Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

20.965 Posts
Pagina: «« 1 ... 931 932 933 934 935 ... 1049 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Kaiser 21 januari 2016 13:59
    42 AMERICAN Oil Companies File for BANKRUPTCY & 2016 Oil Crash Has Banks... https://youtu.be/2KJ_nX9CkIg

    Top Economist– Who Predicted the 2008 Crash –Confirms What Alternative Financial Sites Have Been Saying for a Decade http://www.washingtonsblog.com/2016/01/top-economist-predicted-2008-crash-confirms-alternative-financial-sites-saying-decade.html

    The U.S. Is At The Center Of The Global Economic Meltdown www.alt-market.com/articles/2787-the-...

    Central Banks Are Out of Tricks www.oftwominds.com/blogjan16/out-of-t...

  2. forum rang 10 voda 21 januari 2016 16:20
    Draghi hint op extra stimuleringsmaatregelen

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De aandelenmarkten in Europa gaan donderdag omhoog nadat Europese Centrale Bank-president Mario Draghi in zijn toelichting op het rentebesluit hintte op extra verruimingsmaatregelen die de centrale bank op zijn vroegst in maart kan inzetten.

    Volgens Draghi is de inflatie in de eurozone zwakker dan gedacht, deels te wijten aan de zwakke olieprijzen. En het verwachte inflatiepad voor 2016 is volgens hem nu aanzienlijk lager dan een maand geleden. In december ging de ECB voor dit jaar uit van een inflatie van 1%.

    In de regel streeft de ECB naar een prijsstabiliteit van net onder de 2%.

    "We moeten die opvatting bij de volgende rentevergadering in maart herbeoordelen en mogelijk aanpassen", zei Draghi donderdag, waarmee hij dus direct hintte op eventuele nieuwe verruimingsmaatregelen. In maart verschijnen nieuwe inflatieverwachtingen en economische ramingen voor de eurozone.

    "Binnen ons mandaat gelden geen beperkingen wat betreft het soort instrumenten dat we in kunnen zetten", aldus Draghi. Volgens hem zou de geloofwaardigheid van de ECB in het gevaar komen, wanneer men het beleid niet zou herbeoordelen.

    Verrassend zijn de woorden van Draghi niet, want de markt ging er al van uit dat de geldkraan in maart mogelijk verder open gaat. De aandelenmarkten reageren verheugd: In Europa stijgt de DAX inmiddels 1,4%, net als de CAC-40. De AEX staat zelfs 2,6% hoger.

    Marktanalist Elwin de Groot van Rabobank meent dat Draghi duidelijk wijst op de mogelijkheid om in maart met nieuwe maatregelen te komen. "En die zullen ze waarschijnlijk ook gebruiken", verwacht De Groot.

    Econoom Teunis Brosens van ING deelt de mening dat Draghi opnieuw verwachtingen wekt, zegt hij op Twitter. De econoom benadrukt evenwel dat de centrale bankier dit ook deed in oktober, maar de verwachtingen afgelopen december vervolgens niet waarmaakte.

    Draghi praat ook de euro omlaag: de Europese munt noteert inmiddels onder $1,0800, tegen ruim $1,0900 eerder op de dag.

    Ondanks de turbulentie op de financiele markten, de lage olieprijzen en de zwakke inflatie in de regio, handhaafde de centrale bank donderdag de herfinancieringsrente op het historisch lage niveau van 0,05%. De marginale beleningsrente is ongewijzigd 0,30%.

    De depositorente bleef staan op -0,30%, nadat die bij de vorige beleidsvergadering, begin december, met 10 basispunten werd verlaagd.


    Door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  3. forum rang 10 voda 21 januari 2016 16:24
    Draghi praat euro omlaag

    AMSTERDAM (Dow Jones)--In de toelichting op het weinig verrassende rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB), slaagt Mario Draghi er donderdag vooral in om de euro omlaag te praten. Voor het rentebesluit, waarbij alle rentestanden gehandhaafd werden, stond de Europese munt nog boven de $1,0900, maar inmiddels is de munt gedaald tot $1,0808, na eerder even te zijn gedaald tot $1,0785, omdat de centrale bankier in zijn commentaar hint op extra stimuleringsmaatregelen die op zijn vroegst bij het volgende besluit in maart worden aangekondigd. "De ECB werkt toe naar verdere maatregelen in maart", aldus valuta-strateeg Vasileios Gkionakis van UniCredit Bank, die uitgaat van verdere renteverlagingen als voornaamste maatregel. (marleen.groen@wsj.com)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  4. forum rang 10 voda 21 januari 2016 16:25
    Amerikanen vragen meer werkloosheidsuitkeringen aan

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Amerikanen hebben in de afgelopen week meer uitkeringen aangevraagd, blijkt donderdag uit een publicatie van het ministerie van arbeid.

    De steunaanvragen namen in de week eindigend op 16 januari met 10.000 toe tot een voor seizoensinvloeden aangepast totaal van 293.000. Dit is het hoogste niveau sinds begin juli 2015.

    Economen geraadpleegd door The Wall Street Journal hadden gerekend op een totaal aantal aanvragen van 277.000.

    Het aantal verlengde uitkeringen in de voorgaande week daalde met 56.000 naar 2.208.000. Het aantal nieuwe aanvragen voor deze week, die liep tot 9 januari, werd met 1.000 neerwaarts bijgesteld tot 283.000.


    Door Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  5. forum rang 10 voda 21 januari 2016 16:26
    Deutsche Bank onderuit na winstwaarschuwing

    FRANKFURT (Dow Jones)--Het aandeel Deutsche Bank AG (DBX.XE) ging donderdag opnieuw onderuit, nadat de bank woensdag waarschuwde voor een verliesgevend 2015, door extra lasten voor juridische claims en reorganisatiekosten en moeilijke marktomstandigheden.

    Het aandeel noteerde rond het middaguur 7% lager in Frankfurt, terwijl de rest van de markt herstelde. Sinds dinsdag is de koers daarmee met 13% gedaald.

    Duitslands grootste bank kondigde woensdag het eerste jaarverlies aan sinds 2008, van EUR6,7 miljard, in een vervroegde publicatie, voorafgaand aan de geplande jaarcijfers op 28 januari.

    Het verliescijfer bevat ook lasten die al waren gemeld in het derde kwartaal, toen de bank voor miljarden afwaardeerde op zijn balans in het kader van een grootschalige reorganisatie door de nieuwe bestuurders.

    John Cryan, die in juli bestuursvoorzitter werd, heeft een plan geschetst om circa 35.000 banen te laten verdwijnen, deels door onderdelen af te stoten. Ook moeten de interne controles en de cultuur veranderen bij de bank die hij behept met kapotte technologie en "zwak historisch gedrag."

    Net als andere Europese banken is Deutsche Bank bezig kosten te besparen naar aanleiding van de moeilijke werkomstandigheden, waaronder strengere kapitaaleisen, verouderde computersystemen, volatiele markten en felle concurrentie van Amerikaanse banken.

    "De juridische claims zijn met deze afwaardering nog niet achter de rug. We verwachten dat zij nog meerdere jaren zullen aanhouden", reageerde Goldman Sachs in een rapport.

    Deutsche Bank zette in het vierde kwartaal EUR1,2 miljard opzij voor juridische claims, bovenop de EUR1 miljard van het derde kwartaal en bracht daarmee het jaartotaal voor deze post op EUR5,2 miljard.

    Volgens de analisten van Goldman Sachs hangen de nieuwe lasten waarschijnlijk samen met recente schikkingen rond Amerikaanse herverpakte hypotheken. Ook afgezien van deze juridische kosten is de onderliggende trend bij Deutsche Bank zwak, volgens Goldman Sachs.

    Zo hadden zij de inkomstendaling bij de zakenbank niet verwacht, na de koersstijging van de dollar en de over het algemeen goede prestaties van de handelsafdelingen van Amerikaanse zakenbanken.

    UBS zei al enige tijd rekening te houden met verliezen bij Deutsche Bank. De sombere financiele markten kunnen de omzet verzwakken en een bedreiging vormen voor de geplande beursgang van het Postbank-onderdeel en plannen om de risicogewogen balans te verkleinen, stelde de Zwitserse zakenbank.

    Desondanks verwacht UBS dat Deutsche Bank niet opnieuw bij aandeelhouders zal hoeven aan te kloppen om de kas bij te vullen.


    Door Sarah Sloat, met bijdragen van Jenny Strasburg en Chelsey Dulaney; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 archie.vanriemsdijk@wsj.com


  6. forum rang 10 voda 21 januari 2016 16:27
    'Barclays schrapt duizend banen bij zijn zakenbank'

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Barclays plc (BARC.LN) gaat verder reorganiseren bij zijn zakenbank en schrapt daarom nog eens 1.000 banen, meldde The Wall Street Journal donderdag op basis van een bron. De meeste banen gaan in Azie verloren.

    Daarnaast staakt Barclays activiteiten in Brazilie, Rusland, Taiwan en Zuid-Korea, bleek verder uit een interne memo.

    Sinds zijn aantreden eind vorig jaar zet chief executive Jes Staley vaart achter een strategie waarbij de focus meer komt te liggen op de winstgevende activiteiten van Barclays.

    In Azie kreeg de bank eigenlijk nooit echt voet aan de grond. De bank stond in 2015 op de 29e plek als het ging om omzet uit investment-banking in de regio Asia-Pacific, volgens data van Dealogic.

    Volgens de bron worden niet alle activiteiten in Azie gestaakt: zo blijft Barclays actief in de obligatie-, valuta- en grondstoffenhandel en op het gebied van investeringsadvies. Er blijven daarom kantoren open in India, China en Japan.


    Door Max Colchester; vertaald en bewerkt door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  7. forum rang 10 voda 21 januari 2016 16:42
    CBS: consumenten minder positief

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De stemming onder consumenten is in januari wat minder positief dan in december 2015, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

    Het consumentenvertrouwen daalde 2 punten en komt uit op 4, meldt het CBS in een persbericht.

    De verslechtering komt vooral doordat consumenten minder positief oordelen over het economisch klimaat. De koopbereidheid verandert nauwelijks. Het consumentenvertrouwen is sinds maart 2015 onafgebroken positief.

    Met 4 ligt het consumentenvertrouwen in januari boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (-8). Het vertrouwen bereikte in april 2000 de hoogste stand ooit (27). Het dieptepunt werd bereikt in februari 2013 (-44).

    Consumenten oordelen in januari minder positief over de economie dan in december. De deelindicator Economisch klimaat komt uit op 11, tegen 15 in december. De verslechtering komt doordat consumenten negatiever zijn over zowel de economische situatie in de afgelopen als in de komende 12 maanden.

    De koopbereidheid verandert van december op januari nauwelijks. Deze deelindicator van het consumentenvertrouwen komt uit op 0, tegen 1 in december.


    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201

  8. Kaiser 22 januari 2016 03:37
    Union Pacific CEO says consumers 'just don't seem to be showing up' reut.rs/1Jlv0Vb

    Markets tend to be manic depressive: Roubini
    www.cnbc.com/2016/01/20/markets-tend-...

    The Coming Hell Storm In Amerika www.thecommonsenseshow.com/2016/01/21...

    The Powers That Be Have Lost Control: “Everything Is Falling Apart Everywhere”
    shar.es/1htI5P

    Run On The Banks Begins In Italy As Italian Banking Stocks Collapse
    youtu.be/1Ze6FbDhPic

    Yanis Varoufakis Reveals – Berlin Blocked Greece From Chinese Funding During Crisis libertyblitzkrieg.com/2016/01/20/yani...
  9. forum rang 7 easy56 22 januari 2016 15:07
    www.zerohedge.com/news/2016-01-22/ita...

    “The situation is much less serious than the market thinks,” Renzi said, in what is perhaps the surest sign yet that things are indeed very serious. He added that his economy minister is "working miracles" to solve the banking sector's €200 billion euro bad loan problem.
  10. forum rang 10 voda 22 januari 2016 17:22
    Dalende olieprijs houdt inflatie eurozone rond nulpunt
    Weer belofte van Draghi

    Foto: Reuters
    door Mark Garrelts en Martin Visser

    Amsterdam - Mario Draghi doet het opnieuw: zinspelen en suggereren. In maart komt de ECB-president mogelijk toch nog met extra stimulansen.

    „Moeten we de boodschap deze keer wel geloven? Dat is de grote vraag”, zo reageert macro-econoom Teunis Brosens van ING op de uitlatingen van president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank. „In oktober heeft hij ook al verwachtingen gewekt die niet uitkwamen. Dat gaf wel een knauw aan de geloofwaardigheid van Draghi.”

    Hints

    De rente bleef donderdag ongewijzigd, zoals was verwacht. Toch werd door beleggers reikhalzend uitgekeken naar de analyse van de huidige economische situatie door Draghi. Maatregelen werden niet voorzien, maar hints op toekomstig nieuw beleid wel.

    „De neerwaartse risico’s zijn toegenomen”, zo stelde Draghi. Hij gaf zijn persconferentie in een uiterst turbulente periode. Beleggers zijn op drift geraakt. Een dag eerder nog sloten alle Europese aandelenbeurzen gemiddeld 3% in de min. De olieprijs blijft maar dalen, inmiddels tot onder de $30.

    Inflatie

    Die lage olieprijs vertaalt zich in een blijvend lage inflatie. En dus liet Draghi doorschemeren dat de ECB in maart haar stimuleringspakket verder uitbreidt. „Het is noodzakelijk om ons monetair beleid bij de volgende vergadering te evalueren en mogelijk te heroverwegen”, zo zei de centrale bankier.

    Draghi stelde dat de inflatie lager uitpakt dan voorzien. Het is opvallend dat hij amper een maand na de vorige officiële raming nu alweer moet constateren dat de prognoses moeten worden bijgesteld.

    Extra maatregelen

    In december maakte de ECB nog bekend dat de inflatie in 2016 zou uitkomen op 1%. Volgens interne berekeningen van de ECB zal de prijsstijging echter slechts 0,1% zijn als de olieprijs zo laag blijft als nu. Omdat Draghi beloofd heeft de inflatie terug naar 2% te brengen, dwingt dit hem tot extra maatregelen.

    Op dat moment wisten beleggers al genoeg: de ECB gaat in maart mogelijk de reeds negatieve depositorente (-0,3%) verder verlagen en/of het opkoopprogramma van obligaties (€60 miljard) vergroten. Aandelenkoersen stegen prompt en de euro verzwakte ten opzichte van de dollar (zie grafieken).

    Verrassend

    Elwin de Groot, eurozone-expert bij Rabobank, vond het enigszins verrassend dat Draghi expliciet de maand noemde waarin de ECB mogelijk meer gaat doen. „Ik sluit niet uit dat in maart het opkoopprogramma vergroot wordt, maar het is gemakkelijker om alleen de depositorente te verlagen en later in het jaar extra beleidsmaatregelen uit de kast te halen.”

    De Groot heeft de indruk dat eerdere onenigheden binnen het ECB-bestuur zijn bijgelegd. Dat denkt Brosens van ING ook: „De verklaring van Draghi was unaniem vastgesteld. Daarom hou ik er serieus rekening mee dat er in maart iets gaat komen.”

    'Laat'

    Volgens Nick Kounis, macro-econoom bij ABN Amro, heeft Draghi bij de toelichting de deur wijd open gezet naar nieuwe stimuleringsmaatregelen in maart. „Naast een verdere verlaging van de depositorente verwacht ik ook een kleine uitbreiding van het bestaande opkoopprogramma van staatsobligaties. De scherpe val van de olieprijzen en de verzwakking van de wereldeconomie maken het voor de ECB noodzakelijk verdere stappen te zetten om de inflatie richting de gewenste doelstelling van 2% te brengen. De ECB is daar naar mijn mening eigenlijk al weer te laat mee.”

    Kounis rekent op een uitbreiding van het opkoopprogramma met €10 miljard per maand. Brosens denkt ook dat het om een extra aankoop van obligaties met €5 tot 15 miljard zal gaan. „Veel meer, bijvoorbeeld verdubbelen van het bedrag van €60 miljard, zit er echt niet in. De ECB loopt zo langzamerhand tegen haar grenzen aan.”

    Verwachtingen

    De eurozone-experts menen dat Draghi zijn verwachtingen nu wel moet waarmaken. „Ik denk dat de ECB-bestuurders zich realiseren dat markten nu echt iets verwachten”, aldus Brosens. Kounis: „Het is belangrijk dat de ECB weer de regie neemt en niet in de achtervolging is.”

    Bron: DFT premium
  11. forum rang 9 josti5 22 januari 2016 18:02
    quote:

    Geniet schreef op 22 januari 2016 17:57:

    Hen je nu IZDP al van antwoord voorzien? Was gisteravond helemaal door het dolle, zo kun je niet met je forugenoten omgaan.
    IZDP verdient geen antwoord - is vaak helemaal geflipt, 's avonds...
    ik kreeg óók een maar berichten van IZDP aan mijn broek, waar de honden geen brood van lusten, en reageer daar óók niet op - netjes, toch?
20.965 Posts
Pagina: «« 1 ... 931 932 933 934 935 ... 1049 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0621 -0,04%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.760,40 -1,48%
Gold spot 2.389,16 +0,25%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links