Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Miljarden dollars voordeel Shell in Nigeria'

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Video: correctie in aandeel Shell
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. thepouw 19 januari 2016 07:48
    Ik zie het probleem ook niet zo. Regering daar snapt ook wel dat je het super aantrekkelijk moet maken om daar naartoe te komen. Je moet daar geld vrijmaken voor betaling losgeld, ik neem aan dat je werknemers daar een flinke loonsopsleg krijgen, en bovendien loop je daar altijd het risico (het is eigenlijk meer een gegeven dat) men daar van tijd tot tijd je spullen opblaast.
  2. forum rang 4 FORT1944 19 januari 2016 09:08
    SPES , mooi gaat U ergens investeren en de bodem onderzoeken als er niets tegenover staat , de investeringen worden betaald door deze bedrijven , die kosten zijn gemaakt en mogen nu terugvloeien onder de vorm van belasting voordeel , anders de investering schrijven ze op die manier af dat arme land heeft geen mogelijkheden omdat in eigen beheer te doen , dus ...
  3. [verwijderd] 19 januari 2016 09:11
    Tja, en de NS krijgt miljoenen voordeel in Ierland, en Starbucks krijgt miljarden voordeel in Nederland. Allemaal 100% legaal. Of het goed is, tja ehhh... daar vroegen we niet om.

    Als een bedrijf een mooi dealtje kan sluiten (legaal) dan zullen ze dat doen. Het is aan de landen zelf om daar een einde aan te maken, maar ik betwijfel of dat gaat gebeuren. Er is immers niks leukers dan je buren pesten.
  4. Spes 19 januari 2016 10:11
    Ik ga investeren als ik verwacht dat er iets tegenover staat. Dat is een omzet en winst die je als bedrijf maakt en niet een belastingvoordeel.
    Helaas is de situatie, zoals FrancisFox dat schetst, dat verschillende landen elkaar beconcurreren met belastingvoordelen en deals. Een onwenselijke situatie in mijn optiek omdat de noodzakelijke belastingopbrengsten steeds meer uit arbeid van normale burgers moet worden gehaald.
  5. [verwijderd] 19 januari 2016 10:25
    Je kunt je afvragen wat Shell dat pretendeert "Fresh thinking of the Future of Our Planet" brengt aan een land als Nigeria behalve vervuiling en het behalen van belastingvoordeel. Shell heeft belang bij en is medeplichtig aan het in stand houden van corruptie=maken er onderdeel van uit! Anders gezegd, Shell: Schijnheilig, achterbaks en corrupt!
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,465 19 apr
-0,005 -0,01%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links