Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fagron BRU:FAGR.BL, BE0003874915

  • 17,600 16 apr 2024 10:04
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 17,400 - 17,600
  • 4.652 Gem. (3M) 52,3K

Februari 2016

398 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 februari 2016 09:26
    Beursblik: nettoschuld Fagron flinke tegenvaller

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De omzet en het bedrijfsresultaat van Fagron (FAGR.BT) lagen in 2015 iets lager dan voorzien, maar de nettoschuld was veel hoger dan gevreesd. Dit zei analist Jan de Kerpel van KBC Securities vrijdag. Eind 2015 kende Fagron een netto financiele schuld van EUR523,8 miljoen euro. Ultimo 2014 was dit nog EUR448,7 miljoen. Volgens De Kerpel kwam de 'gigantische' afschrijving van EUR225,6 miljoen op het Amerikaanse Bellevue Pharmacy en Freedom Pharmaceuticals niet als een verrassing. Met de kapitaalbehoefte van EUR220 miljoen die Fagron bekend maakte, weet de markt nu wat het kan verwachten, aldus de analist. Op een grofweg vlak Damrak leverde Fagron 17,8% in op EUR5,07. De Midkap stijgt 0,5%.
  2. gerrit 69 5 februari 2016 09:37
    In de column van gisteren gaf Wessel Aslander zijn visie over het aandeel Fagron
    www.wallstreetweb.nl/nieuwsarchief/EF...
    Zie ook de grafiek op deze site

    Fagron volgde tot voor kort een Imtech-scenario !

    In afwachting van 4e kwartaalcijfers en de verdere ontwikkeling inzake de herfinanciering van (de schulden van) het bedrijf is de koers van Fagron horizontaal gegaan. Daardoor is zij onopvallend, voor het eerst sinds de nazomerse val, (weer) boven dag keihard dalende magenta weerstand geklommen. De val sinds juli, toen het aandeel nog bijna € 45 noteerde, naar het recente dieptepunt rond € 4 was GIGANTISCH; een daling van meer dan 90% in minder dan 6 maanden ! De helft daarvan ontstond in de herfst waarna stabilisatie optrad tussen pakweg 17 en 25, om daar vervolgens eind november met een dreun doorheen te zakken en voorlopig te eindigen op het dieptepunt van € 4. Het horizontaal gaan van de koers, ook BOVEN de zeer snel dalende magenta weerstand (nu steun), is potentieel gunstig maar mag geen herhaling worden van de eerder genoemde tijdelijke horizontale fase. Anders blijft er namelijk weinig tot geen potentieel over op de langere termijn en kan de koers ook BOVEN de zeer snel dalende magenta weerstand naar € 4 terugzakken. Om nog maar te zwijgen over een verdere daling ONDER de duidelijke bodem op € 4 …
    Beleggen mogelijk erg lucratief maar ook zeer risicovol !

    Grofweg is de koers de laatste tijd binnen de steun op € 4 en weerstand op € 8 gebleven en zowel kort voor als na passage van de dalende magenta weerstand zelfs tussen € 6 en € 8. Dat geeft de mogelijkheid om het aandeel rond € 6 op te kopen en te wachten op een euro (of 2) stijging, om daarna weer te verkopen totdat er een richting wordt gekozen. Oftewel: als een van de weinige aandelen binnen de AEX en-AMX is dit aandeel te traden (handelen tussen vaste steun en vaste weerstand). Uiteraard zolang steun en weerstand gerespecteerd worden; er moet verkocht worden als de steun doorbroken wordt en er moet (bij) gekocht worden als de weerstand sneuvelt ! Uiteraard reageert een aandeel als deze meestal sterk tot heftig op elke nieuws-ontwikkeling en dat zal in dit geval niet anders zijn. Het speelveld kan dus heel snel weer veranderen, zowel positief als negatief, en daarom is het risico in dit aandeel zeer hoog ! Dan moet u zich bewust van zijn als u iets met een dergelijk aandeel van een bedrijf in problemen wilt doen. De cijfers zijn vrijdag en kunnen enig licht werpen op de meest actuele situatie, terwijl nieuws over een aandelenemissie, overname of van de beurs halen (of andere opties) waarschijnlijk ook niet lang op zich zal laten wachten …

    Scenario: handelen tussen 6 en 8 tot koers onder 6 zakt (verkopen) of boven 8 klimt ([bij]kopen).
    Wessel Aslander
    ************************
    Hierbij ook de daggrafiek van Fagron
    www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/RCUS-...

  3. mr.Franz 5 februari 2016 09:38
    quote:

    JacobusJW schreef op 5 februari 2016 09:28:

    De eenmalige afschrijving heeft te maken met de te dure overnames.
    Het beste is dan om in één keer schoon schip te maken.
    Mee eens, de nieuwe CEO lijkt ook in één keer alle lijken uit de kast te laten vallen. Dit is ook de enige manier om het vertrouwen van investeerders te winnen.

  4. Treb 5 februari 2016 10:35
    kijken, kijken en niet kopen.....dat is wat Coucke en Waterland al een poos doen. De zogenaamde herfinancieringsplannen die de directie van fagron nu als meest waarschijnlijk noemt....gaan m.i. niet door!
    Duidelijk is ook aan de schuldtoename te zien dat ondanks dat Fagron geen bedrijven meer overgenomen heeft en de broekriem aangehaald en de omzet zogenaamd gestegen is....de schulden blijven oplopen en er dus een grote cash drain is.
    Waarom Coucke en Waterland dan doen alsof ze voornemens zijn het bedrijf in de huidige vorm te redden? om volledige inzicht te hebben en houden van alles in en rondom Fagron, inclusief eventuele interesse van andere partijen. Ze bouwen een extreme informatie voorsprong op en ook vertrouwensrelatie met management, personeel, raad van toezicht, banken, toeleveranciers, afnemers, etc etc. iedereen gaat al hopen dat zij de redders gaan zijn.
    Coucke en Waterland zetten de nu voorgestelde kapitaalinjectie straks niet door....het bedrijf raakt in een technisch faillissement....en dan stappen Coucke en Waterland als reddende engel in....zij zijn dan de beste geïnformeerde en connected partij met al hierboven genoemde stakeholders, waarin iedereen het meest vertrouwen zal hebben dat zij de juiste partij zijn om de boedel over te nemen. Jammer voor de huidige aandeelhouders! het verlies dat Coucke op zijn eigen aandelen heeft, gaat hij tienduizend keer terugverdienen na de doorstart van fagron.
    Huidige aandeelhouders zouden zich eens kritisch moeten afvragen waarom er na maanden en maanden van overleg met Coucke e.d. en nu zelfs nadat de jaarrekening opgemaakt is nog steeds geen concrete zwart op wit overeenkomst is over herfinanciering........omdat die er niet komt!
  5. snowhmr 5 februari 2016 10:37
    Volgens mij zijn er in 2015 diverse lijken uit de kast gevallen.
    Aandelenemissie van 220 miljoen euro zal bepalend zijn.
    Wat en wie is AND?

    Zo dan hier maar verder.
    Ja daar is de koers op gezakt.
    Het gaing mij erom of er nog iets extra uit de kast kwam maar dat is niet zo. Fagron kan dus nu verder met alle bekende data en investeerders.
    Is voor mij een positief signaal. daarom durf ik wel op de 4.5 mijn kleine belang te verdubbelen. en hoe klein is klein ik kijk nu tegen een verlies van 360 euro aan dus heel klein.

    Het is AND international publishers een klein lokaal fonds een klein beetje een mini Tomtom.

    Chips moet nog even wachten de ogen zijn open gegaan de 4.5 zien we niet snel.
  6. [verwijderd] 5 februari 2016 10:43
    Vrije kasstroom amper €20,3 miljoen. Dit betekent dat een kapitaalsverhoging van €220 miljoen ruim onvoldoende is en in de toekomst wellicht gevolgd zal worden door een nieuwe kapitaalsverhoging. Volgens mijn berekeningen is nog extra €150 miljoen nodig, opdat de balans in orde zou zijn.
398 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Indrukwekkende groei bij Fagron

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links