Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De Perfect Storm

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

43 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 januari 2016 17:21
    quote:

    old blackgold schreef op 11 januari 2016 17:02:

    hoe is het met jou free?
    Kunnen wij daar dit draadje voor misbruiken...?
    Fijn dat het goed met je gaat, wij worden ouder Blek, maar via onze kleinkinderen leven wij plaatsvervangend door, toch ?
    Ik ga nu gauw de keuken in, mijn vrouw komt zo thuis, tot binnenkort.
  2. barondehuile 11 januari 2016 21:16
    Nee, Frank niet mee eens. RDS is duidelijk aan het omschakelen naar een aardgas gedomineerd bedrijf. Heel logisch ook want coal en crude zullen hun glans op termijn verliezen aan aardgas (in plaats van kolen) en waterstof (voor brandstofcellen). Zo veel is inmiddels wel duidelijk. Dat deze omschakelingen nodig zijn om CO2 uitstoot en inefficiënt verlies van warmte naar de omgeving/klimaat te verminderen zou toch inmiddels duidelijk moeten zijn. De strategische omschakeling die RDS nu doormaakt, de afhankelijkheid van ruwe olie en enkele ongelukkige investeringen, waarop afgeschreven moest worden doen de winst dalen, maar met behoud van voldoende cashflow. Het is erg belangrijk dat je als analist (of wat dan ook) kijkt naar de cash flow, als je dividend beoordeeld. En die houden ze op peil, eventueel tijdelijk door van de sterke balans gebruik te maken. Daarnaast zal die winst zich op termijn wel weer herstellen, zeker als aardgas ruwe olie gaat overvleugelen (de redenen hiervoor zijn legio). Afschrijving, die weliswaar via de winst en verlies rekening loopt, verlagen slechts de boekwaarde. Ik ben het dus met "sustainable" in grote lijnen eens. Dividend blijft en iedereen die Shell nu weg doet, moet het weten, maar ik zie het als een fantastische belegging voor nog vele jaren, ook al is de koers tijdelijk wat laag. Kopen is dus geen slecht idee (als je nog pegels hebt). Verkopen door ongeduld, krijg je spijt van.
  3. [verwijderd] 12 januari 2016 13:31
    Tja, dit zijn toch wel mooie markten hoor. Leuke volatiliteit, dus hier een call en daar een put schrijven. Nee niet op de index, maar op aandelen die ik heb (calls) of die ik wil hebben (puts) En Royal Dutch?
    Daar heb ik er wat van gekocht. Eerst op iets in de twintig en nog wat rond de 19. Gaat er wat van het dividend af? Zou best kunnen, maar dan nog zal het dividendrendement aanzienlijk hoger blijven liggen dan op de staatsobligaties.
43 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links