Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Crashen en cashen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Alexander Sassen van Elsloo

Alexander Sassen van Elsloo is directeur van Sassen Research & Consultancy Company. Voorheen was hij head of research bij Hobart Capital Markets in Londen en deed hij aandelen- en hedgefundsales bij onder andere SNS Securities en Rabo Securities. Sassen van Elsloo is ook te volgen op Twitter: @sassenvanelsloo. Sassen van E...

Meer over Alexander Sassen van Elsloo

Recente artikelen van Alexander Sassen van Elsloo

  1. dec '16 Het afscheid van de euro en van mij 40
  2. nov '16 Obligatiefeest voorbij 6
  3. okt '16 "ETF’s leiden tot crowded trades" 6

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 !@#$!@! 18 februari 2016 11:02
    Dat werkt alleen bij vrij kapitaal verkeer. Van China weet ik dat dat er niet is, er zijn regels over hoeveel kapitaal weg mag en die regels kunnen morgen weer veranderen.
    Als dit voor Hong Kong ook geld is die peg eeuwig vol te houden door gewoon simpel restricties in het kapitaalverkeer toe te passen.
  2. geobeo 19 februari 2016 15:12
    quote:

    sjeetje schreef op 19 februari 2016 09:18:

    Via Lynx (IB) kun je via de forex trader USD kopen en volgens mij ook HKD verkopen. Als twee losse transacties kan dat sowieso, maar misschien ook wel als één transactie. Moet je wel 2,5% per jaar debetrente over de shortpositie in HKD betalen.
    Je kunt ook simpelweg long of short USD.HKD gaan in TWS (Lynx/IB). Verder zijn er opties, optie combos (en futures? dat weet ik even niet).

    Je kunt ook doen wat jij zegt en simpelweg per valuta short of long gaan.

    Nog een alternatief is de basisvaluta van je account veranderen van bijvoorbeeld EUR naar USD (je ruilt dan in feite je EUR cash om voor USD) en dan short HKD gaan ;)

  3. [verwijderd] 19 februari 2016 15:15
    bijna alles in hongkong wordt op dit moment geprivatiseerd (vooral het laatste beetje van de britse overheids (nuts) bezittingen) en de plannen zijn dat rond 2020 hongkong een vast onderdeel van china gaat worden en de munt komt dan te vervallen, dus het is een race tegen de klok als men voor die datum nog een crash verwacht, maar als het gebeurd, kan china HK wel lekker goedkoop inlijven, dus waar soros op hoopt is dat china dus HK express laat crashen?! ;)
  4. Maan Arkenbosch 22 februari 2016 17:23
    De vraag is bij welk negatief rente %, investeerders de handdoek in de ring werpen. Dat de Rutte politiek de bui ziet hangen bewijst de herziening van de vermogens rendement heffing. Bij te grote schulden volgt ook faillissement en sanering van grondstoffen producenten. Daardoor komt een natuurlijke productie rem en dus stijging van prijzen.Dat veroorzaakt inflatie en dan is het negatieve rente verhaal voorbij. Junk bonds zijn de temperatuur meters. Bij stijgende kapitaalmarkt rente vallen er flinke klappen in de obligaties,hypotheken en aandelen portefeuilles en niet te vergeten de financiering van de overheid schulden. Als bijverschijnsel van oplopende inflatie probeert de bevolking haar koopkracht verlies te compenseren. Als dat lukt, zal de inflatie verder stijgen tot het volgende kruispunt, zo niet, dan krijg je sociale onrust. De tijd voor valuta manipulatie begint op te raken en wordt steeds korter.Afschrijving op de €urocraten schuldenberg wordt de lont in het E.U. Kruidvat.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links