Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEXLiveblog: Akzo en SBMO

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bangizwe 12 februari 2016 14:57
    Het zou anders wel het meest logische zijn. Aandelen reflecteren op geen enkele manier nog de risico's .En obligaties en vastgoed is huilen met de pet op. Goud heeft niet alleen het meeste stijgingspotentieel. Het is dan ook nog eens het veiligst op lange termijn. Wat je moeilijk van al de rest kan zeggen.
  2. Voc 12 februari 2016 17:38
    Ik heb het al een paar keer gezegd hier op sommige fora; De ECB, Fed etc moeten zorgen dat grondstoffen en olie gaan stijgen... Is alle leed voorbij en bereiken ze wat ze willen:
    Groei, stijgende koersen, oplopende inflatie etc... ilv van dat domme geld pompen in de economie.

    Je ziet het Olie stijgt... alles wordt blij, zelfs banken worden blij in de VS

    Maar ja ze luisteren niet altijd naar mij he... :-) lol
  3. TA=verlies 12 februari 2016 19:04
    De algemene consensus is, dat er een blok van ongeveer 20 bij 20 bij 20 meter aan goud op de wereld is, that´s it. Het over grote deel hiervan is niet te koop. er is dus maar een heel klein beetje goud wat er echt verhandeld kan worden, en dat kleine beetje is al door duizenden gekocht-verkocht-beleend enz. Laat je niets wijsmaken over goud, als de echte waarheid boven komt en de handelaren in papiertjes enz. met de billen bloot moeten, komt de prijs van goud boven. Ik hoop dat het er ooit van komt.... kijk dus maar niet naar de goudprijs, die is net zo corrupt als het gehele financiële wereldje.
    Hoe gek zijn we eigenlijk met zn allen(kwantitatieve verruiming! )
  4. TA=verlies 12 februari 2016 19:16
    Het financiële systeem is net als de democratie verrot en gaat ten onder, is een kwestie van nog even geduld. We moeten op zoek naar een nieuwe vorm van lands/wereldbestuur en financiële regelgeving. De mens is nl. van nature een graaier, met dit feit moeten we gewoon rekening houden... Het communisme werkte niet, ik voorspel het kapitalisme ook niet. Als je kijkt wat voor meest gekke maatregelen er al zijn verzonnen om het systeem te redden, het zal nooit genoeg zijn, en de waarheid komt een keer boven, je kunt nl. niet altijd groeien en allemaal rijk zijn. Amen
  5. Bangizwe 12 februari 2016 19:29
    TA=verlies: Dat er heel wat corruptie is geloof ik graag. Dat zie je wel aan de fraudeschandalen die bijna dagelijks aan het licht komen. Maar waarom zou de goudprijs corrupt zijn. Ik koop mijn munten en staafjes toch tegen de marktprijs. En de goudmijnen verkopen hun goud ook ongeveer tegen de marktprijs. Dat laat niet veel ruimte voor corruptie. Kan nog moeilijk eenvoudiger. En die papieren handel is gewoon speculatie, daar komt geen fysiek goud aan te pas.
  6. [verwijderd] 13 februari 2016 00:22
    quote:

    TA=verlies schreef op 12 februari 2016 19:16:

    Het financiële systeem is net als de democratie verrot en gaat ten onder, is een kwestie van nog even geduld. We moeten op zoek naar een nieuwe vorm van lands/wereldbestuur en financiële regelgeving. De mens is nl. van nature een graaier, met dit feit moeten we gewoon rekening houden... Het communisme werkte niet, ik voorspel het kapitalisme ook niet. Als je kijkt wat voor meest gekke maatregelen er al zijn verzonnen om het systeem te redden, het zal nooit genoeg zijn, en de waarheid komt een keer boven, je kunt nl. niet altijd groeien en allemaal rijk zijn. Amen
    Daar ben ik het niet mee eens, we kunnen wel allemaal rijk zijn, maar we moeten waarde toekennen aan waarde en zaken die ons vooruit helpen en niet prullaria. We zijn niet apen die blij zien met glimmende dingen.
    Daarom moet het competitieve er toch uit, zelfs al heeft het ons al eeuwen geholpen. We zijn nu op een dusdanig niveau dat we zouden moeten kunnen samenwerken zonder dat daar de factor beter dan de ander in zit, we moeten op zoek naar een gezamenlijk doel. De bijdrage van een persoon moet naar capaciteit zijn. Eendracht maakt kracht. De wereld bestaat niet uit een elftal met alleen maar Ronaldos en Messies.
    Het zal nooit gebeuren denk ik, genen veranderen bij de mens is misschien wel het beste middel. Ook is er een apensoort die super sociaal met elkaar samenleeft, kunnen wij dan nog wat van leren. Het probleem van de mens zit hem in het alsmaar meer willen, beter dan de ander zijn en macht hebben. Dat zit in het oerbrein.
    De oplossing zoals hij nu in werking is getreden bestaat uit robotisering van de mens en total control. Over een paar honderd jaar als we dan nog bestaan als levend wezen, zijn we eigenlijk gewoon machines geworden. Ofwel gewoon dood. En dat is nu net de cru, dan is de mensheid opgehouden te bestaan en we doen dat gewoon door steeds meer erachter te komen wie en wat we zijn net zolang totdat we onszelf kunnen namaken. Wordt allemaal te filosofisch, komt er op neer dat

    1 alles al bestaat
    2 tijd niet bestaat, maar tijd ontstaan is door waarnemen en daaraan gekoppelde emotie
    3 Wij alles creëren, tot het heelal aan toe, maar het in onze beleving creëren.
    4 Dat het heelal een voorstelling is door ons gecreëerd, dat alle natuurkundige wetten kloppen, omdat wij ze zelf verzinnen
    5 Dat de wereld wordt zoals wij dat willen

    Maar als de mens niet meer voelt en emoties heeft, gerobotiseerd, wat maakt alles dan nog uit, bestaan we dan nog?
    Als er niets ie dat het heelal kan waarnemen of vastleggen en zoiets ook nooit meer zal bestaan, bestaat het dan nog wel? Is het niet dat je alleen bestaansrecht hebt als je ook kan vertellen en waarnemen en voelen.

    Wat een lulkoek op deze site, slaap lekker
  7. Henri Nostradamus 13 februari 2016 16:08
    Vandaag goede analyse van Richard Koo (econoom USA) in de NRC over de totale waanzin van QE-beleid van de FED en ECB en over het faliekant verkeerde beleid van Dijsselbloem. Gaat leiden tot de Grote Depressie - we staan op het randje. Voor het eerst iemand die duidelijk het grote gevaar van QE uitlegt: t.co/6UH4sfVUZO

    Instorten van de beurs is een kwestie van tijd concludeer ik uit het artikel. En Draghi blijkt nog erger dan Bernanke.

    Ben benieuwd hoe hard de Chinezen maandag op de rem gaan staan. Wall street is maandag dicht, dus Europa zal op eigen kompas moeten varen dinsdag.

    HN
  8. TA=verlies 14 februari 2016 20:18
    @ Bob.B. Je goud is meer waard, de prijs komt nu tot stand d.m.v. vraag en aanbod op papier (digitaal), door handelaren en speculanten, banken fondsen, hefbomen enz. Maar alles wat er verhandeld wordt, bestaat nl. niet, die handel is zo groot helemaal niet. Dus als je alles fysiek maakt, blijkt de schaarste ervan. Er wordt wel wat goud gedolven, maar er verdwijnt ook goud in producten die niet herwinbaar zijn. Per saldo is die kubus van 20x20x20 dus vrij stabiel. De opgeblazen handel waarmee handelaren ( banken ) zich verrijken komt pas aan het licht wanneer kopers het metaal dus ook daadwerkelijk opeisen (en zelf bewaren).
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links