Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Leven de VVD

1.112 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 56 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 november 2015 17:05

    Geweldig dit liberale kabinet het gaat maar door, beetje bij beetje moet het naar de verdommenis.

    Zelfs duurste zorgpolis geen garantie vrije keuze arts

    door Jan-Willem Navis en Thijs Rösken
    DEN HAAG -
    Zelfs patiënten met de duurste zorgpolis met vrije artsenkeuze kunnen niet altijd naar hun favoriete dokter. Door de omzetplafonds die zorgverzekeraars afspreken met hulpverleners, kunnen ze achter het net vissen. Dat blijkt uit de contractvoorwaarden voor 2016 van verzekeraars met zorgverleners.
    Door die plafonds krijgt de verzekerde die extra betaalt voor vrije keuze, geen waar voor zijn geld. De problemen komen het meest voor in de laatste maanden van het jaar, als het budget op is. Het is geheim hoeveel zorg een verzekeraar inkoopt bij een zorgverlener.
    Het komt soms zelfs voor dat zorgverzekeraars de rekening van een verzekerde met een restitutiepolis keurig betalen, om het bedrag vervolgens op te eisen bij de zorgverlener die de verzekerde heeft geholpen. In zo’n geval werkt de arts dus voor niets.
    Om dit te voorkomen gebruiken zorgverleners wachtlijsten voor klanten van een verzekeraar waarvan het omzetplafond is bereikt. Tegelijkertijd worden patiënten met een polis van een andere verzekeraar wél meteen geholpen.

    www.telegraaf.nl/dft/geld/gezin-zorg/...
  2. [verwijderd] 27 november 2015 16:09

    300 werklozen erbij en miljoenen minder in de staatskas.

    Dit is wel héél komisch en knullig tegelijk, wat een regeerders, gaan ze nu om te compenseren alcoholvrijbier en laag alcoholische bieren duurder maken.
    Is er eindelijk iets om mensen zonder alcohol aan het verkeer te laten blijven deelnemen, moet het duurder.

    Btw-inkomsten uit bier lager dan hogere accijnsheffing
    Nieuwe accijnstegenvaller voor schatkist
    door Richard van de Crommert
    DEN HAAG -
    Opnieuw is er een accijns-tegenvaller voor de schatkist. Na de tegenvallende opbrengsten bij tabak en sterke drank, blijkt nu, uit de laatste ramingen van accijnsopbrengsten van het ministerie van Financiën, dat er in ons land vorig jaar minder bier is verkocht. Het verlies daardoor uit lagere btw-inkomsten weegt niet op tegen de extra inkomsten uit de 10 procent hogere accijnzen.
    Binnen de Nederlandse landsgrenzen werd vorig jaar 3 procent minder bier verkocht. Daardoor daalden de btw-inkomsten van €798 miljoen tot €770 miljoen. De hogere accijns op bier leverde vorig jaar €24 miljoen aan inkomsten op. Het kabinet rekende echter op een meeropbrengst van 39 miljoen euro. Onderzoeksbureau Regioplan voorspelde dat een jaar geleden al. Toen berekenden zij dat de hogere bieraccijns de schatkist slechts 26 miljoen euro zou opbrengen.
    Banenverlies
    Volgens Cees-Jan Adema van brancheorganisatie Nederlandse Brouwers zullen de daadwerkelijke kosten van de bieraccijnsverhohging nog een stuk hoger zijn. Dat komt, omdat volgens onderzoeksbureau Regioplan een met 3 procent teruglopende markt tot een verlies van ruim 300 banen leidt. En daarmee loopt de Nederlandse overheid 4 miljoen euro aan sociale premies en inkomstenbelasting mis en moet het extra uitkeringen betalen.
    Tegelijkertijd zijn Nederlanders vaker bier gaan kopen in het buitenland. Ondernemers, met name langs de Duitse grens, zien daardoor hun omzetten dalen. „Deze cijfers zijn natuurlijk een slechte voorbode voor de effecten van de nieuwe accijnsverhoging op bier per januari van dit jaar”, zegt Adema. „Alles en iedereen, van supermarkten tot aan brouwers, zou er bij gebaat zijn als de laatste verhoging wordt teruggedraaid. ”

    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/22354...
  3. forum rang 7 ffff 27 november 2015 17:33
    Dieselprijzen in Nederland...Googlen : Zo rond de 1,27 Euro per liter

    Ik betaalde zojuist 0,967 Euro per liter oftewel ruim 30 cent goedkoper.

    Sigaretten kunnen ze niet duur genoeg maken, maar toch: Als je nu toch je longen wilt verwoesten ben je voor een slof sigaretten buiten Nederland stukken goedkoper uit.

    Sterke drank....Johnny Walker, Hennessy, Grand Marnier, noem maar op: Ik moet toch steeds voor de familie wat flessen meenemen...

    Overheid kan gewoon teveel accijnzen opleggen en op gegeven moment ontstaan er parallelle circuits......

    Altijd leuk die buitenlandse nummerplaten op die grote verkooplocaties in het buitenland te zien. En ze slepen wat mee.....

    Peter
  4. [verwijderd] 27 november 2015 18:54
    Het is inmiddels zo als je rookt, van een wijntje of/en gedistilleerd houdt het lucratief is om van Den Helder of Groningen een ritje Luxemburg te doen en voor 1 jaar gebruik in te slaan.
    Zelfs als je auto 1 op 8 rijdt, benzine zit ook rond de 1 euro.
    Nog idioter is het dat Luxemburg een netto ontvanger is van EU gelden.

    Totale gekte.
  5. forum rang 10 voda 27 november 2015 19:00
    Leuk Peter, ik ben wel eens in Belgie, in zo'n grote bierhal geweest.

    Mijn hemel, wat een assortiment (en bijna voor elk merk een glas te koop.) De trappisten etc., staan gewoon op pallets (met kratten)! Wat een verschil met Nederland. De prijs ook trouwens!! Scheelde zomaar 40-50% met hier! Amaai! :-)
  6. [verwijderd] 27 november 2015 22:55
    quote:

    voda schreef op 27 november 2015 19:00:

    Leuk Peter, ik ben wel eens in Belgie, in zo'n grote bierhal geweest.

    Mijn hemel, wat een assortiment (en bijna voor elk merk een glas te koop.) De trappisten etc., staan gewoon op pallets (met kratten)! Wat een verschil met Nederland. De prijs ook trouwens!! Scheelde zomaar 40-50% met hier! Amaai! :-)
    Slimme mensen gaan altijd even in Luxemburg winkelen.
  7. forum rang 6 haas 4 december 2015 12:50
    wat mannen kunnen ,kunnen vrouwen ook?:)
    Meer salaris,méér banen,gaat ten koste van vaste baaan ?
    Komen met lease auto van vaste baaan en declareren bij ?
    Én ook nog aanwezig zijn op vergaderingen ?
    =====================================

    De vergoeding van raadsleden Avine Fokkens en Sjoukje Faber gaat namelijk van zo'n 7000 euro naar ruim 16.000 euro.

    Fokkens, die ook nog fractievoorzitter van de VVD in Friesland, werkt daarnaast als juridisch medewerker bij de rechtbank Leeuwarden. Haar toezichtcollega Faber is rayondirecteur bij de Kinderbescherming.

    Het loon van vicevoorzitter van de raad, Irene Barends, is na de fusie zelfs van 11.000 euro verhoogd naar bijna 25.000 euro, evenals als dat van voorzitter Henk Wilbers. Barends is in het dagelijks leven directeur van de GGZ Friesland en Wilbers directeur bij onderwijsinstelling Cedin.

    In ruil voor hun salarisverdubbeling dienen de toezichthouders voortaan wel beschikbaar te zijn voor de zes tot tien bijeenkomsten die de raad van toezicht jaarlijks houdt.

    In het verleden lieten de raadsleden namelijk nogal eens verstek gaan, weten ingewijden.
  8. gerrit 69 16 december 2015 13:35
    www.telegraaf.nl/binnenland/24883777/...
    wo 16 dec 2015, 12:10 | 24 reacties | lees voor
    VVD'ers solliciteren vaakst voor burgemeester

    DEN HAAG -
    Als er in een plaats in Nederland een burgemeester wordt gezocht, is de kans vrij groot dat een VVD'er op die functie reageert. In 2014 waren er 35 burgemeestersvacatures. Dat leverde 958 sollicitanten op. Onder hen zaten bijna driehonderd VVD'ers.
    In 2015 voerde de VVD ook de lijst aan. Tot dusverre staat de teller dit jaar op 32 vacatures. 795 mensen reageerden daarop en 232 sollicitatiebrieven kwamen van een VVD'er. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van Binnenlands Bestuur, het vakblad voor bestuurlijk Nederland.
    Het CDA was zowel vorig jaar als dit jaar tweede op de lijst, met respectievelijk iets meer dan 200 en 155 kandidaten. PvdA'ers stuurden in 2014 nog 159 sollicitatiebrieven voor vrije burgemeestersposten. Dit jaar waren het er nog maar honderd.
    Wat verder opvalt, zo meldt Binnenlands Bestuur, is dat van de meest linker- en rechterzijde van het politieke spectrum nauwelijks interesse lijkt te bestaan om burgemeester te worden. SP-kandidaten zijn in zowel 2014 als 2015 op de vingers van één hand te tellen. Bij de PVV is het aantal sollicitanten nog minder.
    Dat zoveel VVD'ers solliciteren komt volgens Niels Karsten, universitair docent bestuurskunde aan de Tilburgse School voor Politiek en Bestuur, doordat de liberalen door eerdere gunstige verkiezingsuitslagen vaker wethoudersposten hebben bekleed en daardoor bestuurlijke ervaring hebben opgedaan. De relatieve oververtegenwoordiging van CDA'ers op de burgemeestersposten in Nederland is echter nog niet voorbij. Vooral in veel kleinere gemeenten levert het CDA de burgemeester.
  9. [verwijderd] 22 december 2015 17:28
    Loek mag zijn verwoestende grootgraaispoor verder vervolgen, alsof er niets aan de handis/was, gaat zelfs nog een beetje meer euro in de zakken laten glijden tezamen met zijn overige bijbaantjes (50)
    Het is toch wel schaamteloos zooitje.

    Hermans waarnemend burgemeester Zutphen

    ZUTPHEN -
    Loek Hermans gaat volgend jaar aan de slag als waarnemend burgemeester van Zutphen. Hij volgt per 1 februari Arnold Gerritsen op, die na zeventien jaar de functie van burgemeester neerlegt.

    De 64-jarige Hermans stapte in november op als fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer na een vernietigend oordeel over zijn functioneren bij thuiszorgorganisatie Meavita. Hij deed dit nadat de Ondernemingskamer in Amsterdam oordeelde dat de vroegere top zich schuldig heeft gemaakt aan wanbeleid. Hij was president-commissaris bij het bedrijf dat in 2009 failliet ging.

    www.telegraaf.nl/binnenland/24908941/...
  10. [verwijderd] 22 december 2015 17:36
    Zie hier het bouwrijp maken om de studenten ovkaart af te pakken, veroorzaak problemen laat de reizigers klagen en als het lang genoeg duurt komt het kritiekloos door de kamer.

    NS neemt maatregelen tegen drukte in treinen

    Van onze verslaggevers
    AMSTERDAM/DEN HAAG -
    Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu wil samen met NS proberen zoveel mogelijk studenten en scholieren uit de spits te weren. Op deze manier moeten andere spitsreizigers een grotere kans op een zitplaats in de trein krijgen.

    Foto: Jan van Eijndhoven
    ,,Ik trek graag met NS op en ga gezamenlijk in overleg met onderwijsinstellingen, werkgeversorganisaties en de Rijksoverheid om te zien hoe we dit kunnen realiseren”, zegt Dijksma.
    Reizigersvereniging Rover is blij. ,,Deze actie zet meer zoden aan de dijk dan de maatregelen van de NS om volgend jaar meer zitplaatsen te scheppen’’, zegt voorzitter Arriën Kruyt.
    Onder druk van Dijksma komt NS met nieuwe maatregelen om het dreigende tekort aan zitplaatsen in de spits aan te pakken.

    www.telegraaf.nl/binnenland/24909015/...
  11. [verwijderd] 22 december 2015 18:03
    Schaamteloos helpt Melanie Shutz hier met behulp van de rechter de rechtsstaat omzeep, in vorig kabinet Rutte1 gedande beloften en voorspiegelingen worden schaamteloos aan de kant geschoffeld.
    En over schonere auto's kunnen we kort zijn, na VW weten we nu dat ze een stuk viezer zijn dan op het moment dat de burgers met een foldertje in de maling zijn genomen.

    Stichtse Vecht is in de maling genomen'

    UTRECHT -
    Tienduizenden mensen die langs de snelweg A2 tussen Utrecht en Amsterdam wonen, zijn in de maling genomen door het Rijk. Dat zegt wethouder Pieter de Groene van de gemeente Stichtse Vecht dinsdag in een reactie op het besluit van de rechter dat er in de avond en nacht 130 kilometer per uur mag worden gereden op de vijfbaanssnelweg.

    Foto: Peter Schoonen
    "Het Rijk spiegelde onze inwoners in een prachtige folder voor dat bij de verbreding van de A2 een snelheidsverlaging van 120 naar 100 km per uur nodig was. De milieueffecten waren anders onaanvaardbaar groot vanwege geluid en luchtkwaliteit. Daarmee werd draagvlak gemakkelijk gewonnen", aldus de wethouder die de uitspraak een "grote teleurstelling" vindt.
    De rechter bepaalde dinsdag dat er geen juridische belemmeringen zijn om de snelheidsverhoging tussen Vinkeveen en Maarssen te verbieden. Volgens hem is de afweging tussen negatieve en positieve effecten van harder rijden geen taak voor de rechter maar een politieke keuze. Harder rijden past in het kabinetsbeleid van '130 km waar het kan.'
    Op de uitspraak van de rechter is drie jaar gewacht. Stichtse Vecht, De Ronde Venen en de provincie Utrecht beslissen na de feestdagen of ze in beroep gaan. Verkeersminister Melanie Schultz wil nu ook de nachtelijke snelheid tussen Vinkeveen en Holendrecht verhogen. In 2016 volgt waarschijnlijk een voorstel om ook overdag harder te gaan rijden op de A2.

    www.telegraaf.nl/binnenland/24909144/...
  12. forum rang 6 haas 22 december 2015 19:48
    Laten zien wie de macht heeft ?
    Na 9 mnd met pensioen ?
    ========================================
    VVD'er Loek Hermans wordt waarnemend
    burgemeester van Zutphen.Hij begint op
    1 februari en blijft negen maanden,zegt
    commissaris van de koning Cornielje van
    Gelderland.

    Hermans (64) stapte vorige
    maand op als VVD-fractievoorzitter in
    de Eerste Kamer,vanwege wanbeleid bij
    thuiszorgorganisatie Meavita,waar hij
    president-commissaris was.
  13. [verwijderd] 24 december 2015 15:51
    We hebben algenlijk allemaal integere en eerlijke Mensen wij zijn geen zakkenvullers sprak Rutte vandaag nog in de diverse kranten.Hij krijgt bij deze een kerstcadeautje van voorgaande partijleugenaar Wiegel.

    Wiegel krijgt veeg uit de pan van rechter om rol bij vastgoedfonds
    door Joris Polman
    VVD-coryfee Hans Wiegel heeft een forse veeg uit de pan gekregen van de rechtbank uit Leeuwarden. Als voorzitter van aan een vastgoedfonds gelieerde stichting heeft de oud-politicus 'cruciale' informatie achtergehouden voor beleggers.
    „Een en ander brengt met zich dat Wiegel naar het oordeel van de rechtbank in de gegeven omstandigheden zodanig onzorgvuldig jegens de obligatiehouders heeft gehandeld, dat hem daarvan persoonlijk een ernstig verwijt kan worden gemaakt”, staat in een gisteren gepubliceerd vonnis van de rechtbank.
    De zaak draait om beleggingsfonds Bouw State 5 dat in zwaar weer is gekomen en waarvan Wiegel jarenlang het uithangbord was. Beleggers staken 7,8 miljoen euro in obligaties, maar zijn dat geld kwijt geraakt, onder meer door problemen met drie bouwprojecten in Spanje.
    De risico’s die samenhingen met deze bouwprojecten waren niet duidelijk genoeg beschreven in de financiële bijsluiter van het vastgoedfonds. Een speciaal hiervoor opgerichte stichting stelt namens de obligatiehouders Wiegel en oprichter Jonald Bouwhuis aansprakelijk voor de schade.
    Hoewel de rechter kritisch is over de rol van Wiegel en Bouwhuis, hoeft het duo vooralsnog geen schadevergoeding te betalen. Daarvoor moet opnieuw een procedure worden gevoerd.
    Procesfinancierder en advocaat Chris Liesker roept volgende week de gedupeerde obligatiehouders bij elkaar om de vervolgstappen te bespreken. Maar volgens hem geeft het vonnis voldoende aanknopingspunten om Wiegel en Bouwhuis aansprakelijk te stellen. „Deze uitspraak toont aan wat wij al langer zeggen: Wiegel heeft als bestuurder gefaald.”
    Wiegel is niet bereikbaar voor commentaar. Bouwhuis wijst erop dat de meeste verwijten in dit vonnis door de rechter van tafel zijn geveegd. „Dit vonnis bevestigt dat er geen dingen zijn gebeurd die het daglicht niet kunnen verdragen; iets dat in een eerder stadium ook al door het Openbaar Ministerie is vastgesteld. Het is misgegaan door de vastgoedcrisis. In mijn ogen kent deze zaak dan ook alleen maar verliezers. De obligatiehouders, de banken en mijn bedrijf: iedereen heeft geld verloren.”

    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/24916...
  14. forum rang 6 haas 24 december 2015 15:59
    quote:

    Geniet schreef op 24 december 2015 15:51:

    We hebben algenlijk allemaal integere en eerlijke Mensen wij zijn geen zakkenvullers sprak Rutte vandaag nog in de diverse kranten.Hij krijgt bij deze een kerstcadeautje van voorgaande partijleugenaar Wiegel.

    Wiegel krijgt veeg uit de pan van rechter om rol bij vastgoedfonds
    door Joris Polman
    VVD-coryfee Hans Wiegel heeft een forse veeg uit de pan gekregen van de rechtbank uit Leeuwarden. Als voorzitter van aan een vastgoedfonds gelieerde stichting heeft de oud-politicus 'cruciale' informatie achtergehouden voor beleggers.
    De obligatiehouders, de banken en mijn bedrijf: iedereen heeft geld verloren.”
    Bouwhuis heetf er ook aan verdiend!

    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/24916...
    Bouwhuis kreeg na contact met COA in voorjaar opdracht voor 230 asielzoekhuisvestering Syriers: kosten koop hootel 1 miljoen. Opbrengst na 3 jaren 7 miljoen (excl. kosten stapelbedden:)
    ============================================================
    OOTMARSUM - Kandidaat-koper Jonald Bouwhuis van het gelijknamige vastgoedbedrijf uit Apeldoorn heeft uiterlijk tot 28 maart 2015 de tijd om te beslissen of hij het voormalige hotel De Wyllandrie in Ootmarsum inderdaad koopt. Dat is de deadline die hij met curator Jacques Daniëls is overeengekomen.
    Bekijk ook...
    230 Vluchtelingen in Wyllandrie Ootmarsum
    Volgens Daniëls heeft Bouwhuis die tijd nog ‘om nog wat dingen’ uit te zoeken. Wat dat precies inhoudt, wil de curator niet zeggen. Ook Bouwhuis houdt zich op de vlakte. Hij is met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) overeengekomen om maximaal 230 vluchtelingen in het complex op de Kuiperberg onder te brengen. Of die er ook inderdaad worden gehuisvest hangt af van het bindende advies van de brandweer met betrekking tot de brandveiligheid.

    www.tubantia.nl/regio/dinkelland/vast...

    PS: kosten stapelbedden geleverd door hofleverancier uit Surhuisterveen: 70 euro/stuk
1.112 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 56 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 0,00%
EUR/USD 1,0712 +0,14%
FTSE 100 8.040,38 0,00%
Germany40^ 18.040,50 -0,27%
Gold spot 2.318,83 +0,12%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links