Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ter overdenking voor de Sophie-aandeelhouders

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 april 2004 01:53

    Onderstaand bericht stond klaarblijkelijk in een weinig gelezen draadje, daarom plaats ik hem hier opnieuw, maar dan op een eigen draadje.

    Wie dat draadje wil doorknippen, mij best, maar dan wel graag gemotiveerd.

    Wie koersdoelen afgeeft voor Sopheon, die de 70 cent van de voorzichtige kenner te boven gaan, zou hier toch even over kunnen nadenken.

    "Mensen kunnen ook de fout maken om te denken dat veel goede klanten automatisch tot een winstgevend bedrijf leiden.

    Dit is een algemene opmerking, ik heb te weinig know how over Sopheon om een standpunt over de toekomst van dit bedrijf in te nemen, maar ik vind wel dat op dit forum te gemakkelijk en te vaak de gedachte "veel mooie orders nu is vanzelf mooie nettowinst straks" wordt geventileerd.

    Voorbeeld 1 van het tegendeel: Tulip Computers

    Verkopen mooie computers, bijv. in Frankrijk soms honderden tegelijk, maar winst uit operationele activiteiten, ho maar.

    Voorbeeld 2: Via Networks

    Heeft precies op het hoogtepunt van de internethype veel geld opgehaald en werkt daar al meer dan 3 jaar mee, leuke business, maar verliesgevend.

    Voorbeeld 3: Open TV

    Zal u de details besparen, maar aan de hoeveelheid orders ligt het niet.

    Beste Sopheon-aandeelhouders, ik zit er voorlopig niet in en zat er ook niet in, volg het wel (ook hier), want ook na zware buien kan er prachtig weer komen, maar mijn advies aan de mensen die alles over Sopheon heel precies volgen is om goed te letten op signalen die concrete aanwijzingen geven over de vraag of er onder de streep ook echt geld verdiend wordt met alle Accolades.

    Voorlopig zijn me de PB's hieromtrent te vaag".

    Groeten,

    EP Paradox.
  2. [verwijderd] 9 april 2004 10:07
    Dit is een algemene opmerking, ik heb te weinig know how over Sopheon om een standpunt over de toekomst van dit bedrijf in te nemen, maar ik vind wel dat op dit forum te gemakkelijk en te vaak de gedachte "veel mooie orders nu is vanzelf mooie nettowinst straks" wordt geventileerd.

    Dit bovenstaande fragment uit je posting kun je ook anders uitleggen :

    1 je hebt je niet (genoeg)in Sopheon verdiept en toch post je de mening dat anderen die dat wel gedaan hebben "te makkelijk en te vaak" positief posten. (ofwel ventileren - wat een negatieve klank heeft)

    2 als je zo weinig van een fonds weet hoe kun je dat dan vergelijken met een OpenTV , Tulip of welke andere dan ook? Ik geef nooit opinies over fondsen waar ik niets van weet....zou misschien voor heel veel mensen eens te overwegen zijn, óók op dit forum uiteraard.

    De echte aandeelHOUDERS (zoals Assist het verwoordde)en als Sopheon believers bekendstaande forumleden hier, volgen het aandeel al jaren en zijn heus realistisch genoeg, én hebben zich de kennis eigengemaakt mbt Sopheon, om géén aan_ en verkoopadviezen te geven. Wel vermelden ze vaak hun positie en PERSOONLIJKE mening over de ontwikkelingen bij Sopheon.
    Ook de door hen genoemde koersdoelen zijn vaak realistisch/conservatief en gebaseerd op ontwikkelingen binnen Sopheon en (gepubliceerde)meningen en verwachtingen van gerenommeerde experts en marktvorsers.

    Deze informatie is met veel werk en tijd vergaart en er wordt dagelijks naar verwezen door de "believers" zodat je je eigen oordeel kan vormen, positief dan wel negatief....de site staat open voor ELKE vorm van kritiek en discussie, maar wel altijd met argumenten en vooral respect naar elkaar en elkaars mening.

    Ik begrijp heus wel dat je posting opbouwend en oprecht bedoeld is maar beter zou het zijn als je je ten eerste verdiept in je onderwerp en ten tweede roep je naar de verkeerden.
    Spreek de mensen aan die te makkelijk en te lui zijn om zelf enig werk te verzetten en dan alleen mee willen liften op de kennis van anderen zodat ze snel geld willen/kunnen scoren. De mensen die in paniek raken en klagen als de koers weer wat zakt en ze hun snelle winst zien minderen of verdampen.....dan ligt het opeens aan de mensen die ze daarvoor blindelings volgden. Dat deze dan over het algemeen genomen de storm rustig afwachten en hun aandelen vasthouden wordt gezien als ongefundeerd en als bijna getikt. De tijd zal het leren.

    En dat bedoel ik : Je hebt Sopheon believers (kennis en overzicht)
    Je hebt Sopheon followers (geen kennis en blind)
    Overigen

    vriendelijke groet,
    Albert

    ps: mocht je de link niet hebben : groups.msn.com/sopheonclubsite/homepa...

5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0707 +0,05%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.326,81 +0,21%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links