Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,000 19 apr 2024 10:42
  • -0,380 (-1,39%) Dagrange 26,860 - 27,100
  • 13.090 Gem. (3M) 81,1K

Galapagos November 2015

5.550 Posts
Pagina: «« 1 ... 194 195 196 197 198 ... 278 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 november 2015 10:15
    De warrants zijn gebaseerd op het gemiddelde van slotkoersen 30 dagen voorafgaand aan
    de datum creeren warrants.

    Nu heb je nog 21 koersdagen te gaan t/m 22/12.
    Als koers oploopt komende tijd naar stel 55 en dan komt deal over een week of 3
    dan zal gemiddelde warrant uitgegeven worden voor bijv. max. 58.

    Dat is een faire prijs naar toekomst toe en beloning voor harde werken (immers is salaris CEO niet heel hoog, en kan hij dit na 3 jaar uitoefenen).

    Hij moet zelf de warrants dan nog wel betalen.

    Reken maar dat CEO voor 22/12 deal binnen heeft. Anders heeft hij schijn tegen.

    Ik denk door completement 10-weeks Crohn studie (Hoge verwachtingen Galapagos),
    en snelle analyse dat nu alles in stroomversnelling komt.

    Het bieden op complete package gaat snel aanvangen.
  2. Geert07 21 november 2015 10:16
    Opvallende bepaling in het warrantplan is dat de warrants vervroegd kunnen worden uitgeoefend in het geval van een overname (en niet pas na drie jaar zoals bij vorige warrants). Geeft aan dat management dit als een reeele mogelijkheid ziet voor de korte termijn, maar dat een overname waarschijnlijker is geworden na het afketsen van de AbbVie deal had Onno al eerder aangegeven. Niet echt opzienbarend lijkt me. Maar heb me wel vermaakt met alle speculaties gisteravond :)
  3. Rotel74 21 november 2015 10:17
    quote:

    tonneke schreef op 21 november 2015 10:13:

    Dan nog een vraag en dan hou ik op ( voorlopig denk ik ) fase 1 duurt 20 weken ? En fase 2 en 3 dan.
    Heb je goed geslapen Tonneke? Je was gisteravond ook al hier las ik?
    Nu heb ik weer tv(KPN) en zit Ik hier!! proberen iets meer te snappen van het een en ander
  4. Staycalm 21 november 2015 10:18
    quote:

    mooiweer schreef op 21 november 2015 09:53:

    Het zal niets met een overname te maken hebben verandering van bestuur em waarants etc.
    Niet op de Bava, mee eens, maar een uur daarna kan een overname al een feit zijn. Zeg niet dat het zo zal gaan, maar is een scenario waar we rekening mee moeten houden
  5. tonneke 21 november 2015 10:28
    quote:

    Rotel74 schreef op 21 november 2015 10:17:

    [...]

    Heb je goed geslapen Tonneke? Je was gisteravond ook al hier las ik?
    Nu heb ik weer tv(KPN) en zit Ik hier!! proberen iets meer te snappen van het een en ander
    Ja eigenlijk wel, ik heb mijzelf nooit afgevraagd voorheen hoe medicijnen ontwikkeld werden, nu zit ik 100% in Glpg maar daar gaat het niet om eigenlijk, ik vind het een fascineerde wereld en wil er steeds meer van weten, weet bijvoorbeeld ook niet wat Darwin 1 en 2 inhoud.
  6. [verwijderd] 21 november 2015 10:32
    Tonneke, Crohn studie is Fase 2.
    20-weken duurt de behandeling.

    Medio oktober zat de 10-weeks periode van behandeling erop.
    Toen zijn ze alle data van die 175 patienten gaan verzamelen.

    Voor nu wordt dat geanlyseerd/beoordeeld.
    Feitelijk hebben ze nu alle data op de scores te maken.

    En dat is enorm van belang voor Filgotinib deal die eraan komt.
    Kan waarde deal significant verhogen omdat binnen Crohn nog geen genezing voor handen is.

    Dat kan Filgotinib Galapagos Crohn, voor een deel van patientenpopulatie (zeg bijv. 50%) wel bij goede scores klinische remissie.

    Praten over $5 miljard marktgrootte Crohn per jaar.
  7. tonneke 21 november 2015 10:52
    quote:

    Rotel74 schreef op 21 november 2015 10:32:

    Idem ik leer bij en bij, zeer boeiend. Heb niet de val meegemaakt van Gala, zat ergens anders in(TIG) heb deze 2 weken 25% bijgekocht.
    Leuk dat je veel reacties krijgt als"Knuffelbelg'!
    En dat voor een Brabander, vind het jammer voor Sky dat hij net als ik en voor velen dat we nog in de min staan, tigenix blijf ik nog even vanaf, daar ben ik te hoog ingestapt en met verlies moeten verkopen, weet wel dat ik er nog een keer naar toe ga, kreeg destijds een pharming gevoel en dat was niet best.
  8. Rekyus 21 november 2015 10:53
    “ Much ado about nothing” (of toch niet…?)

    1. De op 22 december a.s. door Galapagos te houden BAVA is een puur formele aangelegenheid. Goedkeuring van de benoeming en beloning van een nieuw lid van het bestuur (dr. Mummery) wordt gevraagd. Daarnaast wordt de toekenning van warrants geregeld, ook voor het nieuw toe te treden lid. Geen andere besluiten worden voorgesteld. Die kunnen ook niet op een later moment worden toegevoegd aan de agenda. Anders gezegd, een non-event dat niet meer dan een kwartier in beslag hoeft te nemen. Stemgerechtigde aandeelhouders zullen sporadisch gebruik maken van de mogelijkheid van steminstructies. Slechts weinigen zullen fysiek aanwezig zijn.

    2. 22 December is de laatst denkbare werkdag van de maand, die zich leent voor de bekendmaking van de nieuwe contractpartner die gezocht wordt voor de fase 3 trials, registratie en marketing van filgontinib voor diverse indicatiegebieden. De CEO van Galapagos heeft meer dan eens aangegeven dat de deal - zo maar enigszins mogelijk - voor eind 2015 beklonken zou moeten zijn. Die overeenkomst zou met name ook de uitkomsten van het FITZROY fase 2-onderzoek (ziekte van Crohn) moeten omvatten.

    3. Toen een paar jaar geleden de deal tot verdere ontwikkeling en commercialisate van GLPG0634 (nu filgotininb) werd gesloten, was dat groot nieuws voor Galapagos, maar niet voor AbbVie. Die laatste sluit met enige regelmaat dergelijke overeeenkomsten, waarvan de impact op de winstcapaciteit en de balans te verwaarlozen is. Anders gezegd, niet koersgevoelig voor de AbbVie aandeelhouders.

    4. Dat ligt bij de komende deal een slagje anders. De financiële impact is nu ook voor een vertegenwoordiger van Big Pharma relatief groot. Ook is denkbaar dat de keuze voor filgotinib en Galapagos als partner strategische betekenis heeft. Men betreedt bijvoorbeeld nieuwe indicatiegebieden of moet rekening gaan houden met kanabalisatie van bestaande producten. Wil daarnaast de samenwerking van meet af aan in een goede verstandhouding en in gelijkwaardigheid van start gaan, dan ligt het voor de hand dat de deal door de top van beide ondernemingen gezamenlijk in de publiciteit wordt gebracht en toegelicht.

    5. Het is aan Galapagos om daaraan voorafgaand de resultaten van het 10 weken Crohn-onderzoek bekend te maken. Zou het Galapagos-management nu al een compleet, betrouwbaar en statistisch onderbouwd inzicht hebben in de 10-weekse topline resultaten, dan zou men dat onverwijld moeten melden aan de buitenwereld, in overeenstemming met de geldende wetgeving en de bepalingen van Euronext resp. Nasdaq. De gegevensbewerking zal echter nog niet zijn afgerond, zodat publicatie niet aan de orde is en kan zijn.
    Het management kan zichzelf overigens enige speelruimte verschaffen door het bijsturen van de interne procedures (van concept-onderzoeksresultaat tot formele besluitvorming over publicatie in het directiecomité). Zo kan binnen bepaalde grenzen het meest geschikte publicatiemoment worden gekozen. Het op een zo laat mogelijk tijdstip bekend maken van de FITZROY-resultaten heeft als nadeel, dat de koers een tussentijdse oppepper mist. Voordeel is dat een vijandige overname wordt bemoelijkt omdat de vijandige buitenwereld geen goed zicht krijgt op de waarde van filgotinib voor de ziekte van Crohn.

    6. Deals van de omvang en complexiteit als voorzien voor filgotinib worden bij voorkeur tijdens een weekend afgerond met een groep betrokkenen (van beide kanten kanten: bestuurders, business development managers, klinische experts, gespecialiseerde juristen en advocaten (ondernemingsrecht, mededingingsrecht, contractrecht), fiscalisten, notarissen en communicatiespecialisten). De maandag wordt dan gebruikt voor het verkrijgen van goedkeuring van commissarissen c.q. non-executive directors en het zetten van handtekeningen, het finaliseren van de persberichten, presentaties en dergelijke die een rol spelen bij de publicatie, gevolgd door het op een zeer laat tijdstip uitnodigen van de media voor de dag daarop.

    7. De BAVA impliceert dat het voltallige bestuur van Galapagos aanwezig is. Een plausibel scenario ziet er volgt uit: een delegatie van de contractparij kan zich na afsluiting van de BAVA vervoegen bij hun nieuwe collega’s om gezamelijk de (kort tevoren, voorbeurs gepubliceerde) overeenkomst toe te lichten. Dat kan betekenen: publicatie van de FITZROY resultaten op maandagochtend, gevolgd binnen 18 uur door de bekendmaking van de deal door middel van een persbericht.

    8. Hoe plausibel ook, niet valt uit te sluiten dat de onderhandelingen niet tot een tijdig resultaat leiden. De kans dat de oorzaal ligt bij tegenvallende FITZROY resultaten, lijkt verwaarloosbaar klein. De BAVA gaat echter hoe dan ook door, want uitstel van de beide voorgestelde besluiten is onwenselijk. En het prikken van 22 december – impliciet als einddatum voor de lopende onderhandelingen – zorgt in ieder geval voor druk op het proces. Al met al een verstandige zet van Galapagos.

  9. tonneke 21 november 2015 10:55
    quote:

    pe26 schreef op 21 november 2015 10:32:

    Tonneke, Crohn studie is Fase 2.
    20-weken duurt de behandeling.

    Medio oktober zat de 10-weeks periode van behandeling erop.
    Toen zijn ze alle data van die 175 patienten gaan verzamelen.

    Voor nu wordt dat geanlyseerd/beoordeeld.
    Feitelijk hebben ze nu alle data op de scores te maken.

    En dat is enorm van belang voor Filgotinib deal die eraan komt.
    Kan waarde deal significant verhogen omdat binnen Crohn nog geen genezing voor handen is.

    Dat kan Filgotinib Galapagos Crohn, voor een deel van patientenpopulatie (zeg bijv. 50%) wel bij goede scores klinische remissie.

    Praten over $5 miljard marktgrootte Crohn per jaar.
    Er wordt altijd bedragen genoemd, nu weer bedoel je met $ 5 miljard alleen in Amerika of wereld wijd.
  10. Hunter300 21 november 2015 10:57
    quote:

    grrrrrrrrrrrr pffffff zucht schreef op 21 november 2015 10:06:

    [...]
    dit heeft te maken dat alle etnische groepen moeten getest worden. Sommige rassen zijn misschien genetisch gevoeliger voor bepaalde medicamenten.
    Niet helemaal juist. Je ziet dat in veel Global fase 3 studies, de patiënten voornamelijk komen uit Europa en noord Amerika. De verspreiding van tegenwoordig is meer doordat er veel meer competitie is. Het is zelfs riskant om teveel ras diversiteit te hebben, vanwege de statistiek. Als je van tevoren weet dat Azië belangrijk is als markt, kun je daar wel rekening mee houden, ware het niet dat de locale overheden in de belangrijkste markten in Azië hun eigen specifieke eisen hebben. Japan wil nog steeds eigen studies, China en India stellen bizarre eisen, kost allemaal tijd en geld en is riskant. Deze landen opnemen in je Global fase 3 studie is onverstandig. JnJ is al wel veel in Azië geweest via Centocor met Simponi en Pfizer met Xeljanz. Grappig: Pfizer was dus al een jaar of 10 geleden met een Jak in Azië aan het testen. Wellicht interessant om te onderzoeken of het matige safety profiel is beïnvloed door de Aziatische subpopulatie? Moet GLPG daar wegblijven?
  11. Anton78 21 november 2015 11:13
    Zitten veel in Azie voor grote fase 3 studies (india) er zijn daar veel patienten die willen deelnemen vanwege veel betere medische behandelingen dan wat ze normaal zouden krijgen.

    Zelfs al zitten patienten op een placebo treatment arm, dan hebben ze wel middels de studie bv toegang tot chemotherapie (in het geval oncologie gerelateerde studies). Ook na de studie.
  12. forum rang 6 de tuinman 21 november 2015 11:20
    quote:

    tonneke schreef op 21 november 2015 10:52:

    [...]En dat voor een Brabander, vind het jammer voor Sky dat hij net als ik en voor velen dat we nog in de min staan, tigenix blijf ik nog even vanaf, daar ben ik te hoog ingestapt en met verlies moeten verkopen, weet wel dat ik er nog een keer naar toe ga, kreeg destijds een pharming gevoel en dat was niet best.
    Kijk eens naar Ablynx.
  13. tonneke 21 november 2015 11:37
    Klopt thewitte, heb al eens eerder aangegeven dat ik soms vragen stel die een ander niet ( durft ) te stellen en op deze manier ook wijzer wordt, misschien raar maar zo ben ik, heb dit vroeger veel gedaan en mede studenten zaten te lachen en als ik dan vroeg wat bedoelde hij nou precies waren ze stil en achteraf dankbaar .
  14. [verwijderd] 21 november 2015 11:48
    Hier zijn ook vele meelezers die niet reageren, en het is een zeldzaamheid als je alles zou snappen omtrent galapagos en biotech. Ik vind het alleen maar goed dat tonneke veel vraagt, je moet ten slotte weten waar je in belegt. Het is ook maar een kleine moeite om zijn vragen te beantwoorden
5.550 Posts
Pagina: «« 1 ... 194 195 196 197 198 ... 278 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links