Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

  • 15,875 25 apr 2024 17:36
  • -0,030 (-0,19%) Dagrange 15,750 - 15,955
  • 3.154.541 Gem. (3M) 3,5M

ABN AMRO februari 2016

120 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. doemaar 15 februari 2016 19:17
    quote:

    JackO1976 schreef op 15 februari 2016 18:53:

    ABN gaat ons waarschijnlijk positief verrassen deze week met de cijfers 4e kwartaal is de 20,-- weer in zicht aan een horizon van 22,--.
    Hoe weet je dat? Wishfull thinking? Ik hoop overigens dat je gelijk hebt, want mijn aandelen staan nog steeds onder de inkoopprijs.
  2. forum rang 10 voda 16 februari 2016 16:13
    Bankenheffingen drukken winst ABN Amro - Preview

    AMSTERDAM (Dow Jones)-ABN Amro heeft in het vierde kwartaal een fors lagere winst geboekt door hogere bankenheffingen, terwijl de bank vanwege het economische herstel in Nederland minder opzij hoefde te zetten voor nieuwe probleemleningen. Dit blijkt uit een door ING gepubliceerde consensusverwachting van analisten samengesteld door ABN Amro zelf.

    De analisten ramen de nettowinst gemiddeld op EUR298 miljoen, ruim een kwart lager dan de EUR400 miljoen een jaar eerder. Deze daling is het gevolg van een toename van de bankenheffingen met bijna EUR150 miljoen tot EUR246 miljoen. ABN Amro neemt deze lasten, bestaande uit een bankentaks en bijdragen aan Europese depositogarantie- en resolutiefondsen, geheel in het vierde kwartaal.

    De couponrente van de vorig jaar uitgegeven AT1-obligatie of coco drukt het resultaat volgens de analisten met nog eens EUR11 miljoen. Die post telt overigens niet mee voor de kostenratio, merkt een van de analisten op.

    De voorzieningen voor slechte leningen zullen naar verwachting een positieve ontwikkeling laten zien, met een daling van EUR181 miljoen naar circa EUR160 miljoen.

    ABN Amro zal verder meer opzij hebben gezet voor verliezen in de sectoren energie, grondstoffen en transport. Daar staat tegenover dat eerdere voorzieningen voor de Nederlandse retailbank deels zullen vrijvallen dankzij het verbeterde economische klimaat in de thuismarkt, verwacht analist Cor Kluis van Rabobank.

    Analist Benoit Petrarque van Kepler Cheuvreux houdt rekening met een extra voorziening van circa EUR25 miljoen voor compensatie van MKB-klanten in het renteswapdossier, na eerdere voorzieningen, die op enkele tientallen miljoenen euro's worden geschat.

    De netto rentebaten daalden naar verwachting van de marktvorsers met 5 procent tot EUR1,54 miljard, of een marge van 150 basispunten. Een lager rendement op obligaties werd als het goed is deels gecompenseerd door de lagere spaarrente en een hoger rendement op hypotheken.

    Het rendement op eigen vermogen wordt per ultimo 2015 geraamd op 7,9%, bij een stabiele kernkapitaalratio van 14,9%.

    ABN AMRO maakt woensdag voorbeurs de cijfers over het vierde kwartaal bekend. Op een vlak Damrak koerste het aandeel dinsdag 0,2 procent lager op 17,23 euro.

    (archie.vanriemsdijk@wsj.com)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  3. [verwijderd] 17 februari 2016 08:28
    Heffingen drukken winst ABN Amro


    AMSTERDAM (AFN) -
    ABN Amro heeft de winst in het vierde kwartaal op jaarbasis met een derde zien dalen tot 272 miljoen euro. Dat komt met name door wettelijke heffingen als de bankenbelasting, die het resultaat met 190 miljoen euro drukten, meldde de bank woensdag.

    Klik hier voor meer nieuws en actuele koersinformatie over ABN AMRO


    De bank heeft daarnaast in het vierde kwartaal voorzieningen getroffen voor klanten in het midden- en kleinbedrijf waar mogelijk problemen met rentederivaten spelen en voor juridische claims. Verder zakten als gevolg van lagere rentebaten de opbrengsten met 4 procent tot 2,1 miljard euro.

    Over heel 2015 wist ABN Amro, dat in november terugkeerde op de beurs in Amsterdam, de onderliggende nettowinst wel met een kwart op te voeren tot 1,9 miljard euro. Daarbij profiteerde de bank met name van economisch herstel. Er hoefde fors minder geld opzij te worden gezet voor dubieuze leningen.

    Langdurig lage rente

    De toevoeging aan de stroppenpot kwam uit op iets meer dan een half miljard, ruim de helft minder dan in 2014. Ondanks de fikse daling van de prijzen van olie en andere grondstoffen, bleven de risicokosten op leningen aan bedrijven in die sector binnen de perken. Wel worden die klanten scherp in de gaten gehouden.

    De belangrijkste bedreigingen voor ABN Amro vormen de langdurig lage rente, de toenemende concurrentie van met name verzekeraars op de hypotheekmarkt, en steeds strengere regelgeving. ,,Een ding dat we zeker weten, is dat de wettelijke heffingen in 2016 verder zullen toenemen'', zei topman Gerrit Zalm.

    Overheid

    ,,We zien dat de Nederlandse economie echt verbeterd is vorig jaar'', zei Zalm. En hoewel de vooruitzichten voor de wereldeconomie onzekerder zijn, staan in Nederland de signalen ,,op groen''. ABN Amro, dat voor 80 procent afhankelijk is van de Nederlandse markt, voorziet dan ook ,,een redelijk jaar''.

    De Nederlandse overheid bracht op 20 november een eerste pluk aandelen ABN Amro naar de beurs. De in 2008 genationaliseerde bank is nog wel voor zo'n drie kwart in staatshanden. De eerstvolgende mogelijkheid om dat belang te verkleinen is in mei, een halfjaar na de beursgang
  4. [verwijderd] 17 februari 2016 08:30
    Wat een klojos bij de DFT plaatsen ze een bericht met de koptekst "Heffingen drukken winst ABN Amro"....

    Waarom niet andersom redeneren en aangeven dat er wel dik winst is gemaakt!!!
    Ja ik snap het wel de koers mag niet omhoog maar om het zo duidelijk aan te geven, ze schamen zich echt nergens meer voor tegenwoordig...
  5. [verwijderd] 17 februari 2016 08:58
    De cijfers zijn niet slecht, er werken alleen wat punten tegen helaas... Het algemene sentiment is slecht en de bankensector staat sowieso onder grote druk... Deutsche moet snel zijn shit op orde krijgen anders kan dit vervelend worden.

    Paar procentjes inleveren gaat wel gebeuren ben ik bang.
  6. [verwijderd] 17 februari 2016 09:16
    Wat een belachelijke reactie.

    Ondanks flinke lasten staat er nu een k/w van 8 en dividend rendement over 2015 van 5%.
    Aangezien een groot deel van de extra lasten zullen wegvallen en het uitkeringspercentage over 2016 verhoogd zal worden van 40% naar 45% (is de planning) zal bij deze koers het dividend percentage flink stijgen.

    De fear factor is blijkbaar groot bij het gepeupel, of de grote jongens zijn de koers stuk aan het maken ivm de komende nieuwe plaatsing waarvan Dijselbloem al heeft gezegd dat deze zowiezo door zal gaan wat de grote jongens interpreteren als, no matter what the price is en dus drukken ze die zo laag mogelijk.

    Kijk maar naar de laatste plaatsing van NN, die ging niet lang voor de plaatsing door ING van 28 naar de hoge 25, plaatsing op 25 en daarna koers weer snel naar 29.

    Vieze spelletjes, hoop alleen dat normale beleggers ook weer mee kunnen doen bij die nieuwe plaatsingen en niet alleen de maffia die op deze manier de nederlandse belastingbetaler miljarden afhandig maakt.

    Overigens was het ook een stomme opmerking van Dijselbloem, die had best mogen zeggen dat een nieuwe plaatsing alleen zal gebeuren bij een koers die naar tevredenheid stemt, of zoiets, en dan probeer ik een politiek correcte zin te maken.
    Zelf zou ik zeggen, onder de emissie koers gaan er in ieder geval geen nieuwe aandelen naar de markt...

    Waarom ook, je vangt 5% div rendement en onderliggend is de toko alleen maar verbeterd met duidelijk betere ratio's.
  7. [verwijderd] 17 februari 2016 09:22
    romeo
    Helemaal mee eens, en het zal me ook niet verbazen als Dijselbloem er prive ook baat bij heeft met een lage koers (insdie information) (ja ze moeten niet vertellen dat ze niet zelf ook via via beleggen met de info die ze hebben, dat doen ze allemaal), anders had ie wel anders gereageerd ja en de rest van het politiek geneuzel volk zal hem er toch niet op aanspreken het is eigen volk van ze helaas.
  8. [verwijderd] 17 februari 2016 10:03

    AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van ABN AMRO zijn onder verwachting, maar dat is ,,volledig'' te wijten aan eenmalige effecten. Dat schrijven analisten van KBC woensdag in een commentaar.

    De onderliggende operationele prestaties waren volgens KBC ,,solide'', mede dankzij een stabiele rentemarge en lager dan verwachte afschrijvingen. Daarnaast zijn de kapitaalbuffers volgens de Belgische zakenbank sterker dan verwacht

    De netto rentebaten zijn kwartaal op kwartaal 2 procent gedaald, en vielen daardoor lager uit dan analisten gemiddeld voorzagen. Maar ook daar zijn zijn eenmalige voorzieningen in het spel, aldus KBC.

    Koopadvies

    Verder vindt KBC het positief dat de risico's die ABN AMRO loopt op kredieten in de olie- en grondstoffenmarkt, onder controle lijken te zijn. De bank handhaaft zijn koopadvies en koersdoel van 23 euro.

    Volgens ING lijken de resultaten afgezien van eenmalige tegenvallers in lijn met de verwachtingen. Net als KBC had ING de kapitaalbuffers van ABN AMRO wat lager ingeschat. Het advies luidt ook hier 'kopen' met een richtprijs van 23 euro.

    Het aandeel ABN AMRO zakte rond 09.40 uur, op een verder licht positief Damrak, 3 procent tot 16,53

    - See more at: www.belegger.nl/Beursnieuws/ANP-17021...
  9. [verwijderd] 17 februari 2016 10:10
    Wat een verwijten en gemopper op het forum. "Onweer" heeft gelijk, gewoon "blijven en afwachten", het tij gaat wel weer keren. Als beginnend, matig defensief belegger, volg ik het beste advies op dat ik als een van de eerste kreeg:" laat gewoon eens komen wat komt, raak niet in paniek bij de eerste de beste tegenslag, heb vertrouwen in wat jij kocht". Dat er mensen aan verdienen, die het eigenlijk niet aan zouden moeten verdienen, is inherent aan het beleggen. Het een fijne dag verder.
  10. [verwijderd] 17 februari 2016 12:23
    quote:

    Leve de Beurs schreef op 17 februari 2016 11:27:

    ABNAMRO vanmorgen gekocht voor 16,30. Hopelijk heb ik daar niet verkeerd aan gedaan. Een gokje dus !
    Ik denk dat je een heel goede aankoop hebt gedaan. Je staat nu al 4% in de plus. Het aandeel zal denk ik in de komende weken (als er in de macro-economie niet te veel turbulentie ontstaat) doorstijgen naar € 18 al was het alleen maar voor het dividend rendement.
120 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links