Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Net zo slecht als 2008

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. taurus86 4 januari 2016 14:08
    Beste wensen Cees. Maar over V&D het volgende: We gaan nu een kritische periode in de Detailhandel tegemoet. Want het ´Shop in the Shop´ model maakt slagzij.
    Wie merken verkoopt zal steeds vaker worden geconfronteerd met ´Kijken en niet Kopen´ want via het Internet blijkt steeds vaker dat de Fabrikant van ´het merk´ niet voldoende prijszettingsmacht heeft om het verschil tussen Web en Winkel binnen de perken te houden.
    De toekomst voor de grootwinkels is het voeren van Eigen Merken. Aldi en Lidl zijn voorlopers in deze, maar de grootgrutters hebben het inmiddels ook goed op de rit. Nu de - high margin- middenstand nog. Er dreigt een flop voor Shop in the Shop.
  2. Maan Arkenbosch 4 januari 2016 18:26
    Reeds enkele maanden waarschuw ik voor 2016 en zeker voor de eerste maanden hiervan en ook december heb ik als negatief bestempeld. Er stapelen zich alleen maar problemen op. Het moet nu uit de marges komen en die zijn smal. Cees, jouw visie deel ik al langer, maar de particuliere belegger zat te lang op de roze wolk en daar heeft de beurs te lang op gedreven. De opkomende markten/valuta-s konden wel eens een groter probleem worden dan China, welke mede die problemen veroorzaakt heeft. Zoals reeds eerder gesteld, lanlopende puts kunnen geen kwaad. Het JAPAN scenario begint zich steeds meer te manifesteren. De problemen van de E.U. vluchtelingen/Oostblok/Griekenland komen er nog eens bij. Kijk ook naar de Joodse Tora/voorspellingen. En nogmaals!! Houdt goud en zilver in de gaten. Als de de E.U./ECB/bureaucraten nog meer rare capriolen gaan uithalen met het spaargeld en pensioenfondsen is de beer los.Het vertrouwen in een normaal functionerende financiële markt is weg.Jammer dat realisme als negatief gezien wordt. Cees! laat je door betweters niet in de luren leggen.
  3. Moneyball 4 januari 2016 20:25
    Als je maar lang genoeg roept, dan krijg je vanzelf wel een keer gelijk.

    Helaas zijn maar weinig marktvolgers die terugkomen op hun eerdere teksten, behalve dan als ze correct bleken. Die andere 50% hoor je nooit wat over. Dat geldt ook voor Cees. Spijtig, want kritische zelfreflectie is een teken van kracht. Alleen mindere resultaten verkopen niet zo goed..

  4. [verwijderd] 5 januari 2016 08:18
    @bovenstaandezuurpruimen waarom zo op de man spelen zonder zelf ook maar iets je nek uit te steken? Iedereen weet dat de markt niet te voorspellen is, anders waren we met zijn allen al steenrijk geweest. Maar de analyses en voorspellingen helpen wel om inzicht te krijgen en je eigen beleggingsstrategie te ontwikkelen.
  5. [verwijderd] 5 januari 2016 10:16
    Cees, je bent weer lekker kortzichtig bezig, maar ja, ben niks anders gewend van je. Je bent in 1 winkelcentrum in Dubai geweest en je baseert je hele vastgoed analyse daarop. Lekker bezig...
    Ben je ook naar andere winkelcentra in Dubai geweest? Heb je gekeken naar de leegstand daar? Trouwens Dubai Mall & Mall of Emirates is 1 grote farce die kunstmatig in het leven wordt gehouden door de overheid. En verder is het internet in de emiraten nog lang niet zo ontwikkeld zoals in europa. Daar gaan ze komende jaar pas iets van merken.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links