Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fagron BRU:FAGR.BL, BE0003874915

  • 17,600 19 apr 2024 17:35
  • -0,100 (-0,56%) Dagrange 17,500 - 17,660
  • 31.301 Gem. (3M) 53,7K

Fagron december

5.686 Posts
Pagina: «« 1 ... 173 174 175 176 177 ... 285 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Aciera 14 december 2015 22:56
    quote:

    ton123 schreef op 14 december 2015 15:53:

    valt altijd op die zogenaamde adviezen van de zakenbanken en vermogensbeheerders kant nog wal raken. Ik was zo stom om Deltaloyd te kopen op 7.5 euro...zou niet lager gaan en een overname was een kwestie van tijd en het aandeel was massief ondergewaardeerd....tja..we staan intussen 45% lager en ik ben een ervaring rijker en wederom een illusie armer. Een illusie dat je die adviezen zou kunnen vertrouwen.....t beste is volgens mij contrair handelen bij positieve analisten rapporten.
    Ik handel altijd contrair, maar dat valt ook nog niet mee hoor.
    Je moet dan ook beschikken over (soms) stalen zenuwen. Adviezen lees ik niet, koersdoelen van m.n. banken en vermogensbeheerders leg ik opzij.
    Succes
  2. [verwijderd] 14 december 2015 22:59
    quote:

    Antikapitalist schreef op 14 december 2015 21:51:

    Wat mij opvalt is dat een paar shorters hier de andere helemaal geen winst gunnen. Ze hebben zoveel winst gemaakt maar vinden ze niet genoeg en willen aandeelhouders geen dag groen gunnen. Daarom mag ik shorters niet zo. Ze zijn de extreem rechtse van de beurs en willen zoals Wilders en thrump alles voor zich zelf en de rest mag stikken. Jammer dat ze zo veel macht hebben op de beurs.
    Ben zelf geen shorter, maar ieder zijn vak..

    Waarom zit jij op de beurs?

    Inderdaad om geld te verdienen, en dat willen zij "shorters" ook..

    Succes!
  3. [verwijderd] 14 december 2015 23:32
    Oke, de kans dat die Coucke fagron gaat redden lijkt me niet super groot, maar het is ook niet ondenkbaar. Hij zal dan natuurlijk wel garant moeten staan voor de banken. En als hij dan al een schuld van 16€ per aandeel op zich neemt, kan hij de rest van de aandelen straks ook wel kopen voor maximaal 4 euro, wanneer de koers onder de 3 staat.
    Natuurlijk is zo'n zakenman slim, en eens wanneer fagron weer goed draait en gezond is, is het bedrijf straks weer meer waard dan de 20€ per aandeel wat hij ervoor betaalde. Misschien dan ooit weer een beursgang?. Who knows.
    Ik denk nog steeds dat de huidige aandeelhouders op deze koers nog niks te winnen hebben. Coucke kan net zo lang wachten tot het bedrijf bijna officieel failliet is. Dan voor een prikkie een knockout bod?

    En anders moet fagron zien dat ze de financiering zelf rond krijgen, wat héél héél moeilijk gaat worden.
  4. forum rang 6 Chiddix 15 december 2015 06:00
    Om dit bedrijf in rustig vaarwater te brengen , is er geen 100 miljoen nodig , wat door een aandeelhouder hier gesuggereerd werd maar 250 tot 300 miljoen, zegt Nico Inberg van beurswijzer com. Dat zijn enorme bedragen voor een bedrijf met een jaaromzet van 480 miljoen.
    Als grote investeerders dit voor hun rekening nemen , worden ze in feite eigenaar van Fagron(75%) indien de emissiekoers 3 euro wordt. Worden er 90 miljoen aandelen geprint. Kan ook 4 euro zijn(emissie)? De deur voor een claim-emissie staat ook nog open(1 op 3).
    Andere opties zijn doorstart of verkoop bedrijfsonderdelen in combinatie met een emissie. Maar het bestuur liet gisteren doorschemeren de voorkeur te geven aan een emissie en sprak niet over verkoop bedrijfsonderdelen.
  5. [verwijderd] 15 december 2015 08:21
    Even het gerucht van coucke bevestigen en je staat zo weer boven de € 10,-.

    150M is voor hem vrij goed te doen. Wordt ie ( met deze koers) wel een héél belangrijke partij bij Fagron. Dus kan ook gezamenlijke actie worden....

    Vraag me wel af of de vriendschap met hem en ome Ger nog stabiel is...

    Rollercoaster ride nog niet voorbij...
  6. [verwijderd] 15 december 2015 08:22
    Ik hoop voor jullie dat de koers gaat herstellen maar dat betwijfel ik. Er ligt een grote hamer op het hoofd van de belegger (emissie) en dat weerhoudt beleggers te kopen helaas. Dat zie je ook in DL. Een les die elke bedrijf nu moet leren is het emissie nooit te gebruiken. Deze woord sloopt de koers en trekt stontvliegen aan (shortpartijen)
  7. nestel 15 december 2015 08:51
    Nieuwe topman Stols moet reddingsplan voor Fagron optuigen

    Thieu Vaessen
    Gisteren, 21:44
    Update: vandaag, 07:16
    Krantentitel: ‘Nieuwe topman Hans Stols moet reddingsplan Fagron optuigen’
    Fagron heeft maandag een nieuwe topman benoemd die alle zeilen moet bijzetten om het Belgisch-Nederlandse apotheekbedrijf overeind te houden. De belangrijkste taak van ceo Hans Stols lijkt het optuigen van een reddingsplan. De onderneming met een omzet van bijna €500 mln zit in zwaar weer, nu de winst onder druk staat en Fagron zijn schuldenlast niet meer kan dragen.

    ‘Het vertrouwen van onze aandeelhouders, investeerders en financiers is op dit moment mijn belangrijkste prioriteit’, aldus een schriftelijk verklaring van Stols, die oprichter Ger van Jeveren als ceo aflost. Gesprekken met banken en investeerders over versterking van Fagrons eigen vermogen verlopen volgens de nieuwe topman ‘constructief’. ‘Ik verwacht dat we de markt op korte termijn nader kunnen informeren’, aldus Stols. Haast is geboden om onder meer leveranciers van het bedrijf gerust te stellen.


    Ger van Jeveren (Foto: Wiebe Kiestra)
    Fagron moet op zoek naar een versterking van het eigen vermogen nu verkoop van het bedrijf is mislukt. Afgelopen maanden is met diverse partijen over een verkoop van Fagron gesproken, maar twee weken geleden werd al duidelijk dat er geen schot zat in de onderhandelingen. Met het stranden van de gesprekken stelde ook Van Jeveren zijn positie ter beschikking. Zijn positie was onhoudbaar geworden doordat hij een duidelijk antwoord op de problemen bij Fagron schuldig bleef.

    Beleggers betwijfelen kennelijk of de nieuwe topman wel in staat zal zijn Fagron naar veiliger vaarwater te loodsen. Het aandeel kreeg maandag een nieuwe klap te verwerken. De koers stond de hele dag op een verlies van meer dan dertig procent en sloot uiteindelijk op €4,03. Een half jaar geleden bereikte de koers nog een historisch hoogtepunt van bijna €44.

    Beleggers in obligaties hebben voor Fagron inmiddels een hoger risico ingeprijsd. De koers van een beursgenoteerde obligatielening is in twee weken tijd fors gedaald en zakte maandag onder de tachtig procent. In een gezonde situatie noteert een obligatie boven de honderd procent.

    Fagron levert onder meer grondstoffen waarmee apotheken zelf medicijnen kunnen maken. De onderneming is afgelopen jaren sterk gegroeid door een reeks overnames, die het bedrijf met leningen financierde. Dat model kwam onder druk te staan doordat twee grote Amerikaanse dochterbedrijven hun omzet dit jaar sterk zien teruglopen. Fagron heeft voor de bedrijven meer dan €200 mln betaald.

    Om de schuldenlast tot beheersbare proporties terug brengen, moet Fagron zeker €100 mln en waarschijnlijk aanzienlijk meer nieuw kapitaal ophalen. Analisten houden rekening met een claimemissie, waarbij het bedrijf nieuwe aandelen uitgeeft die tegen een korting aan bestaande aandeelhouders worden aangeboden. Mogelijk moet Fagron ook overgaan tot het verkopen van bedrijfsonderdelen.

    De nieuwe topman Stols is al langer betrokken bij Fagron, wat bij sommige waarnemers de vraag oproept of hij wel de juiste man is om de problemen op te lossen. De voormalig bankier was sinds 2009 ‘niet-uitvoerend onafhankelijk bestuurder’ bij het Belgisch-Nederlandse bedrijf, een rol die vergelijkbaar is met die van commissaris. Eerder was hij chief operational officer bij Stada Arzneimittel, een Duitse branchegenoot van Fagron.

    Voor Van Jeveren is zijn vertrek een persoonlijk drama. De geboren Rotterdammer richtte het bedrijf 25 jaar geleden op en bedacht zelf de naam Fagron, als afkorting van farmaceutische grondstoffen. Hij verkocht zijn onderneming in 2000 aan het Belgische Omega Pharma, maar bleef bij Fagron betrokken. In 2007 volgde een beursgang, waarna het bedrijf terugkeerde onder de vleugels van zijn oprichter. Van Jeverens rechterhand bij Fagron, de Belgische cfo Jan Peeters, blijft wel in functie.
5.686 Posts
Pagina: «« 1 ... 173 174 175 176 177 ... 285 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Indrukwekkende groei bij Fagron

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links