Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Grenzen aan efficiëntie ECB-beleid in zicht'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 december 2015 16:49
    Die grenzen zijn nog lang niet in zicht als het aan de achterban van Draghi ligt (en dan bedoel ik natuurlijk niet de leden van de ECB). Pas als alle schulden met risico zijn gestald bij de overheid (ECB) zal het steunbeleid ophouden. De EU-burgers zitten dan met de aangebakken peren en de rijksten der aarde zullen weer rijker zijn geworden.
  2. [verwijderd] 24 december 2015 18:35
    Hoofddoelstelling van QE is het betaalbaar houden van de schuldpositie van de Zuidelijke landen. Dit werkt. Helaas maakt het de Zuidelijke landen lui. Hervormingen en bezuinigingen staan op een laag pitje doordat er geen marktdiscipline is. Zodra de ECB gaat verkrappen, breekt de pleuris weer los in de eurozone. Ik vermoed dat men doorgaat met QE totdat er eurobonds zijn. Ik hoop van harte dat Duitsland hier een stokje voor gaat steken. Laat de Zuidelijke landen de schuld eerst maar eens terugbrengen naar 60% van het GDP. Gaat m.i. nooit gebeuren. Wat een bende!
  3. italiantrader 29 december 2015 12:43
    Is dit die willem die lag te rotzooien met die Mees?
    Anyway in de echte wereld....piep hoi Calimero:

    Wanneer we kijken naar de omvang van de schuld ten opzichte van het bbp, zien we een groot verschil tussen publieke en private schulden van Nederland en Italië. In Italië zijn vooral de publieke (overheids)schulden groot, in Nederland vooral de private.

    Voor 2013 had de Nederlandse overheidsschuld een omvang van 68,6 procent van het bruto binnenlands product van dat jaar. In Italië had de overheidsschuld een omvang van 127,9 procent.

    Opgeteld zien we dat de schulden van beide landen ten opzichte van het bbp inderdaad aardig overeenkomen. Voor Nederland ligt deze tussen 2009 en 2013 tussen de 287,9 procent en 298,3 procent van het bbp. In Italië tussen de 232,6 procent en 246,7 procent. De totale Nederlandse schuld ten opzichte van de jaarlijkse economie is dus zelfs iets groter dan de Italiaanse.

    bron:https://decorrespondent.nl/2421/Factcheck-Nederland-heeft-evenveel-schulden-als-Italie/145650504879-c80c5310

    Maar zeggen dat het zuiden lui is staat natuurlijk leuker aan de borrel he?
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links