Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Goedkoop handelen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Reacties

28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 juni 2015 11:37
    Is BUX beleggen, handelen, speculeren of gokken? Sja. Zoals Arend-Jan Kamp hier al schrijft:
    www.iex.nl/Column/155647/Beleggen-han...
    is de scheidslijn inderdaad dun.

    Wat BUX is, ligt in feite volledig aan de gebruiker zelf. Als je met BUX in een aandeel stapt voor een langere termijn, dan ben je aan het beleggen. Klik je zonder een ampele overweging blind op de knop omhoog of omlaag, sja, dan ben je aan het gokken.

    Eén ding is zeker: wat je ook doet als gebruiker, BUX is relatief veilig. We willen dat mensen zich comfortabel voelen bij handelen op de beurs met BUX. We willen dat mensen voor de lange termijn klant bij ons blijven. De voorwaarde scheppen voor het nemen van onverantwoorde risico’s hoort daar wat ons betreft niet bij.

    Even wat toelichting over het achterliggende product van BUX:
    Bij BUX handel je in CFD’s – dat is zo ongeveer hetzelfde als een Turbo, maar dan transparanter. Een CFD gedraagt zich precies hetzelfde als een aandeel, met dat verschil dat je niet het echte aandeel koopt. We kiezen daarvoor, omdat echte aandelen die op de beurs verhandeld worden erg duur zijn om aan te schaffen (beurzen brengen forse kosten in rekening). CFD’s kunnen we daarom veel goedkoper aanbieden.

    Bovendien kunnen we met CFD’s de mogelijkheid bieden om bijvoorbeeld maar voor vijftig euro in het aandeel Google te beleggen, in plaats van een echt aandeel Google te kopen voor, zeg, 549 dollar per stuk. Op deze manier wordt de beurs toegankelijker voor iedereen.

    De CFD’s van BUX zijn echter transparanter dan Turbo’s omdat we bijvoorbeeld geen spread hanteren (verschillende bied- en laatprijs). We hanteren gewoon één prijs. En die prijs van een product (bijvoorbeeld een aandeel) is hetzelfde als op de beurs.

    BUX lijkt op Turbo’s als het gaat om de hefbomen. Een hefboom maakt het mogelijk om met een klein bedrag relatief veel te verdienen (en veel te verliezen!) Als je besluit om met een hefboom te gaan handelen, dan kun je de hoogte bij BUX naar eigen wens instellen. De maximale hefbomen die je kunt instellen zijn een stuk lager dan bij de meeste andere aanbieders. Hefbomen van 200x zoals die soms elders worden gehanteerd, vinden we onverantwoord. Bij BUX is de maximale hefboom op aandelen bijvoorbeeld x5. En bij Indices is dat x20.

    Enfin, op deze manier proberen we de beurs op een verantwoorde manier toegankelijk te maken voor iedereen. Weet dat iedereen die BUX gaat gebruiken eerst met funBUX aan de slag gaat (met nepgeld) om te ontdekken hoe de app en hoe de beurs werkt. Als je enige mate van begrip voor de beurs hebt, kun je aan de slag met echt geld.
  2. [verwijderd] 24 januari 2016 21:01
    Ben het eens met JackP, het is een leuke vorm van tijdverdrijf voor de met name jonge/beginnende gebruiker, maar voor de serieuze (cfd)-handelaar kost een gemiddelde transactie toch al gauw het dubbele.

    contractfordifference.nl/bux-app-cfd-...

    Neemt niet weg dat de app (terecht) een hoge aantrekkingskracht heeft op beginnende gebruikers, die zo spelenderwijs kennis kunnen maken met ´de wereld van...´
  3. [verwijderd] 29 juli 2020 19:27
    I see the casinos recommend it here. But I do not advise it, it is very dangerous and there are plenty of crooks among them. It is much better to bet on sports. It's gonna be a lot safer. You can chop a lot of money on that right now. Plus, it's a lot of fun to have. It's definitely worth it. My friends were very helpful when they told me to playmarket.store/ . I didn't even expect it to be this bad. Plus, they've been withdrawing money steadily, no delays. That's why I'm completely satisfied with this state of affairs.
28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links