Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groei wereldeconomie vertraagt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Andy Langenkamp

Andy Langenkamp is senior politiek analist bij ECR Research en heeft zich gespecialiseerd in de repercussies van geopolitieke en politiek-economische ontwikkelingen op de financiële markten. Naast zijn columns voor IEX schrijft hij regelmatig voor andere nationale en internationale media, zoals Het Financieele Dagblad, Kn...

Meer over Andy Langenkamp

Recente artikelen van Andy Langenkamp

  1. jun '19 Een nieuw tijdperk 3
  2. mei '19 Op de drempel van een mondiale recessie? 7
  3. apr '19 Europese noodverbanden kunnen hooguit wat extra tijd kopen 15

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Sustainable 30 januari 2016 11:58
    Een helder overzicht van de geopolitieke risico's en internationale ontwikkelingen en dan ....... opeens een sprong naar kennelijke valuta consequenties en een conclusie:

    'In dit klimaat zien onze economen de Europese beurzen dan wel tijdelijk herstellen, maar met de verzwakking van de euro zullen ook de beurzen de weg omlaag weer inzetten.'

    hè???

    Een goedkope euro heeft mogelijk net zoveel voordelen als nadelen voor Europa. En daarbij ben ik bereid voorbij te gaan aan de voordelen voor een groot aantal AEX fondsen met een dollar blootstelling. Hun winst zal in Euro's flink omhoog gaan. De feitelijke winst ligt bij de maakeconomie, die sterker gepositioneerd wordt om buiten Europa te exporteren (en nee, ik ben geen voorstander van valutaoorlogen).

    Het door de columnist gebruikte argument lijkt sterk op wat nu in de olie/beurs correlatie plaats vindt. Een lage oliekoers resulteert in lagere koersen en v.v. Kennelijk wordt een lage oliekoers als slecht voor de economie beschouwt terwijl er genoeg argumenten te verzinnen zijn waarom dat niet zo is. Veel sentiment, weinig fundament.

    Resulterend is mijn betoog dat altijd twee kanten aan een verhaal zitten. Voor de conclusie in het artikel is geen enkele onderbouwing aangeleverd en dat is jammer, want dan kan ik als lezer geen enkele gevolgtrekking maken.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links