Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Januari Macintosh

110 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 1 februari 2016 20:22
    Macintosh verkoopt 20 Dolcis winkels aan Nelson Schoenen

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Macintosh Retail Group nv (MACIN.AE) heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van 20 van zijn circa 60 Dolcis-winkels, inclusief voorraden en inventaris, aan Nelson Schoenen bv. Dit is maandagavond bekend geworden.

    Het is de bedoeling dat de Dolcis-vestigingen worden omgebouwd naar het concept van Nelson Schoenen, dat in Nederland 75 winkels heeft onder die naam en 35 Ecco brandstores.

    Hoeveel Dolcis-vestigingen uiteindelijk worden overgenomen door Nelson, "hangt mede af van de door Nelson Schoenen met verhuurders te maken afspraken over de huurvoorwaarden", meldt Macintosh in een persbericht.

    De Dolcis winkels worden de komende weken door de curatoren doorgezet. Over financiele details of transactievoorwaarden worden verder geen uitspraken gedaan.

    Familiebedrijf Nelson Schoenen is van plan om een nieuw arbeidscontract aan te bieden aan het winkelpersoneel van de over te nemen vestigingen en aan een deel van de in het hoofdkantoor / distributiecentrum in Den Bosch werkzame medewerkers. In totaal gaat het daarbij om ongeveer 200 van de circa 700 Dolcis medewerkers.


    Door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  2. Spes 15 februari 2016 23:12
    Interessant artikel in het FD over een fusieakkoord dat Macintosh met Bristel had gesloten. Verklaart de volatiele bewegingen vorig jaar.

    Macintosh werd op haar na gered door moederbedrijf Bristol
    Gijs den Brinker
    , Wouter Keuning

    Vandaag, 06:00

    Update: vandaag, 11:16

    Krantentitel: ‘Macintosh werd op haar na gered door Belgisch ESG’


    Het failliete retailconcern Macintosh, beter bekend van de schoenenwinkels Dolcis, Manfield en Brantano, was vorig jaar dicht bij een redding. Het concern tekende in de zomer een principeakkoord over een fusie met Euro Shoe Group (ESG), de Belgische moeder van schoenenwinkelketen Bristol.

    Dat blijkt uit een reconstructie die deze krant maakte van de val van Macintosh. In plaats daarvan viel Macintosh om en werd het in brokstukken verkocht. Alleen voor de schoenenketens Invito, PRO 0031 en Steve Madden zijn nog geen kopers gevonden. De curatoren verwachten de laatste levensvatbare onderdelen deze week te verkopen, zegt een woordvoerder.

    De deal met ESG was tot in detail uitgewerkt. Door de krachten te bundelen zou de combinatie een sterkere inkoop- als marktpositie verwerven. Het Macintosh-deel zou een flinke facelift krijgen en er zou worden gesnoeid in merken en managementlagen.

    De fusie was onder voorbehoud. Eerst moest Macintosh’ schoenenbedrijf in de Benelux schuldenvrij worden door woonwinkelketen Kwantum en de Britse tak te verkopen. Vooral de Engelse activiteiten, in oktober verkocht, leverden echter weinig op. Hierdoor bleef een nettoschuld over van circa €?45 mln. Toen in het najaar de resultaten ook tegenvielen, klapte de deal.

    Na de mislukte fusie zocht Macintosh nog tevergeefs naar kopers voor het retailbedrijf, in zijn geheel of in delen. Behalve met ESG werd gesproken met onder meer Unlimited Sports Group (bekend van Perry Sport) en de familiebedrijven Nelson en Ziengs.

    De nood werd richting het einde van het jaar steeds hoger, want er was geen geld voor nieuwe collecties. Toen de aandeelhouders, potentiële kopers en banken er niet uitkwamen, viel op 22 december, drie dagen voor Kerst, het doek voor Macintosh. Het retailconcern, waar op dat moment nog ruim drieduizend mensen werkten, vroeg uitstel van betaling aan.

    ESG geeft geen commentaar.
110 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0702 +0,47%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.322,64 +0,03%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links