Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Een keer slikken maakt geen zomer

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. fritscrach 25 januari 2016 10:24
    Draghi kan doen wat ´ie denkt dat goed is. En we weten inmiddels dat het niet goed is wat hij doet. We verarmen in steeds hoger tempo. De productieve economie raakt uitgehold. En die valse munter van Goldman Sachs kan gewoon blijven murmelen in Italiaans Engels en haast een triljard per jaar uitdelen. Het is toch raar dat de democratie hier geen enkel controlemechanisme voor heeft? Dit kan uiteindelijk gevolgen hebben die de louter financiële verre overstijgen. Eng!
  2. [verwijderd] 25 januari 2016 17:44
    Nogmaals, die Baltic dry index ligt op zijn gat omdat de olieprijs lag is, het meet namelijk de kosten van vervoer. En niet het aantal aanvragen, verzendingen oid.
    van Wikipedia:
    "the index provides "an assessment of the price of moving the major raw materials by sea. Taking in 23 shipping routes measured on a timecharter basis, the index covers Handysize, Supramax, Panamax, and Capesize dry bulk carriers carrying a range of commodities including coal, iron ore and grain."[1]
  3. Maan Arkenbosch 25 januari 2016 19:07
    De toekomstige valuta/grondstoffen crisis wordt het bear-put(je).Hiermede zijn andere negatieve sporen, zoals koopkracht vermindering, marge versmalling, sociale onrust, werkeloosheid, armoe en opkomst, banken runs/krach,onbeheersbare schuldenberg en opkomst extreme politieke partijen, verbonden. Dat weet Draghi ook en hij hoopt dat de waardeloze drukpers boel in elkaar klapt, zodat de politiek/overheden hun, dan waardeloze schulden, met een druk op de knop, kunnen aflossen. Dat de beroeps speculanten achter de waardeloze uitspraken van Draghi aanrennen is hun goed recht. Wat voor ruimte heeft Draghi nog? Echter de verliezers komen niet meer terug op de beursvloer. De echte klap komt als de overheden uit-bezuinigd zijn en de (stiekeme) belasting verhogingen een economische wurg-greep worden. Waarom worden de belastingen niet in de CBS weging ter bepaling van de koopkracht/inflatie cijfer meegenomen? En is de samenstelling van het consumptie mandje ter bepaling van het CBS inflatie cijfer nog wel bij de tijd en evenwichtig? Door het gedoe met de sluiting van de (Moldavische) grenzen voor het grootste deel van de economisch immigranten laat de Griekse (financiële) problemen weer opborrelen.2016 en 2017 worden geen uitdagende maar slechte jaren voor de financiële markten. Zoals bekend: Kijk in onzekere tijden goed naar de edelmetaal markten!
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links