Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuws uit Syrie

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. gerrit 69 13 januari 2016 00:05
    www.telegraaf.nl/binnenland/24996642/...

    di 12 jan 2016, 22:26| lees voor
    Paranoia regeert in kalifaat

    Bart Olmer
    AMSTERDAM -
    Terreurstaat IS reageert, aldus de Nederlandse geheime dienst AIVD, de toenemende militaire tegenvallers en interne spanningen af door haar eigen burgers te onderdrukken. ,,Er ontwikkelt zich een angstcultuur waardoor het IS-bewind steeds meer een totalitair karakter krijgt.” Een eigen interne ’staatsveiligheidsdienst’ speurt naar vermeende spionnen en deserteurs, met verhoren, martelingen en openbare executies.
    Door de aanhoudende bombardementen zijn de prijzen in één jaar verdubbeld van levensmiddelen in Raqqah, de officieuze hoofdstad van IS. ,,Het lukt IS niet meer om strijders hetzelfde salaris te betalen, wat leidt tot verdere onrust en ontevredenheid”, aldus de AIVD in het rapport ’Leven bij IS, de mythe ontrafeld’. Dat rapport gaat over de ’erbarmelijk’ omstandigheden waarin uitreizigers leven in de ’heilstaat’, waar angst en paranoia meer en meer om zich heen grijpt.
    IS vreest voor massale desertie onder haar burgers en strijders door alle militaire en financiële tegenvallers. ,,IS maakt het leden en gezinnen daarom steeds moeilijker om uit Syrië of Irak te vertrekken.” Zelfs vrouwen die een gecompliceerde bevalling verwachten mogen geen ziekenhuis meer zoeken buiten IS-gebied.
    In sommige delen van het IS-territorium is het verplicht een identiteitskaart te dragen te allen tijde. Sinds afgelopen zomer is draadloos internet in Raqqah verboden. Internetten kan alleen nog in door IS goedgekeurde internetcafés, waar alle internetverkeer wordt gecontroleerd. Militaire en religieuze leiders moeten toestemming geven tot het verspreiden van informatie buiten IS-gebied.
    De mythe van de heilstaat moet kost-wat-kost overeind gehouden worden. Negatieve verhalen worden uit alle macht gesmoord. Met name westerse jihadisten worden verplicht positief te spreken over de situatie, om zo familie en vrienden te blijven rekruteren. ,,Klachten over het dure eten, smerige huizen, slechte medische voorzieningen of de onderdrukkende activiteiten van het veiligheidsapparaat bereiken dan ook slechts zelden jihadistische kringen in Nederland, simpelweg omdat het te gevaarlijk is om IS af te vallen. Er zijn nu al steeds meer signalen dat sommige IS-strijders ontevreden zijn en het kalifaat zelfs willen ontvluchten. Maar het gebied verlaten is vrijwel onmogelijk geworden. Het onderlinge wantrouwen binnen IS is groot.”
  2. gerrit 69 13 januari 2016 00:43
    www.telegraaf.nl/buitenland/24980722/...

    ma 11 jan 2016, 12:51
    Hulp onderweg naar hongerend Madaya

    BEIROET -
    Hulp is onderweg naar de belegerde en hongerende plaats Madaya, bijna veertig kilometer ten noordwesten van Damascus.
    Het Rode Kruis heeft maandag laten weten dat er voedsel en medicijnen naar Madaya worden gebracht met een konvooi van de Verenigde Naties. Madaya is inmiddels berucht door de schokkende beelden van de hongerende bewoners. De plaats is omsingeld door troepen van de regering van president Bashar al-Assad en milities die Assad steunen.
    Er wordt ook hulp gebracht naar de dorpen Foua en Kfarya in het noordwesten van Syrië. Daar belegeren rebellen de dorpen die regeringsgezind zijn.
    Duizenden mensen dreigen de hongerdood te sterven door een gebrek aan vrijwel alles in belegerde plaatsen in het land, waar al vijf jaar een burgeroorlog woedt.
  3. gerrit 69 13 januari 2016 00:44
    www.telegraaf.nl/buitenland/24982201/...

    ma 11 jan 2016, 16:14
    Hulpconvooi bereikt belegerd Madaya in Syrië

    MADAYA -
    Hulptroepen van het Rode Kruis en de Verenigde Naties hebben maandag de Syrische plaatsen Madaya in het westen en al-Foua en Kefraya in het noordwesten bereikt. Madaya is in handen van de rebellen en wordt omsingeld door regeringstroepen, waardoor de 40.000 inwoners van de buitenwereld zijn afgesloten. Al-Foua en Kefraya worden gegijzeld door de rebellen.
    Beelden van uitgehongerde inwoners gingen de afgelopen weken de wereld over. Volgens Artsen Zonder Grenzen overleden sinds 1 december 28 mensen vanwege ondervoeding. Mensen eten bladeren en planten om te kunnen overleven. De laatste keer dat hulpgoederen de plaatsen konden bereiken was in oktober.
    De levering van voedsel en medicijnen aan de belegerde plaatsen is moeilijk omdat frontlinies tussen strijdende partijen moeten worden doorkruist. Het konvooi van maandag kon de inwoners bereiken na een akkoord tussen de strijdende partijen. Er werd in Madaya 330 ton aan goederen geleverd.
    Het gijzelen van complete steden is een beproefde tactiek in de Syrische burgeroorlog die de afgelopen vijf jaar het leven kostte aan een kwart miljoen mensen.
  4. gerrit 69 6 februari 2016 14:33
    www.telegraaf.nl/buitenland/25156648/...

    za 06 feb 2016, 13:23
    Syrië waarschuwt Saudi's niet binnen te vallen

    DAMASCUS -
    Syrië zal elke inval in zijn territorium beschouwen als een oorlogsdaad. Dat heeft de Syrische minister van Buitenlandse Zaken, Walid al-Moualem, zaterdag gezegd. Hij reageerde daarmee op de Saudische aankondiging dat Riyad bereid is grondtroepen naar Syrië te sturen.
    ,,Elke inval op Syrisch land zonder toestemming van de Syrische regering is een oorlogsdaad. En het spijt ons dat diegenen (die invallen) naar hun land zullen terugkeren in doodskisten'', zei Moualem.
    Volgens de minister is een staakt-het-vuren vrijwel onmogelijk zolang de grenzen naar Turkije en Jordanië nog open zijn en zolang er geen akkoord is over een lijst met terreurgroeperingen die in Syrië opereren. Hij zei daarmee zijn Russische ambtsgenoot Sergei Lavrov te citeren.
    Rebellengroeperingen die de Syrische president Bashar al-Assad bestrijden, worden bevoorraad via Turkije en Jordanië.

    Puinhoop
    De Syrische Nada Merhi (18) en Hassan Youssef (27) stapten vrijdag ondanks de oorlog in het huwelijksbootje. Het jonge echtpaar liet zich temidden van de puinhopen van de Syrische stad Homs fotograferen.
    ***************************
    Ik vraag mij dan wel af waar Rusland dan mee bezig is om Aleppo te bombarderen.
    Is dat dan geen oorlogsdaad als de totale burger bevolking moet vluchten.
    Bijna 5 jaar geleden hebben we als wereldgemeenschap de kans gehad om Assad te verdrijven, maar het bleef bij loze woorden dankzij het dwarsliggende Rusland en de besluiteloosheid van de Verenigde Naties.
  5. gerrit 69 13 februari 2016 01:30
    www.telegraaf.nl/buitenland/25194584/...

    vr 12 feb 2016, 16:38
    Assad zegt heel Syrië te heroveren

    DAMASCUS -
    De Syrische president Bashar al-Assad gaat naar eigen zeggen het hele land heroveren, maar dat kan lang gaan duren. Dit zei Assad tegen het Franse persbureau AFP.
    Assad zei in het vraaggesprek donderdag in Damascus dat "zijn strijdkrachten zonder aarzeling heel Syrië zullen heroveren" op de terroristen. Dat zou binnen een jaar kunnen, maar Assad vreest dat dit ",door de rol van spelers uit de regio" waarschijnlijk tegen een hoge prijs wordt bereikt en erg veel tijd zal kosten.
    Assad is bijvoorbeeld bang dat Turkije en Saudi-Arabië militair gaan ingrijpen in zijn land. Hij zei dat zijn Turkse ambtgenoot Erdogan "een intolerante radicaal is die voor de moslimbroeders is en droomt van (de terugkeer van) het Ottomaanse Rijk".
    Saudi-Arabië en Turkije behoren tot de felste tegenstanders van Assad. Saudi-Arabië beklemtoonde donderdag nog dat het definitief van plan is grondtroepen naar Syrië te sturen. Vrijdag benadrukte de Saudische minister van Buitenlandse Zaken, Adel al-Jubeir, op een internationale veiligheidsconferentie in München dat het voornaamste doel is Assad ten val te brengen en dat doel wordt volgens al-Jubeir beslist bereikt.
    In de nacht van donderdag op vrijdag hebben een hele reeks betrokken partijen, inclusief Rusland en de Verenigde Staten, in München afgesproken ervoor te zorgen dat de strijd in Syrië wordt gestaakt. Er moet binnen een week op zijn minst een gevechtspauze komen die humanitaire hulp mogelijk maakt.
    ****************
    Assad met bloed aan zijn handen wil de scepter blijven zwaaien in zijn verwoeste land.
  6. [verwijderd] 20 februari 2018 17:03
    I.S. is dan eindelijk uit Syrië verdreven en nu komen de Turken full force binnen.
    www.nu.nl/syrie/5142812/syrische-stri...

    Feitelijk is het ongeoorloofd om met militaire agressie grenzen van je buurland overtreden, dat is (hoe dan ook in de media verpakt) een oorlogshandeling waar de VN/NAVO op in zou moeten grijpen.

    Erdogan heeft kennelijk een vrijbrief om: de media in zijn land te snoeren; 100.000-den mensen zo maar op te pakken en zonder proces op te sluiten; andere landen binnen te vallen etc.

    Die VN/NAVO moet Nederland dus ook maar niet meer aan betalen, want die kunnen .... met het oogluikend toestaan van volstrekte willekeur .... de deuren beter sluiten !
  7. forum rang 7 hirshi 20 februari 2018 17:12
    quote:

    Tom Riddle® schreef op 20 februari 2018 17:03:

    I.S. is dan eindelijk uit Syrië verdreven en nu komen de Turken full force binnen.
    www.nu.nl/syrie/5142812/syrische-stri...

    Feitelijk is het ongeoorloofd met militaire agressie, grenzen van je buurland overtreden een oorlogshandeling waar de VN/NAVO zou moeten ingrijpen.

    Erdogan heeft kennelijk een vrijbrief om: de media in zijn land te snoeren; 100.000-den mensen zo maar op te pakken en zonder proces op te sluiten; andere landen binnen te vallen etc.

    Die VN/NAVO moet Nederland dus ook maar niet meer aan betalen, want die kunnen .... met het oogluikend toestaan van volstrekte willekeur .... de deuren beter sluiten !
    De VS steunen de Koerden in hun strijd tegen IS.
    Nu IS zo goed als verslagen is laten de VS de Koerden vallen.
    Om hun militaire basis te behouden.
    Triest voor de Koerden want zij zijn nu de verliezers van een strijd die in ons belang was.
  8. [verwijderd] 8 januari 2019 12:32
    Erdogan: Klaar om militair in te grijpen in Syrië
    08 januari 2019 11:16
    www.nu.nl/syrie/5670830/erdogan-klaar...

    De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zegt dinsdag dat Turkije klaar is met de voorbereidingen voor militair ingrijpen in Syrië.

    Turkije heeft troepen naar de grens met Syrië gestuurd nadat de Verenigde Staten vorige maand bekendmaakten zich op een niet nader genoemde termijn terug te trekken uit het land.

    Hierbij benoemde de nationaal veiligheidsadviseur John Bolton vorige week wel dat de VS de garantie van Turkije wil dat de Koerden niet aangevallen worden.

    Erdogan noemt deze voorwaarde dinsdag "een serieuze fout" en stelt dat Turkije nooit tot een compromis zal komen als het gaat over de YPG-milities. Bolton is dinsdag in Turkije om de situatie rond de Koerden te bespreken.

    Tot een ontmoeting tussen Bolton en Erdogan zal het dinsdag niet komen. De Turkse president heeft op het laatste moment afgezegd. Hij gaf aan dat het in verband met de lokale verkiezingen en een geplande toespraak in het Turkse parlement niet in zijn programma paste.

    De VS heeft de Koerden als steun gezien bij het verdrijven van IS, maar Erdogan zei eerder al dat hij de YPG-milities als terroristische organisatie ziet.

    ===================================

    Op naar Syrië oorlog 2.0 (zou een nieuw draadje kunnen worden, maar lijkt me zinloos omdat er hierna nog wel een Syrië 3.0 zal komen)

    Boten vol met Kurden richting de EU is de consequentie hiervan, want Assad zal niet toestaan dat Turkije nóg verder zijn land in trekt ... en feitelijk is hij formeel nog steeds president en is Turkije nu al de bezetter, zonder dat de wereld er ook maar iets aan doet ... ook al neemt Erdogan straks half Syië in om de problemen in eigen land te verdoezelen ...
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0652 +0,08%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.689,50 -0,83%
Gold spot 2.391,58 +0,51%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links