Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fiscale optimalisatie

14.262 Posts
Pagina: «« 1 ... 350 351 352 353 354 ... 714 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 januari 2016 14:24
    In jouw voorbeeld is het ene bolletje wat groter dan het andere. Zo kun je er een driehoek van maken.

    Belangrijke zaken GROOT, minder belangrijke zaken KLEINER.

    Is niet zo moeilijk hoor.

    Heeft helemaal niets met politiek te maken. En waarom blijf je dat herhalen dat ik politiek gedreven ben en meer belasting wil terwijl ik al meerdere keren heb gezegd dat ook dat idee in JOUW hoofd zit.

  2. edje5 4 januari 2016 18:40
    quote:

    jrxs4all schreef op 4 januari 2016 09:42:

    [...]

    Als je in Turkije woont ben je buitenlands belastingplichtige en kun je de ingehouden dividendbelasting niet verrekenen. De heffing in box 3 over het onroerend goed in Nederland staat daar los van.

    Je kunt je dan ook niet beroepen op de EU regels om alsnog te verrekenen.

    De enige mogelijkheid is dan nog dat Nederland en Turkije een belastingverdrag hebben en dat je die inhouding op de een of andere manier kan verrekenen met de Turkse belasting. Geen idee of dat zo is.
    jrxs4all, bedankt voor je duidelijke antwoord. Dit bevestigd mijn vermoeden al wat ik had.
  3. forum rang 4 midjj 5 januari 2016 10:57
    Ik volg deze discussie al tijden met veel interesse en moet zeggen dat ik het met Peter eens ben. Stel je bent een goede doe-het zelf-belegger en je maakt 5-6% per jaar aan rendement, dan is 1.65% belasting een aardige hap uit je resultaat. Stel je onderkent dat je goede trackers of fondsen een beter resultaat geven op lange termijn en je besluit niet zelf meer te gaan knutselen. Zowaar, het helpt en je maakt een hoge 8-10% per jaar. Dan is die 1.65% nog steeds fors. Waarom zou je die moeten laten liggen? Waarom is dat penny wise, pound foolish? In mijn ogen zijn dit zeker geen kruimels. En dan praat ik nog niet eens over jaar op jaar rendement. Veel beleggingsstatistieken laten duidelijk zien dat je op de kosten moet letten van fondsen en beleggingen, en dan gaat het ook al snel over 0.5-2% per jaar (transactiekosten, transactietaks, andere brokerkosten, beheerkosten) Die moet je ook zo laag mogelijk zien te houden. En dan heb ik het nog niet eens over inflatie.
    Het argument dat je eigen beleggingskeuzes belangrijk zijn voor je rendement heeft natuurlijk helemaal niets te maken met het dan maar moeten laten liggen van die 1.65% belastingkosten jaarlijks of welke andere kosten dan ook. Staat volledig los van elkaar. Naast het maken van de beste beleggingskeuzes, moet je zeker ook de beste fiscale beslissingen nemen alsmede op je beleggingskosten letten. Uiteraard praat iedereen hier voor eigen parochie, vandaar de vele verschillende meningen. Ik heb zelf geen miljoenen, maar begrijp Peter volkomen. Naast het behalen van het beste rendement op mijn vermogen let ik zeker ook op fiscale optimalisatie en de broker/beheer kosten.
    Last but not least: Aan een ieder hier: Een succesvol 2016 gewenst op de beurs!
  4. [verwijderd] 5 januari 2016 11:15
    Waarom penny wise, pound foolish?

    Beleggers verknoeien door hun eigen irrationele gedrag als groep zo'n 3-4% aan rendement per jaar.

    Kosten van transacties, vermogensbeheer etc. bedragen zoals je zegt zo'n 1-1,5% per jaar.

    Het extreme voorbeeld van Peter met een daadwerkelijke fysieke verhuizing naar het buitenland levert per saldo hooguit 0,5% per jaar aan besparing op.
  5. [verwijderd] 5 januari 2016 11:17
    Tuurlijk kun je uiteindelijk ook nog eens kijken of je de belastingdruk kunt verlagen. Alhoewel daar voor NL belastingbetalers weinig ruimte voor is.

    En heb je te klagen over die belastingdruk?

    De belasting op kapitaalinkomsten bedraagt zo'n 15% voor inkomen waar je relatief weinig inspanning voor hoeft te leveren.

    Het werken en ondernemen wat veel meer inspanning kost wordt daarentegen met het dubbele tarief belast.
  6. forum rang 7 ffff 5 januari 2016 12:04
    Midjj schrijft hierboven om 10.57 hr:

    Het argument dat je eigen beleggingskeuzes belangrijk zijn voor je rendement heeft natuurlijk helemaal niets te maken met het dan maar moeten laten liggen van die 1.65% belastingkosten jaarlijks of welke andere kosten dan ook. Staat volledig los van elkaar. Naast het maken van de beste beleggingskeuzes, moet je zeker ook de beste fiscale beslissingen nemen alsmede op je beleggingskosten letten.

    Het heeft wel erg lang geduurd, alvorens in deze draad iemand mijn inzicht en handelswijze begrijpt en onderstreept!!! Opvallend hoe weinig bezoekers mijn inzicht bevestigen. Uiteraard zijn het twee totaal verschillende zaken. Net zo goed kun je nu in de opruiming heel veel zaken met korting kopen, maar volgens de gedachtengang van Ben is dat verloren tijd en moeite: je moet gewoon geen koopjes doen in de opruiming, maar een nog beter beleggingsresultaat halen. Iedere keer weer die gekunstelde gedachtengang om maar vooral de aandacht af te leiden van het feit dat je naast je beleggingsresultaat, met de hulp van fiscale juristen, je netto inkomsten voor jezelf aanmerkelijk kunt verhogen. Heeft dus niks met beleggen te maken, maar staat er volledig los van.

    Dan die werkelijke kruistocht van Ben, al jarenlang, om deze draad " fiscale optimalisatie " om zeep te helpen. Daar zit veel meer achter. Hij haakt zogenaamd iedere keer hier af in de KK, maar komt meteen weer terug als Peter, naar volle waarheid vertelt, dat hij in Nederland RUIM 3 keer méér zou moeten betalen.
    In godsnaam: waarom zou ik daarover liegen? Als het twee maal zoveel was of vier maal méér zoveel, zou ik dat ook posten.

    Omdat het de pure waarheid is, omdat het de BESTAANSREDEN van tientalen dure fiscale juristen is, moet Ben iets anders verzinnen: Hij stelt sinds enkel jaren dat alles fictief en verzonnen is. Kortom: Negeer die meldingen van Peter!

    Waarom mijn rapportage, vaststelling negeren? Omdat hij daar niet van gediend is, dat rijken in Nederland erop gewezen worden dat je in één KWARTAAL in Nederland méér betaalt dan in een heel jaar in Luxemburg. Wel potverdomme: Zo'n figuur moeten we het zwijgen opleggen en gesteund door menig uitkeringstrekker wordt gedaan alsof ik nonsens vertel. Maar zoals in afgelopen jaren al zo vaak bleek: Gewoon 10.000 Euro in een weddeenschap , zomaar te verdienen als het niet waar zou blijken....DAT durven ze niet aan!

    Die onzinnige opstelling van Ben dat beleggers 3 procent aan irrationeel gedrag verspillen.... Wat een nonsens toch! Resultaat van beleggingen staan volkomen los de rest. Je hebt geen kosten vermogensbeheer als je zelf je vermogen beheert.

    Wat een vooringenomenheid van Ben om te beweren dat verhuizen een luizige 0,5% oplevert. Denkt hij nu werkelijk dat ik zo stom ben? Dat ik voor zo weinig opbrengst zoveel moeite doe? Wie kent nu eigenlijk de cijfers? Ik of Ben?

    Voor al die meelezers: Alleen al door verhuizen leef ik hier eigenlijk gratis en houd nog een hoop over jaarlijks! Logisch als je hier 100 betaalt en in Holland 420, dan blijft er 320 over. Daar kun je niet alleen super van leven, maar houd zelfs flink over! En dan lult zo'n Ben maar over....een luizig half procentje.....

    En dan die eindeloze discussies over belastingdruk..... Steeds maar weer de feiten anders voorstellen: Werken en ondernemen wordt zwaarder belast, maar....negeren...negeren...negeren.....dat de Nederlandse Overheid op maffiaanse wijze in 30 jaar tijd precies de helft van je vermogen afgeschraapt, afgepikt, afgenomen heeft.

    Tenslotte, toch ten overvloede voor die lezers die soms twijfelen: Mijn cijfers zijn de realiteit. Ik kom hier al meer dan 19 jaar als ervaren belegger en beheer volledig zelf mijn miljoenen en laat die miljoenen niet afpakken door een democratisch in de meerderheid zijnde groep socialisten, die alleen maar aan hun verpamperde verzorgingsmaatschappij denken. Die gaan ook maar eens een kleine halve eeuw hard aan het werk en dan snappen ze, dat je verworven miljoenen niet zomaar door sinterklaaspolitici laat verkwanselen. Panly's, Witte Weduwen, Ben, Jojo en zovelen anderen ten spijt!

    Peter

  7. forum rang 9 josti5 5 januari 2016 12:40
    Peter, draden als deze, de huizendraad en Dream' On zijn door de jaren heen van onschatbare waarde gebleken, met name ook, omdat zij 'bewustzijnsvormend' zijn. Want het volk was, is en wordt door politiek, media, bankwezen & aanverwanten in slaap gesust en gehouden. Het is aan de komst van internet te danken, dat er in ieder geval een mogelijkheid tot bewustwording is geschapen, al wordt er óók op internet alle mogelijke moeite gedaan, het volk in slaap te houden door 'waarheidsboodschappers' belachelijk te maken, te kleineren, met pek en veren te besmeuren, en wat dies meer zij: het hoort er allemaal bij, maar een béétje lezer 'kijkt' daar wel doorheen -:)
    Bovendien: weerstand scherpt de geest, en brengt de mens op steeds bredere en diepere inzichten en ideëen, zo is althans mijn ervaring, en helpt aldus, de wolven vóór te blijven...
  8. [verwijderd] 5 januari 2016 12:54
    quote:

    ffff schreef op 5 januari 2016 12:04:

    Die onzinnige opstelling van Ben dat beleggers 3 procent aan irrationeel gedrag verspillen.... Wat een nonsens toch! Resultaat van beleggingen staan volkomen los de rest. Je hebt geen kosten vermogensbeheer als je zelf je vermogen beheert.

    Wat een vooringenomenheid van Ben om te beweren dat verhuizen een luizige 0,5% oplevert. Denkt hij nu werkelijk dat ik zo stom ben? Dat ik voor zo weinig opbrengst zoveel moeite doe? Wie kent nu eigenlijk de cijfers? Ik of Ben?
    a) dat blijkt uit analyse van daadwerkelijke beleggingsresultaten van beleggers

    b) jij hebt al 2x blijk gegeven dat je de cijfers niet kent (belastingtarief lux spf en invloed bronbelastingen dividend). vandaar mijn overtuiging dat het een fictieve exercitie betreft. een luxemburgse spf kost jaarlijks ook zo'n 0,5-0,6% aan belastingen. da's de helft van de 1,2% heffing die we in NL betalen. moeten de dure accountants/advieskosten nog vanaf.
  9. jrxs4all 5 januari 2016 15:48
    quote:

    ffff schreef op 5 januari 2016 12:04:

    Waarom mijn rapportage, vaststelling negeren? Omdat hij daar niet van gediend is, dat rijken in Nederland erop gewezen worden dat je in één KWARTAAL in Nederland méér betaalt dan in een heel jaar in Luxemburg.

    Hoeveel betaal je dan precies in Luxemburg ?

    Ik heb er ook wel eens naar gekeken en volgens mij zit het zo (corrigeer maar als het niet klopt):

    In Nederland betaal je vanaf 2017 als de tarieven worden verhoogd over een vermogen van laten we zeggen 5 miljoen effectief 1,56% (voor een echtpaar, vrijstelling meegerekend).

    Ik dacht dat je in Luxemburg bij een SPF 0,5% eenmalig betaalt plus 0,25% per jaar.

    Stel je rendement is 7% gemiddeld per jaar, dan kost je die 0,5% die je eenmalig kwijt bent elk jaar 0,04% aan rendement. Diezelfde berekening moet je dan ook nog maken voor de andere eenmalige kosten (accountant, fiscalisten, notaris, enz), maar dat vergeet ik dan maar even.

    Verder kun je voor zover ik weet de buitenlandse bronbelasting niet volledig verrekenen terwijl dat in Nederland wel kan. Dus stel je haalt per jaar gemiddeld 3% dividend binnen a 15% bronbelasting die niet kan worden verrekend, dan kost je dat 0,45% per jaar aan rendement.

    Opgeteld zijn de kosten dan in Luxemburg 0,04+0,25+0,45 = 0,74% per jaar. Nogmaals, dan zijn de kosten om deze constructie op te zetten niet meegeteld.

    In Nederland kost je dat 1,56% per jaar, ongeveer het dubbele.

    Dus het viervoudige klopt in ieder geval niet, of reken ik volgens jou fout ?

    Scheelt je over 5 miljoen wel ruim 40.000 euro per jaar. Of over 1 miljoen een kleine 10.000 euro per jaar. Best wel interessant dus, maar niet het viervoudige aan belasting.

    Als je een hoogdividend portefeuille hebt (dan lekt er dus meer bronbelasting weg) zou je in Luxemburg zelfs ongeveer even duur uit kunnen zijn.
  10. jrxs4all 5 januari 2016 15:57
    quote:

    BEN er weer weg van. Tot ooit. schreef op 5 januari 2016 15:52:

    a) de bronbelasting kun je in het geheel niet verrekenen. duitsland en frankrijk heffen aanzienlijk hogere belastingen dan 15% die NL rekent.

    b) ik vergelijk het met wat nu de belastingtarieven in NL zijn (1,2% afgezien van aftrekposten). wat de toekomst zal brengen?

    Die VRH tariefsverhoging per 2017 staat al vast.

    Duitsland en Frankrijk rekenen inderdaad veel meer dan die 15%, maar dat meerdere kun je in Nederland ook niet verrekenen. Dat moet je rechtstreeks in die landen terugvragen, dat verandert in Luxemburg volgens mij niet. Die 15% die er dan nog volgens het belastingverdrag meestal wordt ingehouden ben je in Luxemburg wel kwijt.
  11. [verwijderd] 5 januari 2016 17:24
    Nope, Luxemburge SPF kan helemaal niets terugvragen volgens mij. En dat was nu net het favoriete tijdverdrijf van Peter om die extra belastingen in Frankrijk (een jaarsalaris nota bene) terug te vragen.

    Ik kies de makkelijkere route om gewoon niet in Franse aandelen te beleggen ;)
  12. jrxs4all 6 januari 2016 11:54
    quote:

    BEN er weer weg van. Tot ooit. schreef op 5 januari 2016 17:24:

    Nope, Luxemburge SPF kan helemaal niets terugvragen volgens mij.
    Dat betwijfel ik. Een SPF kan buitenlandse bronbelasting inderdaad niet verrekenen met de Luxemburgse belasting.

    Maar in het belastingverdrag tussen Luxemburg en bijvoorbeeld Belgie staat dat bij uitkering van Belgisch dividend aan een Luxemburgse vennootschap maximaal 15% (en soms 10%) mag worden ingehouden door Belgie. Het meerdere zou je dan in Belgie terug moeten kunnen vragen en dat zal bij de Luxemburgse verdragen met Frankrijk en Duitsland vast niet anders zijn.

    Ik zou graag van Peter horen hoe dat nu precies zit.

  13. forum rang 6 marique 6 januari 2016 13:06
    quote:

    BEN er weer weg van. Tot ooit. schreef op 5 januari 2016 17:24:

    Ik kies de makkelijkere route om gewoon niet in Franse aandelen te beleggen ;)
    Ben ook wat terughoudender geworden met Franse aandelen. Je betaalt ook al een extra transactietaks op aan- en verkoop.
    Niettemin, met hoofdzakelijk B&H vind ik het geen groot probleem. Je praat met die taksen over procentpunten achter de komma. En als belegger is het me te doen om hele procenten voor de komma.

  14. forum rang 7 ffff 6 januari 2016 14:40
    JRXS4all,

    Toch opvallend hoe zelfs iemand als jij die zo thuis is in deze materie, de essentie volledig mist!! Eigenlijk stond ik daar echt verbaasd van te kijken! Dat zelfs HIJ het niet door heeft....Toch een beetje tunnelvisie, geloof mij.

    Nou ken ik al heel veel jaren veel KK-bezoekers waaronder jou.
    Als je nu WERKELIJK wilt weten, hoe Peter het voor elkaar krijgt dat hij in Luxemburg MINDER dan 25 procent jaarlijks aan belastingen betaalt, dan dat hij in Nederland jaarlijks zou moeten betalen, moet je maar eens langskomen!

    Waarom langskomen? Omdat als ik hier de oplossing van jouw vraag geef, er weer onmiddellijk een tsunami van verwensingen komt.

    Jij hebt ook al die afgelopen jaren al die niet ophoudende onderbuiksjalouziereacties kunnen lezen , de verwensingen en vooral de bespottingen en denigrerende opmerkingen.

    Die ( he*****el lelijk woord) gun ik niet om de oplossing met eigen ogen te zien.

    Ben en zijn kompanen ( hij heeft er heel wat) moeten er zelfs 10.000 Euro voor betalen om te constateren dat ik geen flauwe kul hier en al jarenlang in deze draad verkoop, maar jij of iemand als Marique is van harte welkom en zal NA INZAGE zeggen: Dzjezus Peter, dat WIJ daar zelf niet opgekomen zijn..... Wat stom, wat stom, wat OERSTOM dat juist wij dat volledig over het hoofd gezien hebben.

    Ennuh, JRXS4all, Ik ga natuurlijk niet gruwelijk veel werk van ....JAREN, talloze besprekingen met specialisten, veel kosten, dus investeringen, hier niet zomaar op IEX posten, waarna Ben en zijn clubje, altijd maar klierend en denigrerend, blijven stellen dat het niet zo is, want " alles " is fictief en gefantaseerd. Jij en/ of bijvoorbeeld Marique kunnen het met ogen ogen zien en geloof mij: Ik laat je echt niet voor Jan-Lul komen!

    Ik stel wel één zeer belangrijke, heel belangrijke voorwaarde aan een eventueel bezoek: Je verwittigt je er 100 procent van dat ik volledig de realiteit geschetst heb, maar je gaat NIET aan de grote klok hangen, hoe ik dat voor elkaar gekregen heb. Je verbindt je ertoe te zwijgen over de details.

    Gewoon om de inbreng van dure specialisten te beschermen. Wel al te gemakkelijk om iemand al dat werk en constructies te laten doen en een ander met wat lezen op IEX op een idee te brengen.

    Dus jou of iemand als Marique wordt aangeboden om 100 procent zeker te zijn, dat het potverdomme wel degelijk waar is, wat Peter al heel wat jaren schrijft/post in deze draad en dat hij al die afgelopen jaren zeker niet uit zijn neus heeft zitten eten, maar het toch verrekte mooi voor elkaar heeft gekregen.

    Zeg maar: het vervolg op mijn inzicht bijna 40 jaar geleden om als één van die zeldzame Nederlanders een 100 procent eigen Pensioenfonds op te richten of in de daaropvolgende tientallen jaren diverse Stichtingen ( Twee tal ) en diverse vennootschappen in Nederland en België.

    Dat " Optimaliseren" zit een ondernemer in het bloed of het zit er niet in. Geeft niks: Dan betalen ze maar véél meer dan een ander die wel goed optimaliseert. MMWOPS, weet je nog.....

    Dus nogmaals JR: Ik eis wel volledige discretie NA INZAGE en dan vertel je aan Ben en zijn ongelovige kompanen maar: Peter heeft altijd de waarheid verteld en het keurig voor elkaar gekregen , maar ik heb hem mijn woord gegeven dat ik niet ga posten HOE hij dat nu precies voor elkaar heeft gekregen.

    Eigenlijk ben ik heel benieuwd of Ben en zijn kompanen jouw constatering dan voor waar accepteren of dat ze dan weer beginnen te fantaseren, dat ik jou of bijv. Marique "omgekocht" zou hebben. Of dat ze details willen hebben, die ik hen, en dus ook jij, hen niet geeft.

    Ik ben er overigens WERKELIJK van overtuigd dat Ben eigenlijk wel weet hoe de vork aan de steel zit, maar dat hij het niet kan accepteren ( Maatschappijvisie) en dat hij ervoor gekozen heeft steeds maar te posten dat Peter al jarenlang in de KK wat fantaseert. Dan hoeft hij gewoon niet te accepteren dat je voor minder dan een kwart belastingen elders kunt leven, werken en beleggen. Voor Ben geldt: Liever Peter voorstellen als een ongeloofwaardige fantast, dan ruimhartig toegeven dat Peter al die jaren gelijk heeft gehad en het goed georganiseerd heeft, zoals bijvoorbeeld in het verleden zijn eigen pensioenfonds. En al die beledigingen aan Peters adres de afgeklopen jaren: Ach, een mens als Ben moet iets overhebben voor zijn maatschappijvisie als die zover afwijkt van de maatschappijvisie van Peter. Maak Peter volstrekt ongeloofwaardig en zit daar verder niet mee....

    Die draad " Fiscale Optimalisatie" zal en moet een kop kleiner gemaakt worden, het liefst volledig weggebannen, volgens Ben.

    Zelfs al meldt hij iedere keer te zullen "Afhaken" . Als Peter over fiscale optimalisatie begint, komt hij weer rap zijn strijd hier voortzetten. Vergeefs, want feiten kun je niet wegpoetsen.

    Peter

14.262 Posts
Pagina: «« 1 ... 350 351 352 353 354 ... 714 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0706 +0,04%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.326,81 +0,21%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links