Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Week 7: hoe ontwikkelt zich de uitzendsector?

39 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 februari 2016 23:08
    Als de Eutopia beslissers blijven beslissen met verschillende spelregels is het snel gedaan .
    Uitstel met nog meer regeltjes 500 EURO biljet angst is controle ,maar ongecontroleerd angst opwekken is ZELFMOORD ..
    Alle 500 Euro biljetten zijn 1 derde van de opgeklopte ECONOMIE van de lands beslissers ,de criminelen gebruiken de 500 biljetten ZEGGEN DE LANDS CRIMINELEN .
    PAPA had een AFSPRAAK .
  2. [verwijderd] 17 februari 2016 23:44
    De 500 biljetten zijn een garantie voor de voorzichtige burger die zich NIET naar de beurs hebben laten leiden en Toch speculatie tax MOETEN betalen.
    Een verwacht rendement door een staat die NIKS WEET als je niet alles controleert de grote worden gesubsidieerd
    Geen speculatie TAX voor de grote manipulators wel voor de kleintjes
  3. [verwijderd] 18 februari 2016 09:13
    Moneypocket ook van mij een AB voor de weekopening
    Randstad ziet groei aanhouden
    Donderdag 18 februari 2016 08:37
    AMSTERDAM (ANP) - Randstad heeft zijn winst en omzet vorig kwartaal verder zien groeien en verwacht die lijn voorlopig door te kunnen trekken. De prestaties van het uitzendconcern verbeterden vooral in Frankrijk, terwijl de groei in de Verenigde Staten stabiliseerde. In Nederland ging de omzet met 9 procent omhoog.
    Randstad boekte vorig kwartaal een omzet van 5 miljard euro. Dat was 11 procent meer dan een jaar eerder, waarbij zonder wisselkoerseffecten en overnames een plus van 7 procent overbleef. Het bedrijfsresultaat verbeterde met 42 procent naar 234 miljoen euro. De nettowinst liep met circa 100 miljoen euro op, naar 176 miljoen euro.
    ,,Europa komt er echt bij'', zei financieel directeur Robert Jan van de Kraats tegen AFN. ,,In Frankrijk ging de groei van 3 procent in het derde kwartaal naar 10 procent in het vierde, dat helpt. In Nederland loopt het ook lekker door.''
    Groeitempo
    Randstad profiteert al enige tijd van het economische herstel in de VS en Europa, waardoor de vraag naar uitzendpersoneel groeit. De sterke versnelling die in voorgaande periodes van herstel zichtbaar was, blijft voorlopig echter uit. ,,Die versnelling zien we niet, maar die blijft nu al een poos uit'', zei Van de Kraats. ,,Daar moeten we mee omgaan.''
    In de eerste weken van 2016 was het groeitempo volgens Randstad vergelijkbaar met het vierde kwartaal. De omzet steeg in januari met 6,6 procent en februari liet een vergelijkbare trend zien.
    Brutoresultaat
    Daarmee gaat het volgens Van de Kraats beter dan op basis van de stevige daling van de beurskoers van Randstad in de afgelopen weken zou kunnen worden geconcludeerd. ,,De ontwikkeling van de beurskoers zien we niet terug in de wereld om ons heen.''
    Randstad gaf traditiegetrouw geen voorspelling voor de ontwikkelingen in het komende jaar. Van de Kraats gaf wel aan dat de groei van de omzet en het brutoresultaat ook de komende tijd kan zorgen voor een verdere toename van de nettowinst.
  4. forum rang 4 moneypocket 18 februari 2016 21:54
    Goedenavond allen,

    Allereerst Baudolino, bedankt voor je AB vanwege de weekopening. Niet dat de weekopening diep onderbouwd was, maar de ontwikkeling van de uitzendsector, gezien de cijfers vandaag van Randstad, spreken toch boekdelen?

    Randstad heeft het goed gedaan. Punt. Daarbij kijk ik vooral naar de ontwikkelingen in Europa.

    Ik kan mij niet voorstellen, dat de peers nu niet met een schuin oog kijken naar USG....

    Gelukkig bezoekt Blacky ook regelmatig het draadje, en komt met interessante info aangaande de topholders. Jawel...de Zwitsers zijn ook aanwezig. Komt Adecco daar niet vandaan? Genoeg speculatie lijkt me.

    Morgen maar eens de cijfers van Wessanen afwachten; de calls met flinke winst van de hand gedaan, en vandaag aandelen gekocht. Ik kon het niet laten, haha!

    Mijn stukken/opties USG heb ik nog steeds in bezit; het afwachten duurt nog immer...

    Eenieder de hartelijke groeten vanuit het Noorden des Lands,

    Moneypocket.
  5. forum rang 5 nr36 19 februari 2016 05:29
    SECTORBREED UITZENDBUREAUS
    Bange bazen geven uitzenders vleugels
    RICHARD SMIT
    Werkgevers aarzelen bij aanbieden van contracten; daar profiteren arbeidsbemiddelaars van
    Amsterdam

    Randstad profiteert sterk van de vraag naar tijdelijk werk. Dat blijkt uit de groeicijfers die de grootste uitzender van Nederland donderdag publiceerde. Manpower meldde vorige week al meer werk en voor branchegenoten USG People en Adecco zal dat waarschijnlijk niet anders zijn. De crisis heeft de flexibilisering verder in de hand gewerkt. Het economisch herstel is niet baanloos meer, maar vaste banen levert het amper op.

    ‘Na twee jaar groei hadden we nu eigenlijk de beweging van flex naar vast moeten zien, maar dat gebeurt niet’, zegt Jurriën Koops, directeur van de belangen­behartiger van uitzendbedrijven ABU. ‘Werkgevers zien nog te veel onzekerheden voor de nabije toekomst, denk aan de beurzen in China en de grilligheid van de markt. Ze durven daarom niet goed vaste contracten aan te ­bieden.’

    Uitzendbedrijven profiteren van die bangheid. Het aandeel van flexwerk, dat nu op 25% ligt, groeit volgens de ABU-directeur door naar 30% tot 35% over vier jaar. ‘Die onderstroom is gunstig voor uitzenders. Daar komt de conjuncturele groei bovenop. Dat betekende in 2015 circa 10% groei voor de branche en dat zijn ruim 70.000 extra uitzendkrachten.’

    De verwachte totale groei van 129.000 banen in Nederland dit jaar, komt vooral in de vorm van uitzendwerk, meldt uitkeringsinstantie UWV in haar jaarlijkse arbeidsmarktprognose. Dat is voor de beleidsmakers geen goed nieuws, want de kans om via een uitzendbaan aan een vaste werkplek te komen is de afgelopen ­jaren kleiner geworden. Sinds 2008 is het aantal vaste banen afgenomen met 10% terwijl het aantal flexbanen met 27% steeg.

    Nederlandse bedrijven schakelen steeds vaker de uitzendbranche in. De grootste toename is te zien in de bouw en de beveiligingsbranche, aldus Rabobank die de volumegroei voor de uitzendmarkt dit jaar inschat op 5%. Als het werk toeneemt, wordt eerst de flexibele schil aangedikt, omdat onzeker is of de stijging van lange duur is. Werkgevers kiezen volgens Rabo daarbij steeds vaker voor langduriger uitzendcontracten.

    De groei van uitzenders zit dan ook niet zozeer in het traditionele uitzendwerk, dat in toenemende mate lijdt aan prijsbederf. Zij hebben echter ook andere vormen van flexwerk naar zich toe getrokken, zoals detachering, payrolling en de bemiddeling van zelfstandigen. De grootste groei zit in tijdelijk werk en in zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers), waarvan één op de drie regelmatig werkt via een intermediair.

    Wat uitzendbedrijven verder in de kaart speelt, is de onzekerheid die voortkomt uit de Wet werk en zekerheid uit 2015 en de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA), die de veelbekritiseerde VAR-verklaring voor zelfstandigen met ingang van 1 mei van dit jaar vervangt. Werkgevers weten nog niet precies waar ze aan toe zijn met deze nieuwe regels. En hoe ingewikkelder het personeelsbeleid wordt, hoe meer uitzendorganisaties zich als een risicomanager kunnen opstellen.

    ‘Het is zo complex geworden dat het voor ondernemers af en toe hogere wiskunde is om geen fouten te maken bij je personeelsbeleid’, zegt directeur Marco Bastian van NBBU, brancheorganisatie voor intermediairs. ‘Dat is een gat in de markt. Intermediairs kunnen ondernemers ontzorgen. Ik verwacht ook dat die onzekerheid nog wel even duurt, omdat er voor de nieuwe wetgeving nog geen jurisprudentie bestaat.’

    Directeur Ineke Kooistra van YoungCapital, dat zich vooral richt op bemiddeling van werkzoekenden tot 30 jaar, ziet dat ondernemingen geen risico meer willen lopen. ‘Met het oog op de nieuwe Wet werk en zekerheid durven veel bedrijven zelf geen medewerkers aan te nemen, maar zetten ze hen op de loonlijst van payrollbedrijven. Anders moeten ze die mensen na twee jaar in vaste dienst nemen. Via uitzendwerk kunnen ze dat moment vijfenhalf jaar voor zich uit schuiven. Bovendien ligt het ziekterisico dan ook bij uitzendbedrijven.’

    ‘De groei van veel uitzend­bedrijven zit vooral in payrolling en daar zit geen verdienmodel achter’, stelt Kooistra. ‘Grote uitzendbedrijven doen het alleen maar om hun omzet op peil te houden. Wij doen dat niet.’ Vooral sinds het derde kwartaal van 2015 komen er volgens Kooistra fiks meer vacatures binnen. In die periode zag YoungCapital de omzet 50% stijgen. Bedrijven hebben extra mensen nodig voor verkoop, logistiek en klantcontact.

    Daarnaast trekt de uitzender ook een groter deel van de markt naar zich toe. Het afgelopen jaar hebben wij flink geïnvesteerd in naamsbekendheid met landelijke reclamecampagnes’, vertelt Kooistra. ‘We hebben ook honderd nieuwe medewerkers aangenomen. Dat gebeurt in de rest van de uitzendmarkt niet zo veel. Daar plukken we nu de vruchten van. We krijgen meer klanten en grotere opdrachten.’
  6. [verwijderd] 19 februari 2016 08:15
    We mogen weer een nieuwe grootaandeelhouder verwelkomen
    Carlson Capital middellijk belang 3,05%

    Datum meldingsplicht: 17 feb 2016
    Meldingsplichtige: Carlson Capital, L.P.
    Uitgevende instelling: USG People N.V.
    Inschrijving handelsregister: 39066013
    Plaats: Almere
    VolgendeVorige
    Verdeling in aantallen (longpositie)
    Soort aandeel Aantal aandelen Aantal stemmen Kapitaalbelang Stemrecht Wijze van beschikken Toelichting
    Gewoon aandeel 2.477.905,00 2.477.905,00 Reëel Reëel Middellijk
    (investment manager of various funds)
    Procentuele verdeling (longpositie)
    Soort aandeel Totale deelneming Rechtstreeks reeel Rechtstreeks potentieel Middellijk reeel Middellijk potentieel
    Kapitaalbelang 3,05 % 0,00 % 0,00 % 3,05 % 0,00 %
    Stemrecht 3,05 % 0,00 % 0,00 % 3,05 % 0,00 %
  7. forum rang 6 tatje 19 februari 2016 09:39
    Ja Baudolino,

    We gaan naar het tussenspel.

    Het eindspel komt later !

    Ondanks dat ik nog maar 1/3 van de opties heb, dus de rest opties en aandelen verzilverd !

    Ondanks mijn behoorlijke afbouw in USG PEOPLE , geloof ik nog steeds in hogere biedingen dan 17,50.

    De cijfers van Randstad hebben ons kind, nog meer in het zonnetje gezet.

    Hoop dan ook de club die Beurske een warm hart toedraagt, nog met 2 maal 500 euro te verrassen.

    Raar vind ik het wel, dat het gebeuren waar we tig jaren op hebben gewacht, zo n invloed kan hebben op een mens.

    Ga weer wandelen, val af en heb weer energie, over de rest zal ik maar zwijgen :-)

    Calson + 3%
    Hambro + 5%
    UBS - 3%
    NN - 3%
    Norges + 3%
    Demential + 3%

    Doen ze het allemaal voor die 2% tussen 17,12 en 17,50

    Of worden er al belangen opgebouwd voor geinteresseerde partijen.

    De toekomst zal het leren.
  8. forum rang 4 moneypocket 19 februari 2016 10:05
    quote:

    André S schreef op 19 februari 2016 09:36:

    Goede zet in wessanen, moneypocket!
    André; eigenlijk puur (beginners)geluk....allereerst een flinke pluk calls Wessanen gisteren verzilvert en daarna omgezet in stukken; vanmorgen de deur uitgedaan. Waarom? Ach...misschien dat ik er meer uit (had) kunnen halen, maar ik weet teweinig van het bedrijf, ondanks dat ik mij er een paar uur in heb verdiept. Voor wat betreft USG ligt dit natuurlijk anders. Vandaar dat ik geen blijvende aandeelhouder Wessanen blijf, ondanks de super goede cijfers.

    Maar bedankt voor je compliment!

    Nu in USG wederom een nw. topholder zich heeft aangediend, wordt het wel interessant of ze allemaal op 1 lijn zitten; 95% aandelen aanbieden t.b.v. gestand doen overname op 17,50 zie ik absoluut niet zitten, gezien de uitspraken van Randstad gisteren qua outlook Europa, en dan vooral de USG landen. En ja...dan is er maar 1 mogelijk om de stukken alsnog in handen te krijgen van Recruit en dat is het bod verhogen.

    We blijven afwachten!

    Groeten vanuit het Noorden des Lands,

    Moneypocket.
  9. [verwijderd] 20 februari 2016 00:42
    www.recruit-rgf.com/ir/ir_news/2015/1...

    van de Recriut website opgericht in 1917 fouten is menselijk maar als je met miljarden gaat gooien .
    fout in het contract .
    Is het dan nog rechtsgeldig één komma vergeten en de moordenaar is terwijl het bloed en zijn vingerafdrukken nog aan het mes moordwapen plakken.+ DNA.
    Niet vervolgbaar en gaat vrijuit .
    Tis muggen ziften en onlogisch dat de dail op z'n foutje kan afspringen ,maar het is WETTELIJK correct de wet is zo wie zo niet correct .
    Is gemaakt voor de grote graaiers.
  10. [verwijderd] 20 februari 2016 01:30
    www.recruit-rgf.com/ir/ir_news/upload...
    Wat ook nog speelt is dat er eigenaars zijn in de holding tenminste dat maak ik erop uit die ook overgehaald moeten worden .
    Misschien heeft PETE 67 een andere visie wat ik wel weet dat USg in het verleden nog aan de Start aandeelhouders miljoenen moest uitkeren .
    Een verpachte dochter die zich niet laat verkopen ,waarom apart vermeld ?????
    Wees blij dat je ervan af bent voor rond de 17.15 euro ,meer zit er volgens mij niet in sterker nog het feest gaat niet door .

  11. [verwijderd] 22 februari 2016 00:36
    www.nrc.nl/handelsblad/2013/10/05/ik-...

    Of nu echt alle starters /uniqieu-ers van het eerste uur zijn uitgekocht met opties en Alle winst naar de holding aandeelhouders is gegaan ???????
    Lijkt veel op adecco wereld adecco nederland was/is de spaarpot van de holding .

    De holding leent van de dochter of de dochter staat borg met de spaarpot en de holding maakt schulden die weer aftrekbaar zijn .

    Met dit trucje 2 keer de belasting genaaid ,maar die willen sowieso geen centen van grote bedrijven zie Apple zelfde truc .

    En of dit alles is of komt er nog meer boven drijven van wie heeft Alex 125 miljoen ontvangen met als borg zijn aandelen USG PEOPLE holding .
    Lach me kapot als straks de USG Bv / StartBv /Uniqueu Bv de aandelen van de moeder bezitten een Porsche Volkswagen .

    Das tegenwoordig de truc de dochter neemt de moeder over HERINVESTEERT heet dat zo mooi .
39 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 +0,55%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links