Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel First Solar OTC:FSLR.Q, US3364331070

  • 175,030 19 apr 2024 22:00
  • +0,740 (+0,42%) Dagrange 174,140 - 179,700
  • 3.261.030 Gem. (3M) 2,1M

FIRST SOLAR INC

752 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 38 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. domin8tor 19 december 2015 16:03
    Juist. Mooie week zo voor FSLR. Tsjonge, een uitermate geschikt bijkoopmoment na die financial analyst day. Maargoed, ik denk dat we dit kwartaal wel weer onder de 60$ zullen duiken. Bijkoopwaardig moment is nu voor weer onder de 55$. Richting boekwaarde niveau dus.

    Echter, FSLR is nu al 80% van mijn portfolio. Nu beleg ik met geld dat ik (nog) niet nodig ben de komende jaren. Maar verstandig is het niet om bij te kopen dan. Echter het risico ben ik wel bereid te nemen.

    Weten jullie hoeveel eventuele problemen de oppervlakte v/d projecten van FSLR in de toekomst gaat geven? Onbeperkt grond is er natuurlijk niet. En waarom er in het midden-oosten nog weinig activiteit te bekennen is m.b.t. solars? Ontbrekende lange termijn visie sowieso, maar als er geld te verdienen valt zijn ze er altijd wel bij. Voor Saudi Arabië lijkt me de conclusie direct te trekken. Hoe meer ze opwekken met zonne-energie hoe meer olie ze kunnen exporteren.
  2. domin8tor 9 januari 2016 15:04
    Juist, en FSLR weet het niveau boven de 70$ natuurlijk niet vast te houden. Maar t.o.v. de oliekoers daarentegen staan we historisch hoog. Biedt hoop voor tijden dat de olieprijs stijgt. Alhoewel constant, ook door mezelf, wordt beweerd dat de olieprijs niet van invloed is op de propositie van FSLR.

    Mijn short shell helaas niet geplaatst in december ;)
  3. domin8tor 22 januari 2016 20:17
    Nou mede FSLR-aandeelhouders,

    Gaan we de 100$ van Goldman zien binnenkort na bijv. de jaarcijfers? En zoja, houden jullie de aandelen dan nog aan?
    Zo niet, wat is de voornaamste reden om nu of bij 100$ te verkopen?

    Even extra onderzoek gedaan naar mogelijke dilution op basis van equity / option gratification voor management. Het blijkt dat dat bij FSLR ~9,4 miljoen aandelen uitstaan, wat dus voor een verwatering van ~9% kan zorgen. Iets dat ik persoonlijk wel aan de hoge kant vindt. Benjamin Graham schrijft dat alles tot 3% redelijk acceptabel is dacht ik. FSLR verwacht echter genoeg te hebben voor de komende 3 tot 5 jaar aan deze nog uit te oefenen opties/aandelen voor personeel.

    Zie hiervoor proxy statement: apps.shareholder.com/sec/viewerConten...

    Bijvoorbeeld bij een solarcity, is dit véél lager. Ook een veel jonger bedrijf met een kleinere balans, maar wel meer het type bedrijf waarbij ik had verwacht dat ze met geld zouden strooien.
  4. Mr sponge 10 februari 2016 20:21
    Ik ben wel erg benieuwd naar de q1 resultaten. En dan vooral het extra commentaar.
    Nu de druk er voor dit jaar af is omdat de belastingmaatregel is verlengd kunnen bepaalde projecten worden doorgeschoven naar volgend jaar. Dus kunnen ze andere projecten uitleveren met hogere marges. Daar hebben ze het in hun conference call over gesproken. De vraag zal ook hoog blijven dus mogelijk dat ze besluiten de productie op te schroeven door een paar oude productielijnen van zolder te halen..
    Ze kunnen relatief snel opschalen.
  5. Mr sponge 15 februari 2016 20:10
    Iemand al een persbericht gezien met de aankondiging van de Q4 2015 cijfers?
    Vorig jaar werd de aankondiging begin februari gedaan en werden de cijfers 24 februari gepubliceerd. Opzich niet schokkend, maar als we over een week nog niets weten is er ruimte voor speculatie...
    Ach laat ik al een voorzetje geven. Ze zijn de guidance 2016 aan het aanpassen na het verlengen van de belastingvoordelen in de US...? Lijkt me logisch ze gaven aan tijdelijk te stoppen met het upgraden om zoveel mogelijk te kunnen produceren voor het aflopen van de belastingvoordelen.. Dat is nu niet nodig.
  6. domin8tor 20 februari 2016 13:25
    Dit keer interesseert mij de winst niet eens zozeer, dat is toch onvoorspelbaar. Gaat me met name erom hoe ze met de productiecapaciteit zitten en of er al wat projecten in het Midden Oosten gaan lopen. Daar valt voor FSLR grof geld te verdienen. Hun twitteraccount volgen is trouwens ook de moeite waard. Zag er laatst interessante dingen m.b.t. ontzilting. Ontziltingsprocessen worden steeds belangrijker om aan zoet water te komen, maar is gigantisch energie intensief. Saudi Arabië verstookt miljoenen vaten olie alleen om water te ontzilten, hopelijk gaan ze daar eens inzien dat ze dat beter overdag kunnen doen met zonlicht, direct cash in het handje doordat ze die olie kunnen verkopen op de markt ipv verbranden. Voor hun kleine investeringen (10 miljard) voor FSLR gigantsiche mogelijkheden. Mooiste zou zijn als FSLR afgelopen jaar de capaciteitsuitbreiding niet heeft gemeld, om een keer mooi te kunnen verassen bij bijv. de jaarcijfers ;)

    Er wordt een winst per aandeel verwacht van 0,8$ las ik ergens. Goed, daar zal wel weer gigantisch van afgeweken worden. Wat ik belangrijker vind is de cashpositie, als die stijgt, stijgt bij FSLR meestal de boekwaarde mee. Die stijgt ieder jaar met zo'n ~5$ en is voor mij de belangrijkste bodem onder het aandeel.

    Deze site vind ik enorm handig om gegevens over US aandelen snel te zien, ook per Q: www.gurufocus.com/financials/FSLR
  7. Mr sponge 23 februari 2016 16:51
    Zoals gewoonlijk gooien ze al het nieuws eruit voor de cijfers:
    "First Solar EPC Surpasses 6GW of Global Installed Capacity"
    "First Solar Achieves Yet Another Cell Conversion Efficiency World Record" (22,1%)

    Dat record is echt een flinke verbetering volgens mij. Als ik mij niet vergis stond het record op 18.6 %
  8. domin8tor 23 februari 2016 21:49
    @Mr sponge, de vorige keer dat ze informatie vroegtijdig naar buiten brachten waren de cijfers zelf volgens mij teleurstellend toch? Q32015 stond hun best line efficiency nog op 16,4% die cijfers vind ik interessanter dan hun laboratorium test. Alhoewel die 22,1% natuurlijk nog wel de deur een lange tijd open houdt voor FSLR op cadmium gebaseerde techniek.

    Zeer benieuwd naar de cijfers over drie kwartier. Ben ook van plan de earnings call te luisteren (is dat mogelijk voor ons Europeanen?). Zou mooi zijn als ze over de 2 miljard $ aan cash gaan.
  9. Mr sponge 24 februari 2016 13:50
    De punten die ik even heb opgekrabbeld (die opvielen) tijdens het lezen:

    Our financial results for the full year were equally impressive with new record annual revenue of $3.6 billion, which resulted in earnings per fully diluted share of $5.37. We also closed the year with $1.8 billion of cash and marketable securities on our balance sheet, even while ending the year with over $1.3 billion in project-related assets representing projects on our balance sheet under development and in construction.

    We ended 2015 with over $1.3 billion in project-related assets, both in development and under construction. When taking into account the size of these assets, which increased by approximately $460 million year-on-year

    De “project-related assets increased by approximately $460 million year-on-year”.

    “Our bookings in terms of expected revenue now stands at $7 billion”

    De vooruitzichten lijken goed:
    Eind 2014: “potential bookings opportunities stood at 13.5 gigawatts”
    Eind 2015: “potential bookings opportunities increased to 20.3 gigawatts”
    Our mid to late-stage bookings increased another 500 megawatts this past quarter to 4.5 gigawatts DC
    The portion of U.S. opportunities is now over 40% versus 25% in the prior quarter

    April 5, in New York City. At this event, we will provide an update on our strategic priorities. This includes the latest developments in our technology and operations roadmaps, our plans for growth and capacity, progress we are making in key markets and our latest business outlook.
752 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 38 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links