Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen winnen terrein terug

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. Henri Nostradamus 15 december 2015 14:16
    Oil in VS weer onder zware druk. West Texas gaat zo te zien opnieuw de 35$/b testen vandaag! Charttechnisch ziet het plaatje er beroerd uit. Pas onder de 20 echte steun - dus ik denk dat olie onder prijsdruk blijft voorlopig en daarmee de hele (aandelen)markt mee naar beneden sleurt. Oliefondsen bepalen nou eenmaal in grote mate het beurssentiment. In combi met een renteverhoging is dat een gevaarlijke mix. Als dat maar goed gaat....... HN
  2. [verwijderd] 15 december 2015 14:48
    Een spooktrader is een trader van een beleggingsproduct die op de verkeerde richting tegen de markt in handelt. Spooktraden komt meestal voor tijdens hoge volatiliteit. Een spooktrader trade meestal op de verkeerde richting doordat hij zijn emoties boven zijn verstand laat gaan. ...

    nl.wikipedia.org/wiki/Spookrijder
  3. [verwijderd] 15 december 2015 15:09
    Spooktrader

    Keer je trade!

    In de beleggingswereld verschijnt dit teken op een elektronisch platform als er een spooktrader gesignaleerd is. Het bord zou een Europese standaard kunnen worden.
    Een spooktrader is een trader van een beleggingsproduct die op de verkeerde richting tegen de markt in handelt. Spooktraden komt meestal voor tijdens hoge volatiliteit. Een spooktrader trade meestal op de verkeerde richting doordat hij zijn emoties boven zijn verstand laat gaan. Meestal corrigeert de spooktrader zijn gedrag tijdig. Dit vanwege financieringstekort. De meeste spooktraders die toch doorgaan, zijn onder invloed van emoties of geestelijk in de war. Dit maakt spooktraden naast de 'normale gevaren' hiervan (men heeft daarbij te hoge financierings tegoeden en / of hefboomproducten) nog gevaarlijker.
    In Nederland wordt per jaar 75 keer een als serieus beoordeelde melding van een spooktrader ontvangen. In de periode 1998 tot en met 2003 vielen er door spooktraden in Nederland gemiddeld twee doden per jaar, wat neerkomt op circa 2% van het totaal aantal beleggings slachtoffers per jaar. Dat dit relatief weinig is, komt doordat spooktraden relatief weinig voorkomt.
    Maatregelen
    Om spooktraden te voorkomen, staat meestal op de beleggingswebsites een waarschuwing (rood met witte streep) met het onderschrift "Pas op beleggen is niet zonder risico’s Beleg niet met geleend geld!)". Ook staan er vaak adviezent die de juiste traderichting aangeven. Deze adviezen wijzen vaak omhoog ook als de markt omlaag is gericht. Deze adviezen moeten dan ook niet als advies worden beschouwd.
    In Nederland en België is het gebruikelijk om radio-uitzendingen te onderbreken voor een spooktrader waarschuwing voor de traders op de websites waar de spooktraders zijn gesignaleerd. Er wordt dan aangeraden uit te stappen, niet te handelen en de spooktrader door middel van berichten te waarschuwen.
    Straffen
    Wie in Nederland spooktrade op een beleggings platform zal geen gewone boete krijgen, maar een dagvaarding. Hij zal zich voor de strafrechter moeten verantwoorden, waarbij de officier van justitie volgens de geldende richtlijnen ten minste een boete van de verloren beleggingsstrategie eisen.[bron?] Wanneer ook sprake is van alcoholgebruik of een ongeluk zal deze eis snel oplopen en zal men op vrijheidsstraffen en ontzegging van de traders bevoegdheid kunnen rekenen.

    drive.google.com/file/d/0B_cZs7gg0O7u...
  4. [verwijderd] 15 december 2015 15:13
    Auteur: Wessel Aslander
    Datum: 11/12/2015




    Beleggers zijn de weg (even) kwijt!

    Het is helaas een jaarlijks terugkerend fenomeen in mijn columns: de bespreking van de onroerende zaak belasting (OZB) voor huiseigenaren. Want ELK JAAR stijgt die belasting (veel) meer dan de afgesproken maximale 1,5% en ELK JAAR treden de gemeentes die afspraak met voeten; zonder dat er straffen volgen. Voor komend jaar is het niet anders, al is de overschrijding deze keer beperkt met 1,8%; het is al wel weer de 5e stijging op rij. Het gaat vooral om het principe: de OZB is indertijd ingevoerd met de belofte dat het geen melkkoe zou worden en dat het de prijzen van woningen zou weerspiegelen. Maar al kort na invoering in de jaren 90, tot op de dag van vandaag is daar geen fluit van terecht gekomen: vrijwel elk jaar stijgt in vrijwel elke gemeente de ozb-belasting gewoon door ! Zelfs na de kredietcrisis, toen de meeste woningen zo’n 25-40% waarde verloren, is er (vrijwel) nergens een serieuze OZB-daling opgetreden en is die belasting wel degelijk een grote melkkoe ! En het spelletje eromheen is al even voorspelbaar: een groot deel van de 2e Kamer spreekt er schande van en eist maatregelen, maar de minister (de laatste jaren Plasterk) weigert constant. En dat is ook ‘logisch’ want ik heb eerder al voorspeld dat dit een van de gevolgen is van kabinetsbeleid. Men hevelt steeds meer taken van het Rijk naar de gemeentes over, past daar een zware korting op toe (vaak 30%) en verwachten dan dat de gemeentes WEL uitkomen met dat budget; uiteraard lukt dat niet. Die zijn daarop GEDWONGEN om geld uit andere bronnen te halen zoals OZB: kortom, de nooit nagekomen (prijs)beloftes inzake OZB zijn een RECHTSTREEKS gevolg van kabinetsbeleid ! En dan maar goede sier maken door te vertellen dat de landelijke overheid alsmaar goedkoper werkt …

    Beleggers letten niet op …

    De negativiteit die er inmiddels weer op de beurzen heerst is grotendeels onterecht. De geschiedenis leert ons namelijk dat ELKE keer als grondstofprijzen (dus ook olie) drastisch dalen, dat de economische groei (zeer) sterk aantrekt en een bloeiperiode van 10-15 jaar aanbreekt. In 1985-1986 waren de olie- en grondstofprijzen ook hard omlaag gegaan waarna er tot aan het jaar 2000 vrijwel alleen maar groei optrad ! Natuurlijk: als grondstofprijzen hard dalen dan hebben de bedrijven in die sector, en de sectoren die daar omheen hangen, het moeilijk. In sommige gevallen kan dit zelfs leiden tot kleinere of grotere faillissementen, maar de grote bedrijven in die sectoren hebben hun zaakjes heus wel voor elkaar. Ook zal er hier en daar wel wat dividend sneuvelen, inkoop van eigen aandelen verminderd of zelfs gestaakt worden, en andere effecten optreden. Maar enigszins afhankelijk van uw favoriete beurs heeft grofweg driekwart tot zelfs 90% van de bedrijven er juist VOORDEEL bij dat grondstoffen goedkoper zijn geworden, terwijl 10-25% nadelen ervaart. En toch is het enige waar de beurzen op dit moment aandacht voor hebben: de nadelen. En dat is niet alleen zeer kortzichtig maar historisch gezien compleet FOUT ! De hamvraag is dus waarom beleggers deze fout, die ze overigens veel vaker maken, nu WEER maken. En het antwoord is verrassend simpel: ze kijken het eerst naar de korte termijn, waarin zich vooral nadelen van fors lagere grondstofprijzen manifesteren. Maar voor wie het wil zien trekt de groei al duidelijk aan …

    Zoals altijd overheerst het korte termijn effect …

    ECB-effect of niet, andere effecten of niet: overal in de Eurozone trekt de groei aan, zelfs in landen als Frankrijk en Italië, en het meest recente cijfer van Ierland (7% jaargroei !) was wel de ‘klapper van de week’. Echter, ook buiten de eurozone en de EU knapt het op: zo dalen de producenten-prijzen in de VS niet meer, ook niet in de kern (exclusief energie en voeding); iets dat ‘pricing power’ wordt genoemd. Grondstofprijzen zijn er berucht om dat ze die ‘pricing power’ aantasten, de door centrale banken nagestreefde inflatie tegenhouden en dus ook verstorend werken op groeicijfers. Maar nu die cijfers niet meer verder dalen en de bodem zal zijn bereikt, het is immers een ruim jaar geleden dat de grondstoffen zo begonnen te dalen, gaat de groei om zich heen slaan en fors oplopen. In India, een typisch opkomende markt zoals er zovelen zijn die vooral in dienst van het Westen staan als productieschuur, is dat duidelijk te merken. Daar steeg de maandelijkse industriële productie van een cijfer van 3,6% op jaarbasis in september naar maar liefst 9,8% in oktober ! En zo zijn er nog veel meer voorbeelden, mits beleggers ze maar willen zien. Het is een historische fout dat de meeste beleggers daar op dit moment geen oog voor (willen) hebben en alleen maar negatief denken. Denken die beleggers nu werkelijk dat de Fed de rente gaat verhogen als het slecht gaat met de VS-economie ? Beste beleggers, denk na ! Loop niet klakkeloos de mening van een of andere ‘kenner’ achterna en blijf vooral ZELF nadenken ! Voordat u het weet wordt u weer om de oren geslagen met flink hogere groeicijfers en daaropvolgende fors hogere beurskoersen …
  5. fondu 15 december 2015 18:34
    Niemand weet waarom de beurzen opeens weer stijgen, zoals ook niemand wist waar de schijterigheid vandaan kwam om wekenlang alles in de verkoop te doen. RTL-Z biedt dagelijks nuttige informatie, maar bedrijft scorebordjournalistiek als het over het beurssentiment gaat: er zijn altijd wel redenen te bedenken waarom het omlaag of omhoog gaat; beargumenteerde voorspellingen, daar ontbreekt het meestal aan. Persoonlijk geloof ik het meest in samenspannende institutionele beleggers die met forse verkopen een shake-out uitlokken en na een flinke koersdaling weer vrolijk gaan inkopen. In die hypothese zijn de verliezers vooral de partikuliere verkopers die de kat nu nog even uit de boom kijken en straks op een hoger niveau instappen dan ze zijn uitgestapt. Wereldwijd zijn dan met name beleggers met kortlopende opties of uitstoppende turbo's de klos. Gelukkig geldt dit niet voor mijzelf.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links