Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ABN verdubbelt opslag EURIBOR hypotheek

391 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 20 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 februari 2014 11:27
    quote:

    crackedtooth schreef op 14 februari 2014 10:51:

    ABN heft zaak van Utrecht naar Amsterdam gekregen (weer vertragingstactiek)

    Zaak word deze maand mondeling behandeld als ik het goed heb
    Tja, het hoofdkantoor zit in Amsterdam, knullig als ze dan in Utrecht gedagvaard hebben. Maar als ze nu bij de comparitie zijn schiet het enigszins op, afwachten of er nog bewijsopdrachten komen (en of de rechter veel uitstelt).

  2. [verwijderd] 14 februari 2014 12:32
    Dat was twee weken terug.

    En dit was van November:

    "Hilversum, 6 november 2013,

    Geachte deelnemer aan de SDB class-action tegen ABN-Amro,

    Wij kunnen u melden dat er eindelijk antwoord is van ABN Amro op onze dagvaarding.
    Dit is een omvangrijk stuk van honderden pagina’s met veel bijlages (productie)
    We zullen dit goed gaan bestuderen met onze advocaten en de kerngroep. Ook zullen we een taakverdeling afspreken met TK Advocaten, de belangenbehartigers van de andere groep gedupeerden van de Stichting ‘Euribar’. Wie doet wat en wie betaalt wat?
    De rechtbank heeft net vandaag bepaald dat er nu al gelijk een mondelinge behandeling komt (‘comparitie van partijen’) . Dat is ook bepalend voor onze strategie. Nu komen er andere vragen op ons af zoals: moeten we gelijk getuigen opvoeren of juist niet? En wie dan?
    U, als participant, zult het antwoord van ABN over een paar weken van ons ontvangen, nadat wij een koers/strategie hebben uitgezet met onze advocaten. Waarom? Simpelweg omdat we u al een ‘richting’ willen meegeven die het bestuur met onze advocaten en TK in wil gaan. Anders worden wij bedolven onder uw zeer terechte vragen en opmerkingen op het antwoord van ABN en komen we niet toe aan een onderbouwde juridische strategie.
    Het is mogelijk dat we nog besluiten tot het toesturen van een vragenlijst aan u als participant. Dit is een valide mogelijkheid informatie te verzamelen. Dit is allemaal nog onderdeel van bespreking intern. We blijven u, als participant, informeren en erbij betrekken waar dit voor ons mogelijk is.
    Wij hopen en verwachten dat u begrip hebt voor de complexiteit en de veelheid aan keuzemogelijkheden die we nu hebben.
    U hoort z.s.m. van ons.
    Namens het voltallig bestuur van de Stichting SDB,

    Coen Aarts, voorzitter
    Lex Makkinje, secretaris
    "

  3. [verwijderd] 11 april 2014 18:27
    Eindelijk mogen we ‘los’ op ‘de comparitie’ die de rechtbank Amsterdam heeft gelast. Een ‘comparitie’ is een gelegenheid om de zaak als partijen zelf mondeling toe te lichten. De advocaten komen minder aan het woord deze keer. Na veel procedure geneuzel, waar en wie bevoegd is, gaan we eindelijk inhoudelijk de bank bestrijden.
    We komen als bestuursleden met de feiten en zullen vol gas geven die morgen.
    We werken nauw samen met de Stichting Euribar, die rechtsbijstand verzekerden bijstaat.
    Dit alles zal plaatsvinden op 13 mei in de rechtbank Amsterdam, Parnassusweg 220, om 09.30 uur. We hebben gevraagd om een iets grotere zaal, zodat publiek, lees donateurs, van harte welkom zijn.
    Om 12.30 uur is het einde gepland, zo begrepen wij.
  4. [verwijderd] 13 april 2014 13:45


    Doel van een comparitie is niet alleen het verschaffen van inlichtingen aan de rechter, maar zeker ook om te kijken of (op onderdelen) een schikking kan worden getroffen.

    Wees dus voorbereid op pogingen van de rechter om te kijken of met een beetje trekken en duwen (en onzekerheid creëren) er wellicht schikkingsbereidheid bestaat. In dit geval zou ik belanghebbenden afraden te schikken en daar dan ook direct duidelijk in te zijn. De advocaten maken het een beetje ingewikkelder (o.a. irrelevante stellingen, aanvankelijk verkeerde rechter) dan nodig: er is een contract, beide kanten zijn gebonden en dat het nu nadelig uitpakt voor de bank is net zo min een reden tot wijziging als wanneer de rente zo hoog was geworden dat het nadelig was geweest voor de klanten. En een beetje meegeven is ook een vrijbrief om op termijn weer verder te verhogen.

    CT c.s., veel succes!
  5. [verwijderd] 20 februari 2016 12:29
    quote:

    Kelewan schreef op 12 november 2015 09:27:

    Gefeliciteerd allen!
    www.stopdebanken.nl/goed-nieuws/
    Nu nog naar rechterlijke uitspraken luisteren..

    ABN AMRO blijft toch de bank die blijkbaar lak heeft aan contracten .... en ook graag een volledige rechterlijke uitspraak graag naast zich neerligt in de hoop duizenden hypotheekklanten af te matten en daar onterecht financieel voordeel mee hoopt te halen...

    gaat niet lukken, maar stuitend is dit wel...

    HOEZO belang van klant voorop ?? Winstmaximalisatie en proberen om onder overeenkomsten uit te komen.....


    Reageer ook vooral :

    radar.avrotros.nl/nieuws/detail/abn-i...
  6. [verwijderd] 22 februari 2016 16:28
    Overigens vond ik wel vermakelijk dat al het werk van de stichting onbesproken blijft en de rechtbank zelf vaststelt dat het aan europeesch recht getoetst moet worden en daarna het beding waarop de bank zich beroept ambtshalve (zonder dat de partij er om vroeg) vernietigt...

    5.17.
    Het voorgaande leidt ertoe dat de opslagwijzigingsbedingen onder de reikwijdte van de Richtlijn 93/13/EEG van de Raad van 5 april 1993 betreffende oneerlijke bedingen in consumentenovereenkomsten (hierna: de richtlijn) vallen. Het is vaste rechtspraak dat de rechter het oneerlijke karakter van een dergelijk beding ambtshalve moet toetsen. De rechtbank zal daartoe dan ook eerst - en ondanks dat Stichting SdB pas meer subsidiair de vernietiging op grond van het onredelijk bezwarend karakter daarvan inroept - overgaan.

    (...)

    5.27.
    De slotsom is dat de opslagwijzigingsbedingen zoals vermeld onder 3.12.2, 3.12.6, 3.12.7, 3.12.8 en 3.12.10 die zijn opgenomen in overeenkomsten betreffende euribor-hypotheken tussen ABN AMRO en consumenten, onredelijk bezwarend zijn. De rechtbank zal deze opslagwijzigingsbedingen dan ook op de voet van artikel 6:233 onder a BW in beide zaken (ambtshalve) vernietigen en de vordering van Stichting SdB onder xiii. in zoverre toewijzen. Voor het overige blijven de overeenkomsten betreffende de euribor-hypotheken in stand.

    5.28.
    Omdat de opslagwijzigingsbedingen met terugwerkende kracht komen te vervallen, zijn de door de leningnemers aan ABN AMRO verrichte betalingen uit hoofde van de verhogingen van de opslag onverschuldigd verricht. De door de Stichting SdB in dat verband gevorderde verklaring voor recht kan dus worden toegewezen. Voor zover Stichting SdB - zie 4.1 onder xx. - ook vordert dat ABN AMRO wordt veroordeeld tot restitutie van het onverschuldigd betaalde vermeerderd met rente, wordt die vordering echter afgewezen. Dit onderdeel van de vordering leent zich niet voor een collectieve actie in de zin van artikel 3:305a BW. Nog afgezien van executieproblemen die zich bij toewijzing daarvan zouden voordoen en de mogelijkheid dat er ook opslagverlagingen zijn doorgevoerd, zullen zich bij de beoordeling van dat onderdeel van de vordering immers ook rechts- en feitelijke vragen voordoen die per leningnemer moeten worden beantwoord.

    5.29.
    Alle overige vorderingen van Stichting SdB en Stichting Euribar (behalve die betreffende de proceskosten) worden eveneens, als ongegrond of bij gebrek aan belang, afgewezen.

391 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 20 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 864,95 -0,05%
EUR/USD 1,0662 -0,08%
FTSE 100 7.859,52 +0,15%
Germany40^ 17.731,30 -0,22%
Gold spot 2.384,86 +1,01%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+8,66%
Alfen ...
+4,85%
Air Fr...
+4,22%
JUST E...
+3,94%
Vastned
+1,83%

Dalers

Pharming
-8,38%
PostNL
-6,30%
ASMI
-3,69%
Avantium
-2,91%
BESI
-1,86%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links