Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,379 18 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 3,375 - 3,401
  • 10.555.239 Gem. (3M) 13,7M

KPN 23 nov tot 30 nov - Wat zal KPN ons het laatste kwartaal brengen, deel VIII

39 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. SpecKlaas 23 november 2015 01:11
    Een rustig weekje. KPN deed het iets beter dan de AEX. Plus 3,6 t.o.v. 3,3%.

    Geert Schaaij zegt dat we nog een goede maand december gaan krijgen.De grote sprong voorwaarts van KPN moet nog komen. Waarschijnlijk is het wachten op nieuws t.a.v. Base of Telefonica Deutschland. Of misschien wel van Deutsche Telekom of Orange.

    Het vermelden van goede vierde kwartaalcijfers is voorlopig ook goed.
    Dus even geduld hebben, die 4+ komt er wel aan.
  2. SpecKlaas 23 november 2015 09:02
    KPN komt met compensatie na langdurige storing
    maandag 23 november 2015 | 07:49 CET | Nieuws


    KPN komt met een gebaar naar zijn klanten die zijn getroffen door een storing van internet, tv en bellen die duurde van vrijdagochtend tot zaterdagochtend. KPN meldat dat er sprake was van een verkeerde software-instelling in de tv-ontvangers.

    In de nacht van vrijdag op zaterdag is een groot aantal softwareupdates uitgevoerd waardoor op zaterdagochtend 90 procent van de problemen waren verholpen. Alleen klanten met interactieve televisie moesten langer wachten.

    De storing trof ook grotere organisaties waaronder ABM Amro en de Belastingdienst. KPN stelt de programma's van vrijdag en zaterdag een week lang gratis beschikbaar via Programma Gemist en geeft in december drie films gratis.

    'Strakke regels voor compensatie'

    Het ministerie van Economische Zaken (EZ) zei nog begin deze maand te kiezen voor een strak ingekaderde regeling voor compensatie bij telecomstoringen. Eindgebruikers krijgen in het wetsvoorstel altijd recht op compensatie, maar daarbij wordt ook niet gekeken naar de werkelijke situatie.

    Onder meer moet worden voorkomen dat bij iedere storing de tussenkomst van een rechter nodig is om te bepalen of er een recht bestaat op compensatie. De drempel blijft staan op storingen die minstens 12 uur duren, de compensatie is in geld of diensten. EZ denkt dat aanbieders per jaar voor 200.000 euro moeten gaan compenseren.
  3. [verwijderd] 23 november 2015 11:44
    quote:

    SpecKlaas schreef op 23 november 2015 10:45:

    [...]
    Even een slechte dag. S1 en S2 gebroken en S3 in het geding.
    Natuurlijk speelt de AEX en de KPN-storing hier een rol.
    Allesbepalend?
    Look, it's just business as usual....:

    Indeed, last week we actually i) got a target - mt-resistance (for many people ~3.60 it's just rounding for ~2.59), ii) hit the upper border of rising channel (see last week posts), and iii) have at least a week or so to test the next target (see last week posts)....

    So, for st-strategies it's just a time to trade volatility.... (the lower border of uptrend since Oct 15 is far away - around ~3.30 today - so that "st-shorts" could be expected first).

    It's just pure technical st-trading ..... with "return optimization" objectives.

  4. [verwijderd] 23 november 2015 17:06
    Advies Online.nl verlaagd naar negatief:

    Consumentenbond raadt Online af in Providermonitor
    maandag 23 november 2015
    De Consumentenbond heeft het advies voor provider Online.nl verlaagd naar negatief in de Providermonitor. De organisatie meldt dat er al een jaar lang gemiddeld veertig klachten per week binnenkomen op klachtenkompas.nl. Een deel van de klachten wordt veroorzaakt doordat Online.nl actief diensten verkoopt die ze niet zonder problemen kunnen leveren, stelt de organisatie. Na een overstap of een uitbreiding van het bestaande pakket zitten klanten soms dagen zonder diensten. Daarbij lost de klantenservice van Online de klachten vaak niet goed op, melden gebruikers.

    Directeur van de Consumentenbond Bart Combée noemt een negatieve aanbeveling een vergaande stap, "maar gezien het aantal klachten en hoe lang de problemen zich al voortslepen, kan ik op dit moment niemand Online.nl aanbevelen". XS4ALL scoort consistent hoog in alle resultaten van de providermonitor, zowel bij internet+bellen als bij triple play, zowel op koper als op glasvezel.
  5. SpecKlaas 24 november 2015 10:19
    Netflix-app op 1,7 miljoen Nederlandse smartphones
    dinsdag 24 november 2015 | 09:55 CET | Nieuws


    De app van Netflix staat op 1,7 miljoen smartphones geïnstalleerd en is daarmee even populair als de NPO-app, zo blijkt uit de novembereditie van het Dutch Apps Market rapport van Telecompaper. In de categorie video-apps is alleen YouTube nog populairder, ruim 6 miljoen Nederlanders hebben deze app op hun smartphone staan. Dit hoge aantal is deels te verklaren omdat deze app standaard geïnstalleerd staat op bijna alle Android-smartphones. RTL XL en de Horizon GO-app maken de top 5 compleet.
    Ongeveer een op de vijf Nederlanders die de Netflix-app heeft geïnstalleerd geeft aan hem (bijna) nooit te gebruiken. Degenen die hem wel gebruiken, doen dit gemiddeld tien dagen per maand en kijken dan wekelijks ruim anderhalf uur naar films en series. De app van de NPO laat hele andere cijfers zien. Deze wordt zeven dagen per maand gebruikt en wekelijks wordt hier iets meer dan een half uur naar gekeken.
  6. [verwijderd] 24 november 2015 10:26
    For today: PP=3.525
    Resistance: R1=3.552; R2=595
    Support: S1=3.483; S2=3.457

    We are just slightly above the median (which is slightly under the S2 today) of the uptrend since Oct 15 (see old posts). The upper/lower uptrend edges are around ~3.62/3.30.

    As for the overvalued markets (and bubbles-funds), we see just standard game.... Big players are playing down towards the Dec ECB meeting --> just taking a bit "air" out of "bubbles", putting pressure on ECB/Draghi to guarantee further QE-expansion.

    As for the undervalued 'kpn' (with almost zero 'beta'), it should actually appreciate such a game...., at least, a bit.
  7. [verwijderd] 24 november 2015 12:37
    di 24 nov 2015
    Gratis mobiel bellen nieuwe standaard

    door Rob Goossens
    AMSTERDAM -
    De markt voor kleinverbruikers in mobiele telefonie krijgt een nieuwe standaard. Vanaf dinsdag zijn er goedkope telefoon-abonnementen beschikbaar waarin gratis bellen is inbegrepen.
    Wie een abonnement neemt met 1 gigabyte aan data, kan voor deze optie kiezen. Sms'en is bij de meeste aanbieders al onbeperkt, maar de optie om gratis te bellen is voor kleinverbruikers nieuw.
    Simpel is de eerste die zo’n bundel aanbiedt. Het bedrijf gebruikt daarbij een strategie die tegenovergesteld is aan die van Tele2. Dat lanceerde twee weken geleden zijn eigen mobiele netwerk. Tele2 biedt grote databundels aan met snel 4G-internet en de verplichte afname van een telefoon.
    Simpel biedt juist geen abonnementen aan die groter zijn dan 3 gigabyte. Meteen een toestel bestellen met korting is niet mogelijk. Ook zal Simpel voorlopig nog geen snel internet aanbieden.
    De markt voor sim-only is grotendeels in handen van slechts enkele spelers. Naast Simpel zijn dat Hollands Nieuwe (Vodafone) en Telfort en Simyo (beide KPN). Tele2 biedt de mogelijkheid wel aan, maar moedigt zijn klanten sterk aan om meteen een toestel aan te schaffen.
  8. [verwijderd] 24 november 2015 12:57
    Waar 2 honden vechten om een been..........:

    Fiber NL daagt Ziggo uit met Fox Sports promotie
    dinsdag 24 november 2015 | 11:29 CET |
    Fiber Nederland adverteert sinds het bekend maken van de nieuwe propositie met een jaar lang gratis Fox Sports Eredivisie. Nieuwe abonnees hebben een jaar lang gratis toegang tot de sportzender waar regulier 17,50 euro per maand voor wordt betaald. Enkele maanden geleden maakte Fiber bekend zijn pijlen te richten op de klanten van Ziggo. Nu wordt de marketingactie voorzien van enkele sneren naar Ziggo, zoals een slogan: ‘Gratis een supersaaie sportzender? Bij ons kijkt u sport die er wel toe doet...', een Ziggokabeltje in beeld en een screenshot van een curlingwedstrijd met daarboven een logo dat doet denken aan het Ziggo-logo.
  9. [verwijderd] 25 november 2015 12:22
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het mobiele aanbod van Tele2 in Nederland is goedkoper dan dat van KPN (KPN.AE), maar zal geen verstorend effect hebben op de markt, concluderen analisten van Morgan Stanley, onder meer omdat KPN een kwalitatief beter netwerk heeft. Nu deze vermeende bedreiging uit de weg is, is KPN een telecomaandeel dat een belegger 'moet hebben', stellen ze. Op termijn zal Tele2 een marktaandeel veroveren van 20%, tegen 4% nu, verwachten de analisten, waardoor de mobiele inkomsten van KPN op de consumentenmarkt iets afnemen. Dividend plus extra uitkeringen als gevolg van desinvesteringen zullen het rendement voor aandeelhouders echter stuwen de komende jaren. Het koersdoel gaat omhoog naar EUR4,20 van EUR4,00 en het advies blijft overweight. Woensdag omstreeks 11.55 uur noteert het aandeel 1,0% hoger op EUR3,53, terwijl de AEX met 1,6% stijgt. (ben.zwirs@wsj.com)
    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
    (END) Dow Jones Newswires
    November 25, 2015 06:02 ET (11:02 GMT)
    © 2015 Dow Jones & Company, Inc.

    AAND KON KPN @ EUR 0.04
    NL0000009082
    AAND ROYAL KPN SP ADR
    US7806412059
  10. [verwijderd] 25 november 2015 16:22
    TrendForce: omzet e-health in 2018 naar 30 miljard dollar
    woensdag 25 november 2015 | 16:06 CET |
    Ontwikkelingen op het gebied van internet en IoT (Internet –of-Things) zorgen de komende jaren voor een sterke groei van smart healthcare-markten. Volgens marktonderzoeksbureau TrendForce zal de omzet op het gebied van smart healthcare (zoals telemonitoring, diagnostische apparatuur, ondersteund leven voor senioren en zieken en bio-data tracking) in 2018 uitkomen op 30 miljard dollar, tegen 10 miljard dollar in 2016. TrendForce voorspelt een CAGR (gemiddelde jaarlijkse groei) van 60 procent van de e-healthcare-omzet wereldwijd tussen 2016 en 2018.

    Niet alleen de gezondheidssector profiteert van de ontwikkelingen op het gebied van smart healthcare, ook wel e-health genoemd. Datzelfde geldt voor gerelateerde sectoren zoals die van robotica, cloud computing en producenten van medische apparatuur. Smart healtcare zal daarnaast de toenemende kosten voor de verzorging van een vergrijzende bevolking in vooral westerse markten beperken en de niveaus van medische verzorging vergroten, aldus TrendForce.

    Ontwikkelingen op het gebied van internettoegang via steeds snellere mobiele en vaste netwerken en de exponentiële groei van de IoT-markt zorgen voor massale hoeveelheden data op e-health gebied die weer werk verschaffen aan onder meer ICT-aanbieders en leveranciers van oplossingen op het gebied van big data. Daarnaast zorgt de extra en sneller toegankelijke informatie op het gebied van bijvoorbeeld gezondheidstoestand van ouderen of patiënten voor betere en meer efficiënte verzorging en kunnen betere diensten ontwikkeld worden.
  11. [verwijderd] 26 november 2015 08:16
    EZ opent procedure voor verlenging 3G-vergunningen

    De mobiele operators kunnen een aanvraag indienen voor de verlenging van hun 2100 MHz-vergunningen. Het ministerie van Economische Zaken heeft eind vorig jaar de 3G frequenties verlengbaar gemaakt, voor een vaste periode van vier jaar: 1 januari 2017 tot en met 31 december 2020. Deze regeling is in juli geconsulteerd, maar dat heeft niet tot wijzigingen geleid.

    Het besluit met de aanvraagregeling is nu definitief. De vergunninghouders kunnen van 27 november tot en met 8 januari 2016 hun aanvraag indienen. Daarna krijgen ze nog een kans om eventueel ontbrekende gegevens aan te vullen in een verzuimherstel.

    Prijzen per vergunning
    EZ heeft in een afzonderlijk besluit de prijzen voor de verlenging vastgesteld. KPN betaalt 17.721.000 euro voor de vergunning uit 2000 en 5.907.000 euro voor de vergunning uit 2012 (in de Multibandveiling). Vodafone betaalt dezelfde bedragen en krijgt bovendien de optie om de oude vergunning met 300 kHz te vergroten.

    T-Mobile heeft twee vergunningen, die beide 11.814.000 euro kosten voor vier jaar extra. Ook T-Mobile kan er 300 kHZ bij nemen, uit de ruimte die openblijft omdat de ongepaarde frequenties niet worden verlengd.

    In aanloop naar 2019
    Gezien het belang van 3G voor de dienstverlening is het te verwachten dat KPN, T-Mobile en Vodafone alle drie een verlenging aanvragen. Ze krijgen ook de gelegenheid om een uitruil te doen en op die manier aaneengesloten blokken te maken.

    EZ heeft het besluit om de band te verlengen al eerder gepubliceerd, op 16 december 2014. Het uitstel met vier jaar is nodig om de volgende veiling goed voor te kunnen bereiden. De voorlopige planning is dat er in 2019 weer een veiling komt en de kans is groot dat daar dan ook het 700 MHz spectrum in zit.

    Het is nog onbekend onder welke voorwaarden deze volgende grote veiling gehouden wordt. De marktverhoudingen van de (huidige) vier operators (Tele2 heeft nu als enige geen 3G-spectrum) worden in die afweging meegenomen.
  12. [verwijderd] 26 november 2015 10:27
    Mobiele markt stabiel met 2,2% groei op kwartaalbasis
    donderdag 26 november 2015 | 09:55 CET |
    De mobiele markt in Nederland vertoont tekenen van stabilisatie, met een daling van de dienstenomzet van slechts 1 procent op jaarbasis in het derde kwartaal van 2015. De mobiele netwerkoperators, inclusief Tele2 als vierde speler, behaalden een gezamenlijke omzet van 1,27 miljard euro in het kwartaal, zo blijkt uit het Dutch Mobile Operators Q3 2015-rapport van Telecompaper. De omzet en het marktaandeel van T-Mobile bleven dalen, terwijl KPN zijn positie als marktleider heeft verstevigd.
    In het derde kwartaal van dit jaar groeide de dienstenomzet met 2,2 procent vergeleken met het tweede kwartaal. Dit is tegen de trend in, waarbij de omzet in Q3 normaal gesproken vlak blijft of lager is. De daling op jaarbasis met 1 procent is ook een stuk beter vergeleken met de daling van de dienstenomzet in Q3 2014 met 7,4 procent. De verbetering is mede het gevolg van een verminderde impact van tariefregulering en versnelde groei in dataverkeer en de omzet hieruit. Dit compenseerde in toenemende mate de omzetdaling uit spraak.

    Dienstenomzet daalt voor alle netwerkoperators
    Uit het Dutch Mobile Operators Q3 2015-rapport blijkt verder dat het marktaandeel van T-Mobile blijft dalen. T-Mobile, dat naar verluidt in de verkoop is gezet door moederbedrijf Deutsche Telekom, noteerde in Q3 de sterkst gemeten omzetdaling op jaarbasis. Dit is het gevolg van een daling van het aantal postpaid-klanten.

    Daarentegen stegen de omzet en het aandeel van marktleider KPN. Het marktaandeel van KPN groeide in Q3 met 1,5 procentpunt op jaarbasis, goed voor een aandeel van 41 procent van de totale dienstenomzet. Ook Vodafone vergrootte zijn marktaandeel, namelijk met 0,4 procentpunt op jaarbasis, goed voor een derde aandeel in de totale dienstenomzet. Het marktaandeel van T-Mobile daalde juist met 2,2 procentpunt, voor een aandeel in de omzet van 22 procent. Tele2, dat sinds kort diensten over een eigen netwerk aanbiedt, was in Q3 goed voor een aandeel in de dienstenomzet van ongeveer 3 procent.

    Gebaseerd op deze kwartaalresultaten en de huidige marktsituatie, zal de dienstenomzet van de Nederlandse netwerkoperators voor heel 2015 dalen met 2 procent naar 5,0 miljard euro. Telecompaper verwacht dat in de periode 2014-2019 de markt zal krimpen, met een negatieve, gemiddelde jaarlijkse groei (CAGR) van 0,9 procent, tot een omzet tussen de 4,8 en 4,9 miljard euro in 2019.

    Prijsdruk neemt toe
    Deze voorspelling is gebaseerd op de verwachting dat de concurrentie verder zal toenemen met vier operators en dat de groei in data-inkomsten niet volledig zal compenseren voor de dalende omzet uit spraak. Andere negatieve factoren zijn de vertraagde invloed van de economische recessie in Nederland, het toenemend gebruik van OTT- en WiFi-diensten en mogelijk verdere wijzigingen in regelgeving.

    De breuk in de regelgeving wat betreft gespreksafgifte en de sterke groei in dataverbruik heeft de druk op de inkomsten van de mobiele operators verlicht, maar de concurrentie blijft hevig, aldus het rapport. De verwachting is dat de markt in beweging zal blijven door de nieuwe mobiele bundels van Tele2, waardoor de prijsdruk waarschijnlijk verder zal toenemen.

    De Nederlandse markt telde in totaal 20,6 miljoen simkaarten eind september 2015, inclusief de vier operators en de MVNO’s en exclusief M2M. Dit is een stijging van 0,8 procent op jaarbasis. De groei kwam vooral uit de stijging van het aantal postpaid-klanten, voornamelijk bij KPN en Vodafone. De mobiele penetratie steeg licht naar 121,2 procent. Telecompaper verwacht dat de markt de komende vijf jaar met ongeveer 1 miljoen simkaarten zal groeien, naar ongeveer 21,5 miljoen in 2019 (exclusief M2M).
39 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links