Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

  • 23,470 23 apr 2024 17:35
  • -0,640 (-2,65%) Dagrange 23,400 - 24,100
  • 3.800.729 Gem. (3M) 2,4M

ARCELOR MITTAL december 2015

6.159 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 december 2015 21:54
    [quote alias=voda id=8993869 date=201512022148]
    Toch een beetje sneu, dat men op deze gedenkwaardige dag, ik ben namelijk 10 jaar lid hier, als voda, uw opper ( staal) nieuws brenger, er niemand is die hier enige aandacht aan geeft?

    Je zou het maar na moeten na doen? ^___^:-)

    Details

    Lid sinds 02 dec 2005
    Laatste bezoek 02 dec 2015
    Aantal posts 145.989
    Gegeven aanbevelingen 8.287
    Ontvangen aanbevelingen 22.507
    Aanbevelingen/Posts 0,1542

    Nah, ik wens alle vasthouders héél sterkte toe met een koersherstel!

    Wat er nu gebeurt in volkomen onrealistisch!!!

    Respect Voda!

  2. Chris14 2 december 2015 21:59
    Eens voda! Zit geen enkele logica bij dit aandeel. Dit aandeel bewijst dat de koers wordt bepaald door grote machtige partijen. Macht regeert. Maar dat is eigenlijk overal zo. Het doel is nog meer macht en rijkdom. Enige wat ik me afvraag is waarom mital dit laat gebeuren. Wat is de achterliggende gedachte?
  3. forum rang 7 rene l 2 december 2015 22:02
    quote:

    Drs P. schreef op 2 december 2015 20:39:

    [...]
    misschien worden ze eindelijk wakker in Brussel, importheffing op die rommel van China nu, niet nog langer wachten tot er weer massaontslagen volgen (kijk naar de UK). Wat zijn het toch een stelletje incompetente lafzakken daar in Brussel! Bescherm de EU industrie toch eens, wordt wakker!
    Deze eurofiele malloten dansen naar de pijpen van de Yanks.
    TTIP, we worden gemangeld, de enige remedie is om ze een pilletje van Fagron te geven en ze vervolgens te ruimen.
    Ik wil ook Oekrainese semi-plofkippen en kiloknallers op het bord, anders wordt het onbetaalbaar.

    Volgens mij zijn de subsidie gedreven milieu-kikkers op de top in Brussel lekker bezig om de boel te verzieken.
    Geld zat blijkbaar, tot dat het op is.

    Windmolens zijn ook compleet fake, kijk eens wat een staal er voor nodig is, ik heb het nog maar niet over de energie die nodig is om het te produceren, en weet je wel hoeveel olie er in de aandrijving zit die nota bene om de drie jaar ververst dient te worden, het zijn aardig wat barrels.

    Electrische auto's zijn nog faker, ze zijn zwaarder dan gemiddeld en geven hierdoor juist veel extra fijnstof af, ik heb het nog maar niet over de accu's die ver uit het zicht door kinderhanden in elkaar gezet worden en vol zitten met vuile en giftige stoffen die t.z.t. toch in het milieu terecht zullen komen, je kunt ze vergelijken met tikkende kernbommen.

    Geef mij maar ouderwetse kolencentrales waarbij de de schoorsteen flink rookt.
    De opwarming van de aarde is ook totaal fake, t.z.t. zal de aarde gewoon weer te maken krijgen met een ijstijd, waarom, omdat de geschiedenis zich altijd herhaalt.
    Op zich ben ik best wel begaan met het milieu en pak wanneer het kan gewoon mijn oorlogsfiets.

    Mario strooit morgen weer met monopoly geld, wij gaan ten gronde aan deze ongein, nog even en ik krijg nog geld toe op mijn hypotheek, het omslagpunt is nabij, wel jammer dat ik straks op mijn spaartegoeden dan weer geld bij moet betalen.

    Bedrijven die verliesgevend produceren en geen vet op de botten hebben zullen het loodje leggen.
    Is dit de strategie van Mittal die t.z.t. af zal dalen richting de koopjeskelder om met als ultieme doel geholpen door GS straks sterker uit de strijd te komen.
    Neem van mij aan dat de familie Mittal ook een lt. strategie heeft.

    Tot dusver is het dit jaar flink afzien, ik ben absoluut niet blij.

  4. forum rang 6 Tom3 2 december 2015 22:03
    quote:

    herbie bel schreef op 2 december 2015 21:36:

    [...]

    och, is gewoon dagje om snel te vergeten. Komt wel allemaal goed. Je moet beleggen met geld dat je niet direct nodig hebt en altijd achter de hand houden om bij te kopen als het laag staat. Spijtig genoeg vandaag niet achter mijn PC gezeten (er zijn er die nog werken) anders had ik bijgekocht. Ik hoop dat koers morgen nog even laag is of zelfs nog zakt om nog wat bij in te slaan.
    Heb vandaag in navolging van de Warren Buffett regel dat je mag blijven zitten tot verlies is opgelopen boven de 50%, besloten de pijp aan Maarten te geven. Had ik een mooie sportauto voor kunnen kopen. Ik zie het nog gebeuren dat de familie Mittal samen met GS de zittende aandeelhouders uitknijpt. Zeker als de covenants in gevaar komen. Bij bonds is dat vaak gevaarlijker dan bij bankfinancieringen. Als die ertsprijs op 35 staat gaat GS zijn koersdoel verlagen naar Euro 3,10 enz. Bij ING hebben ze het nog steeds over een koersdoel van 10+. Onbegrijpelijk!! Staalindustrie was vandaag overal de gebeten hond. De adviesverlaging van Citi is er meer met de haren bijgesleept. SSAB was ook 7% lager.
  5. aandeeltje! 2 december 2015 22:07
    quote:

    voda schreef op 2 december 2015 21:48:

    Toch een beetje sneu, dat men op deze gedenkwaardige dag, ik ben namelijk 10 jaar lid hier, als voda, uw opper ( staal) nieuws brenger, er niemand is die hier enige aandacht aan geeft?

    Je zou het maar na moeten na doen? ^___^:-)

    Details

    Lid sinds 02 dec 2005
    Laatste bezoek 02 dec 2015
    Aantal posts 145.989
    Gegeven aanbevelingen 8.287
    Ontvangen aanbevelingen 22.507
    Aanbevelingen/Posts 0,1542

    Nah, ik wens alle vasthouders héél veel sterkte toe met een koersherstel!

    Wat er nu gebeurt in volkomen onrealistisch!!!

    Gefeliciteerd!

    Realistiesch is dat de koers verder afglijdt naar de 3,50 regionen.
    Ik verwacht ook een emissie volgend jaar...herfinancieren, lastige markt, duur etc...
  6. forum rang 5 Drs P. 2 december 2015 22:14
    quote:

    s1138421 schreef op 2 december 2015 21:16:

    [...]

    Er zal zoals de zaken er nu voorstaan geen shake out komen in China, de overheid daar heeft meer baat bij 1 sector die wat subsidie nodig heeft als de rest van de economie daar van profiteerd. Zou hetzelfde zijn als in NL de overheid nu de olie prijs gaat aanjagen omdat die zo laag staat. Wat kan ons het schelen dat hierdoor Rusland, Venezuela en Nigeria in de problemen komen?
    Zo kijkt men in China ook naar de staalindustrie, wat kan hun het schelen dat met de huidige prijzen er voor ons problemen ontstaan in het Westen.
    ik kom voor mijn werk regelmatig in China en merk toch dat zij nu meer kijken naar de gevolgen van de enorme vervuiling en de vervuilende industrie. Het leef klimaat in de grote steden is werkelijk slecht, daarnaast kost het de chinese overheid behoorlijk wat geld om die staalindustrie te subsidieren, dit alleen maar om een bepaalde groep arbeiders aan het werk te houden? Dit is op termijn dus voor China ook geen optie meer.
  7. forum rang 6 Tom3 2 december 2015 22:14
    Ijzererts dichtbij de $ 40 grens

    www.macrobusiness.com.au/category/iro...

    Houses and Holes in Iron ore price

    at 12:05 am on December 3, 2015 | 6 comments

    Here are the iron ore charts for December 2, 2015: The rout rolls on with Tianjin benchmark falling another 2.4% to $40.60. Dalian six month futures are also down two points to 293. CISA steel mill output plunged 4.8% in mid-November and disturbingly that has failed to arrest the price decline suggesting that
  8. BulIisch 2 december 2015 22:17
    quote:

    aandeeltje! schreef op 2 december 2015 22:07:

    [...]

    Gefeliciteerd!

    Realistiesch is dat de koers verder afglijdt naar de 3,50 regionen.
    Ik verwacht ook een emissie volgend jaar...herfinancieren, lastige markt, duur etc...
    Ik feliciteer u met deze opmerking !!

    Voda die dus al 10 jaar meeloopt, en de koers onrealistisch noemt NIET.
    Weinig geleerd in die 10 jaar.........jammer.

  9. forum rang 4 @monkeytail 2 december 2015 22:24
    quote:

    poicephalus schreef op 2 december 2015 19:54:

    [...]

    Je zegt denk ik iets wezenlijks namelijk "het wegvallen van zwakke broeders komt dit bedrijf ten goede".

    Is AM niet een zwakke broeder vanwege zijn hoge schulden?

    Er wordt op dit forum "lekker" op elkaar ingehakt door menigeen, dus door al die onzin mogelijk overheen gelezen. Heeft iemand nog recent een berekening gemaakt / gezien van schuld versus inkomsten?
    AM is niet zo'n zwakke broeder als men denkt. Ze hebben wel veel schulden maar daar staan ook heel veel assets tegenover. Bovendien bouwen ze die schulden af en dat kunnen ze gelukkig nog een tijd volhouden. Het is waar dat volgens de grafieken de prijzen nog iets kunnen dalen voor volgend jaar. Wat men er niet bij vertelt is, dat dat volgens de trendmatige lijn in de grafieken niet echt veel is ten opzichte van eerdere jaren. De trend kan dus ook zomaar eens gebroken worden als Arcelor rekening kan houden met stabielere import.
    Arcelor blijft goede zaken doen omdat het veel specialisaties heeft en zeer geavanceerde technieken; bovendien zit het bedrijf over de hele wereld en kan het altijd wel aan een bepaalde vraag voldoen. Uiteraard zal een hogere prijs van erts en staal het bedrijf in waarde doen stijgen, maar het gaat uiteindelijk om wat er door de poort gaat en uiteraard tegen welke prijs. Dat ze nu geen netto winst maken was een tegenvaller in Q3, maar schulden verminderen wel en investeringen bleven toch nog gewoon doorgang vinden, zij het in iets mindere mate.
    Ik begrijp de downgrading wel, maar vond vandaag de reactie overtrokken. Q4 cijfers weten we niet. Wel weten we dat in de belangrijkste regio's van AM de economie verder op stoom komt. En regeren/beleggen is vooruitzien. Bij de huidige koers is de K/W 3.53 voor 2015. Echt ridicuul laag. Ook de intrinsieke waarde is nog steeds vele malen hoger dan de prijs per aandeel. Marktaandeel neemt toe. Sinds eind september zijn er maar een paar analisten die lage doelkoersen afgeven. Er zijn meer koopadviezen dan verkoopadviezen. Kijk maar.
    02 dec Citigroup ArcelorMittal Houden 5.00 7.72 %
    25 nov Goldman Sachs ArcelorMittal Verkopen 3.90 -18.31 %
    23 nov Barclays ArcelorMittal Houden 5.50 16.11 %
    22 nov Nord Landesbank ArcelorMittal Kopen 6.50 29.02 %
    16 nov Exane BNP Paribas ArcelorMittal Verkopen 4.00 -15.35 %
    13 nov JP Morgan ArcelorMittal Kopen 5.90 21.80 %
    11 nov UBS ArcelorMittal Kopen 12.00 61.55 %
    10 nov Independent Research ArcelorMittal Verkopen 4.50 -2.53 %
    10 nov Commerzbank ArcelorMittal Kopen 6.50 29.02 %
    09 nov Rabo Securities ArcelorMittal Houden 6.00 23.10 %
    09 nov Deutsche Bank ArcelorMittal Houden 6.00 23.10 %
    09 nov Jefferies & Co. ArcelorMittal Houden 5.50 16.11 %
    06 nov Standard & Poors ArcelorMittal Verkopen 4.70 1.83 %
    06 nov ING ArcelorMittal Kopen 10.50 56.06 %
    04 nov Société Générale ArcelorMittal Kopen 9.00 48.73 %
    23 okt Credit Suisse ArcelorMittal Houden 7.00 34.09 %
  10. [verwijderd] 2 december 2015 22:31
    quote:

    Drs P. schreef op 2 december 2015 22:14:

    [...]
    ik kom voor mijn werk regelmatig in China en merk toch dat zij nu meer kijken naar de gevolgen van de enorme vervuiling en de vervuilende industrie. Het leef klimaat in de grote steden is werkelijk slecht, daarnaast kost het de chinese overheid behoorlijk wat geld om die staalindustrie te subsidieren, dit alleen maar om een bepaalde groep arbeiders aan het werk te houden? Dit is op termijn dus voor China ook geen optie meer.
    Tenzij ze ook LT visie hebben, chinezen kopen nogal wat staaltroep op in het westen. En dat kunnen ze dus gewoon laten staan, tot ze zelf veel nodig hebben en dan vervoeren naar China. Prijzen zullen dan enorm oplopen en betalen we goud voor ijzer.

    Als China echt open wordt, dan zal het geen vaart lopen, maar wat als ze andere plannen hebben dan westen? Op zich zijn chinezen al eeuwen lang bekend om deze techniek, dus waarom zouden ze die niet gewoon voortzetten?

    En de lonen van metaalarbeiders is zo laag, dat ze daar nauwelijks naar hoeven te kijken, en milieu?

    Milieu is heel vreemd, China geeft vele geld uit aan milieumaatregelen, maar wie ziet de impact? De hele economie van China is zo ondoorzichtig als wat, wordt het geld wel uitgegeven aan milieu? Of zien ze staatssubsidie aan bedrijven die zonnepanelen aan ons leveren ook als milieukosten?

    Leuke manier van uitleg dan, maar niemand weet het, ze kunnen met zogenaamde milieumaatregelen heel gemakkelijk goedkoop blijven. En dit kan dan wel weer als complottheorie klinken, maar kom op, die smog is er echt wel, en nu niet van laatste paar weken.

    Nooit in China geweest, maar we zijn nu wel bezig voor China, IT. En bij heel veel zaken krijgen we te horen, hoeft niet geautomatiseerd te worden, laten we mensen wel doen, veel goedkoper.
  11. [verwijderd] 2 december 2015 22:35
    quote:

    Bullisch schreef op 2 december 2015 22:17:

    [...]

    Ik feliciteer u met deze opmerking !!

    Voda die dus al 10 jaar meeloopt, en de koers onrealistisch noemt NIET.
    Weinig geleerd in die 10 jaar.........jammer.

    Paar jaar terug zeiden mensen nog dat olie 200 tot 300 dollar zou gaan kosten ..., zou jij toch ook moeten weten als je enigszins wat geleerd hebt afgelopen 10 jaar?
6.159 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links