Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Arcadis AEX:ARCAD.NL, NL0006237562

  • 58,700 19 apr 2024 17:38
  • -0,450 (-0,76%) Dagrange 58,000 - 59,450
  • 182.803 Gem. (3M) 136,3K

ARCADIS 2015

485 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 25 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. herve1 18 december 2015 13:11
    quote:

    elbwee schreef op 18 december 2015 09:17:

    Naar een lager 18-er met de koers. In 3 jaar per saldo geen koersstijging gehad. Voor de buy en hold belegger frustrerend. Ga in de toekomst misschien toch iets vaker winst nemen.
    Heb winst genomen en daarna deel verloren door opnieuw instappen. Arcadis even laten liggen. Wordt gedumpt. Kan nog wel even doorgaan. 17€ al bijna op de borden. 16 € heeft er al even gestaan. Grote kans dat het daar weer naar toe gaat. Had ik niet verwacht...maar ja... ratio is niet het juiste woord op de beurs. Heb wel het idee dat het het werk is van één of twee partijen, want gisteren bleef de koers bijna een uur op 19...en nu in een paar minuten 1,5% eraf zonder aanwijzing. Nu ook weer bijna een half uur geen handel....
  2. forum rang 4 ischav2 21 december 2015 14:49
    Op BNR staat een artikel waarbij de koersdaling wordt verklaard door parallel met het Imtech debacle: overname gefinancierd met toename schuld en oplopend werkkapitaal. Ik dacht juist dat met de laatste cijfers de betalingstermijn van facturen werd teruggedrongen?
    Ik blijf er voorlopig vanaf maar vind het bedrijf zeker de moeite waard om te volgen.
    Had positie maar nu al een tijdje niet meer. Wacht op duidelijkheid omtrent Brazilië .
  3. aad94 24 december 2015 22:26
    Het is fantasievol speculeren... Maar is er nou echt niemand die het opvallend vindt dat bestuurder Zack Smith, die over Latijns Amerika ging. Op 10 september 2015 aangaf te vertrekken met ingang van 31 December.
    Reden: gezondheidsproblemen binnen zijn familie.
    Ik schets voor de gein even 3 scenario's die je ook nog kan combineren.

    -Zack Smith was het afgelopen jaar al niet meer zo gefocust op zijn werk, de privé problemen gingen namelijk een steeds grotere rol spelen. Gevolg: Minder focus en dus eerder kans op fouten en missers. Niets menselijks is mij vreemd.

    - Zack Smith is niet persoonlijk betrokken bij de fraude maar wist er al wel een tijd van en heeft hier niet op tijd of "juist" op gereageerd of onderschat. Waardoor vertrek uiteindelijk enige optie was.

    -Zack Smith is persoonlijk betrokken geweest bij de fraude, hij kreeg door dat er onderzoek werd gedaan en zag zijn familieproblemen ook als de kans om mogelijke pakkans zo klein mogelijk te maken

    Het is wellicht wat rtl boulevard talk dit, maar ik vind het een interessant verhaal. Middelste scenario zou voor Arcadis heel nadelig kunnen zijn, want dit zou betekenen dat het dagelijks bestuur al een behoorlijke tijd van de fraude zaak op de hoogte was en er niks mee heeft gedaan. Boete etc kan hierdoor hoger uitvallen lijkt mij?

    Benieuwd naar 2016.
  4. twinkletown 28 december 2015 08:50
    AMSTERDAM (Dow Jones)

    Arcadis nv (ARCAD.AE) heeft overeenkomst bereikt met zijn banken over de uitbreiding en verlenging van de doorlopende kredietfaciliteiten, meldt het ingenieursconcern maandag.

    De nieuwe 'revolving credit facility (RCF)' ter waarde van EUR300 miljoen vervangt de huidige kredietfaciliteit van EUR150 miljoen. De afspraken zijn geldig tot 2020 en Arcadis heeft de mogelijkheid om deze te verlengen tot december 2022.

    "Met de verlenging en vergroting van onze RCF, versterkt Arcadis zijn financiele positie, terwijl de verbeterde liquiditeit overeenkomt met de toegenomen omvang van de wereldwijde activiteiten van Arcadis", zegt financieel topman Renier Vree. Arcadis is vorig jaar flink gegroeid met enkele grote overnames.

    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst
  5. alida1 28 december 2015 09:19
    quote:

    twinkletown schreef op 28 december 2015 08:50:

    AMSTERDAM (Dow Jones)

    Arcadis nv (ARCAD.AE) heeft overeenkomst bereikt met zijn banken over de uitbreiding en verlenging van de doorlopende kredietfaciliteiten, meldt het ingenieursconcern maandag.

    De nieuwe 'revolving credit facility (RCF)' ter waarde van EUR300 miljoen vervangt de huidige kredietfaciliteit van EUR150 miljoen. De afspraken zijn geldig tot 2020 en Arcadis heeft de mogelijkheid om deze te verlengen tot december 2022.

    "Met de verlenging en vergroting van onze RCF, versterkt Arcadis zijn financiele positie, terwijl de verbeterde liquiditeit overeenkomt met de toegenomen omvang van de wereldwijde activiteiten van Arcadis", zegt financieel topman Renier Vree. Arcadis is vorig jaar flink gegroeid met enkele grote overnames.

    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst
    Bovenstaand artikel maakt duidelijk dat er geen enkele vergelijking is met bijv Imtech of Fagron.
  6. forum rang 6 de tuinman 28 december 2015 20:59
    quote:

    mr.Franz schreef op 28 december 2015 10:01:

    Een klein herstel vandaag tot dusver. In mijn ogen één van de meest koopwaardige aandelen op dit moment.
    Geen angst voor het Braziliaanse spook?
    Ik ben wel geïnteresseerd in dit aandeel. Je moet toch proberen laag in te stappen.
  7. Tradertje 2020 29 december 2015 20:57
    Arcadis: volgens methode Buffett Hollands Glorie in de aanbieding29 dec

    Ingenieursbureau Arcadis is wereldwijd actief op het gebied van ruimtelijke ordening en milieu, zowel in opdracht van overheden als van private partijen. De activiteiten richten zich met name op advisering, ontwerp en onderzoek. Een voorbeeld van een project waar Arcadis bij betrokken is bevindt zich in Groningen. Arcadis houdt zich daar bezig met het bedenken van oplossingen voor aardbevingsschade, veroorzaakt door de boringen naar aardgas.

    Een ander project waar Arcadis bij betrokken is betreft het BIG-U project in de Verenigde Staten. Dit project behelst een state-of-the-art beschermende berm van 16 kilometer in New York City. Deze berm moet ervoor zorgen dat een volgende orkaan, een opvolger van de verwoestende orkaan Sandy in 2012, niet zoveel schade kan aanrichten als Sandy toen. Minder zichtbaar, maar voor Arcadis wel heel belangrijk, zijn haar Amerikaanse activiteiten op het gebied van energie, mijnbouw en chemie, met name waar het de milieuaspecten daarvan betreft.

    Waar veel Europese aandelen dit jaar redelijk presteren is Arcadis zo’n 15% in koers gedaald. Temeer daar de problemen in Amerika en Brazilië – we gaan er nog verder op in – tijdelijk van aard lijken, menen wij dat met aandelen Arcadis een mooi stukje Hollands Glorie aan een beleggingsportefeuille toe te voegen is. En dat tegen een aantrekkelijke waardering momenteel.

  8. Tradertje 2020 29 december 2015 20:59
    Competitieve positie

    De competitieve positie van Arcadis is vrij goed te noemen. Het bedrijf is wereldwijd actief, geniet schaalvoordelen en bovendien is sprake van sterke klantrelaties.

    Arcadis kan gedurende de hele levenscyclus van activa zoals gebouwen, tunnels en waterzuiveringen waarde toevoegen. Bovendien beschikt Arcadis over diepgaande sectorkennis. De ‘secret sauce’, zoals bestuursvoorzitter McArthur het noemt, is hierbij de wijze waarop Arcadis de kennis die de onderneming heeft wereldwijd distribueert en bij elkaar weet te brengen. Zo won Arcadis het projectmanagement van de één kilometer hoge Kingdom Tower in Saudi-Arabië. Hiervoor brengt Arcadis expertise van hoge gebouwen uit de Verenigde Staten, projectmanagementexpertise van EC Harris (in 2011 overgenomen) en lokale kennis bij elkaar. En indien nodig is Arcadis in staat extra kennis in te vliegen.

    Op de markt van advies- en ingenieursdiensten is Arcadis marktleider in Europa. Het bedrijf geniet een sterke positie in Zuid-Amerika en is marktleider in Azië. Wereldwijd behoort Arcadis tot de tien grootste bedrijven in haar tak van sport. Enkele concurrenten zijn Jacobs Engineering Group, Fluor Corporation, URS Corporation en Royal Haskoning.

    Bedrijfscijfers, ratio’s en waardering

    De beurswaarde van Arcadis bedraagt EUR 1,8 miljard, het aantal medewerkers ruim 27.000 en de omzet en winst achtereenvolgens EUR 2,6 miljard en EUR 91,6 miljoen. Aan cash is EUR 178,3 miljoen beschikbaar terwijl de langlopende schuld EUR 500,5 miljoen bedraagt. Arcadis heeft haar balans afgelopen jaar versterkt door het aantal uitstaande aandelen met ongeveer 10% uit te breiden. Die balansversterking was wenselijk vanwege overnames waarmee een bedrag van ongeveer een half miljard euro gemoeid was.

    Wat de waardering betreft zijn we uitgegaan van een genormaliseerd rendement op het eigen vermogen van 16,5% en een dividenduitkeringspercentage van circa 43%. Deze percentages liggen in lijn met het verleden en stroken bovendien met de analistenprognoses voor de komende jaren.

    Aan de hand van bovenstaande aannames ramen wij de intrinsieke waarde bij Arcadis op ongeveer EUR 40,- per aandeel. Dat is bijna het dubbele van het huidige koersniveau waarmee wij Arcadis als aantrekkelijk gewaardeerd bestempelen.

    Kansen en bedreigingen

    Arcadis profiteert van trends als (toenemende aandacht voor) duurzaamheid, mobiliteit, klimaatverandering en verstedelijking. Vanwege deze trends lijkt de doelstelling van het management van Arcadis reëel om de omzet de komende jaren met ten minste 5% per jaar op organische wijze te laten stijgen.

    Overnames vormen een andere kans. Door een hele reeks van overnames is Arcadis inmiddels actief op zes van de zeven continenten. De meest spraakmakende (vanwege een biedingstrijd) en voor Arcadisgrootste overname ooit betreft de overname van het Britse ingenieursbureau Hyder afgelopen jaar. Bij elkaar opgeteld heeft Arcadis afgelopen jaar een half miljard euro aan overnames besteed en dat is ook zo’n beetje het bedrag dat er op jaarbasis aan omzet bijkomt.

    Een andere kans betreft groei in opkomende markten. Opkomende markten zijn inmiddels goed voor ongeveer een kwart van de omzet van Arcadis , voor een belangrijk deel verkregen door overnames. Vooral in het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Azië heeft Arcadis sterke marktposities.

    Wat aandachtspunten betreft merken we op dat Noord-Amerika goed is voor 38% van de omzet, gevolgd door de opkomende markten (26%), het Europese vasteland (19%), Engeland (14%) en Australie (3%). Deze spreiding maakt dat valuta-effecten een stevige impact op de resultaten kunnen hebben.

    In de Verenigde Staten heeft Arcadis last van omzetdruk hoewel de onderneming wel herstel voorziet vanwege doorgevoerde aanpassingen zoals een verscherpte focus op die projecten die Arcadis in ieder geval wil winnen. Gemene deler van de lastige marktomstandigheden in de Verenigde Staten zijn overheidsbezuinigingen. Een indirect gevolg daarvan is overigens dat de concurrentie voor opdrachten in de private sector verscherpt is. Een ander punt welke we niet onvermeld willen laten betreft Brazilië (goed voor 6% van de omzet). Arcadis zag haar omzet in Brazilië in het eerste kwartaal van dit jaar met 15% dalen. In dat land heeft Arcadis last van de gevolgen van een omvangrijk omkoopschandaal bij staatsolieconcern Petrobrás.

    Zelf heeft Arcadis geen activiteiten op het gebied van olie en gas in Brazilië maar door het schandaal worden in allerlei sectoren opdrachten uitgesteld en Arcadis raakt dat eveneens. Wij merken op dat bijArcadis integriteit hoog in het vaandel staat en dat de onderneming om die reden op wat langere termijn misschien zelfs profijt kan hebben van de omkoopschandalen die in Brazilië aan het licht gekomen zijn.

  9. [verwijderd] 30 december 2015 10:39
    Heb je een link Samui?
    Cijfermatig is Arcadis heel aantrekkelijk.

    Betreffende integriteit van Arcadis:

    Ik had deze link in september geplaatst.

    valueandopportunity.com/?s=arcadis

    Over de strategische doelen bij de H1 cijfers

    "At first sight the source card looks, great, everything green, only organic growth “orange”. A closer look actually shows that the only target they hit was actually external growth which in itself is a pretty stupid target. All the other targets were either misses or not available.

    This slide alone to me indicates that management doesn’t take its stated goals that serious. Yes, on paper it looks great but such a “target achievment assessment” is clearly a joke."

    In het verlengde hiervan.
    Bij de Q3 cijfers werd de verkoop van onderdelen opeens als onderdeel van winstgroei genoemd, wat belachelijk is natuurlijk. Dat was gewoon een verpakte winstwaarschuwing.

    Om nu te zeggen dat het bestuur niet integer is, is misschien niet correct, maar het bestuur is iig zeer dubieus bezig

    Als Arcadis echt 40 euro waard is, wacht je gewoon het fraude-onderzoek en de jaarcijfers af. misschien mis je dan de 50% stijging van 18 naar 27, maar dan zit er nog steeds 50% stijging naar 40 in het vat.

    Groet,
    Bolo
    (Een zeer ontevreden ex-aandeelhouder.)
  10. Tradertje 2020 30 december 2015 11:44
    Ik zocht alternatief voor mijn ten cate aandelen, een bedrijf vol innovatie alleen cijfermatig liep het uit op een teleurstelling. Daarom ben ik blij met de aanstaande overname, mijn aandeeltjes zijn verkocht en ik ben sinds een aantal weken geleden overgestoken naar arcadis een bedrijf naar mijn mening met een hoop toekomst muziek.
    Nu hou ik er wel een beetje een deja vu aan over toen ik in ten cate stapte zakte de koers ook fors en kwam deze niet van zijn plaats.

    Hopend op een spoedig herstel van de koers 2016.

    Groet Samui
485 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 25 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Koersdoel gehaald: is Arcadis nog koopwaardig na +60%?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links