Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Is de Chinese draak getemd?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bangizwe 10 januari 2016 18:58
    Richard: Maar dat zal nog altijd niet voldoende zijn om een harde landing te voorkomen. Daarvoor staat er te veel stil. Overcapaciteit in de productie, overcapaciteit in de bouw, buitenlandse vraag zwakt af. Ook uit de dienstensector begint slecht nieuws te komen. Op zich is het natuurlijk wel een uitzonderlijke prestatie om pas na verschillende tientallen jaren een harde landing te krijgen. Maar die gaat dan ook wel heel hard worden. Nu zitten alle problemen samen.
  2. [verwijderd] 10 januari 2016 19:08
    quote:

    Lycaon pictus schreef op 10 januari 2016 18:58:

    Richard: Maar dat zal nog altijd niet voldoende zijn om een harde landing te voorkomen. Daarvoor staat er te veel stil. Overcapaciteit in de productie, overcapaciteit in de bouw, buitenlandse vraag zwakt af. Ook uit de dienstensector begint slecht nieuws te komen. Op zich is het natuurlijk wel een uitzonderlijke prestatie om pas na verschillende tientallen jaren een harde landing te krijgen. Maar die gaat dan ook wel heel hard worden. Nu zitten alle problemen samen.
    Eens, beurs is tegenwoordig geen weergave meer van de economische situatie van een land.
  3. [verwijderd] 10 januari 2016 19:11
    Het beste is de beurs op natuurlijke wijze laten crashen. Dit is niet erg normale waarderingen komen dan tot stand en geen bubbels.
    Het probleem is dan komen de cb in de problemen en gaan we nog harder down.
    Kortom zitten blijven als je geschoren wordt we gaan bodemen op aex 375 as woensdag.
  4. [verwijderd] 10 januari 2016 19:18
    quote:

    carisol schreef op 10 januari 2016 19:11:

    Het beste is de beurs op natuurlijke wijze laten crashen. Dit is niet erg normale waarderingen komen dan tot stand en geen bubbels.
    Het probleem is dan komen de cb in de problemen en gaan we nog harder down.
    Kortom zitten blijven als je geschoren wordt we gaan bodemen op aex 375 as woensdag.
    Hahahahaha zo makkelijk gezegd dit.

    Overduidelijk dat je geen idee had hoe het dagelijks leven was tijdens 1929
  5. $ilver 10 januari 2016 19:20
    Stukje vd veb
    In 2015 leidde een beurskrach in China tot een correctie in op westerse aandelenmarkten. De eerste handelsweek van 2016 gebeurt hetzelfde in het klein: een scherpe daling in het oosten leidt tot lagere koersen in het westen. Is dit een voorproefje voor het komende beursjaar?
    In zekere zin heeft het verloop van de onrust in China wel wat weg van dat van de financiële crisis. In de zomer van 2007 begon het te rommelen op financiële markten. Dat leidde tot enige koersdalingen op de aandelenmarkten, waarna in het najaar sprake was van herstel.
    Vervolgens kregen aandelenmarkten in januari weer een klap: de S&P 500 stond die maand op een gegeven moment ruim 13 procent in de min. Er volgden weer een paar maanden herstel waarna de beurzen in de zomer echt onderuit gingen.
    Als de situatie in China eenzelfde patroon volgt, dan staat de aandelenmarkten het komend jaar nog wat te wachten. 3 redenen waarom de daling van maandag een incident was en twee redenen waarom ‘China’ toch nog lang niet gestabiliseerd is.

    1. Einde van een verkoopverbod
    Tijdens de crash vorige zomer stelde de Chinese toezichthouder een verkoopverbod in voor grote aandeelhouders en ingewijden. Dit verkoopverbod moest helpen om de paniek op de markt te stemmen. Op 8 januari verloopt het verbod.
    Het lijkt erop dat investeerders maandag een voorschot namen op een mogelijke stortvloed aan verkooporders van grote aandeelhouders die hun stukken van de hand doen zodra ze vrijdag de kans krijgen. Het is goed mogelijk dat deze vrees uiteindelijk ongegrond zal blijken.

    2. Nieuwe regels voor een handelsstop
    De handel in China werd met een verlies van circa 7 procent op de CSI300-index in Sjanghai voor de rest van de dag gestaakt. Eerder op de dag was de handel voor een kwartier gestaakt nadat een min van 5 procent op de borden was gezet.
    Deze regels voor het stilleggen van de handel zijn nieuw en hebben mogelijk geleid tot extra verkooporders. Deze zouden zijn gedaan door handelaren die niet met aandelen wilden blijven zitten op het moment dat de handel voortijdig zou worden stilgelegd.

    3. Er zijn tekenen van economisch herstel in China
    Los van de technische aspecten die maandag lijken te hebben bijgedragen aan de koersval op de Chinese beurs, zijn er signalen dat de economie aantrekt. De inkoopmanagersindex voor bedrijven buiten de productiesector schoot in december bijvoorbeeld omhoog naar het hoogste punt in ruim een jaar.
    De geldhoeveelheid in de economie is in oktober en november weer flink toegenomen. Dit wijst erop dat renteverlagingen van de Chinese centrale bank effect hebben en de vraag naar leningen toeneemt. Ook dit wijst op herstel van de economie.
    Tegenover deze positieve geluiden is een paar minder positieve signalen te plaatsen.

    1. De productiesector draait slecht
    Maandag viel de inkoopmanagersindex voor de Chinese productiesector tegen. Voor de tiende maand op rij wees deze index op krimp. Caixin, dat het onderzoek doet, waarschuwde dat er een risico is dat de Chinese economie verder verzwakt door de slechte toestand in de productiesector.

    2. Er zijn nog meer economische problemen
    Zo is er een groot reservoir aan onverkochte woningen. De Chinese munt ligt onder druk en de valutareserves zijn, hoewel nog gigantisch, in anderhalf jaar met meer dan een half biljoen dollar geslonken. Daarnaast is er steeds meer twijfel over de economische macrocijfers en, belangrijker, de hoeveelheid problematische leningen.
  6. Erik-S 10 januari 2016 19:31
    Het is niet alleen China die er beroerd voor staat, ook landen als Canada, Brazilie, Venueuela, de US, Griekenland etc etc staan er slecht voor.
    Daarnaast is er de schuldenberg waarbij we niet meer spreken over miljarden maar over Triljarden, de derivaten-markt, die in de honderden Triljarden loopt, en zo zijn er helaas nog tal van opsommingen te doen.
    De centrale banken bemoeien zich veel te veel met de beurzen en hebben de voorbije jaren voor triljarden aan allerlei assets gekocht, in de veronderstelling dat dit geld bij bedrijfsleven en burgers zou terechtkomen. Niet dus.
    Nu de koersen dalen lopen ze tegen zware verliezen aan:

    Swiss National Bank expects annual loss of CHF 23 billion.

    2016 zal in elk geval een jaar worden die we ons nog heel lang zullen herinneren.

  7. forum rang 4 @monkeytail 10 januari 2016 21:25
    De Chinezen daar moet je ontzag voor hebben. Die hebben in een decennium een groot deel van de steden hervormd tot redelijk moderne economische centra. Het geheel van die opbloei zorgt voor groeipercentages die ongekend zijn in Europa. Het is logisch als de economie af en toe terugvalt omdat de lonen sterk zijn gestegen en de productiekosten moeten concurreren met andere lagelonenlanden in Azië. Maar als geheel is de economie van China door aan het groeien en zal zij straks een stabiele factor blijken te zijn die kan wedijveren met de VS en Japan, en zeker met Europa. Geloof mij maar, ik zie dat na de dip China sterk zal terugkomen. Maar dit laat onverlet dat we dit jaar nog veel turbulentie kunnen meemaken! Ben benieuwd of we verder down gaan of dat de koersen zich herstellen. Grondstoffen zullen ongetwijfeld weer duurder worden aangezien de wereldeconomie er gezonder voor staat dan vorig jaar. Saoedie-Arabië is totaal verkeerd bezig. Maar dat is niet erg, die moeten flink op hun arrogante smoel gaan om te kunnen veranderen.
  8. [verwijderd] 10 januari 2016 21:41
    Of de chinese draak getemd is hangt niet af van europa maar is een zaak van de chinezen zelf
    daar doet europa niets aan..... De vraag is hoe lang zullen oplichters waarzeggers nog kunnen volhouden dat de gehele wereld economie afhangt van China dat in mijn ogen het niet beter zal afgaan als dat europa jaren lang,,,,, had nog voordat china belangrijk werd........
    De dalingen van begin dit jaar had te maken dat dromerige en sukkels van beleggers zich steeds maar lieten zich voorhouden op de beurzen dat de daling met china te maken heeft
    Ook morgen weer een depressieve dag op de beurzen te verwachten,,,,, dit net zolang totdat alle runderdieren (beleggers) zijn afgeslacht door bedrog oplichting en zwendel van lieden die je beter niet kunt hebben op de dolle dwaze gokbeurzen waar de domme altijd verliest door hebzucht en kort snel rijk wil zijn door zijn aandelen telkens snel te verkopen bij onraad en zich vastloopt in de volgende valstrik!!i
  9. Bangizwe 10 januari 2016 22:40
    monkytail: Op welk vlak staat de wereldeconomie er dan beter voor. De meeste groeilanden zitten in de problemen door die grondstoffen en USD schulden of door een gebrek aan USD. Egypte heeft pas een invoerverbod aangekondigd voor veel producten uit China. Omdat ze te weinig USD hebben om die te betalen. In al die landen waar hun valuta onderuit gegaan is, is de werkloosheid aan het oplopen en de productie aan het dalen. En de VS is een schuldeneconomie net zoals Europa en Japan. En de VS consument zit terug op recordhoogte in de schulden.
  10. Erik-S 11 januari 2016 00:18
    quote:

    carson kid schreef op 10 januari 2016 21:41:

    Of de chinese draak getemd is hangt niet af van europa maar is een zaak van de chinezen zelf
    daar doet europa niets aan..... De vraag is hoe lang zullen oplichters waarzeggers nog kunnen volhouden dat de gehele wereld economie afhangt van China dat in mijn ogen het niet beter zal afgaan als dat europa jaren lang,,,,, had nog voordat china belangrijk werd........
    De dalingen van begin dit jaar had te maken dat dromerige en sukkels van beleggers zich steeds maar lieten zich voorhouden op de beurzen dat de daling met china te maken heeft
    Ook morgen weer een depressieve dag op de beurzen te verwachten,,,,, dit net zolang totdat alle runderdieren (beleggers) zijn afgeslacht door bedrog oplichting en zwendel van lieden die je beter niet kunt hebben op de dolle dwaze gokbeurzen waar de domme altijd verliest door hebzucht en kort snel rijk wil zijn door zijn aandelen telkens snel te verkopen bij onraad en zich vastloopt in de volgende valstrik!!i
    Met alle respect carson......maar je post raakt kant noch wal. Probeer het wereldnieuws eens te volgen (of sommige nuttige posts hier) i.p.v. de fabeltjeskrant, dan zou je inzien dat de wereld er uitermate belabberd voorstaat.
  11. [verwijderd] 11 januari 2016 10:37
    Att:

    Ons bedrijf beheert een overwegend Amerikaanse / Canadese online netwerk bestaat uit meer dan 210 miljoen abonnees. De technologie die we gebruiken laat ons de mogelijkheid om onze mensen te laten zien een best voorkeur wanneer ze op zoek zijn op enige of belangrijkste zoekmachines. We zijn op zoek naar een beste, de voorkeur keuze om onze mensen en vrienden die op zoek zijn naar leningen in de Verenigde Staten, Canada, Europa en de omliggende markten te sturen. Alle leningen zijn beschikbaar op slechts 1% rente. Serieuze kandidaat alleen neem dan contact op voor meer informatie. Wij bieden leningen, variërend van 10.000,00 tot 500,000,000.00 en hoger. Wij bieden alle soorten leningen, waaronder: e-mail: (luisfinanciallsev@gmail.com)

    Persoonlijke leningen:
    Zakelijke leningen:
    Studiefinanciering:
    Bouwleningen:
    Woningkredieten:
    Bedrijfsuitbreiding leningen:
    Consolidatie van schulden leningen:

    We zijn snel en dynamisch getest en vertrouwd. krijg je zelf bevrijd van de financiële problemen van vandaag en glimlach, want dit leven is te zoet om te vertrekken. en worden meer en meer bekende bij uw geslachten.

    * WE lening tot 500,000.000.00 van 1 tot 25 jaar DUUR PERIODE *

    Indien u interesse antwoord e-mail: (luisfinanciallsev@gmail.com) voor meer informatie.
    Wees wijs.
    Mr Boak Coma.
    Beste wensen,
  12. [verwijderd] 11 januari 2016 13:20
    quote:

    Erik-S schreef op 11 januari 2016 00:18:

    [...]

    Met alle respect carson......maar je post raakt kant noch wal. Probeer het wereldnieuws eens te volgen (of sommige nuttige posts hier) i.p.v. de fabeltjeskrant, dan zou je inzien dat de wereld er uitermate belabberd voorstaat.
    Geachte heer,als alle aasgieren nou eens hun hebzucht naar geld verdeelden onder de armere mensen dan zou de wereld er helemaal anders uitzien De wereld staat er belabberd voor zoals je je uitdrukt,,,, en je laat meeslepen in voorgehouden informatie van allerhande pluimage op de geld markt,,,,,, want daar schijnt de mensheid zich gelukkiger te voelen als er meer en meer op hun banksaldo komt.........
    Dit alles gaat niet van alleen en moet je dus de behendigheid bezitten om geld van de welgestelde of van gokkers te bemachtigen...... Dat doen veel bendes en oplichters al eeuwenlang zo en hebben al menig bloedvergieten op deze wereld veroorzaakt............
    Ook op de beurzen daar waar het we nu over hebben is dat niet anders zo en vooral in deze tijd waarin normen en waarden worden aan de laars gelapt,,, om meer en meer geld te bezitten ook al heb je er al zoveel....... De recente gebeurtenissen getuigen ervan dat ook de economische vluchteling uit is op geldzucht en meer te willen hebben dat dan hij/zij in hun eigen land niet konden hebben
    Dat gaat alles ten koste van de ingezetenen en daar begint nu juist de haat tegen alle echte vluchtelingen omdat de zittende hun verworvenheden zien opgeslokt worden door
    indringers die vluchteling heet.........Alleen al hierdoor gaat het met de mensheid in de wereld steeds slechter maar de wereld.........die draait gewoon door!
  13. [verwijderd] 11 januari 2016 14:39
    quote:

    Belgske schreef op 11 januari 2016 02:33:

    Schulden, schulden en nog eens schulden...Hoe gaan we die allemaal terugbetalen met de grondstofbedrijven die het water aan de lippen staat!?
    Uhhh ... gewoon 'niet'.
    Iedereen heeft schuld aan elkaar, dus óf we strepen ze tegen elkaar weg, óf we inflateren ons uit de schulden, óf we blazen anderzins de munt op waardoor de schulden waardeloos worden.
  14. Erik-S 12 januari 2016 12:47
    quote:

    carson kid schreef op 11 januari 2016 13:20:

    [...] en je laat meeslepen in voorgehouden informatie van allerhande pluimage op de geld markt,,,,,,
    Mwah.....Bloomberg, Reuters, SocGen, Citi, JPM etc etc zou ik niet direct "pluimage" willen noemen. Doorgaans zijn dit soort bedrijven redelijk goed in hun nieuws voorziening.

    En met "de wereld staat er belabberd voor" bedoel ik op economisch en financieel vlak. Ik heb op verschillende fora al meerdere malen relevante stukken geplaatst.

    Maargoed.....ieder zijn of haar inzicht. We zien de wereld allemaal door andere ogen en ieder van ons handelt daar dan ook naar.
  15. [verwijderd] 12 januari 2016 13:16
    Het is vandaag weer eens een ouderwetse dinsdag waar de beurs plotseling weer moed en van hun bange beleggers syndroom even af i,,,, of ze door gaat stijgen is nog maar de vraag want we zijn alweer 2 punten gezakt van de hoogste stand vandaag
    De afgelopen weken waren we in de greep van hoop en angst dat de beurswereld wel zou vergaan in as en gruis daar waar ook de mens eens zal belanden en al zijn zorgen voor later op rook zien opgaan
    De china manie van de afgelopen dagen en weken lijkt voorbij te gaan maar er zal beslist wel weer een nieuw slachtoffer gevonden worden om de koersen toch weer lager te laten Al is dit maar als bondskanselier frau merkel toch kiest om haar eigenzinnig asiel beleid drastisch moet herzien en aftreedt...... Wie er dan na haar gaat komen die zal als dictator door het leven moeten
    en nare beslissingen moeten nemen dat brengt de stabiliteit van Duitsland in gevaar en zal de europese economische betrekkingen wereldwijd gaan schaden en dat doet dan eveneens de beurzen weer dalen!!!!
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links