Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,530 25 apr 2024 16:02
  • -0,200 (-3,49%) Dagrange 5,505 - 5,725
  • 278.722 Gem. (3M) 321,3K

TOMTOM DECEMBER 2015

3.369 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 169 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 december 2015 09:30
    quote:

    scuderia FF schreef op 5 december 2015 09:13:

    @ Hik, Apple heeft een beurswaarde van 650 miljard en maakt elk jaar 40 miljard, toch effe een andere grootheid, TT 2,5 miljard en maakt 100 mio, waarvan ze nog niet de helft laten zien, dus wat dat betreft heeft TT dan nog een lange weg te gaan, maar het gaat er niet om wat wij willen, het gaat erom wat de grootaandeelhouders willen

    en Hik ook jij bent naar dit aandeel gekomen van onder de markt, het is echt héél jammer dat we nooit eens een stem horen van iemand die er nu inzit van 20 euro , ook daar heeft TT ooit gestaan en nog niet eens in zo'n lang verleden.
    wat denken die nou ? zouden die niet denken, doe mij nou ook maar eens een keer een plus laten zien op de porto ?
    Je hebt natuurlijk helemaal gelijk, was ook een gekkigheidje en helaas ben ik maar een echte hobbybelegger, dus een verdubbeling van de waarde zou wel leuk zijn, maar mijn leven niet fundamenteel veranderen zoals bij veel anderen hier.
    Wat betreft de mensen die nog steeds hun wonden aan het likken zijn: dat is inderdaad niet zoals je het je allemaal voorstelt. Aan de andere kant, wie heeft er zich nou niet weleens de haren uit zijn kop getrokken na een te groot risico waarvan je dacht: dit wordt 'm!, terwijl daarna de markt 180 graden draaide?
  2. [verwijderd] 5 december 2015 09:33

    @ Juun, " a clear takeout target " hoe sterk wil je het gezegd hebben ?

    maar nogmaals dit is niks nieuws, het is niet omdat het een tijdje stil is dat de raderen niet werken, die draaien gewoon door, maar uiteindelijk is de keuze aan de grootaandeelhouders en verder niemand, die bepalen, niet wij de privéaandeelhouder, wij horen toe.
  3. [verwijderd] 5 december 2015 09:36

    @ Hik, maar daarom bestuderen we ook de riks/reward, wat is het risico tegenover de mogelijke winst en dat moet ik wel zeggen dat ligt bij TT ongelofelijk aantrekkelijk, ik ken thans geen ander aandeel dat zo goed ligt voor risk/reward

    allez goed weekend allen en volgende week gaan we MS target opzoeken van 12,20 en er overheen.
  4. [verwijderd] 5 december 2015 09:39
    Als er nu even snel een significante koersstijging komt zijn we misschien nog net op tijd om een deel van de winst in Arcelor te stoppen. 3,97 is natuurlijk belachelijk laag voor een bedrijf dat niet failliet gaat en zijn schulden aan het aflossen is. Ook Delta Lloyd onder de 5 lijkt me een buitenkansje.
  5. Garibaldi 5 december 2015 10:00
    quote:

    Hik schreef op 5 december 2015 08:59:

    Nou, ik stem tegen. Een ramp zou het zijn.
    Ten eerste, wil ik nog liever 5 jaar een rendement als dit jaar halen op Tom2.
    Ten tweede, wil ik lekker een beetje handelen en mezelf wijsmaken dat ik (dankzij Tom2) een goede belegger ben (wat niet zo is, ik bof alleen maar met dit aandeel).
    Ten derde, raak ik dan een hobby kwijt.
    Ten vierde, iedereen op dit forum die ik waardeer en respecteer heeft veeel meer aandelen dan ik en daar zie ik nooit meer berichtjes van als jullie met je luie reet feest liggen te vieren op Ibiza, terwijl ik naarstig op zoek moet naar een ander bedrijf dat net zo goed performt als Tom2.
    Herken veel van mezelf terug in punt 2 haha! AB voor deze leuke post.
  6. [verwijderd] 5 december 2015 10:09
    Tja, verreweg de meeste particulieren, onder wie ik zelf, gaan hoopvol long en wie is dan niet blij met de prestatie van het aandeel TomTom van afgelopen jaar? Als je wint, heb je vrienden, zolang je wint....

    Een 50 tot 100% inzet op TomTom voor de komende jaren, uitgaande van verdubbeling van de koers over 2-3 jaar, begrijp ik vooralsnog niet. Het is in strijd met de regel van spreiding. En je handelt dan alsof er op de hele wereld geen beter rendement te behalen is (afgezet tegen het risico) dan hier, terwijl het aantal andere mogelijkheden ontzettend groot is (waar kun je immers allemaal niet in beleggen?).

    Mogelijke verklaringen: buitengewone kennis over het bedrijf in verhouding tot die van andere bedrijven (men heeft de tijd niet om elders hetzelfde niveau te bereiken), een zekere luiheid om verder te willen kijken, een zeker overenthousiasme (verliefdheid), vasthouden aan iets wat als zekerheid wordt gezien (zoals spaarders absoluut hun nominale gelden willen behouden en de rente in feite niet uitmaakt), voor de late long-instappers: feel-good-emotie gelet op dit kalenderjaar. Anders nog?

    Hoe dan ook, ik ben en blijf natuurlijk ook een fan, waarbij alle voorgaande elementen een rol spelen, behalve grote bedrijfskennis, die heb ik helaas niet (ik ga op de kennis van anderen).

    Met de snelle run van net onder € 10 naar net boven € 12 komen zelfs de korte termijn long-optie- en turbo-long-houders met hoge stop-loss schitterend weg met toprendementen in de huidige situatie. Dat had ik niet gedacht. Ik ging er vanuit dat de markt meer zekerheid wilde hebben over een positieve outlook, te verkrijgen op z'n vroegst bij de jaarcijfers en daarna bij Q1-2016.
  7. [verwijderd] 5 december 2015 10:11
    quote:

    scuderia FF schreef op 5 december 2015 07:23:

    [...]

    heb dit al maanden geleden geschreven toen TT nog dik onder de 9 euro noteerde, eerst op eigen kracht boven de 12 euro komen, dan klaarheid krijgen wat de Duitse combinatie exact van plan is met Here en dan een stappenplan initiëren/overwegen wat uiteindelijk leid tot een exit van de grootaandeelhouders of een break-up van de company, je kan het maar 1 X doen dus je moet t wel goed doen en de juiste adviezen en opties analyseren, uiteindelijk gaat daar 2 jaar overheen en geeft dat een prijs van 20/25 euro.
    al diegenen die dromen van 100 euro plus zullen dat onder een ander huis moeten vinden, vrees ik - Apple heeft daar de beste kaarten -

    family and friends kunnen dan verder met hun hobbywerk, waar deze lopende periode goed voor is om dit perfect op de rails te zetten, dat was de insteek voor advies om TT ( althans voor mij) te nemen en op ijs te zetten.
    goed ik volg deze gedachte gang ( het is ook maar een view van een Bank) en de tussendoor fluctuaties zullen me worst zijn.
    TT is de helft van mijn porto en ik eet er geen boterham minder om als het feest om wat voor reden niet door zou gaan, maar ik denk dat de party is ingezet.
    Nu staat het er net of dat het jouw scenario is dat nu allemaal uitkomt. Echter ten tijde dat jij verkocht op 10 Euro waren er mensen als Groeibriljant, Martin, Inspirator, ..etc die al jaren een ander scenario schetsten en wie zegt mij dat het niet dit scenario is dat zich aan het uitrollen is?

    Ja nu de koers hoog staat zou het wellicht gemakkelijker zijn voor de "founders" om te cashen maar wie zegt mij dat ze dit willen. Ik geloof er niets van (roep ik al meer dan een jaar) dat ze, nu ze vlak voor de start staan, ze dit nu niet willen meemaken. Vele ijzers die ze in het vuur hebben liggen zijn gloeiend heet en de productportefolio is perfect volgens de Boston Matrix. Behalve PND zijn het allemaal groeimarkten en zelfs markten die nog moeten ontstaan.

    Ik voorspel dat er niets verkocht wordt en dat ze zich niet voor een appel en een ei (lees 20 Euro) over laten nemen, ook niet door Apple, daar hebben ze namelijk een mooi contract mee voor de dorst.

    Dus Hik no worries, jij behoudt je hobby en gaat fijn mee naar Ibiza!
  8. [verwijderd] 5 december 2015 10:17
    Ik denk dat er donderdag velen gefopt zijn, toen tomtom mee omlaag ging door het draghi debacle. De stijging gisteren had ik eerlijk gezegd ook niet verwacht. Had zelf donderdag ook een gedeelte verkocht, en twijfelde vrijdag om ze terug te kopen. Wat dat betreft is buy and hold wel het beste.
  9. [verwijderd] 5 december 2015 10:34
    quote:

    shaai schreef op 5 december 2015 03:33:

    [...]
    Ik denk dat TT dat ook eenmalig heeft afgekocht bij de telecomprovider. Ik weet het niet zeker, maar volgens mij van iemand in vergelijkbare business wel gehoord dat dat gewoon kan.
    Zal bij aanstaande IoT ontwikkelingen op basis van LoRa helemaal noodzakelijk. Echt niemand wil dan in een heel administratief circus rond datagebruik verrekening terecht komen. Zeker ook omdat het om "low-bandwidth" communicatie gaat.
  10. Meryntje 5 december 2015 10:50
    quote:

    Girakian1 schreef op 5 december 2015 10:17:

    Ik denk dat er donderdag velen gefopt zijn, toen tomtom mee omlaag ging door het draghi debacle. De stijging gisteren had ik eerlijk gezegd ook niet verwacht. Had zelf donderdag ook een gedeelte verkocht, en twijfelde vrijdag om ze terug te kopen. Wat dat betreft is buy and hold wel het beste.
    Wat de stukken betreft is het voor mij ook bah. Voor de rest doe ik in lange calls (ben ik mooi op tijd mee begonnen). De eerste serie loopt af in mrt 2016. De winst van de calls gaat naar de aankoop van nwe stukken en de oorspronkelijke investering gaat weer naar nwe calls. Schrijven durf ik niet eens, zó vast ben ik op TomTom.

    Groet uit Grunn.
  11. [verwijderd] 5 december 2015 10:54
    quote:

    Meryntje schreef op 5 december 2015 10:50:

    [...]
    Wat de stukken betreft is het voor mij ook bah. Voor de rest doe ik in lange calls (ben ik mooi op tijd mee begonnen). De eerste serie loopt af in mrt 2016. De winst van de calls gaat naar de aankoop van nwe stukken en de oorspronkelijke investering gaat weer naar nwe calls. Schrijven durf ik niet eens, zó vast ben ik op TomTom.

    Groet uit Grunn.
    Meryn je kan ook puts schrijven, ook lange en de premie opstrijken.
  12. [verwijderd] 5 december 2015 10:57
    quote:

    scuderia FF schreef op 5 december 2015 09:36:

    @ Hik, maar daarom bestuderen we ook de riks/reward, wat is het risico tegenover de mogelijke winst en dat moet ik wel zeggen dat ligt bij TT ongelofelijk aantrekkelijk, ik ken thans geen ander aandeel dat zo goed ligt voor risk/reward
    Dat is voor mij ook precies de reden dat ik tegen alle regels in ga en heel eigenzinnig maar in één en slechts één fonds beleg: TomTom. En dat ook nog eens "extreme high risk". De rewards zijn navenant.

    Spreiding is onzin als je een voorbeeldig aandeel van binnen en van buiten kent. Eigenaren van goed lopende familiebedrijven gaan ook niet zo nodig een deel van hun bedrijf verkopen om te kunnen spreiden. Want in die "spreiding" (ik deed het vroeger ook) zitten dan vrijwel zeker ook de Imtechs, Fagrons en Alticen (of eerder WOL, KPNQUEST, Getronics, Innoconcepts, etc) van deze wereld.

    Volgens mij is er op dit moment geen enkele meer "winnende" strategie dan die van volle bak voor TomTom, als je tenminste meer weg te zetten hebt dan je verantwoord in AND zou kwijt kunnen.
  13. seren 5 december 2015 11:06
    @xynix, geen spreiding, uitmuntend, hoezo regels?

    Hierover zegt Jim Rogers:

    Een van de beste regels die u kunt hebben als belegger is dat u niets moet doen, helemaal niets, tenzij er iets te doen is. Het is beter om te wachten op het juiste moment dat het geld voor het rapen valt. Het enige wat u dan nog moet doen is het oprapen.

    Het verschil tussen een gewone en een zeer goede belegger vormt zich in de loop van een proces. Een gewone, goede belegger moet diversifiëren om zich te beschermen tegen het gebrek aan kennis en ervaring. Maar een uitmuntende belegger weet wanneer hij moet toeslaan.
  14. [verwijderd] 5 december 2015 11:06
    quote:

    gerard_ecb schreef op 5 december 2015 10:54:

    [...]
    Meryn je kan ook puts schrijven, ook lange en de premie opstrijken.
    Ik heb al heeeeeel veel geschreven puts waardeloos kunnen laten aflopen. Dan heb je èn premie èn de intrinsieke waarde bij schrijven. Als je voordurend blijft doen met korte looptijden dan tikt dat leuk aan.

    En omdat er bij TomTom zo'n extreem goede fundamentele trend onder het aandeel zit kun je best een beetje "gokken". Je schrijft en kijkt wat er gebeurt. Daalt het aandeel een keer dan rol je rond expiratie gewoon weer een maandje door, waarbij ook weer wat extra premie opschrijft. Als je geen zin hebt in doorrollen kun je ook je aandelen verkopen en ze weer terug laten komen via assigments van de geschreven puts.

    Dit is een soort BAH+ taktiek. Vanwege de ijzersterke onderliggende trend is het minder risicovol dan het op het eerste oog lijkt. Alleen geo-politiek is dan je grootste gevarenbron.
  15. forum rang 6 boem! 5 december 2015 11:08
    quote:

    scuderia FF schreef op 5 december 2015 07:23:

    [...]

    heb dit al maanden geleden geschreven toen TT nog dik onder de 9 euro noteerde, eerst op eigen kracht boven de 12 euro komen, dan klaarheid krijgen wat de Duitse combinatie exact van plan is met Here en dan een stappenplan initiëren/overwegen wat uiteindelijk leid tot een exit van de grootaandeelhouders of een break-up van de company, je kan het maar 1 X doen dus je moet t wel goed doen en de juiste adviezen en opties analyseren, uiteindelijk gaat daar 2 jaar overheen en geeft dat een prijs van 20/25 euro.
    al diegenen die dromen van 100 euro plus zullen dat onder een ander huis moeten vinden, vrees ik - Apple heeft daar de beste kaarten -

    family and friends kunnen dan verder met hun hobbywerk, waar deze lopende periode goed voor is om dit perfect op de rails te zetten, dat was de insteek voor advies om TT ( althans voor mij) te nemen en op ijs te zetten.
    goed ik volg deze gedachte gang ( het is ook maar een view van een Bank) en de tussendoor fluctuaties zullen me worst zijn.
    TT is de helft van mijn porto en ik eet er geen boterham minder om als het feest om wat voor reden niet door zou gaan, maar ik denk dat de party is ingezet.
    Ik denk dat je te veel denkt als "bankman".
    De board van Tom2 bestaat uit entrepeneurs.
    Mede door de IPO is geld voor hen niet het probleem, iedere rechtgeaarde entrepreneur wil het bewijs leveren dat zij de winnaar zijn, dat zelfs de disruptive actie van Google om de kaarten "gratis" aan te bieden geen vat kon krijgen op het gevoel bij de dga's dat zij met hun strategie op de juiste weg zijn willen ze ook uitbetaald zien en niet voor een fooitje van 20-30 euro.
    Verdiep je nu eens echt in de toekomstmogelijkheden en doe eens wat rekenexercities op de achterkant van een sigarendoos.
    HG en consorten hebben die berekeningen in alle scenario's al klaar liggen en gezien de zelfbewuste reacties indien het woord overname valt zegt mij dat genoeg.

    Neen geen overname tot aan 2017-2018.

    Jammer voor jou want je geld zit dan vast tot die tijd, ter compensatie zal je echter rijkelijk beloond worden.
  16. [verwijderd] 5 december 2015 11:12
    quote:

    seren schreef op 5 december 2015 11:06:

    @xynix, geen spreiding, uitmuntend, hoezo regels?

    Hierover zegt Jim Rogers:

    Een van de beste regels die u kunt hebben als belegger is dat u niets moet doen, helemaal niets, tenzij er iets te doen is. Het is beter om te wachten op het juiste moment dat het geld voor het rapen valt. Het enige wat u dan nog moet doen is het oprapen.

    Het verschil tussen een gewone en een zeer goede belegger vormt zich in de loop van een proces. Een gewone, goede belegger moet diversifiëren om zich te beschermen tegen het gebrek aan kennis en ervaring. Maar een uitmuntende belegger weet wanneer hij moet toeslaan.
    Ik ben het bijna helemaal eens met Jim.

    Maar "dubbel premiemelken" is bij een fonds als TomTom tijdens een periode van stilstand ook voor de zeer goede belegger "in-the-long-run" beter dan "wachten". Ik mompel in zo'n saaie stilstand periode vaak tegen me zelf: "Stilstand is vooruitgang!" En dan dut ik lekker verder.
  17. [verwijderd] 5 december 2015 11:17
    quote:

    xynix schreef op 5 december 2015 10:57:

    [...]
    Dat is voor mij ook precies de reden dat ik tegen alle regels in ga en heel eigenzinnig maar in één en slechts één fonds beleg: TomTom. En dat ook nog eens "extreme high risk". De rewards zijn navenant.

    Spreiding is onzin als je een voorbeeldig aandeel van binnen en van buiten kent. Eigenaren van goed lopende familiebedrijven gaan ook niet zo nodig een deel van hun bedrijf verkopen om te kunnen spreiden. Want in die "spreiding" (ik deed het vroeger ook) zitten dan vrijwel zeker ook de Imtechs, Fagrons en Alticen (of eerder WOL, KPNQUEST, Getronics, Innoconcepts, etc) van deze wereld.

    Volgens mij is er op dit moment geen enkele meer "winnende" strategie dan die van volle bak voor TomTom, als je tenminste meer weg te zetten hebt dan je verantwoord in AND zou kwijt kunnen.
    Hier valt veel voor te zeggen maar toch wat kanttekingen

    Het vergelijk met eigenaren en aandeelhouder gaat mank. Wij als aandeelhouder weten niet wat er allemaal afspreelt binnen het bedrijf en de eigenaren uiteraard wel.
    Verder kunnen er zaken spelen die het daglicht niet kunnne verdragen, neem VAG wie had dit verwacht? Niemand dus ....

    Nee ik spreid wel alhoewel ik wel voor circa 30% in TT zit. En ja bij mijn spreiding zaten vele slechte en een paar erg goede. Verder kan ik met KT ook erg veel verdienen met bijv USG door opties. Maar BAM was begin dit jaar voor mij ook een grote klapper en ik zeg je nu dat Heijmans de komende jaren voor mij een net zo grote klapper gaat zijn als TT nu.

    Verder denk ik aan AMG, oliën omdat die eeuwig laag blijven.

    Ook wil ik bepaalde fondsen die eenvoudig voor dividend gaan zorgen. Een lekkere mix zeg maar en wanneer ik daarmee gemiddeld 10% haal dan ben ik een tevreden mens.
  18. forum rang 4 Kuiken 5 december 2015 11:30
    bron FD:
    Draghi verdedigt kleine stap ECB op Wall Street en zinspeelt op meer
    Gerben van der Marel
    Gisteren, 22:40
    ECB-president Mario Draghi heeft vrijdag in New York de bescheiden stap van de centrale bank verdedigd waarmee de markten een dag eerder totaal op het verkeerde been zijn gezet. ‘Het is niet onze taak om te handelen op basis van marktverwachtingen’, onderstreepte Draghi. ‘Ons besluit komt voort uit een robuust proces. Hou dat op het netvlies.’


    foto: Reuters
    Wekenlang had de Italiaan erop gezinspeeld dat de Europese Centrale Bank bij het rentebesluit van december zou komen met de aankondiging van extra opkopen van schuldpapier. Dat gebeurde niet. De euro schoot donderdag omhoog en de beurzen klapten in, ook op de New York Stock Exchange, op honderd meter van de toespraak van vrijdagmiddag.

    'Geen revolutie'

    De centrale bankier sprak van een ‘herijking’. Draghi: ‘Het was geen nieuw monetair beleid. Het was geen revolutie.’ Hij deed in New York erg zijn best om te onderstrepen dat er geen onenigheid is binnen de ECB. ‘Ik heb de laatste dagen rare commentaren gelezen die meningsverschillen suggereren. Binnen de governing council was er brede steun. Er was zeer brede overeenstemming.’ Later maakte de Italiaan daar zelfs ‘een zeer, zeer grote meerderheid’ van. ‘Er zit geen verhaal achter.’

    ‘Supermario’ was speciaal komen invliegen uit Europa om het ECB-beleid toe te lichten tijdens een lunchbijeenkomst in de enorme balzaal van restaurant Cipriani op Wall Street. Op de vraag of Draghi de schade kwam herstellen zei hij grappend: ‘Nee, niet echt….natuurlijk wel.’

    Draghi geprezen

    Zijn publiek bestond uit honderden Amerikaanse financiële experts onder wie onder andere William Dudley, voorzitter van de Federal Reserve van New York. De Amerikanen prezen Draghi om zijn eerdere opmerking dat de ECB ‘alles doet wat nodig is’ om de euro te redden. De verrassing van donderdag werd duidelijk minder gewaardeerd.

    Draghi kwam niettemin gedecideerd over en pareerde vragen van een panel met flair. Van de nervositeit van een dag eerder in Frankfurt was niets te merken. ‘We zijn bij machte om te handelen, we hebben de vastberadenheid om te handelen en hebben we de verplichting om te handelen’, zei hij.

    Verlaging depositorente

    Donderdag verlaagde de ECB de depositorente 10 basispunten. Dat was een minder grote stap dan marktpartijen hadden verwacht. De duur van het opkoopprogramma is wel verlengd tot maart 2017. Draghi zei dat die einddatum niet in beton gebeiteld staat: ‘Als het nodig is zullen we daarover heen gaan. We zijn klaar om op elk gewenst moment onze gereedschapskist uit te breiden. Er kan geen limiet zijn aan hoe ver we willen gaan om onze instrumenten in te zetten binnen ons mandaat. QE is here to stay’, zei hij over het programma van kwantitatieve verruiming.

    Op Wall Street werd de opperbeste stemming opgevoerd met verder stijgende beurskoersen. In Europa waren de beurzen al gesloten. De euro daalde. De bijeenkomst werd georganiseerd door The Economic Club of New York, een exclusieve netwerkorganisatie die sinds 1907 bestaat
3.369 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 169 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links