Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bazookavermoeidheid

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Marcel Tak

Marcel Tak is dé special product-specialist van IEX en IEXProfs, maar schrijft ook graag over rente, obligatiemarkt en toezicht als hij zich daartoe geroepen voelt. "De financiële sector is in belangrijke mate bezig met het verplaatsen van lucht. De werkelijke toegevoegd waarde is beperkt. In mijn columns wil ik r...

Meer over Marcel Tak

Recente artikelen van Marcel Tak

  1. dec '21 Van pindakaas tot bitcoin 10
  2. jul '21 AFM: Meer verbiedend dan bindend 1
  3. jan '21 Turbo: hoge hefboom in de ban? 41

Reacties

23 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. MrGlass 3 december 2015 13:43
    Volgens mij is het heel simpel: Draghi moet geen staatsobligaties kopen maar rechtstreeks naar alle belastingbetalers die 60 miljard overmaken :)

    Die kopen daarmee spullen en stimuleren daarmee direct de economie! Het klinkt misschien als een idioot plan, maar ik denk dat het wel eens zou kunnen werken. Ga maar na: alle stimulering heeft tot nu toe nog weinig nut want de banken kunnen het extra geld bijna niet kwijt. Ondernemers willen namelijk niet (nog) meer schuld zolang ze hun producten niet kunnen verkopen. Pas als de consumenten weer gaan besteden zal de inflatie op gaan lopen. En hoe kun je nu beter consumenten meer laten consumeren dan door ze geld in hun handen te stoppen?

    (Eurozone ~338 mln inwoners, 200 mln belastingplichtig? Zou neerkomen op ~€300,- per maand stimulering!)
  2. Maan Arkenbosch 4 december 2015 19:23
    Het is nu helemaal niet de bedoeling van Draghi/ECB om de inflatie op te krikken naar 2%. Hij wil alleen de armlastige zuidelijke E.U. staten van rentevrij geld voorzien.Daarbij wordt de herfinanciering van lopende leningen goedkoper en dat loopt langer uit, dus langer Q.E. drukpersen. Zodra de koopkracht zonder compensatie verdere werkeloosheid veroorzaakt, de vergrijzing meer gaat kosten, de vluchtelingen een chronische last worden, de robotisering, automatisering en milieulasten/belasting verder toeneemt is het over en uit.De verder uitbreiding van de Midden-Oosten oorlog kan de energie-achilleshiel van het Westen raken. Let goed op Kon.Olie/Goud/Zilver/Platina.Als de inflatie plotseling oploopt en het volk voor het loket gaat staan, dan staan de armlastige staten in de rij om met waardeloos Eurocraten-geld hun schulden af te lossen.Wellicht steekt dan de hypotheken en schulden crisis weer de kop op.
23 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links