film PV.

    It said that the record-setting research cell was constructed at the company’s Perrysburg, Ohio, US, manufacturing factory and research and development centre using processes and materials suitable for commercial-scale manufacturing.

    In addition to the Newport TAC Lab certification, the record has been documented in the US Department of Energy’s National Renewable Energy Laboratory (NREL) “Best Research Cell Efficiencies” reference chart, it said.

    The statement said that this is the ninth substantial update to CdTe record efficiency since 2011, firmly establishing a sustained trend of rapid performance improvements that significantly outstrips all other commercial technologies.

    Mr Raffi Garabedian, chief technology officer, First Solar, said that “We are tracking very closely to a technology roadmap we presented in 2013 and revised upward in March 2014.”

    Mr Garabedian said that “At that time, we said we’d hit a 22 per cent research cell efficiency milestone by the end of 2015. We’ve delivered on that promise. The accomplishment validates our continued confidence in CdTe as a superior PV material that combines cost effectiveness, reliability and high performance.”

    He said that “In recent years and based on our research cell progress, we have improved the efficiency and energy density of our mass produced commercial PV modules at a rate at least three times faster than our multi-crystalline Si competitors. We fully expect to further separate ourselves from the pack in coming years.”

    Source : TradeArabia News Service
  5. domin8tor 25 februari 2016 20:58
    @Voda,

    MOoi inderdaad dat ze records blijven boeken. Laat zien dat CdTe nog niet op zijn einde is. Met name in warmere gebieden doen ze het relatief gezien beter dan de concurrenten en komt het kostenvoordeel er daardoor nog beter uit. Ideaal dus voor Midden-Oosten en Zuid Amerika.

    @Mr. Sponge. Ik heb ook een gokbudget wat recentelijk met een succesvulle PUT optie op SCTY is verhoogd :P. Ik gok door met de winst hiervan maar heb nog geen nieuwe mogelijkheid gezien. Misschien CALL Opties SUNE? :P. Gokken is het aandeel SUNE trouwens al, om te kopen voor de lange termijn...

    FSLR, tja dat aandeel geen peil op te trekken. Historisch gezien zou ik zeggen nu ze weer tegen 52wks hoog zitten: verkopen. Want ze zullen wel weer zakken naar 65$ binnen nu en 3 weken (zoniet lager/eerder). Maar je weet het nooit in deze sector. Heb mezelf ook geconformeerd aan lange termijn beleggen en deze zie ik echt als lange termijn, welk nut heeft het dan om tussentijds te gaan aan- en verkopen. Kun je alleen maar spijt van krijgen haha.

    100$ Goldman Sachs koersdoel lijkt me leuk, maar wat zit er nog meer in de pijplijn. Benieuwd naar 5 april. Ondertussen is FSLR 70% van mijn portfolio haha, maargoed, ik heb de focus veel meer op sparen. Nog maar een jaar aan het werk en een woning moet er nog komen ;). Dit is mijn risicodragende deel haha, woning begin ik voorlopig nog niet aan, eerst maar is kijken wat er gebeurt wanneer de lichting studenten met studieschuld op de markt komt, en de babyboomers generatie uit hun vrijstaande woning wil vertrekken naar appartementen. Waar tegelijkertijd de HRA wordt afgebouwd.

    Achja, ik ben net 25, heb de tijd nog :P
  6. Mr sponge 26 februari 2016 13:39
    @ domin8tor
    We zijn het redelijk met elkaar eens zie ik wel…
    Ik ga vanmiddag zeer waarschijnlijk winst pakken op mijn turbo gokje..
    Dan het aandeel 3 tot 4 weken laten afkoelen en dan eind maart weer een gok positie innemen. Mijn aandelen houd ik gewoon, die gaan er niet uit onder de €100,-.

    Voor wat betreft de koers van FSLR:
    Kijkend naar de WPA van rond de $5,- (gemiddelde afgelopen jaar en dit jaar)
    Dan is een k/w van 15 zeker realistisch gezien het bedrijft nog groeit en tot de marktleiders behoord.
    Tel daarbij de cash op, de te verwaarlozen schuld en de projecten die ze op hun balans hebben staan.
    Dan kom je toch uit op $5 x 15 +€15 cash = €90,- + projecten op hun balans…

    Ik zit voor ca 30% in FSLR + het gok budget.
    Ik heb ook het meeste geld op een spaarrekening staan (anders slaapt mijn vrouw slecht…)
    Al vind ik sparen eigenlijk geld weggooien. Het levert geen drol meer op.
    Maar goed. Je moet iets om vrouw en kids tevreden te houden ;)
    Voor mij is beleggen pure hobby. Ik vind het leuk om me er in te verdiepen.
    Ik beleg nu al bijna 20 jaar. En ben nu 37 jaar.
    Ik beleg eigenlijk alleen nog maar in buitenlandse aandelen.
    In NL wordt alles veel te veel gemanipuleerd (voor mijn gevoel).

    Enkele leuke aandelen die ik nu volg/bezit:
    CF Industries
    Sanderson farms
    Silver Wheaton
    Hydrogenics
    En natuurlijk First Solar
    Mogelijk val ik nog van mijn geloof en pik ik nog wat aandelen op van Galapagos (in NL)
    Eigenlijk zoek ik ook nog een leuke junior Goudmijn. Ik had er verschillende maar die zijn ondertussen allemaal opgekocht door de grotere mijnbouwbedrijven..
    Want ja, ik ben er van overtuigd dat de goudprijs door het dak gaat binnen nu en zeg 5 jaar. Goud in huis of in een kluis hebben liggen zie ik niet zitten. Dus maar goud in de grond bezitten.. ;)
  7. domin8tor 28 februari 2016 23:47
    @Sponge,

    Leuk om te lezen inderdaad. We komen natuurlijk niet door puur toeval allebei uit op hetzelfde aandeel om te kopen, er zit een gedachte achter.

    De meeste bedrijven uit je rijtje lijken mij ook interessant, sandersom farms ooit ook naar gekeken na aanleiding van een mail van Hendrik Oude Nijhuis (value belegger, heeft leuke wekelijkse tips). Echter niet gekocht.

    Denk dat mijn volgende grote aankoop IBM gaat worden. United Natural Foods (UNFI) en WFM vind ik ook interessant vanwege een trend van gezonder eten. De enige oplossing voor de hoge kosten v/d gezondheidszorg is een ander voedingspatroon voor 80% v/d mensen (ook in Nederland, goed dat is een discussie die niet op IEX hoort ;)).

    Sparen is inderdaad belangrijkste deel, ik zie mijn huidige beleggingen ook al als pensioenvoorziening. Als je met die termijn in het achterhoofd (20jaar plus) aandelen koopt dan zit het vaak wel goed. FSLR is er over 20 jaar nog wel voor zover het nu in te zien is, is zonne-energie ook over 20 jaar de goedkoopste vorm van opwekking. Al die verhalen over koude kernfusie etc, gebeurt alleen nog maar in enorm dure laboratoria zonder échte successen. FSLR heeft ook een lange termijn inkomsten stroom van opgeleverde projecten, ze doen namelijk ook alle O&M van deze projecten. Skytron in 2014 overgenomen en hun eigen divisie dacht ik (geen idee hoe dat gemerged is). Die revenue uitsplitsing doen ze niet, maar dat zou ook incrementeel moeten stijgen.

    Mijn andere aandelen (10-15%):
    -DDD Systems (12$ aankoop)
    -GoPro (15$ aankoop, te vroeg ingestapt)
    -Crocs (12$ aankoop)
    -KPN (2.97 enige naast FSLR op winst)

    Eigenlijk vooral gekocht op basis van emotie en grafiekjes kijken maar zijn alle 4 niet met serieus geld. Goed, ik heb er van geleerd en laat ze gewoon liggen, zie wel waar het eindigt.
  8. domin8tor 1 maart 2016 20:04
    Tripje short op FSLR weer naar de 60$?

    Ik vind het momenteel zelf ook lastig FSLR te waarderen. Wat is nu hun groeimogelijkheid. Ze zitten degelijk in de markt, maar kunnen qua capaciteit weinig lijkt het. Supersnel opschalen is sowieso niet aan de orde. Dus de huidige prijs vind ik eigenlijk een vrij reële en zeker geen koopje.

    Zouden ze wachten op het moment dat ze echt significant onder de prijs van fossiele energie zitten om dan te katapulteren?

    Cash is er, voer dan in ieder geval een kleine buyback van 500 miljoen uit. Debt op zich nemen heeft geen zin want ze zien blijkbaar geen investeringsmogelijkheden.

    Zo komt dit aandeel natuurlijk nooit naar de 300$ ;)
  9. Mr sponge 2 maart 2016 10:33
    @domin8tor
    Je moet toch eens goed terug kijken in het transcript van de Conference call van de 2016 guidance! Ze kunnen de capaciteit op twee manieren uitbreiden. De efficiëntie van de panelen gaan ze opschroeven zoals ze dat al jaren doen. De efficiëntie met 10% opschroeven is 10% meer productie. En ze hebben nog productie capaciteit in opslag staan die ze relatief snel in gebruik zouden kunnen nemen.
    Ze verkopen jaarlijks meer dan dat ze produceren waardoor hun orderportefeuille alleen maar groeit.
    Ik verwacht dat ze extra productielijnen gaan opstarten op het moment dat het belastingvoordeel in de US echt definitief is. Ik begreep dat er over een maand of twee een handtekening wordt gezet of er nog over gestemd wordt.
    En voor wat betreft de cash. Dat is net het sterkste punt van FSLR. Dat geeft ze een super sterke positie in de markt. In tijden dat er even wat minder vraag is kunnen ze dat eenvoudig opvangen. Verder gebruiken ze die cash om projecten te bouwen zonder dat deze al zijn verkocht. Een turn-key project kunnen ze tegen een veel betere prijs verkopen! Of ze kunnen het onderbrengen in hun YieldCo 8point3...

    Je vraagt je ook af of men gaat afwachten tot de kosten van Solar significant lager zijn dan die van fossiele energie. Als je zo om je heen kijkt denk ik van niet. Wereld wijd is er een groeiend besef dat men iets moet doen voor het klimaat. En dat men af moet van de fossiele brandstoffen.
    Los daarvan is het grote voordeel dat een energiemaatschappij nu al weet wat de kosten voor het opwekken van energie zijn over 10 jaar. Men investeert 1x en de jaren daarna kan men oogsten en is men niet afhankelijk van de prijsontwikkeling van fossiele brandstoffen.

    Zoals je merkt zie ik het toch een stuk zonniger in.

    Voor wat betreft de te verwachten teruggang van de koers. Dat zit er inderdaad wel in.
    Dat is een terugkerende trend. Vergeet niet om dan eind maart weer in te stappen.
    5 april knallen we weer omhoog.
  10. domin8tor 2 maart 2016 22:02
    Haha ja ik ben ook zeker wel positief gestemd hoor. Maar van het opvoeren v/d efficiency zie ik toch meer als pure noodzaak. De concurrentie verbeterd ook de efficiency en zal daarom ook meer MW produceren. Dit druk te de prijs en zie ik daarom niet als meer omzet mogelijkheden. Meer lijnen daarentegen wel, dit heb ik dan gemist bij het luisteren v/d conference call.

    Cash is inderdaad hun sterke punt, eens. Tangible book value omhoog met 5,3$ naar $53,05 (vanaf 47,73$ vorig jaar). Legt wat mij betreft ook een dikke bodem onder het aandeel. Had ik dit afgelopen jaar meer cash voorhanden gehad dan had ik bijgekocht ook toen ze lange tijd onder book value noteerden.

    Jammer dat de CEO zijn aandelen verkoopt op een koers van 69$. Beweegredenen weet je natuurlijk niet maar bijkopen is altijd leuker om te zien.

    Waar ik na de conference call wel van overtuigd was is hun lange termijn visie. Praten over periode van 1.5 tot 2 jaar. Dat zit wel snor. Evenals hun stock based compensation dat niet uit de spuigaten loopt. Aandeelhouders verwaten doen ze niet zoveel. Voldoet wat dat betreft aan veel eisen uit The Intelligent Investor ;).

    Wat is je mening over United Natural Foods en IBM op dit moment trouwens? Zit te twijfelen om een van beide op te pakken voor termijn van >3 jaar.
  11. Mr sponge 3 maart 2016 12:41
    "Maar van het opvoeren v/d efficiency zie ik toch meer als pure noodzaak. De concurrentie verbeterd ook de efficiency en zal daarom ook meer MW produceren."

    Dat klopt deels. First Solar heeft de efficiency de afgelopen jaren vele malen sneller opgevoerd dan de concurrentie. Waardoor hun positie in de markt aanzienlijk is verbeterd. Als ze een project verkoopt voor 1MW en je hoeft daar dan 5% minder panelen voor te leveren... Dat scheelt toch aanzienlijk.
    Ze besteden meer geld aan hun R&D dan de concurrentie, maar dat begint zich wel steeds meer uit te betalen...
    United Natural Foods en IBM staan (nog) niet op mijn watchlist.
    Maar ik ga ze zeker een keer bekijken. Je selectie criteria lijken toch redelijk overeen te komen met die van mij...
    Beleg jij eigenlijk in grondstoffen? Goud, zilver, enz?
  12. domin8tor 4 maart 2016 20:28
    Hehe leuk stukje inderdaad. Weinig positief trouwens over FSLR. Volgens mij beeld Dana Blankenhorn de mogelijkheden van een snelle innovatie wel iets te positief in. De kracht van zonne energie zit hem erin dat het incrementeel lijkt te zijn terwijl de ontwikkeling supersnel gaat wanneer je het over meerdere jaren bekijkt. Met name het kosten-aspect en geïnstalleerd vermogen gaat exponentieel de goede kant op. Wacht nog maar eens 5 jaar en dan zullen we zien waar de FSLR'retjes v/d wereld staan. Market cap van 100 miljard ala Shell zal wel iets te rooskleurig zijn ;)
  13. Mr sponge 18 maart 2016 11:19
    Wat mij wel is opgevallen is dat er flink wat aandelen zijn uitgegeven als bonus aan de directie. Maar wel erg raar dat de directie grote delen van die aandelen ook direct weer verkoopt.
    Nu moet er wel bij zeggen dat ze dat eigenlijk iedere keer doen.
    Toch vind ik het wel vreemd. Waarom zou je de aandelen verkopen en het geld op een spaarrekening zetten tegen 0% rente....
    Vorig jaar dacht ik nog er komt slecht nieuws ofzo. Gelukkig niets van dat, alleen maar positieve berichten.
  14. domin8tor 18 maart 2016 19:07
    Tja Mr Sponge, dat verbaasde mij dus ook al.

    Echter, inside buying hoeft natuurlijk ook geen goed nieuws te betekenen. Er zijn legio voorbeelden waar het niet opgaat, maar een teken van vertrouwen geeft het wel.

    Ben benieuwd, de volgende kwartaalcijfers kunnen bijna alleen maar tegenvallen na al het goede nieuws v/d afgelopen maanden haha. Hoog tijd dat ze weer eens wat omzet naar achteren drukken ;).

    Afgelopen zondagavond was een mooie tegenlicht uitzending trouwens. FSLR werd niet specifiek genoemd, maar wel het project waar ze de panelen voor leveren (waar het in de hele uitzending zo'n beetje om draait). Uitzending zonder FSLR in acht nemende sws moeite waard. tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2015-...
  15. domin8tor 19 maart 2016 13:08
    Ja, ben ook benieuwd naar wat ze daar gaan vertellen. Ik zit met dit aandeel wel een beetje te twijfelen. Wat mij betreft zitten ze net als de steeds beter wordende propositie van duurzame energie zelf ook op een omslag punt. Kunnen ze de slag maken naar gigantische uitbreidingen (en daarmee over 5 jaar meer dan verdubbelen in waarde). Of blijven ze doorpruttelen op dit niveau. Misschien zie ik dit doorpruttelen wel verkeerd en zijn ze ongemerkt snel aan het groeien, ik weet het niet.

    Daarom koop ik nu niet bij maar verkoop ik ook niet. Koersdoel van Goldman Sachs 100$ vind ik een mooie. Boekwaarde van 55$ ligt in ieder geval als een dijk onder dit aandeel, op dat niveau koop ik zeker bij.
  16. Mr sponge 24 maart 2016 12:16
    Ik snap er echt niets van.
    Weer 3 meldingen in mijn mailbox van insiders die aandelen verkopen.
    Toch nog even oven nadenken wat ik ga doen richting 5 april.
    In totaal hebben deze drie insiders toch 16.000 aandelen verkocht.
    Waarom zouden ze dat doen als er goed nieuws aankomt over 2 weken?
    En ja ik weet het, ze verkopen bijna altijd de aandelen die ze via een optie regeling ontvangen. Maar het geeft geen vertrouwen.

    investor.firstsolar.com/sec.cfm

752 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 38 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links