Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Overname bijna of helemaal rond.

590 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 30 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 november 2015 16:27
    Australië stemt in met overname TNT

    Van onze redacteur
    Vandaag, 08:27
    Update: vandaag, 09:13
    De Australian Competition and Consumer Commission (ACCC) stemt in met de overname van koeriersbedrijf TNT Express door branchegenoot FedEx. Dat heeft de Australische mededingingsautoriteit donderdag bekendgemaakt.

    Volgens voorzitter Rod Sims van de ACCC zorgt de overname niet voor hogere prijzen en afnemende dienstverlening. 'De ACCC heeft informatie ingewonnen bij een scala aan belanghebbende partijen waaronder online detaillisten en leveranciers van besteldiensten', aldus Sims in een verklaring.

    China

    Eerder gaven de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) en de Europese Commissie al hun goedkeuring aan de geplande overname. Alleen de mededingingsautoriteiten in China en Brazilië moeten nu nog een oordeel vellen.

    Aanmeldingstermijn

    In afwachting van de vereiste toestemming van alle betrokken autoriteiten maakten TNT en FedEx onlangs bekend dat de aanmeldingstermijn voor het bod is verlengd tot na het slot van de beurshandel in Amsterdam op vrijdag 8 januari. FedEx biedt €8 per aandeel TNT. Dit bod waardeert het bedrijf op €4,4 mrd. Beide pakketbezorgers willen de overname in de eerste helft van volgend jaar afronden.
  2. [verwijderd] 15 december 2015 11:28
    quote:

    Leisure Suit Larry schreef op 15 december 2015 10:10:

    Aii
    Binck nieuws
    Franse mededingingswaakhond geeft boete aan oa. TNT, FedEx en DHL

    *Franse mededingingswaakhond geeft 20 bezorgingsbedrijven gezamenlijke boete EUR672 mln

    Hoeveel zou dat TNT kosten?

    De boete voor TNT is 58,8 miljoen euro.

    In juli 2014 was TNT Express al op de hoogte dat er een onderzoek werd ingesteld door de Franse mededingingsautoriteit.
    Het heeft dus op de overname door Fedex geen invloed, daar dit feit bij de onderhandelingen over de overname al bekend was.
  3. [verwijderd] 15 december 2015 12:06
    Franse boete voor TNT Express

    Jeroen Molenaar
    Vandaag, 11:25
    Update: vandaag, 12:02
    De Franse kartelwaakhond heeft de Nederlandse pakketbezorger TNT Express een boete opgelegd van €58,5 mln voor verboden prijsafspraken.

    Het bedrijf uit Hoofddorp heeft met 19 branchegenoten in Frankrijk van 2004 tot en met 2010 afspraken gemaakt over klanttarieven. Dat meldt de Autorité de la Concurrence in een persbericht dinsdag op zijn website.

    De bedrijven, waaronder DHL, FedEx en Geodis, moeten gezamenlijk ruim €672 mln betalen aan boetes.

    De boete komt in Hoofddorp niet als een volslagen verrassing. Al in het derde kwartaal van vorig jaar zette TNT Express €50 mln opzij voor een eventuele boete. ‘Het is iets meer geworden’, zegt een woordvoerder van TNT Express, 'maar niet zo heel veel meer dan de voorziening die we al hadden genomen.’

    De geplande overname door de Amerikaanse concurrent FedEx komt door de boete 'totaal niet' in gevaar, laat de zegsman weten. TNT Express hield immers al sinds vorig jaar rekening met een mogelijke Franse boete, nog voordat het overnamebod van FedEx begin 2015 binnenkwam.
    FD.
  4. [verwijderd] 17 december 2015 08:49



    AMSTERDAM (Dow Jones)--FedEx Corp. (FDX) zegt dat dit feestseizoen de drukste ooit is, en het tempo consistent is geweest sinds Cyber Monday.

    "Er zijn geen aanwijzingen dat dit afneemt", zegt FedEx Ground Chief Henry Maier in een toelichting op de kwartaalresultaten, die een winststijging van 4% toonden in het kwartaal dat eindigde op 30 november.

    FedEx's executives zeggen dat de hoogconjunctuur in e-commerce tot een hoger dan verwacht aantal pakketten gedurende het feestseizoen heeft geleid. Op maandag haalde het concern meer dan 26 miljoen pakketten wereldwijd op, zeiden executives.

    Aandelen van het concern stegen 5% in de handel na het slot van Wall Street op de New York Stock Exchange, nadat het concern de verwachtingen van Wall Street overtrof.

    FedEx rapporteerde een winst van $691 miljoen, ofwel $2,44 per aandeel, van een winst van $663 miljoen een jaar eerder, of $2,31 per aandeel. De omzet steeg met 4% naar $12,5 miljard.

    Op aangepaste basis rapporteerde FedEx een winst van $2,58 per aandeel. Analisten hadden een winst van $2,50 per aandeel voorzien op een omzet van $12,42 miljard.

    Verder meldde FedEx dat de deal om TNT Express over te nemen op koers ligt. Definitieve goedkeuring van de Europese toezichthouders wordt in januari verwacht, en de deal zal naar verwachting in de eerste helft van 2016 voltooid worden. Van zeven landen is nog goedkeuring nodig, waaronder van Brazilie en China.


    Door Laura Stevens. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper in Amsterdam; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


    (END) Dow Jones Newswires
  5. recital 4 januari 2016 14:56
    The TFTC Cleared the FedEx/TNT Merger
    Taiwan January 4 2016

    The Taiwan Fair Trade Commission (the “TFTC”) resolved to unconditionally clear the merger between FedEx Corporation (“FedEx”) and TNT Express N.V. (“TNT”) on October 21, 2015. FedEx proposed to purchase all of the shares of TNT. Post-merger, the increase in the combined market share of FedEx and TNT in the local “international small package express delivery” market would be limited. The merged entity would continue to face competition from other local and foreign players in the market and would thus lack the ability to independently raise the price of its products or services. In addition, with the integrated global service network, the merged entity could raise the standard of its services and increase the number of service locations, bring forth positive effects to the overall economy. The TFTC therefore unconditionally cleared the merger.
    www.lexology.com/library/detail.aspx?...
  6. [verwijderd] 5 januari 2016 15:39
    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Beleggers kunnen hun investering in het Nederlandse expressconcern TNT Express nv (TNTE.AE) in 2016 naar alle waarschijnlijkheid verzilveren door in te gaan op het bod van de Amerikaanse sectorgenoot FedEx.
    Met een koers van rond de EUR5,50 op 1 januari 2015 zal de in 2016 uit te keren EUR8,00 per aandeel op een koersstijging van zo'n 31% uitkomen, maar een daling representeren in vergelijking tot de koers bij de verzelfstandiging van het concern in 2011. Na de afsplitsing van PostNL (PNL.AE) heeft TNT Express nooit een nettowinst gerapporteerd.
    Begin 2015 leek er niet spoedig een einde aan deze verliesgevende trend te komen, terwijl TNT Express chief executive officer Tex Gunning op de beleggersdag in februari 2015 duidelijk maakte dat de nieuwe focus van het concern, naar een Europees wegennetwerk met aandacht voor het midden- en kleinbedrijf, zich pas zal uitbetalen over een aantal jaren.
    Het Amerikaanse FedEx voelde zich echter aangesproken, aangezien dat concern tot dan toe een sterke Europese positie via grondlevering ontbeerde. Met de inlijving van TNT zal FedEx echter een marktaandeel van zo'n 22% verkrijgen. Daarmee komt FedEx net achter het Amerikaanse UPS, terwijl DHL, onderdeel van Deutsche Post, de dominante Europese speler blijft qua marktaandeel.
    De overname van TNT was in zes weken tot stand gekomen via een brief die door het bestuur een week na TNT's beleggersdag van 18 februari werd ontvangen, tot een akkoord vlak voor middernacht op Tweede Paasdag. Uiteindelijk werd TNT door de Amerikanen gewaardeerd op EUR4,4 miljard.
    Het gebrek aan aandacht voor de e-commerce markt, waar het TNT Express bestuur geen heil inzag, en waar FedEx juist mogelijkheden voor de Europese expressmarkt ziet, werd niet als obstakel gezien, zei David Binks, bij FedEx verantwoordelijk voor de expressdiensten in Europa, Midden-Oosten en Afrika.
    De aangekondigde overname, die dinsdag 7 april in het Hilton hotel door het FedEx en TNT Express bestuur werd toegelicht, kan als duidelijk hoogtepunt worden beschouwd in 2015.
    E e n van de tegenvallers betrof de bekendmaking van de Europese mededingingswaakhond een diepgaand onderzoek te openen naar de overname, vanwege zorgen over onvoldoende concurrentie in een aantal Europese markten. Kritische geluiden werden in een later stadium verder aangewakkerd door rivaal UPS, die zijn poging tot overname van TNT Express in januari 2013 zag mislukken door Europese mededingingsbezwaren.
    Een overname door UPS had aandeelhouders van TNT meer opgeleverd, namelijk EUR9,50 per aandeel, maar "dit is de realiteit", zei president-commissaris Antony Burgmans van TNT, terwijl hij aandeelhouders overtuigde van de overname door FedEx tijdens de daarvoor bestemde vergadering in oktober. Burgmans benadrukte daarbij dat TNT in de onderhandelingen het bod juist had weten te verhogen van EUR7,00 naar EUR8,00 per aandeel.
    Na het overnamebod van FedEx overheerste bij de jaarvergadering van TNT Express, slechts een dag later, de teleurstelling bij sommige particuliere beleggers over het plotseling veranderende toekomstperspectief van het logistieke bedrijf.
    "We waren benieuwd wat het zou gaan worden, we hadden het gevoel dat TNT de goede weg was ingeslagen", zei de 59-jarige heer Swinkels over de strategie die het bedrijf zes weken geleden daarvoor uiteenzette. "En nu stopt de toekomst bij het bod. Misschien was de beurskoers wel naar EUR10 opgelopen".
    De lage olieprijs en de sterke dollar zorgden voor de ideale omstandigheden om een bod uit te brengen op TNT Express, zei CEO David Bronczek van FedEx Express, het omvangrijkste onderdeel van FedEx, in een toelichting op het bod in april 2015.
    Neerwaarts risico voor de beurskoers bleef voor TNT Express in 2015 beperkt, ook na een winstwaarschuwing in het najaar als gevolg van wereldwijde economische onrust, omdat de overname overheersend was, stelden analisten. De koers schommelde het gehele jaar net onder de door FedEx geboden 8 euro.
    TNT Express is nog in afwachting van goedkeuring voor de overname van diverse buitenlandse mededingingsautoriteiten. Vermoedelijk kunnen aandeelhouders evenwel nog dit komende halfjaar uitbetaling van het bod tegemoet zien.
    ===
    "De koers schommelde het gehele jaar net onder de door FedEx geboden 8 euro."
    Bij mij ging de koers in oktober 2015 toch echt onder de zeven euro.

    8 januari loopt de aanmeldingstermijn af.

    “If and when the extended Acceptance Period lapses at January 8, 2016, without the Offer Condition with respect to Competition Clearances having been fulfilled, an exemption will be requested from the Netherlands Authority for the Financial Markets (AFM) to extend the Acceptance Period until such time as the Offeror and TNT Express reasonably believe is necessary to cause such Offer Condition to be fulfilled.”

  7. [verwijderd] 8 januari 2016 14:52
    Europese Commissie - Persbericht

    Concentraties: de Commissie keurt de overname van pakjesbezorgingsbedrijf TNT Express door FedEx goed

    Brussel, 8 januari 2016 Europese Commissie -
    De Europese Commissie heeft de voorgenomen overname van TNT Express door FedEx Corporation goedgekeurd op grond van de EU-concentratieverordening. Beide ondernemingen zijn wereldwijd actief als leveranciers van kleine pakketten. Na in juli 2015 een diepgaand onderzoek te hebben ingesteld, is de Commissie tot de conclusie gekomen dat de overname geen aanleiding geeft tot mededingingsbezwaren omdat FedEx en TNT geen zeer naaste concurrenten zijn en omdat de fusieonderneming op alle betrokken markten voldoende concurrentie zal blijven ondervinden. Commissaris Margrethe Vestager, belast met het mededingingsbeleid, heeft in dit verband het volgende verklaard: "Tal van bedrijven en consumenten zijn sterk afhankelijk van betaalbare en betrouwbare pakjesbezorgingsdiensten, met name door de groei van de e-commercesector. De Commissie heeft daarom de markten die door deze overname worden beïnvloed, diepgaand onderzocht. De conclusie luidt dat de Europese consumenten geen schade zullen ondervinden van de transactie. We hebben daarom de concentratie onvoorwaardelijk goedgekeurd." FedEx en TNT zijn twee van de vier zogeheten "integratoren" die momenteel in Europa actief zijn als leveranciers van kleine pakketten. "Integratoren" zijn ondernemingen die over een uitgebreid bezorgingsnetwerk beschikken (door de lucht en over de weg) en die een brede waaier aan betrouwbare bezorgingsdiensten kunnen aanbieden. De andere "integratoren" zijn het in Europa gevestigde DHL, eigendom van Deutsche Post, en UPS dat in de VS gevestigd

    Het onderzoek van de Commissie
    Het diepgaand onderzoek van de Commissie naar de overname van TNT Express door FedEx, was ingegeven door de vrees dat de voorgenomen overname de mededinging op bepaalde markten voor de internationale bezorging van kleine pakketten tot 31,5 kilo in de Europese Economische Ruimte (EER) aanzienlijk zou beperken, namelijk: de markten voor internationale spoedzendingen binnen de EER met inbegrip van kleine pakketten die in een EER-land worden opgehaald en in een ander EER-land worden bezorgd; en - de markten voor pakjesbezorgingsdiensten buiten de EER met inbegrip van bepaalde markten voor kleine pakketten die in een EER-land worden opgehaald en op een bestemming buiten de EER worden bezorgd. - De Commissie vreesde dat de fusieonderneming onvoldoende concurrentiedruk zou ondervinden van de enige twee resterende "integratoren", DHL en UPS. Onvoldoende concurrentiedruk zouhogere prijzen voor zakelijke klanten en consumenten tot gevolg kunnen hebben. Uit het diepgaand onderzoek van de Commissie is gebleken dat deze vrees ongegrond is. De Commissie heeft vastgesteld dat de voorgenomen concentratie de daadwerkelijke mededinging in de EER of een wezenlijk deel daarvan niet op significante wijze zal belemmeren. Spoedzendingen binnen de EER Wat internationale spoedzendingen binnen de EER betreft, is de Commissie met name van mening dat de marktpositie van de fusieonderneming bescheiden zal zijn en dat FedEx en TNT, hoewel zij tot de "integratoren" behoren, niet zeer naaste concurrenten zijn. Het onderzoek van de Commissie toonde aan dat de door FedEx uitgeoefende concurrentiedruk op de overige "integratoren" nog vrij zwak is doordat het bedrijf in Europa niet over fijnmazige en omvangrijke netwerken beschikt. De Commissie verrichtte, net als in haar onderzoek in de zaak UPS/TNT, een analyse van de prijsconcentratie. Tevens stelde zij vast dat de transactie, dankzij besparingen op de netwerkkosten, tot verifieerbare, specifiek met de concentratie verbonden efficiëntieverbeteringen zal leiden ten gunste

    van de klanten. Bezorgingsdiensten buiten de EER Evenzo stelde de Commissie, wat de bezorgingsdiensten buiten de EER betreft, vast dat de positie van de fusieonderneming op de markten voor wereldwijde bezorgingsdiensten via de voornaamste internationale handelsroutes bescheiden zal zijn en dat FedEx en TNT, hoewel zij tot de "integratoren" behoren, niet zeer naaste concurrenten zijn. Dit komt doordat TNT zich voornamelijk richt op markten binnen Europa. De Commissie stelde ook vast dat DHL en UPS na de transactie daadwerkelijk met de fusieonderneming zullen concurreren en dat het bedrijf na de overname efficiënter kan worden beheerd als gevolg van kostenbesparingen. De Commissie heeft ook een diepgaand onderzoek ingesteld naar de bewering dat de transactie bijzonder schadelijk zal zijn voor kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s). Na een uitgebreid marktonderzoek is zij tot de conclusie gekomen dat kmo's geen groter nadeel van de overname zullen ondervinden dan andere klanten. In 2013 verbood de Commissie de geplande overname van TNT door UPS. Destijds stelde de Commissie vast dat de overname waarschijnlijk nadelig zou zijn voor klanten doordat zij tot hogere tarieven zou leiden. Deze conclusie was mede gebaseerd op het feit dat FedEx geen aanzienlijke concurrentiedruk uitoefende op een aantal nationale markten voor spoedzendingen binnen de EER. In haar onderzoek in deze zaak heeft de Commissie dezelfde toetsing verricht als in de zaak UPS/TNT, zowel wat spoedzendingen binnen de EER als wat markten buiten de EER betreft, zodat volledige samenhang met haar vroegere besluitvormingspraktijk gewaarborgd is. Ondernemingen en producten FedEX is een in de Verenigde Staten gevestigde internationale aanbieder van pakjesbezorgingsdiensten, expediteursdiensten en vrachtvervoerdiensten via zijn geïntegreerde wereldwijde netwerk. TNT Express is gevestigd in Nederland en is wereldwijd actief in de logistieke sector. De onderneming houdt zich bezig met de levering van kleine pakketten, vrachtvervoerdiensten door de lucht en over de weg, en expediteursdiensten.
    --
    Het wachten is nu op andere goedkeuringen, zoals in Brazilië en China. Eind november ging de Australische mededingingscommissie ACCC al akkoord. FedEx en TNT Express verwachten dat het bod in de eerste helft van 2016 wordt gesloten.

  8. forum rang 10 voda 8 januari 2016 15:32
    EU geeft onvoorwaardelijke goedkeuring aan TNT Express overname door FedEx

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De mededingingsautoriteit van de Europese Unie (EU) heeft vrijdag onvoorwaardelijke goedkeuring gegeven aan de EUR4,4 miljard bedragende voorgenomen overname van TNT Express (TNTE.AE) door FedEx (FDX).

    De goedkeuring werd breed verwacht nadat FedEx en TNT Express medio oktober 2015 lieten weten door de Europese Commissie geinformeerd te zijn dat er geen bezwaar zal worden opgeworpen tegen de overname.

    Formele goedkeuring voor de overname van het Nederlandse expressconcern door zijn Amerikaanse rivaal werd dan vrijdag gegeven door de Europese Commissie (EC), de EU's uitvoerende tak, terwijl de EC beargumenteerd dat FedEx en TNT niet bijzonder naaste concurrenten zijn.

    In augustus vorig jaar besloot de EU een diepgaand onderzoek te openen naar de overname, uit zorg dat er te weinig concurrentie zou overblijven in een aantal Europese markten.

    "Europese consumenten zullen niet benadeeld worden door de overname van TNT door FedEx", zegt de mededingingscommissaris van de EU vrijdag.

    Na de stap van de EU blijven er nog een aantal toezeggingen nodig, waaronder van de mededingingsautoriteiten in Brazilie en China.

    De concerns blijven uitgaan van afronding van de overname in de eerste helft van 2016.

    Tot vrijdag nabeurs kunnen beleggers hun aandelen aanbieden onder het bod van EUR8,00 van FedEx.

    Het aandeel TNT Express noteert vrijdag na het naar buiten komen van het nieuws uur vlak op EUR7,75.


    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

  9. forum rang 10 voda 8 januari 2016 15:45
    Goldman Sachs meldt belang in TNT

    Gepubliceerd op 8 jan 2016 om 07:08 | Views: 3.132


    AMSTERDAM (AFN) - Goldman Sachs heeft een belang genomen in TNT. Dat bleek vrijdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    Goldman Sachs heeft een kapitaalbelang en stemrecht van 3,5 procent. Er zijn geen eerdere belangenmeldingen van Goldman Sachs in het Nederlandse koeriersbedrijf terug te vinden in de archieven van de toezichthouder.

    Vrijdag verloopt nabeurs de aanmeldingstermijn voor het overnamebod van het Amerikaanse FedEx op TNT.
  10. paul66 8 januari 2016 19:31
    FedEx and TNT Express Jointly Confirm Further Extension of Acceptance Period for Public Offer

    January 8, 2016
    This is a joint press release by FedEx Corporation, FedEx Acquisition B.V. and TNT Express N.V. pursuant to the provisions of Article 5:25i paragraph 2 of the Dutch Act on Financial Supervision (Wet op het Financieel Toezicht, the DFSA) and Article 4 paragraph 3 of the Decree on Public Takeover Bids (Besluit Openbare Biedingen Wft, the Decree) in connection with the recommended public offer by FedEx Acquisition B.V. for all the issued and outstanding ordinary shares in the capital of TNT Express N.V., including all American depositary shares representing ordinary shares (the Offer). This announcement does not constitute an offer, or any solicitation of any offer, to buy or subscribe for any securities in TNT Express N.V. The Offer is made solely pursuant to the offer document, dated August 21, 2015 (the Offer Document), approved by the Netherlands Authority for the Financial Markets (Autoriteit Financiële Markten) (the AFM). Terms not defined in this press release will have the meaning as set forth in the Offer Document.

    TNTCrp_Prf_2c_Pos_LtGry

    FedEx and TNT Express Jointly Confirm Further Extension of Acceptance Period for Public Offer



    Memphis, Tennessee; Hoofddorp, the Netherlands – January 8, 2016 – FedEx Corporation (FedEx) (NYSE:FDX), FedEx Acquisition B.V. (the Offeror) and TNT Express N.V. (TNT Express) hereby jointly announce that the Acceptance Period for the recommended public offer for all the issued and outstanding ordinary shares in the capital of TNT Express N.V., including all American depositary shares representing ordinary shares, is further extended until two weeks following the satisfaction or waiver of the Offer Condition with respect to Competition Clearances, but no later than June 6, 2016.

    The further extension of the Acceptance Period complies with a dispensation (ontheffing) granted to the Offeror by the AFM.

    Competition Clearances Status

    The Acceptance Period has been extended because the Offer Condition with respect to Competition Clearances was not fulfilled upon expiration of the Acceptance Period at 17:40 hours CET on January 8, 2016.

    The Offer Condition regarding Competition Clearances relates to obtaining competition approval from the relevant antitrust authorities in the EU, Brazil, China and the United States of America. Currently, clearances have been obtained from the relevant competition authorities in the United States and, as announced earlier today, the EU.

    FedEx and TNT Express continue to work constructively with the regulatory authorities to obtain clearance of the transaction in the remaining jurisdictions, including Brazil and China. FedEx and TNT Express are making timely progress and continue to anticipate that the Offer will close in the first half of calendar year 2016.

    Further Communications

    FedEx will make public announcements if and when Competition Clearance in China and/or Brazil is obtained and if and when the Offer Condition with respect to Competition Clearances is satisfied, waived or has become incapable of being satisfied. The announcement that the Offer Condition with respect to Competition Clearances has been satisfied or waived, if made, will include the end date of the Acceptance Period, which will be two weeks following the date such Offer Condition is fulfilled, but not later than June 6, 2016 (17:40 hours CET). The Offeror confirms that the Offer Document is up to date in all material respects in the sense that it contains all material information required for shareholders to adequately consider the Offer. For the avoidance of doubt, the dispensation of the AFM only pertains to the aforementioned further extension of the Acceptance Period and all other relevant provisions of the Decree and the DFSA remain applicable.

    Tendered Shares

    During the extended Acceptance Period, Shares and American depositary shares representing ordinary shares tendered prior to the date of this press release may be withdrawn in accordance with Section 5.3.7 (Withdrawal Rights) of the Offer Document. Any Shares and American depositary shares representing ordinary shares tendered prior to the date of this press release which are not withdrawn will remain subject to the Offer.

    As a result of the adoption of the Asset Sale and Liquidation Resolutions and the Conversion Resolution at the TNT Express EGM of October 5, 2015, under the terms and subject to the conditions of the Offer, the minimum acceptance condition will be 80% (and not 95%) of TNT Express’ aggregate issued and outstanding ordinary share capital, on a fully diluted basis, as of the time and date on which the Offer expires, including any Shares held by the Offeror or its affiliates. To date the Offeror or its affiliates do not hold any Shares in the share capital of TNT Express.

    Long Stop Date

    As set out in the Offer Document, FedEx and TNT Express have agreed a final date in respect of the satisfaction of the Offer Conditions, which is set at June 6, 2016 (Long Stop Date). In the event that the Offer Condition relating to Competition Clearances is not satisfied or waived by the Long Stop Date, TNT Express shall be entitled to terminate the Merger Protocol. For the avoidance of doubt, the Offer is extended until two weeks following the satisfaction or waiver of the Offer Condition with respect to Competition Clearances, but no later than June 6, 2016.

    Further Information

    The further extension of the Acceptance Period until two weeks following the fulfilment of the Offer Condition with respect to Competition Clearances does not affect the certainty of funds of the Offeror with regard to the financing of the Offer, as announced on 13 May 2015.

    FedEx is making the Offer on the terms and subject to the conditions and restrictions contained in the Offer Document, dated 21 August 2015. TNT Express has also made available the Position Statement, containing the information required by Article 18, paragraph 2 and Annex G of the Decree in connection with the Offer.

    This announcement contains selected, condensed information regarding the Offer and does not replace the Offer Document and/or the Position Statement. The information in this announcement is not complete and additional information is contained in the Offer Document and the Position Statement.

    Terms not defined herein shall have the meaning as set out in the Offer Document.

    Shareholders are advised to review the Offer Document and the Position Statement in detail and to seek independent advice where appropriate in order to reach a reasoned judgment in respect of the Offer and the content of the Offer Document and the Position Statement. In addition, shareholders may wish to consult with their tax advisors regarding the tax consequences of tendering their Shares under the Offer.

    Digital copies of the Offer Document are available on the website of TNT Express at www.tnt.com/corporate/en/site/home/in... and on the website of FedEx at investors.fedex.com. Such websites do not constitute a part of, and are not included or referred to in, the Offer Document. Copies of this Offer Document are also available free of charge from TNT Express, the Settlement Agent, ADS Tender Agent and the Information Agent at the addresses mentioned below.

    TNT Express:

    TNT EXPRESS N.V.
  11. forum rang 10 voda 8 januari 2016 19:53
    TNT en FedEx verlengen aanmeldingstermijn overnamevoorstel

    AMSTERDAM (Dow Jones)--TNT Express nv (TNTE.AE) en FedEx corp (FDX) hebben de aanmeldingstermijn voor de voorgestelde overname van het Nederlandse expressbedrijf door FedEx verlengd, omdat nog niet aan alle mededingingsvoorwaarden was voldaan.

    De aanmeldingstermijn is verlengd tot twee weken nadat aan de condities voor de overname aangaande mededinging is voldaan of nadat deze niet meer gelden. Hoe dan ook zal de termijn niet langer lopen dan 6 juni. De verlening is nodig omdat nog niet aan alle mededingingsvoorwaarden waren voldaan voordat de aanbiedingstermijn vandaag, vrijdag 8 oktober, om 17.40 uur afliep.

    Eerder op de dag werd bekend dat de Europese Unie de voorgestelde overname heeft goedgekeurd. De Verenigde Staten hadden dit reeds gedaan, waarmee alleen nog goedkeuring nodig is van de betreffende toezichthouders van Brazilie en China.

    FedEx en TNT stellen vooruitgang te boeken in de gesprekken met Braziliaanse en Chinese mededingingsautoriteiten en verwachten nog steeds dat de overname in de eerste helft van het jaar wordt afgerond.


    Door Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  12. forum rang 10 voda 15 januari 2016 15:04
    TNT Express advies afgewaardeerd door Barclays - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het advies op TNT Express (TNTE.AE) is neerwaarts bijgesteld door Barclays naar underweight van equalweight. De volledige transportsector is door Barclays opgewaardeerd naar positief van neutraal. De analisten hebben een koersdoel van EUR8,00 uitstaan, gelijk aan het bod van FedEx op het Nederlandse expressconcern van EUR8,00 per aandeel, en zien daarom weinig opwaarts potentieel voor de beurskoers, en meer mogelijkheden elders. TNT Express noteert vrijdag 0,01% lager op EUR7,73. (ellen.proper@wsj.com)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

590 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 30 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links