Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoe duur is de AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 januari 2016 17:44
    Toen het aandeel op 60 euro stond zei hij ook, als het aandeel minder waard wordt, dan ook het gewicht in de index. Een jaar geleden was het gewicht nog zo'n 6 a 7% dus ik denk dat het aardig klopt wat AJK hier zegt, alhoewel ik 'm bij Behr.nl (dacht ik) laatst al rond de 1% qua gewicht zag noteren. Dat had Nick gepost.
  2. DohanJerksen 12 januari 2016 17:56
    Zou je een dergelijke opstelling ook kunnen maken voor de ttm pe? Ik vind forward earnings namelijk niet zo interessant voor veel aex fondsen. Een forward p/e van 8.9 voor arcelor? Die gaan met de huidige grondstofprijzen never nooit winst maken dit jaar. Idem voor shell, die moeten ong. 7mld winst maken om op een p/e van 11.6 te komen. Gaat niet gebeuren.

    De Aex is duurder dan wat je in bovenstaand verhaal beweert.
  3. barondehuile 12 januari 2016 18:03
    Grappig dat ING zelfs een dividend verhoging voorspeld voor RDS. In lijn met wat ik al eens in de wandelgangen hoorde. En waarom ook niet. RDS is in een omschakelfase en mikt op gas boven olie. En laat nu gas de enige middellange termijn (10-20 jaar) brandstof zijn (met kernenergie???) om de in-efficiency en dus hoge CO2 uitstoot van kolen centrales aan te pakken. Nu we plotseling ook weten dat zonne-energie cellen ook in opbrengst teruglopen en bovendien elektriciteit levert op momenten dat het niet nodig is (batterijen gaan slechts kort mee en veel speciale basis materialen en dus afval)hoeven we vooralsnog niet op overdadige bijdrage van zonne-energie te rekenen. Een steeds vaker gehoorde stelling is dat olie aanzienlijk minder belangrijk wordt dan gas en dat zou dus exact in het ingeslagen straatje van RDS passen. Geef ze drie tot zeven jaar. En intussen de trouwe aandeelhouder belonen. Ben benieuwd op 4 Februari, dan weten we wellicht meer.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links