Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEXLiveblog: Brak New York

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  2. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4
  3. 16 apr Consumentenbond daagt Albert Heijn voor rechter om fouten in kassabonnen 5

Reacties

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. bouwdroger 11 februari 2016 13:29
    quote:

    DieFonzo schreef op 11 februari 2016 13:15:

    Zo de realiteit begint door te dringen op de financiële markten.
    heel de economie ligt op z,n reet,de schuldenberg kan nooit meer terug betaald worden.
    Nog effe en ik krijg geld erbij met mijn euribor hypotheek.
    Kun je nagaan wat het voor een grote rotzooi is
    De economie ligt niet op z'n reet vind ik, alleen de verhouding - verbinding financiele markten en econonie is helemaal scheef gegroeid.
    Daarop moet een aanpassing komen, in plaats van een wereldwijde valuta oorlog nog verder ontketen.
    Groei/ krimp moet van echte economie komen en niet door valuta koersen.

    Groet,
    Tom
  2. Andre E 11 februari 2016 16:51
    quote:

    DieFonzo schreef op 11 februari 2016 13:15:

    Zo de realiteit begint door te dringen op de financiële markten.
    heel de economie ligt op z,n reet,de schuldenberg kan nooit meer terug betaald worden.
    Nog effe en ik krijg geld erbij met mijn euribor hypotheek.
    Kun je nagaan wat het voor een grote rotzooi is
    Als je een vroege euriborhypotheek hebt dan krijg je al geld toe. Ik heb een vroege bij ING met een opslag van 1% en daar betaal ik nog maar 0,776% rente. Dus ik krijg al een negatieve rente van 0,224%. En die trend is al maanden dalende. Ik verwacht over 12 a 18 maanden een negatieve rente van meer dan 1% en dan krijg ik zelfs met opslag maandelijks geld overgemaakt voor mijn hypotheek. Lang leve de ECB.

    ps. Dat uiteindelijk mijn pensioen ook niets meer waard is moet ik helaas voor lief nemen want bij deze achterlijke rentes hollen de pensioenfondsen achteruit.
  3. [verwijderd] 11 februari 2016 17:08
    Vanochtend om 10:25 uur stond de AEX op 378 punten. Sindsdien zijn we alleen maar omhoog gegaan. Zo'n rotdag was het dus niet, op die eerste 1,5 uur na dan.

    En voor heel veel mensen is dit helemaal geen rotdag. De meeste Nederlandsers hebben hun spaarcentjes 100% cash. Voor hen zijn er alleen maar voordelen. Euro omhoog, dus meer koopkracht. Olie omlaag, dus goedkoper tanken. AEX omlaag, dus binnenkort wordt het weer interessant om in te stappen.
  4. Kweewel 11 februari 2016 17:40
    Van het hele beursgebeuren snap ik veel niet, maar waar ik wel bang van word, is als mensen als Diederik Schmull gelijk hebben over hoe de financiele wereld in elkaar steekt. Dhr. Schmull lijkt mij zeer deskundig en zegt (vzv door mij te beoordelen)doorgaans heel zinnige dingen. Dan ziet het er niet goed uit. Lees eens zijn laatste artikel op www.edelmetaal-info.nl/. Wat vinden de lezers op IEX hiervan?
  5. [verwijderd] 11 februari 2016 18:23
    @ Kweewel
    Ik heb vluchtig de 'hopeloos eindspel'-post gelezen. In grote lijnen raakt Schmull feitelijkheden aan, maar gooit in deze post alles op 1 hoop (ik sta er van te kijken dat je er wijs uit kunt als onervaren lezer). Dit soort thesi krijgen dan een 'Willem Middelkoop alles gaat naar de Gallemiezen Domino'-karakter.

    Ik houd juist van ontvlechten en het rente-aspect is momenteel een belangrijke boosdoener. De rente-keten begint bij Centrale Banken en loopt zo door via Staatsobligaties, naar bijvoorbeeld ook jouw spaarrente en hypotheekrente. En een te lage rente werkt misbestedingen in de hand en blaast bubbels op. Ik hoop ook dat je dit argument ook zonder economische scholing snapt: geld kan -simpelweg- te goedkoop zijn. De beste man is (zoals ik en de minderheid) aanhanger van de Oostenrijkse school en dit geeft vaak de minst onomwonden economische analyses (en een drastisch andere kijk op schuld).

    Het belangrijkste dat ik je wil meegeven is dat je "alles-op-1-kluwen" analisten schaars moet volgen. Meestals hebben zij de feiten (het beste) op een rijtje, maar brengen de kost te zwaar (niet goed voor de gemoedsrust). Ook geloof ik niet in een 'allesomvattende apocalypse', maar dat zaken per pilaar gaan vallen door de tijd heen....

    1e station: aandeelmarkten en schuldinstrumenten
  6. tb90 11 februari 2016 20:14
    quote:

    Beursanalist schreef op 11 februari 2016 17:50:

    Een medewerker van een vermogensbeheerder wint de Gouden Stier als beursvrouw van het jaar.

    Zij adviseert aan het begin van dit jaar 'long' te gaan in gerenommeerde bedrijven. Op de dalende trend, die zich vanaf de eerste beursdag in 2016 in zette, geeft zij aan 'long term' het vertrouwen te behouden.
    Inmiddels zijn wij half februari en is er gemiddeld genomen 20% van de koersen verdampt. Hadden we toch moeten verkopen om later goedkoper terug te kopen of inderdaad rustig afwachten en vertrouwen dat het goed komt? De analyse van de analisten.
    Reageer op: www.facebook.com/Zelf-Beleggen-970992...
    Spam jij even lekker ergens anders. Moderator grijp even in.
  7. Kweewel 11 februari 2016 23:30
    @ Steven O.
    Ik weet wel zeker dat ik Schmull's verhaal niet helemaal doorgrond, maar ik lees hem wel vaker en probeer het een beetje te begrijpen. Deze keer werd ik er echter zo naar van dat ik wilde proberen een reactie van iemand anders hierover te horen. Dat hebt u bij deze gedaan en daar ben ik u erkentelijk voor. Mijn onlustgevoel is er in elk geval wat door afgenomen.
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links