Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,700 16 apr 2024 17:36
  • -0,440 (-1,56%) Dagrange 27,620 - 27,960
  • 82.849 Gem. (3M) 80,1K

Nieuwjaarsborrel 2016

370 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 19 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. pardon 6 januari 2016 23:38
    quote:

    tonneke schreef op 6 januari 2016 22:30:

    Dokter Bob je bedoelde natuurlijk niet gemakkelijk maken, Voda en pe26 jullie zal ik nooit meer vergeten, jullie doen mij denken aan een ander geweldig duo ;-)))
    Was je tante ook blij dat ze naar de borrel is geweest,en gaat ze morgen nog wat bijkopen?
  2. beagle06 6 januari 2016 23:44
    Beste forumleden,
    Ik wil jullie bedanken dat jullie de moeite genomen hebben om naar de nieuwjaarsborrel te komen. De warme reacties en de felicitaties werden door ons zeer op prijs gesteld. Ik hoop dat jullie op de meeste vragen gesteld in dit draadje een antwoord hebben gekregen. Na de gezamenlijke toast op 2016 gaan we met veel plezier en enthousiasme aan de slag om er een mooi jaar van te maken. Met de start van fase 3 voor filgotinib in RA en Crohn's komt de droom om dit bijzondere medicijn voor patiënten beschikbaar te maken dichter en dichter bij.
    Voor velen was het een lange reis om naar Leiden te komen en ik hoop dat iedereen weer veilig thuis is. Ik spreek namens het hele team als ik zeg dat we blij zijn met jullie support en de grote opkomst bij deze borrel.
    pe26, aston.martin, BioStockAddict, Zuiderbuur, Rekyus, harrysnel en een aantal anderen, dank voor jullie inhoudelijke bijdragen aan het forum, daar hebben veel beleggers baat bij.
    Onno
  3. Staycalm 6 januari 2016 23:44
    Ook even informeel met Andre Hoekema gesproken. Mocht/kon niets zeggen over stand still periode, maar noemde wel een waardering van 10 miljard om Gilead van overname af te kunnen houden. Zullen ze intern waarschijnlijk als doelstelling hebben geformuleerd. Was ook realistisch dat ook zelfs dat bedrag nog geen zekerheid is om ze ervan af te houden. De middelen zijn er om die waardering/doelstelling van 10 miljard ook te gaan realiseren. Andre is er zeer enthousiast over. Ook over de samenwerking binnen het management. Zitten met zijn 3-en op 1 kamer. Werkt zeer goed. Leven een spannend jongensboek en ik denk dat ze dat nog graag zo lang mogelijk volhouden. Bij een overname is het over voor Onno en hem zei hij.
  4. Geneve 6 januari 2016 23:58
    quote:

    pardon schreef op 6 januari 2016 23:44:

    Geneve jij was ook op de borrel,wat vind je nu van je belegging?
    Ik neem aan dat je ook rustig afwacht tot het aandeel op 100 euro staat voor je iets gaat verkopen.
    Ik zie geen reden om te verkopen,ook niet op 100 euro...
    Iemand vanavond wat gehoord dat hem aan het twijfelen doet brengen?
  5. Staycalm 7 januari 2016 00:03
    quote:

    Geneve schreef op 6 januari 2016 23:58:

    [...]
    Ik zie geen reden om te verkopen,ook niet op 100 euro...
    Iemand vanavond wat gehoord dat hem aan het twijfelen doet brengen?
    Nee, integendeel. Er wordt gewerkt aan waardering van 10 miljard, dus zo'n 200 euro per aandeel.

    Als ze zelfstandig weten te blijven gaat dat nog veel verder oplopen.
  6. pardon 7 januari 2016 00:12
    quote:

    Staycalm schreef op 7 januari 2016 00:03:

    [...]

    Nee, integendeel. Er wordt gewerkt aan waardering van 10 miljard, dus zo'n 200 euro per aandeel.

    Als ze zelfstandig weten te blijven gaat dat nog veel verder oplopen.
    Ik ben wel bang dat als de waardering 10 miljard is er 100 miljoen aandelen zijn,het is ook vlug van 30 miljoen naar 48 miljoen gegaan.
    Bij 100 miljoen aandelen heb je nog steeds maar 100 euro per aandeel.
  7. DohanJerksen 7 januari 2016 00:23
    quote:

    pardon schreef op 7 januari 2016 00:12:

    [...]Ik ben wel bang dat als de waardering 10 miljard is er 100 miljoen aandelen zijn,het is ook vlug van 30 miljoen naar 48 miljoen gegaan.
    Bij 100 miljoen aandelen heb je nog steeds maar 100 euro per aandeel.

    Ik zie niet echt een reden om met een kaspositie van 1mld+ buiten de warrants om extra aandelen uit te gaan geven, tenzij het management voornemens is om e.e.a. aan overnames te gaan doen.

    Goed om de reacties hier te lezen overigens. Baal enorm dat ik er niet bij kon zijn.
  8. tonneke 7 januari 2016 00:36
    quote:

    pardon schreef op 6 januari 2016 23:38:

    [...] Was je tante ook blij dat ze naar de borrel is geweest,en gaat ze morgen nog wat bijkopen?
    Ze was zeer zeker blij ook met de toekomst van Glpg, en inderdaad gaat zij er meer inslaan maar wacht nog heel even af wat er verder van de week gaat gebeuren, man man wat heeft zij genoten en wij allemaal natuurlijk, jammer dat je er niet bij was pardon.
  9. [verwijderd] 7 januari 2016 00:41
    Ik ben er dus ook geweest.
    Het was een druk bezocht feest, veel drukker dan de koffiebijeenkomst en ook drukker dan verwacht. Het voelde een beetje als een warm bad. Ook leuk om oude gezichten weer te zien en kennis te maken met meerdere andere forumbezoekers.

    Er waren ook niet-IEX forumbezoekers. Zo was er een verslaggever van het FD en zag ik ook Edwin Wierda van Wierda en partners. Ongetwijfeld zullen zij nu ook de verslagen hier gaan lezen en mogelijk verwerken in hun eigen verslag.

    Mooi dat al zo veel is vastgelegd van wat er is gemeld en hoe. Het zelfvertrouwen en de motivatie van het Galapagos team om in volle vaart samen verder het succes uit te bouwen was overduidelijk te zien in hun uitstraling en te horen in hun woorden.

    Leuk dat Elizabeth ook nog even vanuit Boston mee kon doen. Ik begrijp dat haar stationering in Boston het contact met de US biotech beleggers door het ontbreken van tijdsverschil vergemakkelijkt en intensiveert. Iets waar vroeger door een te krappe bezetting ook te weinig tijd voor was. Hetzelfde geldt voor de communicatie naar onder meer de wereld van de medici.

    Bij de rondleiding werd duidelijk dat het nieuwe pand in Leiden een duidelijke verbetering is voor de onderzoekers daar. Meer ruimte,veel nieuwe spullen, meer effectieve inrichting, veel betere klimaatbeheersing dus sneller en betrouwbaarder onderzoek mogelijk. Ook wordt meer inmiddels gestandaardiseerd onderzoek uitbesteed en niet alleen aan hun voormalige Leidse dochter (waar zij nu de grootste klant van zijn). Deze kraamkamer kan sneller tot nieuwe positieve verrassingen komen. Het verraste mij wel dat zij ook met Hep B en Obesitas onderzoeken bezig zijn. Intensivering van de contacten in de universitaire wereld en met name met Dr. Christine Mummery kan voor verdere versnelling zorgen van de diverse onderzoeken.

    De in 2015 in licentie genomen Organoid Technology zal voor cystic fibrosis en IBD onderzoek grote voordelen opleveren.

    Als ik het goed hoorde dan wordt in fase 3 van Filgotinib ook een test in Nederland uitgevoerd.

    Met alles wat al gemeld is denk ik dat veel zaken zijn bevestigd die eerder op het forum al als positief betiteld zijn en dat er geen vuiltje aan de lucht is.

    Wij kunnen nog veel verwachten van Galapagos qua positieve verdere berichtgeving. Vroeg of laat komt dat allemaal ook in de koers tot uitdrukking.





  10. Mr Greenspan 7 januari 2016 00:50
    Net na een verjaardag nog ff wat uitegetyped. Wat overlap met dr Bob maar goed.

    Het was een zeer geslaagde en goed georganiseerde borrel waarvoor nogmaals dank richting Galapagos
    Nadat iedereen van een drankje was voorzien en er al wat was afgepraat en onderling de nodige aliassen bekend werden gemaakt begon de presentatie gevolgd door een vragenronde en werd afgesloten met een borrel en hapjes en kon er nog persoonlijk met Onno vd Stolpe, Bart Filius, Andre Hoekema en Evelyn Fox worden gesproken.
    Elizabeth Goodwin was ook aanwezig via een verbinding vanuit Boston (die vanuit daar Amerikaanse investeerders ter woord staat en verder verantwoordelijk blijft voor de IR en communicatie van Galapagos ).
    Uiteraard werd de presentatie begonnen met de deal met Filgotinib/Gilead.
    Abbvie wist al voordat ze de optie op de licentie namen enkele jaren geleden van de testicular toxicity, dat was gewoon een excuus wat ze nodig hadden om naar de markt te communiceren.
    Ze hadden eerst voorgesteld om Filgotinib en ABT 494 in 1 alliantie onder te brengen waarin Galapagos een belang zou krijgen (op zich een aantrekkelijk voorstel) maar dat zou te veel problemen opleveren met de toezichthoudende instanties dus daar werd van af gezien. Daarna werd er nog een ander voorstel gedaan met 494 maar Galapagos gaf op donderdag (voor black Friday) aan hier niets in te zien omdat ze Filgotinib veel beter vonden dan 494, het vervolg de vrijdag er na is bekend.
    Dat de ambitieuze uitspraak die van vd Stolpe die vrijdag deed, om vóór het einde van het jaar een nieuwe partner bekend te maken, ook werd waargemaakt, werd in de VS enorm gewaardeerd.
    Ook dat dit uiteindelijk Gilead is geworden werd bij Amerikaanse beleggers toegejuicht.
    Gilead is in de VS 1 van de meest gerenommeerde bedrijven qua slagvaardigheid en doortastendheid. Ze hebben bewezen zeer slagvaardig te werk te kunnen gaan om medicijnen snel op de markt te kunnen brengen. Ze zijn qua omvang relatief klein maar groot qua omzet en vooral prestaties zeer groot.
    Gilead stond voordat Abbvie de licentie teruggaf al fier bovenaan de shortlist van Galapagos.
    Er is bewust gekozen voor een onderneming die nog niets op de markt had voor Reuma, zodat er full commitment is om Filgontib zo snel en uitgebreid mogelijk op de markt te brengen.
    In tegenstelling tot veel van de andere kandidaten (in eerste instantie zelfs even 20!!) is het zo snel mogelijk op de markt brengen van Filgotinib een speerpunt voor Gilead (bij bijvoorbeeld J&J zou het 1 van de vele projecten zijn die aandacht zouden krijgen).
    Binnen Gilead heerst daarnaast ook een soortgelijke cultuur als binnen Galapagos.
    Gilead was tevens zeer committed, reageerde zeer snel en overtuigend op ontwikkelingen in de periode van onderhandeling wat enorm werd gewaardeerd door het bestuur van Galapagos.
    Daarnaast waren de terms van de deal ook zeer goed (vd Stolpe wilde niet aangeven wat de bandbreedte was maar verwees naar het rapport van Jeffries die uitging van 20 oplopend tot 30%)
    Dus al met al was er geen twijfel bij het bestuur van Galapagos: een perfect fit.
    Ze gaan er samen alles aan doen om Abbvie in te halen en tegelijk op de markt te komen.
    Doordat Galapagos een veel uitgebreidere studie heeft gedaan met Filgotinib dan Abbvie met 494 zal dat bij de voortgang van rekrutering van patiënten grote voordelen op kunnen leveren en veel tijdwinst. Connecties met de centra zijn er al de resultaten waren goed dus de doctoren zijn bereid weer mee te doen. Maar dat ligt vooral op het bordje van Gilead.
    Wel werd benadrukt dat Abbvie een geduchte tegenstander zal zijn gezien hun ervaring op deze markt.
    Over een voucher bij de FDA is nog niet gesproken met Gilead maar Galapagos is zeker bereid daar eventueel hun deel (van 20% aan bij te dragen).
    De zeer uitgebreide en langdurige Darwin 3 studie kan grote voordelen opleveren bij de uiteindelijke toelating (na fase 3) en de acceptatie door reumatologen die vaak naar het veiligheidsaspect kijken. Van de voordelen van dit prachtige pilletje tov de bestaande medicatie zijn ze al duidelijk overtuigd maar de safety gaat voor. Gedurende de hele Darwin 3 studie worden alle patiënten nauwlettend in de gate gehouden, er zijn regelmatige check-ups voor bloedarmoede, cholesterol etc. Dus data genoeg. Abbvie beschikt niet over deze voordelen.
    Voor de FDA discussie heeft deze Darwin 3 studie geen waarde trouwens.
    Het patent kan door eventuele wijziging van de formulering verlengd worden.
    De doelstelling voor Filgotinib is voor 6 of 7 andere indicaties Filgotinib op de markt te brengen.
    Hierin is Galapagos verantwoordelijk voor Fase 2 en Gilead voor Fase 3.
    Over alle ontwikkelingen rond Filgotinib zal zo veel mogelijk worden gecommuniceerd (ook over voortgang van Fase 3 met reuma als toepassing).

    De kans op een overname door Gilead blijft bestaan, niet alleen dat het mogelijk goedkoper is maar vooral (zoals vd Stolpe al eerder had aangegeven) het boekhoudkundig veel aantrekkelijker is een overname via de balans te laten lopen dan royalties jarenlang via de RR te laten lopen.
    Verder werd er ook ingegaan op de verdere details van de deal (zoals al bekend bij de publicatie).
    NB de stand stil duurt waarschijnlijk jaren (aangezien vd Stolpe de komende jaren Galapagos zodanig wilde laten groeien dat ze minder aantrekkelijk zijn om over te nemen als de stand stil afgelopen is..).

    Wederom werd herhaalt dat de samenwerking met Abbvie goed verloopt voor CF en dat ook zeker voortgezet zal worden met veel commitment van beide zijden.
    Zoals eerder aangegeven wordt over de voorwaarden nog onderhandelt aangezien er ipv 2 nu 3 moleculen moesten worden ontwikkel met 3 reserve als back-up (6 dus). Dat betekent dus ook 6 fase 1 trials om die moleculen te testen (en dus ook meer fase 2 trials).
    Daarbij zal de huidige structuur van de deal worden gehandhaafd en zal het vooral gaan om (flinke!) uitbreiding van de omvang van de samenwerking (lees dollars). Ze hebben met elkaar heel duidelijke afspraken gemaakt dat ze full-committed exclusief met elkaar gaan samenwerken (dus beiden mogen ook niets buiten elkaar ondernemen voor CF dus geen scenario zoals bij Reuma).
    Volgens Hoekema, kan de achterstand op Vertex met hun triple-combo worden ingehaald. Volgens Hoekema is deze combo beter als die van Vertex (al zal Vertex ook niet stil blijven zitten en ook nog nieuwe moleculen zal ontwikkelen).

    De toekomstige allianties zullen in een nieuw model worden gestoken:
    Allianties blijven interessant op voorwaarde dat Galapagos commerciële rechten behoudt en de partner specifieke expertise inbrengt.
    Overnames of het inlicenceren zal vooral gebeuren als het asset de pijplijn kunnen versterken (inflammation en auto immuunziekte)

  11. Mr Greenspan 7 januari 2016 00:50
    Vervolg:
    De keuze om met behulp van Gilead zelf een verkooporganisatie op te bouwen om zelf moleculen naar de markt te brengen lag in het feit dat dit nu met veel minder kosten en een beperkt risico kan doordat Gilead zijn expertise aan Galapagos meegeeft. Waardoor Galapagos in de toekomst steeds minder afhankelijk wordt van een partner om medicijnen naar de markt te brengen en dus veel meer kan verdienen. Het inbrengen van deze hulp in deze deal was dus een unieke kans.
    Zoals al eerder aangegeven: voor iedereen die de wetsartikelen e.d. er bij wil halen voor bepaalde onderwerpen (juridisch, fiscale en vennootschappelijk jaarverslag etc) dient de Belgische regelgeving toegepast te worden.
    Grootaandeelhouders hebben geen invloed op het beleid van Galapagos (alleen als partner, op het gebied waar het partnership van toepassing is).
    Ik heb niet alle vragen kunnen verstaan dus het lijkt me handig als alle vragenstellers de antwoorden zelf plaatsen.
    Slides kunnen beschikbaar worden gesteld (waarschijnlijk via mail).
  12. Tigri 7 januari 2016 01:06
    De zoveelste afwezige die de aanwezigen wil bedanken voor het delen van het warm gevoel!!

    @ grape Harvester
    Hep B??

    Net vanmiddag nieuws van Gilead over fase III studie.

    GILD gained 1.3% after the company announced positive data from two phase III studies (Studies 108 and 110) evaluating the use of once-daily tenofovir alafenamide (TAF) in treatment-naïve and treatment-experienced adults with HBeAg-negative and HBeAg-positive chronic hepatitis B virus (HBV) infection.

    Both of the two randomized, double-blind, 96-week studies met their primary objectives. In the studies, it was observed that TAF was non-inferior to Viread, another Gilead drug, based on the percentage of patients with HBV DNA levels below 29 IU/mL at 48 weeks of therapy. Meanwhile, the improvement in renal and bone laboratory safety parameters was better in the TAF arm than Viread.

    Based on encouraging phase III data, Gilead plans to submit regulatory applications for TAF for chronic HBV in the U.S. and the EU in the first quarter of 2016.
    Bron: www.nasdaq.com/article/gilead-up-on-e...
  13. forum rang 4 Lang 7 januari 2016 04:20
    ik kom net uit mijn werk, en wil iedereen bedanken die hier gepost heeft over de borrel, niet op de laatste plaats Onno. Daarbij bevalt de toon onderling mij nu veel beter, het is toch anders, als je elkaar een keer gezien hebt blijkbaar. Ik heb en houd vertrouwen in Gala, als de AEX een keertje zou meewerken.
370 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 19 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links