Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dividendbelasting op ADR's genoteerd in Amerika van Europese bedrijven

47 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 mei 2015 15:47
    quote:

    hirshi schreef op 24 april 2015 19:51:

    Goed gezien de bos.

    Er zijn nog veel buitenlandse noteringen in Amsterdam - soms met discount. Dividend wordt simpel verrekend middels de belastingaangiften.
    Wel zo makkelijk.

    Ook een voordeel bij Think trackers
    Dividend gewoon verrekenbaar zonder gedoe.
    Van het beruchte dividendlek waar buitenlandse ETF-aanbieders mee kampen is bij deze ETF’s dus geen sprake.

    Groet.
    Helaas het is zoals jrxs4all al zei fins belastingtarief a 30% en notering maakt niks uit.
    Op het antwoord voor ffff. Binck kwam moet optie 1, zoek het zelf uit en bel de belastingdienst eens. Overigens vertelde de medewerker mij eerst dat de belasting 15% was en pas na navragen (en ik tegelijkertijd in de afschriften bladeren) bleek dat het 30% was.
    Meer europa dus, maar ik denk zo dat dit onderwerp niet hoog op het prioriteitenlijstje van overheden staat, (net als bij inkomsten in meerdere landen een ramp)

    de bos
  2. [verwijderd] 25 november 2015 15:28
    Vanuit de EU zijn er wel initiatieven en werkgroepen om dit probleem te adresseren maar dit heeft alleen geleid tot niet bindende richtlijnen over hoe landen hun teruggaafprocedures idealiter in zouden kunnen richten.

    Het punt is ook dat banken zich veelal achter de claim verschuilen geen belastingadviseurs te zijn. Ze maken geen gebruik van bijv. bijzondere teruggaafprocedures aan de bron. - Niet alleen de V.S. heeft een systeem waarbij je direct tegen verdragstarief wordt aangeslagen maar ook Duitsland, Frankrijk, etc. - Maar omdat dit een kleine markt is voor de banken, de kennis veelal ontbreekt en m.i. m.n. de wil ook ontbreekt om extra dienstverlening op te zetten maken banken hier geen gebruik van. Belasting terugvragen is geen verdienmodel voor banken, maar een noodzakelijke service die ze alleen verstrekken aan hele grote klanten omdat die dergelijke service nu eenmaal verwachten (bij de meeste private banks is het terugvragen van bronbelasting prima geregeld - bij Van Lanschot zit de dienstverlening in de standaard fee. - Verder zijn ze ook heel huiverig om deze activiteiten uit te besteden omdat ze dan klantgegevens met een derde partij moeten delen.
  3. forum rang 5 theo1 26 november 2015 16:30
    @gold-finder: ik krijg ook wel eens de indruk dat sommige landen het zo moeilijk mogelijk maken omdat er dan weer wat poen blijft hangen. In Duitsland kan je vermindering aanvragen (zie eerder geposte link), maar dat geldt dan weer uitsluitend voor rechtspersonen. Vorige poster geeft ook aan dat het bij private banks dan weer heel gemakkelijk gaat. Van Lanschot doet het allemaal voor je, maar is dan natuurlijk ook niet goedkoop, het moet ergens vandaan komen. Het kan dus allemaal wel degelijk, maar dan wel voor bedrijven en rijke klanten. Kleine particulieren bekijken het maar. Typisch continentaal-Europese houding. In de VS zou dat niet gepikt worden, en daar is het dus inderdaad ook anders.

    Bottom line is dus: de ADR's kopen, W8-BEN invullen en die 15% verrekenen. En accepteren dat de ADR administrator een vergoeding inhoudt voor het administratieve werk. Treurig dat je in een "verenigd" Europa de omweg via de VS moet nemen om op een normale manier de teruggave van de bronheffing te regelen.
  4. forum rang 7 ffff 29 november 2015 19:25
    Vreemde vraag, Gold finder.

    Die vraag is toch UITVOERIG behandeld in jouw eigen draad op pagina 40,42, 44 Daar had je die vraag ook al gesteld. Draad Blue chip portfolio. Ik had toen zelfs even het gevoel dat je je een beetje ergerde dat in die draad zoveel over de teruggaven werd gepost op een gegeven moment.

    Peter
  5. Gold-finder 29 november 2015 19:33
    quote:

    ffff schreef op 29 november 2015 19:25:

    Vreemde vraag, Gold finder.

    Die vraag is toch UITVOERIG behandeld in jouw eigen draad op pagina 40,42, 44 Daar had je die vraag ook al gesteld. Draad Blue chip portfolio. Ik had toen zelfs even het gevoel dat je je een beetje ergerde dat in die draad zoveel over de teruggaven werd gepost op een gegeven moment.

    Peter
    Dat er toch zoveel mensen zijn die toch beweren dat ADR's kopen de oplossing zou zijn maakt mij argwanend naar Binck toe.

    Ik hoop nog steeds iemand te vinden die ADR's heeft als Nederlander..iemand op dit forum.
  6. forum rang 7 ffff 30 november 2015 10:28
    Goldfinder,
    Lees zowel DIT draadje als al die waardevolle bijdragen in dat andere draadje van jou. Daaruit blijkt juist dat ze de volle mep inhouden. Zelfs Ben gaf toe dat hij zich vergist had. Nou....dat wil wat zeggen. Nogmaals lees al die postings van afgelopen half jaar.

    Overigens: Zojuist, nog maar half uur geleden An de Küppe in Bonn 20 minuten aan de lijn gehad...... Cosy schreef ergens in jouw draad, dat het daar in Bonn....een "makkie" is.

    MIJN ervaring is ALWEER een totaal andere. Ondanks ondersteuning van zeer gerenommeerd accountantskantoor, ondanks alle papieren met een hoop stempels van de Luxemburgese fiscus erop....... toch nog gelazer. En wat nou weer? Dividenden worden blijkbaar NIET altijd overgemaakt door je eigen bank en dan is HUN verklaring onvoldoende, maar moet er een bewijs/verklaring komen waar jouw bank dan weer naar Euroclear betaalt en Euroclear dan weer naar Duitsland.

    Onthoud verder Goldfinder: Al dat geleuter en gedreig dat de Overheden "alles" van je weten: Dikke , vette nonsens: Als je kapitalen aan dividendbelasting hebt betaald weten ze zowel in Frankrijk als in Duitsland NIET wie nu eigenlijk daarachtersteekt. Alweer een heel belangrijke les die ik dit jaar in Luxemburg geleerd heb.

    Onthoud dit nu maar, want ik ben een man van bijna 40 jaar beleggingspraktijk. In België deed de bank dat grotendeels en wist je niet dat er zoveel administratief gelazer achter steekt.

    Peter
47 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0728 +0,29%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.947,00 -0,78%
Gold spot 2.335,04 +0,82%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links